EVDE İŞ YAPMANIZ İÇİN 10 SEBEP!

Evden çalışmaya başlamak için alacağımız kararı her açıdan iyi değerlendirip  ona göre karar almalısınız. Şimdi size yarı zamanlı değil tam zamanlı olarak evdem  çalışmanıza ikna edecek 10 geçerli sebebi sıralayacağım.

OKUMANIZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ NOT: SİZLERDEN İŞ VERME VAADİ İLE TEMİNAT, KAPORA VEYA BENZERİ ÜCRETLER TALEP EDENLERE SAKIN KANMAYIN, BU KİŞİLER İŞ ARAYANLARI DOLANDIRMA AMACI GÜDEN ADİ SAHTEKARLARDIR!! BU DOLANDIRICILARIN VARLIĞINI ARKADAŞLARINIZA DA YAYIN Kİ KİMSE MAĞDUR OLMASIN!

Kimsenin boyunduruğu altında olmadan sımsıcacık evinizden çalışmaya başlamınızın size getireceği avantajları göz önünde bulundururarak kararınızı verin. Her zaman demişimdir yine diyeceğim ben size iş fikirlerinden birisini tanıtırken o iş fikrinin sizin karakter yapınıza uygun olup olmadığını belirleyecek olan ve son kararı alacak olan sizlersiniz. Bu hususu aklınızdan çıkarmadığınız sürece bu 10 sebebe geçebiliriz;

1) TÜM TAKVİMİNİZİ, PROGRAMINIZI TAMAMİYLE SİZ BELİRLEYİN!

 

Evden çalışmaya başlamanızın size getireceği en süper getiri  elbet bu olacaktır. Çocuklarınızın doğum günlerini, dostlarınızın buluşmasını, sevgilinizle olan randevularınızı bu vakitten sonra kendi rızanız olmadan kaçırmanız mümkün olmayacak.  Tabi bu durum da size bazı ayartıcı, oyalayıcı sosyal aktivitelerden başınızı kaldırıp da işinize odaklanmanızı zorlaştıracak bir ortama zemin hazırlayabilir. Yalnız şurası bir gerçek ki bununla boğuşmak açgözlü patronunuzun haklarınızı hiçe sayan çalışma saatlerinden dolayı en güzel aktiviteleri kaçırmanızdan daha  az acı vericidir.

 

2) ÇOCUKLARINIZLA GEÇİREBİLECEĞİNİZ DAHA FAZLA VAKTİNİZ OLACAK.

 

Çocuklarınız sizin için eğer yabana atılmayacak kadar önemliyse ve onları üvey anne bozuntusu bir bakıcıya emanet etmekten haz almıyorsanız bu evde iş fikrini gözden geçirin derim. Şurası bir gerçektir ki her ne kadar kadınların çalışma hakkı tartışılmaz bir hak ise de bir kadın çocuğu en az 12 yaşına gelinceye değin onun yanında olmak zorundadır. Bu da demektir ki eğer anne dışarıda bir işte çalışıyorsa ve çocuğu ile ilgilenemeyecekse o çocuğun ileride nasıl bir bela olacağının sorumlusu annedir!!.  Eski dönemlerden beri annelerin evinde ufak çocuklarının yanında olması gerekçesiyle ve dışarıdaki yaşamın vahşiliği sebebiyle annelerin hep çocukların yanında olması hasıl olmuştur dolayısyla insan evrimi ve doğal seleksiyonu da bunu gerektirmektedir.

Yani kısacası insan doğası gereği anneler evlatlarının yanında onun gelişimine katkıda bulunmak adına belli bir yaşa kadar BAKMAK VE GÖZETMEK ZORUNDADIR!!

3) SEVDİĞİNİZ BİR İŞİ YAPARLEN PARA KAZANIYOR OLACAKSINIZ!!

Birçok evden iş fikiri temelinde bir hobiden, tutkudan ya da zevkli işten doğmaktadır. Dolayısıyla evden iş yaparken yeri gelecek bazen çalıştığınzı bile unutacaksınız:) Daha önce bu sitede defalarca dediğim gibi sevdiği biri işi yapan kişinin başarıyı yakalamaması imkansızdır. Zaten kimilerine göre de hayatın, yaşamın amacı budur!!

4) AMANSIZ ARABA BENZİN FATURALARINA VE FUZULİ DOĞALGAZ FATURALARINA HAYIR DEMİŞ OLACAKSINIZ!!

Dünyanın en pahalı benzinini kullanan Türkiye’de milyoner değilseniz ya da vergi kaçakcısı veya enayi değilseniz araba ile evden işe gitmeniz imkansız:)) Nedenine gelecek olursak asgari ücretin 1000 TL olduğu, asgariyi geçtik halkın ortalma gelirinin 1500 lirayı zor bulduğu güzelim ülkemizde gönül rahatlığı ile araç kullanabilmeniz için yukarıda saydığım 3 olasılıktan birisine sahip olmadan araç kullanabilmek ekonomik olarak mümkün değil!!

Şu İş İlgini Çekebilir:  Mail Listesi Oluşturmanın İş Kurarken Faydaları

Benzinin 4.5 lira ila 5.5 lira arasında olduğunu varayarsak, evi ile işi arasında 20 km olan bir vatandaşımzın 100 km de 9 litre tüketen ortalama bir arabaya sahip olduğunu düşünürsek ayda harcayacağı benzin parası (gidiş geliş 40km, 40.9/100=3.6 litre, 3.6 ile litre fiyatı olan 5’i çarparsak oda eder  18 lira… Bu rakama bu dostumzun diğer ihtiyaçları için yatığı araç gezintilerinide ekleyelim 10 TL, en som olarak günde 30 Liraya varıyor.) 900 TL’dir.  Bu araç sahibinin yıllık araç vergisi ve araç bakım masrafınıda eklersek ayda 1250 TL’yi rahatlıkla bulmaktadır. Yani bu da demektir ki ortalama Türk vatandaşı araç maraç kullanamaz….

Ayrıca evde olmadığınız halde doğalgaz faturasını fuzuli yere ödemelten de evden iş yapmanız sayesinde kurtulmuş olursunuz.

5) DAHA FAZLA GELİR VE GİDER KONTROLU YAPMANIZ MÜMKÜN OLABİLMEKTE.

Sebep sonuç ilkelerine göre ne kadar emek o kadar ekmek prensibi söz konusu olmaktadır. Evden çalışmanızı bir ek iş olarak değil de tam zamanlı bir iş olarak yaptığınızda daha fazla üretim ve daha fazla müşteriye ulaşmak için zamanınız kalcaktır. Ayrıca dışarıda çalışmanın getireceği ekstra yeme-içme harcamalından da kurtulabileceğiniz için gelir-gider oranınızı rahatlıkla kontrol edebilme olacağına sahip olacaksınız. Fuzuli harcamalarınızı kısıp yatırımlarınıza daha fazla bütçe ayırma imkanı bulabileceksiniz..

6) VERGİ MUAFİYETLERİNDEN FAYDALANACAK OLMANIZ…

Vergiler genelde internet sektöründe daha az olmakla beraber sizin olan vergileride siz değil firmalar mesela Google’ın ta kendisi ödemektedir. E-ticaret işinde dahi vergilerinizi siz gidip de vergi dairesine yatırmazsınız sanal pos cihazlarınızdan otomatik cüzi rakamlar tahsil edilir. Ama eğer evden iş yapmayan biriyseniz bir dükkanın kiralanıp ürün satmak üzere çalıştırılması sürecinde ne denli ağor vergilerle boğuşmak zorunda kalacağınızı bilmek istemezsiniz.

7)  EVDEN İŞ YAPARKEN KIYAFET SEÇİMİNDE ÖZGÜR OLMANIZ.

Size zorla millattan önceki geleneklerden kalma üniformaları dayatan birisi olmayacaktır. Bu durum size işinizi yaparken epey rahatlık ve özgürlük sağlayacaktır. Tabi kendizi iş ahlakından çok fazla soğutmamak ve odaklanmayı artırmak adına evden çalışırken pijama, eşofman gibi kıyafetler yerine daha rahat şeyleri giymeniz yerinde olacaktır. Yinede bu rahatlık evden iş yapmayan başka dostlarınızı kıskandıracak düzeyde olacaktır.

8) BAŞINIZDA PATRON MÜSVETTESİ OLMAYACAK!!

İşte 1 numaralı maddeden sonra bence evden iş yapmız için en etkili gerekçe bu olabilir. İlkokul mezunu “kroyum ama para bende” slogonını doğrulayan hıyar patronunuzdan sıkıldıysanız buyrun hiç bekleme yapmayın derim ben. Zaman özgürlükler çağıdır arkadaşlar yeni dünya düzeni başımıza bir dolu musibetler açsada hep aleyhimize çalışacak değil ya. İnsan özgürlüğü adına tarihte verilen kanlı mücadelelerin meyvesini toplamak size düşüyor tabi değerlendirmesini bilene…

9) HAYATTAN ALACAĞINIZ ZEVK ESKİSİNDEN DAHA FAZLA OLACAKTIR.

Sevdiğiniz işi özgürce yapmanın verdiği haz sizin etrafta daha mutlu gezmenize ve mutlu olmanıza sebebiyet verecektir. Hayattan alacağınız zevk artınca doğru orantılı şekilde ömrünüz ve sağlığınız da artacaktır ve huzunuz tavan yapacaktır. İnsanlığı sömürmeye uğraşan mahlukatlar yani piramidin tepesindekiler bunu istemesede sizin bunu elde etmeniz mümkün. Çünkü halen en büyük patronların ulaşamadığı kurtarılmış bölgeler var ve siz evden iş yaparak dünyada henüz tam anlamıyla denetlenemeyen bölgelere adım atmış olacaksınız.(internet ne devletler ne de patronlar tarafından henüz tam anlamıyla kontrol altına alınabilmiş değildir)

10) KENDİNİZİ GELİŞTİRME VE YENİ ŞEYLER ÖĞRENME İMKANINI ÇOK DAHA FAZLA ELDE ETMİŞ OLACAKSINIZ!

Evden işe işten eve hayatı geçen sıradan bir iş hayatı çalışanı genelde kendisine verilen basit görev dışında herhangi bir şey yapmaz. Patronu ona “şu vidaları sabhatan akşama kadar sıkıla” şeklinde bir emir verir ve oda bu rutin, monoton işi yapmak zorundadır. Ne kendini kişisel olarak geliştirme imkanı bulabilir. Ne de başkaca hobilerine vakit bulabilir.

Oysaki evden iş yapan kişi elindeki özgürlükler sayesinde abartısız sınırsız gelişim yakalayabilir.

Yorumlar kapalı.