Yeni Mezunların İş Kurabileceği 8 Boş Alt Sektör

Hepinize merhaba. Bu yazımızda parlak fikirler olarak yeni mezunların iş kurabileceği 8 boş alt sektörü sizlerle paylaşacağız ve en verimli, en doğru yollarda ilerlemeniz için size kılavuzluk yapacağız.

ÖNEMLİ İPUCU: Sayın okur sana yalvarırım artık mezun olur olmaz standart ve klişe yolları, yöntemleri takip etme. Daha yaratıcı ol. Şu web’in nimetlerinden faydalan. Bu Allah’ın cezası kapitalist dev kurumsal firmalara bağlı kalma. Metropollerden uzak dur! Dev şehirlerde yaşamak için eski arsa sahiplerine haraç vermek zorundasın. Kutu kadar daire için senden servet isteyeceklerdir. Paranı buralara verme artık, gerek yok. Metropoller artık iş bulunabilecek yerler falan değil. Bitti o devir. Kırsalları tercih et ve paran cebinde kalsın. O para ile biraz da etraftan finansman bulup yepyeni bir sektörde yeni bir iş kur.

Bilindiği üzere ülkemizde yeni mezun demek, bir süre daha işsiz kalmak ve kafan karışık bir şekilde vakit kaybetmek demektir. Vakit kaybetmek ise hem ekonomik hem psikolojik açıdan negatif bir durumdur. Yeni mezun olan kişilerin yüzde ellisinden fazlasının ise tam olarak hangi işi yapacağı konusunda tamamen kafasının karışık olması ve belirsizlikle kalakalması çok ciddi bir sorundur. Bu sorunun fazla görüldüğü ülkelerin başında da Türkiye gelir. Bunun en büyük iki nedeni vardır. Nedenlerden biri piyasanın yoğunlukla kalabalık ve karmaşık olması. Başlamak bitirmenin yarısı desek de bir türlü o başlatıcı adım atılamaz. Bu nedenle kimi zaman aylar, kimi zaman seneler kurutucu bir şekilde bekleyerek ve zaman yitirilerek geçer. Bu durumun ikinci nedeni ise ana akım sektörlerin çoktan tutulmuş olmasıdır. Kişi ne kadar istese de, hatta bütçesi ve o konuya dair girişimci ruhu olsa bile doluluk oranı ile birlikte o sektörde kımıldayacak yer olmamasıdır. İşte bu noktada da alt sektör tabiri karşımıza çıkar. Alt sektör demek, popüler olmayan, revaçta olmayan, bilinen ve kullanım ve değerlendirim açısından tamamen dolu olan sektörlere bir alternatif getiren sektörlere verilen genel addır.

sector photo

Bu yazımızda bu alt sektörleri listeleyip boş olduklarını size hatırlatarak yeni mezun olarak size birçok yol göstermiş olacağız. Böylece yeni mezun eşittir yeni işsiz demek olmayacak; tam aksine mezun olur olmaz gireceğiz alternatif yollarla başarıyı yakalamanız daha olası olacaktır.

Öyleyse başlayalım.

Yeni Mezunların İş Kurabileceği 8 Boş Alt Sektör Nedir? 

  • Yenilenebilir enerji sektörü: Bu enerji biçimlerine güneş, dalga, rüzgar gibi doğal ham maddelerden elde edilen enerjileri ekleyebiliriz. Bu konuyla ilgilenen sevgili parlak fikirler okurlarına ayrıca Güneş Enerjisi Santrali Kurmak Karlı Mıdır? başlıklı makalemizi de öneririz. Bu sektör hem çok yeni hem de çok temizdir. Temizliği iki açıdandır. Hem çevreye ve dünyamıza zarar değil yarar sağlayarak iş yapmış olursunuz; hem de güneşin üzerinden sınırsız para kazanabilirsiniz. Zira güneş de tıpkı dalgalar ve rüzgarlar gibi doğanın bize sunduğu sınırsız bir enerji kaynağıdır. Bu sektör giderek büyümektedir ancak önümüzdeki 50 yıl daha alt sektör olarak doldurulmayı bekleyecektir. Siz, bu sektör dolmadan ve ana akım sektör haline gelmeden önce harekete geçmeli ve hızlı davranmanın meyvelerini çok yakın zamanda toplamayı bilmelisiniz.
  • Kahve dükkanı açmak: Yazılarımızı takip eden okurlarımız bu konuda şöyle bir Daha çok kahve satabilmek için 5 süper taktik makalemiz olduğunu da bilirler. Kahve dükkanı açmak, Amerika’dan tüm Avrupa’ya ve nitekim ülkemize de yayılan yeni bir girişim sektörüdür. Latin Amerika kahveleri, Amerika kahveleri ve hatta çaylarıyla birlikte Uzak Doğu kahveleri lezzet olarak Türk insanlarının damak tadına sunulmuş ve epey iyi bir reaksiyon alarak kahve dükkanlarının açılmasının önünü açtı. Siz de yeni mezun olarak bir kahve dükkanı açarak sektöre pırıl pırıl bir giriş yapabilirsiniz.
  • Tarım ürünleri ihracatı sektörü: Ülkemiz giderek sanayileşen bir Avrupa ülkesi olsa da, hala birçok kesimde tarım ana gelir kaynağıdır. Bu nedenle ülke içiyle yetinmeyip buranın kaynakları ve avantajlarıyla ürettiğiniz tarım ürünleri dış ülkelere, başta komşu ülkelere ihraç etmek son derece makul ve karlı bir yatırım olacaktır. Konuyla ilgilenen parlak fikirler okurları ek olarak Tarım Aletleri Ticareti Yapmak Karlı Mıdır adlı makalemize de göz atabilirler.
  • Haber Sitesi Sektörü: Alt sektör olarak değerlendirilebilecek bir başka alan haber ve web sitesi sektörüdür. Bu iki ayrı sektörü birleştirerek bir haber sitesi açarak, günlük periyot olarak haber yapmak, veri girmek, yeni mezunlara ilaç gibi gelecek bir iş kolu olarak görünmektedir. Başlangıçta yola yalnız da başlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken az biraz paraya kıyıp bir web sitesi hazırlatmak. Bu sitenin tasarım ve kullanım açısından pratik olmasına özen gösterdikten sonra günlük haberlerin paylaşacağı bir site kurmak, talebin de hali hazırda var olduğu bir iştir. Bu açıdan bakıldığında haber sitesi sektörü kurmak, yeni mezunların hem algılarını hem de ceplerini zorlamayan bir alt sektör olarak bize uzaktan göz kırpıyor.
  • İnşaat sektörü: Önerdiğimiz diğer sektörlere oranla tek farklı yüksek sermaye gerektirmesidir. Bu nedenle bu işte boy göstermek ve ilerlemek için yeni mezun olmanızın yanı sıra hatırı sayılır derecede bir sermaye ve bütçenizin de olması gerekir. Gelişmekte Olan Bölgeye İnşaat Yapmak Ne Kadar Gelir Getiriyor? adlı makalemizi de göz gezdirebilirsiniz. İnşaat sektörü, her geçen yıl artan, yoğunluk kazanan ve kar kapıları açan bir sektördür. Kendinize güveniyor, aynı oranda bütçenizi de bu sektör için kafi buluyorsanız böyle bir boş sektörde işe başlayabilirsiniz. Ne kadar yüksek yoğunlukla donatılmış bir sektör olsa da inşaat, her zaman talebi zirve olan bir sektördür. Bu nedenle böylesi bir sektörde boşluk bulup ilerlemek zor olmayacaktır.
  • Personel Yetiştirme Merkezi: Son yon yılın en revaçta olan merkezleri, personel yetiştirme amaçlı kurulan merkezlerdir. Piyasaya ve sektörlere işi bilen, işi bilip de gelen personeller gerekmektedir. Böylece hem paradan hem de zamandan tasarruf edilir. Siz de hem devlet desteğiyle hem de özel kurumların mali yardımıyla böyle bir merkez açabilir, personelleri iş yaşamına hazırlarken bir yandan da kendi paranızı kazanmaya başlarsınız. Bu bir eğitmenlik işidir. Bu nedenle işini iyi yapan eğitmenlerle çalışmanız gerekecek. Gerisi ise organizasyon ve halkla ilişkilerin ne kadar doğru yapıldığına bağlı olarak gelişecektir.
  • Doğa sporları sektörü: Özellikle üniversite gençlerinin başta kamp yapmak olmak üzere doğa sporlarına yönelmesi bu sektörün de giderek canlanmasına yol açmıştır. Doğa sporları, artık ekstrem olarak değil doğal birer spor olarak görülmekte, değerlendirilmektedir. Ülkemizde de her geçen yıl doğa sporlarıyla ilgilenenlerin sayısı kat be kat artmaktadır. Doğa sporları için gerekli olan aletler, araçlar ve aygıtları temin edip bunları internet ya da bir dükkan üzerinden satabilirsiniz. Bu da yeni mezunların yapmakta hiç zorlanmayacağı başka bir iştir. Tek yapmanız gereken sistemin içerisinde kalabalıklar tarafından en çok tercih edilen doğa sporlarını tespit etmek ve o sporlara lazım gelen ürünlerin satışını gerçekleştirmek için gereken adımları atmak.
  • İnternetten cinsel ürünler satışı sektörü: Oldukça büyük bir pazar payına sahip olan cinsel ürün sektörü, giderek geniş bir yelpazede yol almaktadır. Önceleri seks shop ve benzeri kurumlarda satışı gerçekleştirilen bu tarz ürünler, artık daha çok internet üzerinden pazarlanmaktadır. Bunun en büyük nedeni, isteyen herkesin kimseyle muhatap olmadan istediği ürünleri beğenip seçerek siparişini vermesidir. Bu, modern insan için oldukça rahatlatıcı bir lükstür. Siz de kuracağınız bir web site üzerinden cinsel ürünler satabilir ve yeni mezun olarak piyasaya kazanarak sağlam bir giriş yapmış olursunuz. Tüm bunların kapsamında size önerdiğimz 8 boş sektörün hepsi ayrı ayrı, işsizlikten ve onun doğurduğu sıkıntılı süreçlerin hepsinden daha karlı ve daha keyiflidir.
Şu İş İlgini Çekebilir:  Kendi Emekleri İle Sıfırdan Milyoner Olanların 7 Karakter Özelliği

“Yeni Mezunların İş Kurabileceği 8 Boş Alt Sektör” üzerine 2 yorum

Yorum yapın