100.000 TL Altı Sermaye ile Yapılabilecek En Karlı 7 İş Fikri

Günümüzde kimse kolay kolay zengin olmanın mümkün olmadığının farkında… Mirasyedi olacak kadar baht sahibi ya da piyangoyu tutturacak kadar talihli biri değilsiniz, öyle yüksek meblağlarda sermaye ile iş kurmanız, öyle ha denecek olacak iş değil.

7 photo

ÖNEMLİ NOT: 100 000 TL ve aşağısında sermaye ile reel iş fikirlerinden ziyade online fikirlere göz atmanızı öneririm. Yani sermayeden ziyade bilginin ve emeğin ön planda olduğu iş fikirlerinden bahsediyorum. Bu sayede çok daha karlı ve makul bir girişime müracat etmiş olursunuz. Yine lafı açılmışken belirtmek istiyorum; elinizdeki 50-100 k parayı öyle büyük bir meblağ zannetmeyin, adamakıllı yatırım yapmak için bundan daha fazlası olması gerekir. Bu paraya 2020 yılını geçtiğimiz şu dönemde bir daire bile alamazsınız. Bu sebepten ötürü size naçizane tavsiyem şuradaki e-ticaret fikirlerine göz atmanız olacaktır.

Devir, hesap devri. 1950’lerde 2 milyar olan nüfus, sadece 60 yılda 7 milyar haline geldi. Evet, dünya, bu haliyle dev bir Pazar… Herkes, tüm milyarlarca nüfus, potansiyel müşteri… Ancak artan nüfus ile birlikte gelen bir başka unsur daha var. O da artık serbest piyasanın, o kadar da serbest olamayacak kadar bol rekabet içermesi. Artan sadece müşteri dengesindeki kalabalık olmadı. Artan, aynı zamanda rakip firmaların çoğalması demek oldu. Bu nedenle doğru adımlar atılmadan, gerekli planlamalar programlar dahilinde yapılmadan, gözlemler ve analizler ve istatistikler tutulmadan, salt sermayeye güvenerek iş yapmak, oldukça riskli bir eylem haline geldi.

İşinizi ne kadar minimal tutmak isteseniz de mevcut piyasa şartlarında belirli bir sermaye edinmeden iş yapmanız hiç mümkün görünmüyor. Biriktirilen paralar, bankalardan alınan krediler, arkadaşlardan alınan borçlar derken, ortalama bir iş için yerine ve dalına göre farklılıklar gösterse de, takriben bir 50.00 – 70.000 arası bir sermayeyi gözden çıkarmak gerekiyor.

Piyasanın genişlemesi ve alternatif kollara bürünmesi ile birlikte yüz binlerce liralık sermayeye gerek duyulmadan girişilen işler başarılı olabilmektedir. Öncelikle okurlarımıza, 100.000 TL altı sermaye ile yapılabilecek işlerin, nasıl ve hangi koşullarda başarılı olabileceğini sıralayalım:

• İşin, geniş kitlelere hitap ettiğinden emin olmalıyız. Örneğin İstanbul Üsküdar’da açacağınız bir golf salonu, sermayesi ne kadar bol olursa olsun, elinizde patlayacaktır. Sadece sermayeye güvenilerek, hiçbir mantıki ve gözleme dayalı plan yapılmadan, paranın gücüyle destursuzca girişilen işler, girişimcilerini yüksek miktarda sekteye uğratmıştır. İşinizin tüketim eğrisindeki yerini, potansiyel yükseliş seviyelerini sağlam bir gözle tespit etmeli, işe ondan sonra girmeli.

• Sermayeyi amaç değil araç olarak kabul etmeli. İşiniz, ürününüz, mağazanız, işletmeniz sağlam adımlarla temellendirilmediyse, ‘’para, para doğurur’’ önermesi, safsatadan ibaret kalacaktır. ‘’Hazıra dağ dayanmaz’’ sözü, iş piyasasında da hak ettiği doğruluğu barındırmaktadır. Sermaye, sizi iş fikrinizin cazipliği ve çalışma prensiplerinize bağlı olarak başarıya götüren bir köprüdür. Yoksa, para, para üreten bir mekanizmaya sahip olsaydı, zaten herhangi bir işletme kurmaya lüzum kalmazdı.
Bu temel bilgileri de verdikten sonra 100.000 liranın altındaki sermaye ile yapılabilecek en karlı 7 iş fikrini size sunmaya hazırız.

• Giyim Sektöründe Çok Ufak ve Niş Mağaza Açmak

herhangi bir alanı kapsayan bir mağaza açmanız için ortalama bir sermaye yeterli olacaktır. İster bebek giyim, ister kadın giyim, ister genel giyim olsun, giyim sektörü az sermaye ile çok kazandıran belli başlı girişimlerin başında gelmektedir. Çünkü ne olursa olsun, insanlar giyinmek zorundadır. Bebeklikten ölene kadar, insanın ‘’çıplak gezdiği’’ herhangi bir yaş aralığı yoktur. Ortalama insan ömründe yıllarca çeşit çeşit giyilecek ürünler, satın alınmak zorundadır. Bu zorundalığın sonucunda da giyim sektörü her zaman başı çeken ve doğru yapıldığında çok kazandıran bir sektör olmuştur. Yapacağınız şey az bir sermaye ile bir dükkan kiralamak ve toptancıdan satmak istediğiniz türde ürünler temin edip onları dükkanınıza yerleştirmek olacaktır. Etrafımıza şöyle bir baktığınızda adım başı giyim mağazası görmeniz, bu fikrimizi onaylayacaktır.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Spor malzemeleri dükkanı açmak ne kadar karlı?

• Aktar ve dengi dükkanlar açmak:

Özellikle 2010’ların başı ile birlikte insanların üzerinde medyanın oluşturduğu bir ‘’sağlıklı yaşam’’ etkisi uyanmıştır. Bu etkiyle birlikte genç – yaşı demeden kadın nüfusunu oluşturan kısım, günlük alışverişlerine market ve kasabın yanında aktarları da eklemeye başlamıştır. Sağlıklı yaşam, doğal beslenme derken, çok ufak bir sermaye ile açılan aktarlar, bazen bir cadde üzerinde 3 -4 tane açılarak iş yapar hale gelmiştir. Şifalı otlar, çiçeklerden üretilmiş bitki özleri, hatta misvak gibi tamamen tabiata dayalı gereçler, aktarlarda birçok alıcı bulmuştur. Bu nedenle 100.000 TL altındaki bir sermaye ile çok para kazanmak isteyen akıllı girişimciler, zincirleme aktarlar açarak yeni düzenin ihtiyaçlarına cevap bulabilmişlerdir.

Otobüs Büfeler:

Henüz Amerika ve Avrupa’da yeni iş kolu olarak rağbet görmeye yeni yeni başlayan otobüs büfeleri, seyyar lokantalar olarak çok iş yapmakta, çok kazanmaktadırlar. Tek bir yere bağlı kalmadan, gezici olarak hizmet veren bu otobüsler, doğru yerde doğru zamanda olmak için sabit bir yerde beklemek yerine; müşterinin ayağına kadar gitmektedir. Ülkemizde de örnekleri yeni yeni görülmeye başlayan otobüs büfeler için sermayenizi oluşturan temek öğeler, minik bir otobüs ya da karavan almak ve satacağınız ürününün malzemelerini temin etmekten ibaret olacak. Kazanmak için müşteriyi beklemek yerine, müşteriyi aramayı ve bulmayı motto edinen otobüs büfeleri az sermaye ile çok para kazanmak isteyenler için iyi bir yatırım alanı.

Meyve Suları:

Yukarıda aktarlardan bahsederken örneklediğimiz sağlıklı yaşam ve beslenme modası, taze sıkma meyve sularını hizmete açan dükkanlarını da ilgilendirmektedir. Örneğin İstanbul’da Taksim ve Beşiktaş gibi işlek semtlerin önemli mevkilerinde sıkma meyve suları satan dükkanlar görmekteyiz. 100.000 TL’in çok çok altında bir sermaye ile girişebileceğiniz bu iş, size çok güzel paralar kazandırabilir. İhtiyacınız olan tek şey, bol bol taze meyve ve insanlara hizmet edebileceğiniz bir dükkan.

Çiğ Köfte dükkanı açmak.

Çiğ köfte, Türk insanının tavuk döner ile birlikte geç keşfettiği bir lezzet. Ancak, artık büyük şehirlerin büyük caddelerinde adım başı çiğ köfteci dükkanı görmekteyiz. Üstelik bu dükkanların çoğu farklı farklı markalara ait. Çiğ köfte yapısı gereği, hem ucuz, hem çok lezzetli hem de pratik. Ara öğün olarak da ana öğün olarak da tüketilebilen çiğ köfte için sermayenizin minimum seviyede olması yeterli. Gıda sektörü, bu türden düşük sermayeli bol kazançlı işlerin birinci dereceden alanı.

E- Shoplar açmak:

Bunun için bir dükkan kiralamanıza bile gerek yok. Evinizde, zaten mevcut olan ofisinizde ya da istediğiniz her alanda, oturduğu yerden alışveriş yapmak isteyen insanlara, oturduğunuz yerden hizmet sunabilirsiniz. Buradaki tek sermaye, kuracağınız web sitesinin maliyeti olacaktır. Bunun dışında ürün ile alıcı arasında bir köprü görevi üstlenecek ve çok düşük bir sermaye ile çok büyük paralara kavuşabileceksiniz.

Sabun satışı yapmak:

Sabun, biricik temizlik ürünlerimizden biridir. Herhalde bir araştırma yapılsa televizyon ve sabun olmayan bir ev bulmak, pek mümkün olmayacaktır. Hal böyle olunca, yüzde yüzlük popülasyonu ile alıcısı pazarın içinde her daim hazır bulunan satışın ticaretiyle uğraşmak, girişimciler ve işletmeciler için bol kazançlı kapıları bir bir aralayacaktır. Sabunun her ne kadar başta kimyasal içerikli bir iş olduğundan yüksek sermayeler gerektirdiği düşünülse de, maliyeti açısından son derece düşük sermaye ile çok para kazandıran işlerin başında gelmektedir.

Takı satıcılığı:

Halk arasında incik boncuk diye tabir edilen küçük ürünlerin az fiyata satılması ile bir anda zengin olup onlarca şube açan girişimcilerin hikayesini duyururuz. Günümüzde ‘’bir milyoncu’’ olarak tanımlanan böyle bir işletme açmak için 100.000 liranın çok çok altında bir sermaye yeterli olacaktır. Satacağınız her şey 1 ile 5 lira arasında değişecek olsa da, sürümden kazanacağınız miktarlar ile işletmenizi çok vakit kaybetmeden genişletme şansına sahip olacaksınız.

E-TİCARET YAPACAKLARA TAVSİYE NOTU: BEYLER ARTIK DEVİR KAPIDA ÖDEME DEVRİ. Kredi kartıyla satış yapmayı bırakın. Tonla regülasyonla uğraşmak anlamsız. Bir enayi siz değilsiniz. Hadi yine iyisiniz kaptınız tüyoyu…

“100.000 TL Altı Sermaye ile Yapılabilecek En Karlı 7 İş Fikri” üzerine 2 yorum

  1. Arkadaşlar kredi kullanırsanız tekstil derim.053927892seksenüç Çünkü herkes giyinir.Kimsenin başka şansı yok.

    Yanıtla
  2. Her ne kadar tekstil işiyle uğraşsamda temizlik ürünleri işinde para olduğunu biliyorum.05392789283 iyi bir firma bulursam bende başlarım bu işe.Uygun bir sermaye ve 3-5 kaliteli firma ile bu iş yapılır.

    Yanıtla

Yorum yapın