Dropshipping sitem için facebook’a nasıl reklam verebilirim

Özellikle de stoksuz e-ticaret yapanlar bu yazıyı iyi okusun. Parlakfikirler ekibi olarak kollarımızı sıvadık ve çeşitli deneme yanılma yöntemleriyle, yabancı kaynaklardan da faydalanarak sizlere hazine değerindeki bu içeriği sunmaya karar verdik.

Öncelikle dropshipping ile ticaret yapmayı “ver parayı Google’a, Facebook’a bitsin gitsin” mantığında kolay bir iş zannedenler lütfen sağ üst köşedeki çarpıya tıklayıp usulca bu siteyi terk etsin. Zira dropshipping birçoklarının zannettiği gibi “kolay para kazanma yöntemi ” değildir!

Bilgisiz ve sermayesiz girişilebilecek bir iş fikri hiç değildir!

Dropshipping bir sanattır arkadaşlar ;kar marjının düşüklüğünün yarattığı açığın ileri pazarlama yöntemleriyle kapatılması sanatıdır;. İş bu sebeple dijital pazarlama gurularından veyahutta bu gurulardan mentorlük alanlar dışındakilerin girmesi hayli riskli olan bir iştir.

Geleneksel, sıradan, anam babam yöntemiyle icra edilen e-ticaret denizde bir tekne ile yol almak ise dropshipping sörf yapmaktır.

Yani uzun lafın kısası dropshipping yetenek isteyen bir iştir ve insan zihninin empatiden, duygusal zekadan sorumlu bölgesinin sahiden kuvvetli olmasını zaruri kılan bir icraattir.

——————————–

Dünya’da sosyal medya denilince akla ilk olarak bildiğiniz üzere Facebook ve İnstagram geliyor. Bunun en büyük kanıtını da şu aşağıdaki grafikten görebilirsiniz:

1.8 milyar kullanıcısı ile Facebook dünya nüfusunun internet kullanabilen kısmının %90’ına yakınını kapsıyor. Marc Zuckerberg reisin terlik giydiğine ve t-shirt ile gezdiğine bakmayın. Kendisi dünyanın en büyük kişisel veri hazinesinin sahipleri arasında… Kişisel veri ise çağımızın petrolüdür. Bunu asla unutmayın. Sizin işiniz gücünüz bundan sonra kişisel veri olacak!

—————————

Şimdi mağazanızdaki veya Aliexpress’teki veyahut başkaca dropshipping tedarikçisinden temin ettiğiniz ürünleri Facebook kanalıyla nasıl satacağınıza dair tüyolara geçeceğim. Bundan sonrası önemli, sıkı durun ve kahvenizden bir yudun alın.

Kullancıların sizin Facebook’daki ürünlerinizle ilgili paylaşımınızı görebilmesi için 5 yol var.

1) Sayfaların akışı bölümüne gitmesi ve haberleri görüntülemesi

Yani şu aşağıdaki resimde gösterilen bölüme tıklaması gerekiyor. Günümüzde facebook kullanıcıları arasından bunu yapan bir avuç insan kalmıştır. O sebeple bu yöntemi unutun…

Şu İş İlgini Çekebilir:  Dropshipping yöntemi ile Shopify’da satış yapmak-Adım adım

2) Kullanıcılar sizin sayfanızın gönderilerini ilk sırada görmeyi tercih ederlerse.

Kullanıcı sizi harbiden beğenmiş, bayılmış, sevmiş ise aşağıdaki görseldeki gibi sayfanızın gönerilerini ilk sırada görmeyi tercih edebilir:

Bir e-ticaret sitesi için de böylesi organik yöntemlerle kullanıcının gözüne girebilmek neredeyse imkansıza yakın. Yani eğer ki komedi sayfası sahibi değilseniz maalesef kullanıcılar sizleri bu şekilde sık görmek istemeyecektir.

3) Birisi sizin ürünlerinizle ilgili gönderiyi paylaşırsa

Eğer ki gönderinize biraz mizah katabilirseniz ki bu hiç de kolay bir şey değildir; kullanıcılar sizin gönderilerinizi paylaşır ve gönderiniz viral bir yayılım sergiler.

4) Bizzat gönderinizin reklamını yapmak

Yine; viral yayılıma müsait olan ürün gönderilerinize facebook reklamı alarak cümle aleme satış yapma imkanı elde edebilirsiniz.

5) “Facebook reklam yöneticisine” giriş yaparak hem e-ticaret sitenizin hem de sayfanızın profesyonel anlamda reklamını yapabilirsiniz.

Yarım saattir bu 5 numraları başlığa gelmeyi bekliyordum. Zaten yukarıdaki ilk 4 numaradan zaten hepiniz haberdarsınız

Lakin reklam yöneticisinde nasıl, ne şekil, ne zaman, hangi yöntemler ile, ne kadarlık bütçeler ile, hangi ürünlerin reklamının verilebileceğine %100 vakıf olmadığınızı iyi biliyorum. Zira aksi halde bu makaleyi buraya kadar bile okuyamazdınız.

Sevgili arkadaşlar şu ana kadar ki tecrübelerimle net bir şekilde ifade etmek isterim ki Facebook’dan reklam verecekseniz çalışmalarınızı “döngü” adı verilen reklam modeli ile yürütmelisiniz. Zira aksi halde reklam maliyetinizin çok artacağını ve karınızın bir hayli düşeceğini belirtmek isterim.

Ayrıca facebook reklamı verirlen “cpc” yani cost per click (tıklama oldukça para ödeme) şeklinde faturalandırmayı işaretleyin. Bu da reklam maliyetiniz açısından fevkalade önemli detaylardan bir tanesidir!

Döngü modeli ile facebook’dan reklam verdiğinizde insanlara seçenek sunmuş olursunuz yani nevi oltanızın sayısını arttırmış olursunuz. Bu da sizin için bir artı puan demektir.

————————-

Facebook’a reklam verme konusunda daha fazla detayı bana mail adresimden ulaşarak öğrenebilir ve destek alabilirsiniz arkadaşlar.

Bu iş kesinlikle tecrübe ve bilgi işidir lütfen acemilik edip tek başınıza reklam yönetimine büyük bütçeler yatırmayınız.

Sağlıcakla kalın.

Yorum yapın