2021 Yılı İçin En Karlı 7 Tarım Ürünü

Merhaba pek değerli sevgili parlak fikirler okurları!

2021 yılına günden güne iyice yaklaştığımız şu zamanlarda sizin için en karlı 7 tarım ürününü araştırıp ve böyle çok yönlü bir yazı yazma hevesinde kaldık. Neden çok yönlü dedik. Çünkü bu yazı hem kar elde etmek isteyen tarım çalışanlarını ve üreticilerini muhatap olarak kendisine alıyor. Hem de tüketicinin, yoldan geçen, aklından belli başlı soruları olan insanların gündelik sorunlarına yanıt arıyor.

banana photo

Tarım ürünlerinin satışı kadar onların yararlarını da bilmemiz şüphesiz çok önemli. Satıcı için niçin önemli? Önemli çünkü insan, başarılı bir satıcı ve pazarda kendine yer bulacak bir satıcı olmak istiyorsa sattığı ürünün ne olduğunu, neler içerdiğini, nelere iyi geldiğini bilmek durumundadır.

Kendinizi bu noktada bir eczacı gibi düşünmelisiniz. Bir eczacı sattığı ilacın reçeteli olsun reçetesiz olsun neye iyi geldiğini, neyle beraber tüketilip tüketilmemesi gerektiğini bilmek zorundadır. Bu noktada siz de bir tarım ürünü üretici ve satıcısı olarak ne çıkardığınızı, piyasaya ve insanların mutfaklarına neler soktuğunuzu bilmek durumundasınız. Aksi türlüsü süper marketlerin uzak ve mesafeli bakış açısında kalacaktır.

Bu nedenle parlak fikirler olarak hazırladığımız bu yazıda söz konusu 7 karlı ürünün belli başlı yararlarını da sizlere aktaracağız. Bununla birlikte konumuza tam olarak vakıf olmak adına, neden yıldan yıla bazı ürünlerde düşüşe bazı ürünlerde yükselişe geçildiğini de paylaşacağız.

Şimdiki konu başlığımıza geçmeden evvel Manav açmak istiyorum adlı makalemizi de göz gezdirirseniz, bu konuya başka bir açıdan bakmış olacaksınız.

strawberry photo

Yıldan Yıla Tarım Ürünlerinde Kar Oranlarını Etkileyen Başlıca Faktörler 

  • Türkiye meteoroloji konusunda son derece gelişmiş bir ülkedir. Hatta bu bilim alanında – belki size ilginç gelecek ama – Amerika’dan sonra en yetkin alan bizim ülkemizde kendini göstermektedir. Hepimiz o kadar emin bir şekilde izleriz ki hava durumlarını. Yarın yağmurlu olacak dendiğinde, yarın yağmur yapabilir demeyiz. Yarın havalı yağmurlu olacak deriz. Bu kadar kesindir. Ve ertesi gün olduğunda yağmurun yağdığına şaşırmayız. İşte böylesi bilimsel bir ortamda, bizim de elimize geçen verilere göre, her yıl yağan yağmur, atmosferdeki nem oranı ve toprağın kuraklığı gibi bilgiler önceden alınabilmektedir. Böylece tıpkı ”yarın yağmur çok olacakmış, şemsiyeyle çıkayım’‘ dediğimiz gibi, bu sene çok don olacak ya da az yağmur yapacak diyerek ona göre tarım ürünleri ekilir ve bu surette bir ürün artışı ya da eksilişi olur.
  • Bilindiği gibi kapitalist sistemde çok fazla aracı bulunmaktadır. Bu aracıların artması fiyatların artmasına sebep olur. Aynı şekilde doğrudan üreticiyi ilgilendiren kolda, aracıların artması ürününü daha az fiyata ve daha zor satması anlamına gelmektedir. Sizi kar yapmaya geçirecek olan şey aracıların azalması yani üretimde bulunduğunuz topraklarda satışı gerçekleştirmektedir.
  • 90’lı yıllarda muz neden sadece zengin yemeği idi? Çünkü burada üretilmiyordu. Ancak sonra gelişen teknolojik unsurlar ve o teknolojinin tarım alanında uygulanabilir olması işin rengini ve muzun üretebilirliğini değiştirdi. Bugün kilosunu 5 liraya bile alabiliyoruz muzu. İşte yıldan yıla tarımsal ürünlerin fiyatını ve karlılığını belirleyen bir ticaret ayrıntısı da burada gizlidir. Dışarıdan ithal edilen ürünler iki şeye delalettir. Bir, bu ülkenin iklimi ve coğrafi şartlarının söz konusu ürünü üretmeye çok da elverişli olmadığına. İki, dışarıdan ithal edilen şeylerin satımı daha kolay ve teşvik edildiği için, içerde yerel pazarda o ürünü üretmenin çok da akıl karı olmadığına.

Konumuz anlaşıldıysa şimdi bizi bekleyen 2021 senesi içinde en karlı 7 tarım ürünü sırasıyla maddeleyelim ve onlar hakkında kısaca bilgiler verelim.

Tarım ürünleri. Ancak bazıları daha karlı.

2021 Yılı İçin En Karlı 7 Tarım Ürünü

GÜNCELLEME: BU SENE LİSTENİN BAŞINA ISPANAK GELDİ. HEMEN ARDINDAN DA  HAVUZ. FASULYE YİNE FENA DEĞİL AMA LİSTEMİZDE GERİLEDİ…

Ispanak: Doğu Karadeniz hariç ülkemizin her yerinde sereserpe yetiştirilen bir tarım ürünü olan ıspanak, yılda milyonlarca ton üretilmektedir. Bunun için dışarı ihraç da edilebilmektedir. Sadece bu rakamlar ve göstergeler bile ıspanağın kar açısından en kadar elverişli ve kolay bir ürün olduğunu bize gösteriyor.

Ispanağın yararlarının bir kısmını Temel Reis’ten biliyoruz zaten. Kemikleri güçlendirir, insana vitamin kaynağı sunar ve insanın demir ihtiyacının çoğunu karşılar. Aynı zamanda çoğu zaman Safinaz’ı kurtarmanıza da yarar.

Havuç: Havuç ülkemizde genelde kış yiyeceği olarak bilinse de dünyanın genelinde her mevsim tüketilmekte. Siz de bunu fırsat bilip ülkemizin içinde bol bol üretip dış ülkelere satma potansiyelinizi deneyebilirsiniz. Havuç, ülkemizde her yıl 300 bin tondan fazla üretilmektedir. En çok gözlere ve göz sağlığına iyi gelmektedir.

Soğan: Sofralarımızda, özellikle balıkların yanında ve salataların yanında doğranan ve ne kadar göz yaşartıcı olsa da yenilince nice güzel tatlar bırakan soğan, 2021 senesinin en kar elde ettirecek tarım ürünlerinin başında gelmektedir.

Soğan hem serin hava isteyen hem de sıcak havaları seven bir bitkidir. Bu yılın kışın orta vadede sert ve yazın yine sıcak geçeceği öngörülmektedir. Bu nedenle soğanın üretimi gani gani olacaktır. Zaten damak tadı ve sofralarımızın şahı olduğu için soğan satımı da her zamanki gibi kilo kilo olacaktır. Üretimi kolaylaşan bir tarım ürünün, pazarda satmak, üretiminden kat kat daha kolaydır.

Soğan, özellikle burun kanamalarına karşı çok iyi gelmektedir. Bununla birlikte cilde ve çeşitli kanserlere de çok iyi geldiği bilinen bir gerçektir.

Maydanoz: Maydanoz Akdeniz bitkisi de olarak bilinir. Akdeniz bölgesinde son yıllarda baş gösteren üretim fazlalığı ve üretim kalitesindeki artış maydanozu en karlı ürünlerden biri kılacaktır.

Maydanoz ne kadar küçükse o kadar da faydaları olan bir bitkidir. Bununla birlikte ağızda bıraktığı doğal ve esintili tat da ağızda güzel bir his bırakır. Bununla birlikte damak yaralarına ve diş ağrılarına da çok iyi geldiği bilinmektedir. Genellikle salatalarda ve yemekleri tatlandırma amacında kullanılan maydanoz, bizi bekleyen senenin içinde yükselişte olan bir bitki.

2021 yılında fasulye çok kar bırakacak gibi durmuyor… Ancam yine de sürprizlere hazır olmak gerek.

Marul: Marul da tıpkı maydanoz gibi yeşil sebzeler arasında girer ve hemen hemen aynı koşullarda yetişir. Marulun yararlarına dair gereken önem yavaş yavaş toplumun hafızasına ve damak tadına yerleştiği için, marul üretimine ağırlık vermek ve bundan kat be kat arttırmak çok da mümkün görünmektedir. Annelerimizin bize sık sık yeşillik ye demesinden sonra, siz de üretici olarak onlara bol bol yeşil ve sağlıklı tarım ürünleri satmalısınız.

Arpa: Arpa diğer saydıklarımızdan farklı olarak tahıl ürünü olarak tarım kapsamındadır. Daha çok hayvan yemi olarak kullanıldığı için, ne kadar fazla üretirseniz üretin özellikle hayvancılığın yaygın olduğu geniş coğrafyalarda gani gani satabileceğiniz ürün. Bu da onu 2021 yılı içinde en karlı tarım ürünlerinden biri yapmaya yetiyor.

Fasulye: Fasulye iklim seçeneği ve toprak türü bakımından hiç de seçici olmayan, hani tabiri caizse çok alçak gönüllü bir sebzedir. Bunun içindir ki pilavla beraber iyi giden, halkın en çok tercih ettiği yemeklerden biridir. Adeta Türkiye topraklarımızla özdeşleşmiştir. Sırf bu nedenle, sadece 2021 yılı içinde değil her sene içinde fasulye üretmek ve hasılatını toplamak son derece karlı bir üretim şekli olacaktır sizin için.

Fasulye, kemikleri güçlendirdiği gibi karaciğer yetmezliğine de birinci dereceden iyi gelen bir tarım ürünüdür.

Hepinize şimdiden sağlık ve kazanç dolu bir 2021 yılı dileriz.

“2021 Yılı İçin En Karlı 7 Tarım Ürünü” üzerine bir yorum

Yorum yapın