Sağlık Malzemeleri Temin Edip Satmak

Sitemizi takip eden ve yazılarımızı okuyan tüm okurlara selamlar! Bugünkü yazımızda sağlık malzemeleri temin edip satmanın inceliklerini inceleyeceğiz. Satılmak istenilen sağlık malzemelerinin nerelerden tedarik edilebileceğini, kimlere satılabileceğini, kar oranını, nerelerde bu işin yapılabileceğini, tahmini kazançlarını ve gereken sermayeleri inceleyeceğiz.

health photo

İşimiz uzun, yazımız uzun olacak. Öyleyse hemen başlayalım:

Konuyla ilgilenenler için Eczacı Dükkanı Nasıl Açılır? adlı makalemizi de okuyabilirsiniz.

 Sağlık malzemelerini nerelerden tedarik edebiliriz? 

  • Birkaç farklı alandan, internetten firma isimlerine bakarak temin etme yöntemi, en bilindik ve en güvenilir kaynaklardır. Sağlık malzemeleri satmak istiyorsanız öncelikle toptan bir şekilde tedarik etmeniz gerekecek. Bu yerler genellikle farklı isimlerde olsa da aynı hizmeti ve satışı vermektedir.

– Medikal: Daha çok özel firmalardır. Bu nedenle toptan veye perakende satışlarında medikalden medikale çeşitli fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bu nedenle araştırmanızı sağlam yapmalı ve alışveriş yapacağınız medikalleri birbirleriyle karşılaştırmalısınız.

-İlaç depoları: Perakende satışlardan ziyade adından da anlaşılacağı üzere depo olan ve toptan satış yapan yerlerdir. Bu işe yeni başlayanlar için güvenilir ve sıkça rağbet edilen yerlerdir.

– Ortopedi Ayakkabıcılar: Eklem, kas, kiriş ve sinirleri ilgilendiren hastalıklar ve rahatsızlıkların tedavisinde özel olarak üretilen ayakkabıların ve çeşitli malzemelerin satın alındığı yerlerdir. Bu işi yapacak olanların mutlaka satış depolarında bu ürünlerden de bulunması gerekir.

– Ortopedi Yatak: Yine aynı şekilde özel olarak rahatsızlıklardan mükellef ve özellikle yatalak hastalar için özel dizayn edilmiş yatakların satıldığı yerlerdir. Bulundurulması elzemdir.

– Dişçi Malzemeleri: Dişçiler, sıklıkla sizinle çalışmak isteyecektir. Özellikle özel dişçilerin birçok açıdan malzemelere ve tıbbi ürünlere ihtiyacı vardır. Örneğin dolgu malzemeleri ve iğneler. Bu nedenle buradan da tedarik etmeniz gereken ürünler olacaktır.

-Laboratuvar Malzemeleri Satan Yerler: İçinde birçok kimyasal ve laboratuvar malzemeleri bulunduran ürünlerdir. Almanız elzem olmasa bile satış deponuzda bulundurmanızda fayda vardır.

İlaç Fabrikaları: Tıpkı eczaneler gibi sizin de birlikte çalışacağınız fabrikalardır. Ancak sadece reçetesiz satılan ilaçları almakla sorumlusunuzdur. Aksi takdirde cezai işleme maruz kalmanızı bilmeniz gerekmektedir.

Sağlık malzemeleri kimlere satılabilir? 

  • İçinde herhangi bir ilaç ve kimyasal barındırmayan her ürün, ihtiyaç sahibine satılabilir. Örneğin ortopedik ayakkabı, herhangi bir izne, ruhsata ya da reçeteye ihtiyaç duyulmaksızın bir kişiye ya da bir kuruma satılabilir. Zira söz konusu ürünler tıbbi ürünler olarak değil sağlık ürünleri olarak adlandırılır.
  • Sağlık Bakanlığı tarafından alınan izin ve onaylarla beraber, tıbbi cihazlar ve ilaçlar doğrudan bireylere, sağlık kurumlarına ve sağlık işçilerine satılabilir.
  • Bunun dışında, pamuk, diş macunu, ped, ıslak mendil, hasta bezi, ortopedik yatak gibi çeşitli ürünler, açılan bir dükkanda, potansiyel müşterilere ve ihtiyaç sahiplerine satılabilir. Eczanelerde de gördüğümüz bu çeşit ürünler, örneğin ıslak mendil, bir tüketim ürünü olduğu gibi aynı zamanda bir sağlık ürünüdür de. Çocuk bezleri, emzikler ve biberonlar da söz konusu kategoriye eklenebilir.

Sağlık Malzemeleri Satma İşinde Kar Oranı: 

Öncelikle bilmeniz gereken sektörün çok geniş bir alana yayılma potansiyeli taşıdığıdır. Çünkü her yaştan, her kesimden, her meslekten bu tür ürünlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle sağlık malzemeleri satma işi, örneğin medikal bir market açma işi, son derece karlı olanaklara sahip olabilmektedir. Daha fazla kar elde etmek için, hedef kitlenizi önceden belirlemeniz gerekir. Örneğin spor ve spor ürünleri bile apayrı bir kategoride olmasına rağmen sağlık ürünleri sınıfına girer. Ya da evlerde çalışan sağlık personelleri ve hemşireler için de aynı ihtiyaç söz konusudur.

Şu İş İlgini Çekebilir:  İnternetten Şifalı Bitki Satmak-Karlı mı?

Kimi medikal ürünler satan departmanlar ise, uzman doktorlarla örneğin diş doktorlarıyla ya da göz doktorlarıyla çalışabilmektedir. Verdiğimiz örneklerden de anlaşılacağı üzere, söz konusu sağlıksa, çok geniş bir alana yayılma ve pazar payı olarak hükmetme şansınız son derece yüksektir. İnsanlar, her zaman hastalanacak, çeşitli rahatsızlıklar tarafından mağdur edilecek ve her zaman ilaç, ürün, araç alanında sağlık malzemelerine ihtiyaç duyacaktır. Bu nedenle sağlık piyasası için riski az, kar oranı yüksek bir pazar diyebiliriz.

Bu iş nerelerde yapılabilir? 

  • Her şey için uygun ortamı oluşturduğunuzda, dükkanınızı gözünüze kestirdiğiniz her yerde, çarşı içlerinde ya da en çok satış yapabileceğinizi düşündüğünüz herhangi bir yerde yapabilirsiniz. Bu sabit bir dükkanı ihtiva eder. Tamamen iş disiplininize ve prensiplerinize göre değişebilir ve tercih edebileceğiniz yerlerden sadece bir tanesidir.
  • İnternet üzerinden de medikal satışlar yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bir web-site açmak, insanlara dükkanınızı tanıtmak ve satış işlemine başlamaktır. Sabit dükkanlara göre daha fazla kar elde etme olanağı vardır zira ülkenin tamamına yayılan bir satış ağına işaret etmektedir.
  • Seyyar olarak da sağlık ürünleri satabilirsiniz. Bir araçla, gitmek istenilen yerlere gider, tek bir semt ya da bölgede bağımlı kalmadan, ait olduğunuz şehrin geneline satış hizmeti sunabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan satışlarla beraber, en fazla kar elde etme olanağı sunan satış tekniğidir. Sabit bir dükkan açma fikrine göre, çok daha gidiş gelişli ve yorucu olduğu kabul etse de, hiçbir kar, zorlanmadan, hareket etmeden elde edilemez.

Sağlık malzemeleri satmak için gereken sermaye ne kadardır? 

  • Bu, tamamen işinizin ne kadar büyük ölçekte ve hizmetinizin ne kadar geniş bir alana hitap ettiğine göre değişir. Tahmini sermaye 50.000 gibi ortalama bir rakamla başlayabilir. İşiniz ne kadar büyük olacaksa gereken sermaye de o kadar genişleyecektir. İşe başlarken gereken sermayeyi oluşturan etmenlerden biri de, kimlerle çalışacağınızdır. Örneğin bir hastane ya da sağlık kurumu ile çalışacaksınız sermayeniz biraz daha fazla olacaktır. Aynı şekilde evdeki hastalara bakan sağlık personelleri için bir dükkan açmak istiyorsanız sermayeniz biraz daha olabilmektedir.

Sağlık malzemeleri satarken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir? 

  • Öncelikli olarak kesinlikle Sağlık Bakanlığına başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sonrası sizden istenen gerekli evrakları ve ruhsatları noksansız temin etmeniz gerekecektir.
  • İçinde bulunduğunuz iş ne kadar ticaret gibi gözükse de, aynı zamanda sağlığı ilgilendirmektedir. Bu nedenle söz konusu sağlık ürünlerinin depolanmasında, muhafazasında ve taşınmasında ekstra önlem almalı ve özen göstermelisiniz. Sağlığın da ticaretin de şakası olmaz. Bu nedenle göstereceğiz özen, hem hastalara karşı bir saygı, hem de işinize karşı bir saygı demek olacaktır.
  • Ticari bir depo kiralamanız gerekecek. Zira satacağınız ürünlerin çoğu, oda sıcaklığında tutulmaması gereken ürünler olacaktır. Sermayeniz, özel bir depo tutmaya yetmiyorsa, sıcaklığını denetleyebileceğiniz bir oda ya da gömme dolap da başlangıç için kurtarıcı ve yeterli olacaktır.
  • Her işte olduğu gibi bu işte de çeşitli kampanyalar, adınızın daha fazla duyulmasına ve size olan talebin artmasına yol açacaktır. Kampanyalarınız, bir alana bir bedava konseptinde olabileceği gibi, bedava kargo ya da özel indirimler şeklinde tezahür edebilir.
  • Sağlık panellerinin ve konferanslarının yapıldığı yerlerde katılımcı olun. Bütçeniz sağlam temellere dayanıyorsa bu türden aktivitelere sponsor da olabilirsiniz. Kendinizi göstermeniz gereken bir yer sağlık ticareti. Zira birçok rakibiniz de aynı şeyleri yapıyor ve deniyor olacak.

Sizden alışveriş yapanlar sağlıklarını kazanırken, siz de ticaretin içinde paranızı ve geleceğinizi kazanabilirsiniz. Herkese sağlığı bol, parası çok günler dileriz.

“Sağlık Malzemeleri Temin Edip Satmak” üzerine bir yorum

  1. Bir çok malzemeyi dışarıdan getrip satmak istiyoruz prosedürü neler 2.el az kullanılmış malzemeleri sayabiliriz en büyük hastane malzemesiden en küçük olanına kadar satarken kimlerle nerelerde muhatap olacağız

    Yanıtla

Yorum yapın