EN KARLI E-TİCARET ÜRÜNLERİ

Diyelim ki aklınıza müthiş bir iş fikri geldi… Bunu e-ticaret hayatına dökmeye karar verdiniz. Ancak hesaba katmanız gereken bir şey var ki; aklınızdaki proje gerçekten internette satılabilecek bir ürünü içeriyor mu? E ticaret yapılarak internette satılabilecek ürünlerin hangileri olduğu sorusu çok kişinin aklını tırmalamaktadır. Zira bu konunun piri olan kişiler kendilerine rakip olacağınızı bildikleri için asla sizlere doğru düzgün cevap vermezler. Gidip kendiniz deneme yanılma methoduyla hangi ürünün e-ticaret için en uygun olduğunu bulmak zorundasınız…

commercial trade photo

Ben admininiz bu yazımda sizlere bu sırları ifşa edeceğim. Sıkı durum…

İnternetten satılabilecek ürünlerden en çok ciro yaratabilecek olanları gününüze değin büyük sermayeder şirketler tarafından kapılmıştır. Mesela Hepsibırada, gittigidiyor gibi sitelerin sahipleri şu an ülkenin ilk 100’ünde olan şirketler ya da kişilerdir.

Ancak size iyi bir haberim var ki düşük hacimli olsa da, cirosunun ulaşabileceği tavan noktası sınırlı olsa da; çok yüksek kar marjı olan sektörler hala boşta. Boşta dediğim yine birileri var oralardada. Ancak üzerine kondukları pasta, başkalarıyla rahatlıkla paylaşılabilecek büyüklüktedir. Peki nedir bu sektörler?

Sektörleri anlatırken bunları maddeler halinde başından beri sözünü ettiğimiz en “optimum” ürünlerin özelliklerini sıralayarak anlatalım;

1)Sokakta, çevre esnafında ve dev avm’lerde satılamyacak mahiyette olan “mahremiyet” içeren ürünler. (Örnek olarak iç çamaşırır, gizli sağlık problemleri için olan ürünler, cinsel sağlık ürünleri sayılabilir)

Bu mahremiyet içeren ürünleri insanlar gerçek satıcılardan almak yerine; kapalı paketle evlerine getirtmek üzere, internetten sipariş edebilirler. Bu durumu fırsat bilip özellikle bu tip ürünlerin ticaretini yapmanız sizin lehinize olur arkadaşlar.

2)Evlerinden dışarı çıkıp da kokaylıkla bulamayacakları “niş” denilen ürünler. (Bunlara örnek olarak mesela cep telefonlarının özel aksesuarları, ilginç teknolojil aletler, zor bulunan pratik tamirat aletleri sayılabilir.)

Bu tip nadi bulunan ürünlerin satışından iyi para kazanabileceğinizi unutmayın. Zira müşteri bu tip ürünleri bulmak için harcayacağı maddi imkanı ve zamanı düşünüp sizin e-ticaret sitenizden alabilir. Mantıklı olan da onun için budur.

3) Kargoyla taşınabilmesi rahat olan, müşterinin eliyle denemesine gerek olmayan, hepsi homojen şekilde aynı kalitede olan ve bozulmayacak ürünlerin ticaretini yapmanız gerekmekte. Bu kategoriye giren ürünlere sert katı cisimlerin neredeyse çoğu girer. Ancak mümkün mertebe bunların yüksek kar marjı olan çeşitlerinin ticaretini internetten yapmanızda fayda var. Yani kalkıp da sebze ve meyvenin internetten ticaretini yapmanız neredeyse günümüzde imkansız.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Tarım Aletleri Ticareti Yapmak Karlı Mıdır

4) İnternetten e ticaret yaparak para kazanmayı hedefleyen kişilerin satmayı planladıkları ürünlerin tedarikçisi sağlam olmalı. Zira eğer müşteri internetten sipariş verdiğinde ürün stoğunuzda yoksa ona, “kardeş valla elimizde kalmadı” demeniz sizin sonunuzu getirir. Yani demek istediğim internetten ticaret, hata kabul etmez. Zaten bu sektörün yüz karası olan kart dolandırıcıları yüzünden yeterince mimlenmiş olan bu mecrada; müşteriye yapacağınız ufak bir yamuk, onun hemen “paniklemesine neden olacaktır”.

İşte bizim “karlı e ticaret ürünleri” listemiz bu kadar. Yukarıda saydığım 4 ana kategoriye girebilen ürünlerin satışını yapmanız size tahmin edemeyeceğiniz kadar yüksek kar marjlı bir iş olarak geri dönecektir.

Sizlere parlak iş fikirlerini ve bunların tüyolarını vermeye devam edeceğiz bir diğer yazımızı okumanızı şiddetle öneririz(kim bilir belki hayatınızda esaslı değişikliğe yol açacaktır:)).

“EN KARLI E-TİCARET ÜRÜNLERİ” üzerine 2 yorum

  1. merhaba ,

    ben tekstil isiyle ugrasiyorum ve internetten satis yapmak istiyorum ama çok fazla sayıda butik olduğu icin nasil sivrilirim bilmiyorum ne ürünlere odaklanabilirim sizce

    Yanıtla

Yorum yapın