İŞ FİKİRLERİ İÇİN PARAYI NEREDEN BULURUM

Zeki bir insan olabilirsiniz… Bir o kadar da yaratıcı. Bu zeka ve yaratıcılık iş fikirleriniz için gerekli olan sermayeyi elde edebilir mi acaba? Bu sorunun cevabı gerçekten para kazanmayı planlayan adamın kilit sorusudur! Bu yazımızda daha önceden elde etmiş olduğu halihazırda bulunan sermayesi olmayan kişilerin, iş fikirlerini gerçekleştirebilmeleri için, gereken sermayeyi nereden bulabileceklerini hakkında olacaktır. Öylece salt fikirler ortaya atmak bir yere kadar tabi ki. Bakalım bu yaratıcı fikriniz için gereken sermaye nerelerden elde edilebilir?

ALT BAŞLIKLAR (istediğinize tıklayıp ışınlanabilirsiniz) :

1) BANKALAR

Allah belasını versin bu bankaların! Eğer iş fikriniz için gidip de bunların kapısını çalarsanız bu adamlar genelde içten içe sizin aleyhinize çalışırlar. Hatta ortada kredi temini için çok parlak görünen bir iş fikriniz varsa bile bunlar eğer o iş gerçekten olabilecekse size kreditör olmazlar. Çünkü bunların istediği şey “sizin onlara düşkün olmanız”, “inek gibi sağılmanızdır”. Bir an evvel kredinizi ödeyip de düşük sayılabilecek faiz oranlarıyla paçayı yırtmanızı istemezler. Onun için bu adamların önüne sereceğiniz iş planınızın ne kadar kaliteli olduğu mühim değildir. Eğer gerçekten bu bankaları kullanarak işinizi yapmak istiyorsanız sıkı bir tanıdık banka müdürüyle aranızın iyi olması gerekmekte. Aksi takdirde işiniz gerçekten zor.

2) REHİNCİLER

Günümüzde bu rehincilik işi internette bile yapılabilmektedir. İşin mantığı basittir “ver kolay paraya çevrilebilir taşınırı al parayı“‘dır. Ancak bu rehincilere de şu konuda dikkat etmelisiniz ki bu adamlar tam manasıyla çakaldır. Elinizdeki malı düşük bedelden almak için ellerinden geleni yaparlar. Acımazlar size. Batacak olmanız, yükselecek olmanız umurlarında bile değildir. Bunlar biraz daha kibar tefeciler denilebilir. Ancak sakın ola tefecilere bulaşmayın.

3) MELEK YATIRIMCI

Bu kanatlı dostlarımızın Türkiye gibi bir ülkede hayat kurtadığı sık rastlanılan bir şey değildir. Yani düşünsenize sizin geleceğinizi parlak görecek bir para babası ortaya çıkacak ve bir anda bu adam daha önce hiç tanımadığı size gereken tüm sermayeyi sağlayacak… Kandırmayalım birbirimizi arkadaşlar. Bunlar ancak filmlerde oluyor maalesef. Gerçek hayatta bu tip takım elbiseli melekler size 1 veriyorsa uzun vadede 10 almak için çabalarlar. Ayrıca yurt dışında nispeten yaygın sanılan bu kaynak; genelde konferanslar ve sunumlar eşliğinde denk gelse de buralara(özel otel odalarında gerçekleştirilen elemeler) çok nadir denilebilecek kadar azdır. Zaten önceden yapılan bir projenin sorumlularını çok yetenekli göstermek için yapılan bir oyundur bu melek yatırımcılık olayı.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Cahil Ve Eğitimsiz İnsanlar Neden Uzun Süre Zengin Kalamaz?

Mesela ben halen Marc Zuckerberg denilen elemana melek yatırımcılar tarafından 4. Ayda 30 milyon dolar verildiği hikayesine inanmıyorum. Bunun tamamen Marc adlı elemanın yetenekli, zeki ve yaratıcı olarak hafızalarda kazınması için yapılmış olan bir oyun olduğunu düşünüyorum. O kadar sermayeyi bana yatırsalar 2. ayımda ben de 1 numara olurum:)

4) AİLE

Yavaş yavaş gerçekçi kaynaklara gelmeye başlıyoruz arkadaşlar. Yine ne varsa ailede var. Pederbank güçlüyse üstesinden gelemeyeceğiniz projenin olmayacağından emin olabilirsiniz. Ancak bunun için de ailenizle aranızın iyi olması gerekmekte ve üstüne de ailenizin varlıklı olması şart. Yani denk gelecek ikisi bir arada. Bunlardan birisi eksikse bu kaynağı untun derim.

5) EŞ-DOST

Eşten dosttan para bulmak” deyimi boş yere türetilmemiştir arkadaşlar. Sizi belki de ailenizden hatta sizden bile iyi tanıyan ve size güvenen dostlarınızın maddi ve manevi desteği iş fikirleriniz için gereken parayı bulmanızda en büyük desteğiniz olabilir. Bunu iyi değerlendirmek gerekmekte. İllaki size borç para vermek zorunda da değil dostumuz… Sizinle ortak olması ve gereken sermayeye ortak şekilde para çıkışmanız yeter de artar.

 

“İŞ FİKİRLERİ İÇİN PARAYI NEREDEN BULURUM” üzerine bir yorum

  1. Ah ah, bu tefecilerden çekmişliğim çoktu zamanında. Güzel bir yazı olmuş. İş fikirleri için gerekli parayı derlemek zaten işin büyük bir kısmı hakikaten, umarım yardımcı olmuştur bu konuda fikir sahibi olmak isteyenlere.

    Yanıtla

Yorum yapın