Bir ev hanımı evden nasıl çok para kazanabilir?

Bir ev hanımının çok fazla para kazanabilmesi hem de bunu oturduğu yerden yapabilmesini imkansız diye düşünebilirsiniz. Ancak size bu yazımda bazı şeylerin nasıl değiştiğini ve de ne denli olanaklı olduğunu anlatacağım.

OKUMANIZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ NOT: SİZLERDEN İŞ VERME VAADİ İLE TEMİNAT, KAPORA VEYA BENZERİ ÜCRETLER TALEP EDENLERE SAKIN KANMAYIN, BU KİŞİLER İŞ ARAYANLARI DOLANDIRMA AMACI GÜDEN ADİ SAHTEKARLARDIR!!

Dünyanın kurulduğu ilk günlerden bu yana kadınların yapabileceği işler hep hafif ve ince işlerdi, hatta çok soumluluk gerektiren önemli işler kadınlara verilmezdi. Bunun sebebi erkek ve kadın arasındaki iş dağılımının toplum düzeninin yürüyebilmesi için çağın şartlarına ve imkanlarına göre bölüştürülmesidir. Erkek savaşır, maden çıkarır, odun keser, çift sürer, ekin eker; kadın ise bu ekinlerden çıkan mahsüllerden yemek yapar, çocuk bakar, halı dokur, ev yapımı eşyalar yapar, basit tamir ve onarım yapardı…

housewife photo

Şimdi ise işler daha farklı bir hal aldı. Artık kadınların toplumdaki rolü çok değişti; çünkü toplumun kendisi ve arz, talepleri değişikliğe uğradı.

Artık “y” kuşağı dediğiniz nesilin yayılması ile (1995 ve sonrası doğumlu olanlar) teknoloji hayatın her alanına girdi. İnsanlar bir ürün veya hizmeti; alırken, almadan önce, aldıktan sonra hep internete bakıyor. İşte bu sebeple tüm bu değişiklikler; koskoca bir dünya ekonomisinin bu yönde kaymasını gerekli kılmıştır ve de en büyük şirketler dahil herkes internet denilen sanal dünyaya çok yüklü yatırımlar yapmaya başlamıştır…

Sonuç olarak; lafı fazla uzatmadan diyebiliriz ki; İnternetin yayılması birilerinin işine gelmiştir. Bu hiç şüphesiz ev hanımları ve de evden çalışmak isteyenlerdir…

Ev hanımlarının da artık oturduğu yerden basit web-site işleri ile çok yüklü miktarlarda para kazanmasının da önü açılmış oldu.

Peki bunu nasıl mı yapabilirler?

Gayet basit bir yöntem söyleyeceğim.

Kimsenin reklamını, yalakalığını da yapmayacağım. Gayet net bir şekilde size hiçbir kurum ismi, kişi ismi söylemeden sadece yöntemden bahsedeceğim. Amacım tek kuruş çıkar, menfaat değil. Haydi başlayalım;

1) Herhangi bir firmadan içinde sevdiğiniz bir sektöre ait anahtar kelimelerin geçtiği bir alan adı satın alın.

Söz konusu alan adını da mümkün olduğunca kısa ve akılda kalıcı almaya bakın.Google amcaya “alan adı satın almak” diye yazınca çıkan firmalardan birinden alabilirsiniz. İsim falan vermeyeceğim. Hepsi neredeyse aynı bu konuda… Yeterki az çok bilindik, köklü bir firma olsun…

2) Alan adını aldıktan sonra bir hosting pakedi alın

Bunun için de Google amcaya “web-hosting paketi fiyatları” tarzı bir şey yazın ve karşınıza çıkan firmalardan bütçenize en uygun olanını, en temiz gördüğünüzü başlangıç paketlerinden birini alın. Genelde “ekonomi pakedi” diye geçer bu türden paketler.

3) Satın aldığınız hosting pakedinin “dns adresini”(genelde size mail olarak gelir) domain firmanınzın ilgili yerine yapıştırın

Bu sayede barınma alanı ile domain arasındaki bağlantıyı sağlamış olacaksınız ve de sitenizin adresini arama çubuğuna girdiklerinde kullanıcı; hosting pakedinin içindeki verilere yönlenmiş olacak. Bunun adına internet diyorlar:))

Şu İş İlgini Çekebilir:  KİTAP YAZARAK EK GELİR ELDE ETMEK

Neyse az çok sizin anlayabileceğiniz dilde anlatmaya çalıştım. Buraya kadarkileri zaten söz konusu hosting ve de domain firmalarının “teknik destek” bölümünden yardım alarak bile çok rahat halledebilirsiniz eğer ki azıcık bilgisayar tecrübeniz var ise…

4)Wordpress denilen altyapıyı hosting pakedinizin içine kurmalısınız

Bunun için internete “ftp adlı program yardımıyla wordpress kurulumu” yazın ve de karşınıza çıkan 50 tane siteden birinde yer alan basit, kod bilgisi gerektirmeyen yönergeleri yerine getirin.

Bu hareket ile barınma alanınıza sitenizin temelini atmış, betonu dökmüş oluyorsunuz. Bu temel üstüne biraz sonra bahsedeceğim “tema giydirme işlemi yapılacak“. WordPress yazılımı şu anda web-site sahiplerinin en çok kullandığı en basit kullanımlı ve de bir o kadar da gelişkin altyapı sistemidir.

5)Şimdi biraz daha zor olan kısma geldik; tema beğenip bunu barınma alanına(hosting pakedine) atacağız.

Arkadaşlar; bunun için themeforest adlı siteye ya da mythemeshop adlı siteye bakabilir ve milyon tane tasarımcının bu sitelerde satılığa çıkardığı 100 çeşit kategoride iş fikrine uygun binlerce tema bulabilirsiniz. Ya da bu tema satan siteleri boşverin sonuçta reklam yapmıyorduk, başkaca sitelerden de beğendiğiniz tema var ise o temayı indirin ve zip formatından çıkarın.

Söz konusu tema dosyasını yani indirdiğiniz ve de zip formatından çıkardığınız en genel dosyayı, temayı az önceki maddede bahsettiğim wordpress dosyaları içindeki “themes” klasörüne atacaksınız…

Bunu da yine ftp adlı program yardımıyla yapacaksınız. Bu basit ftp adlı programı rahatlıkla internetten indirebilirsiniz(google’a ftp yazın ve ilk çıkan siteye girin oradan yükleyin)

6)Ardından sitenizin yapımı hazır duruma gelecektir. Şimdi ise en basit ve esas zevkli kısma geçeceğiz

sitenizinadı.com/admin yazınca karşınıza çıkan ekran sizin giriş panelinizdir. Bu panele wordpress kurulumu yaparken oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifreyi gireceksiniz.

Karşınıza çıkan ekrana baktığınızda o gördüğünüz koca koca web-sitelerinin, internet aleminin arka planını göreceksiniz. Buraya “panel” diyorlar. Burası kordine merkeziniz olacak, yazı yazmak, sitenizin ana sayfasını düzenlemek, sayfa oluşturmak, görsel eklemek, eklenti kurup silmek dahil hemen hemen herşeyi bu panel üzerinden yapacaksınız. O sebeple burayı iyi kavramanız hayati önem teşkil etmektedir…

7) Yazı yazma kısmı hakkında

Sitenizi kurdunuz, her şeyiniz hazır; panelinize girip “yeni yazı ekleme” bölümünü bulun ve de yazmaya başlayın.

Burada dikkat edilecek kurallar;

– Bulunmak isteyeceğiniz anahtar kelimeleri kullanmak ancak aşırıya kaçmamak

– Aşırıya kaçmak (spam) diye tabir edilir ve Google bunu bugün değilse bile gerek şikayetler ile gerekse robotları aracılığı ile illaki keşfeder

– Yazıları bol özgün görselli, madde başlıklı, uzun soluklu işe yarar yazmalısınız

– Akıcı ve okunaklı internet makalesi formatında yazmaya özen gösterin; zira insanlar genelde bilmediği terimlerle dolu, sıkıcı ve uzun makaleleri okumak istemez. Bu türden uzun sıkıcı makaleler ancak üniversite tezlerinde prim yapar, internet ortamında değil.

8) Reklam alıp veya ürün satıp para kazanmak hakkında

Arkadaşlar günde onbinlerce hit alan ve de bir ürün veya hizmet ile az ya da çok alakalı olan bir web-sitenin deli paralar kazanmasının önünde hiçbir engel yoktur. Zira; artık gençler yani “y” kuşağı denilen ve de “z” kuşağı denilen en yeni doğan insanlar bir ürün alırken veya aldıktan sonra illa interneti kullanıyor. Yani artık işler fevkalade değişti ve de fırsatınız var iken treni kaçırmamanızda fayda var…

housewife photo

Reklam alabilmek için Google Adsense ya da başkaca e-ticaret sitelerinin ürün satışına ortak olmak, ilgili forumlarda reklam alanı satmak gibi çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz.

Özet olarak “bir ev hanımı evden, oturduğu yerden” şu anda bu yöntem ile çok paralar kazanabilir. Hatta eğer dil biliyorsa yabancı dilde, ingilizce bir site yaparaktan bile hayatını ikame ettirecek hatta evler, arabalar alabilecek kadar paralar kazanabilir…

Umarım siz ev hanımlarına gösterdiğim bu para kazanma yolunu beğenir ve de kullanabilirsiniz. Bence şu anda bundan daha revaçta ve gözde bir para kazanma yolu yok. En azından en bilindik ve de örneği çok olan yöntem budur.

Görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

Saygılarımla
Parlakfikirker admini

“Bir ev hanımı evden nasıl çok para kazanabilir?” üzerine bir yorum

  1. Sizlerde evde oturduğunuz yerden para kazanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.Temsilcimiz olarak çevrenize satışını yaptığınız ürünlerden kar alabilirsiniz. Google’a şunu yazın: hommbitkiselurun

    Yanıtla

Yorum yapın