Hollanda’da Oturum – Çalışma Vizesi İçin Hangi İş Fikirleri En Uygun?

Amerika’nın adı kalmış: Özgürlükler Ülkesi: Bu adı da kendisi vermişti zaten. 80’lerden sonra bir Amerikan Rüyası inşa edildi sinemada. Bir söylenti halinde başladı, bir efsaneye ve sonunda planlandığı üzere bir realiteye. Oysa işsizlik ve evsiz rakamlarına baktığımızda Amerika’nın salt garajlı müstakil evlerden oluşmadığını rahat bir şekilde görüyoruz. Bu nedenle asıl Özgürlükler Ülkesi unvanının Amerika’dan alınıp Hollanda’ya verilebileceğini söylüyoruz. Hatta verilmesi gerektiğini.

holland photo

Zira özgürlük, beyaz yakalıların – şanslı seçilmişlerin ya da seçilmiş şanslıların – Pazar günleri son model arabalarını kendilerine ait garajda tamir etmesi ya da evin bahçesinde barbekü partisi vermekten ibaret değil. Bunu halkın büyük çoğunluğu yapsa belki. Çünkü özgürlük, ancak büyük kitlelerin istedikleri konfora ve yaşan seviyesine ulaştıklarında yaşanabilen bir şey. Kişisel partiler, çılgın eğlenceler, şatafatlı tatiller, nüfusun %10 – %15’ine tekabül ediyorsa, ona özgürlük değil seçkinlik diyebiliriz. Oysa Hollanda’da nüfusun %85’inden fazla büyük bir refah içinde. Pastayı büyüten onlar, pastadan eşit ve büyük parçalar alan yine onlar.

Hollanda Neden Uçup Gitti? 

holland photo

Özgürlükler ülkesi tanımı sadece ekonomik refah ve bunun doğrultusunda kazanılmış imtiyazlardan ibaret değil. Bir de hükümetiyle, toplumuyla, sosyal kurumlarıyla birlikte kazanılmış bir özgür bakış açısı. Gerçi birçok insana göre bu bir hayli abartılmış bir özgürlük olabilir. Örneğin eşcinsellere evlilik hakkı tanıyan ilk ülke Hollanda oldu. Ülkemizde uyuşturucunun-uyarıcının her türlüsü suç iken Hollanda’da esrar bitkisi kullanımı belirli miktara kadar serbest. Bu cümlemizden esrarı desteklediğimiz çıkmasın, uyuşturucu içmeyin, zihninizi eritmeyin.

Bu bilgiler orada yaşamayı ya da çalışmayı düşünenler için oldukça faydalı zira hayatın içinden. Hem kültür şokuna uğramamak hem de gitmeyi düşündüğünüz ülkenin sosyokültürel özelliklerini bilmek gerek. Ayrıca bu denli müsamahakar bir ülkede iş hayatının ne kadar rahat olacağını kestirebilirsiniz. İnsanların ekonomik sıkıntıları ne kadar fazlaysa, ne kadar çok insan darboğazda ise, o kadar insan mutsuz, asabi ve stresli demektir. Bu da günümüzün en az üçte birlik kısmını geçirdiğimiz iş yerlerine ister istemez yansıyor elbet. Patron personele, personel bir altındaki personele zulmedip stres atıyor. Ama ya atılacak bir stres yoksa? İnsan olmaya ait o genel sıkıntı ve kaygı var ise sadece. o O da konforlu, özgür, müreffeh bir ülkede yaşadığınız için çoğu zaman sıfır noktasını buluyorsa?

İşte Hollanda böyle bir yer sevgili Parlak Fikirler okurları. Batı Avrupa’nın yeni incisi Hollanda, vaat ettikleriyle genç girişimcilerin ve öğrencilerin de ilgi odağı haline geldi. Son yıllarda daha çok genç ve bağımsız girişimciler, birçok farklı sektörde çalışmak ya da iş kurmak için geliyor Hollanda’ya. Siz de onlardan biri olabilirsiniz. Tabi öncelikle  oturma ya da yaşama izni almanızı sağlayacak sağlam bir fikre ve o fikri derli toplu anlatacak, yetkili mecralara sunacak bir iş planına ihtiyacınız var. Oturma izni hayallere, çalışma izni de kuru fikirlere verilmiyor.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Kanada'da Çalışma Vizesi İçin Hangi İşler En Uygun?

Hollanda Kalesi, size kapılarını açmadan, kapının arkasında ne yapacağınız bilmek istiyor. Her ev sahibi gibi. Bir süreliğine bir Avrupa ülkesinde çalışmak mı istiyorsunuz? Yahut burada kurduğunuz bu işi orada devam ettirmek? Ya da sadece artık Türkiye’de yaşamak istemiyor da olabilirsiniz. Hepsi için vizeye, vize için de iş planınıza ihtiyacınız olacak.

Peki Hollanda için en uygun, mantıklı ve sürdürülebilir iş fikirleri neler? Sıralamaya başlamadan önce Hollanda hakkında daha önce kaleme aldığımız yazıyı buraya iliştiriyoruz. Hollanda’yı yakından tanımak, bu ülkeyi daha çok sevmenize ve orada daha fazla yaşamak / çalışmak istemenize vesile olacaktır. Hollanda’da En Karlı Ne İş Yapılır?

Kaliteli Göçmenlere Kapı Açmak Neden Aslında Her Ülkenin Yapması Gereken Bir Şey? 

Çünkü, dünya hepimizin ”bir süreliğine” paylaştığı bir toprak parçası. Ama ”bu dünya hepimizin” bir slogan olmaktan öteye gidemiyor ve kamu spotlarında, reklam kampanyalarında vs. kullanışlı bir deyim anlamında kullanılıp duruyor. Bunun dışında ne bir kıymeti ne gerçek dünyada bir karşılığı var.

Esasında her ülkenin, en azından Hollanda gibi gelişmiş ülkelerin kapılarını ”kaliteli” göçmenlere açması gerek. Bu hem çok dem vurulan insan haklarıyla doğrudan ilgili bir tutum olur hem de dünya demografik yapısının olumlu anlamda değişmesini sağlar. Ama ülkeler de insanlar gibi önce benim çıkarım diye tutturduğu için sonuç almak mümkün olmuyor.

Hollanda’da Oturum – Çalışma Vizesi İçin Hangi İş Fikirleri En Uygun?

1-Turizm Acentesi: 

Hollanda’da son beş yıl içerisinde gelişen iki sektörden biri ticaret bir diğeri de turizm. Özellikle kültür ve doğa turizminde büyük bir patlama yaşayan Hollanda’ya her yıl milyonlarca Avrupalı akın akın geliyor. Turizm acentesi açmak en mantıklı ve makul seçeneklerden biri. Eğer o kadar sermayeniz yok ise kafadan turizm sektöründe herhangi bir işe de girebilirsiniz.

SAĞLIK TURİZMİ YAPMAK İSTİYORUM DİYENLERE

2- Web – Tasarımı Yapmak: 

Web’in kendisi coğrafya üstü bir şey olduğu için herhangi bir zaman – mekan sınırı olmadan web tasarımı yapmak mümkün oluyor. Zaten iyi bir web – tasarımcısı iseniz ilgili kurumlara geçmişten günümüze kadar yaptığınız en başarılı işleri mail yoluyla ulaştırabilir, onlara ”işinize yararım” diyebilirsiniz.

3- Hayvan Gezdirme İşi: 

Bizde sadece Etiler ve Nişantaşı kesiminde görülen ve pek rağbet edilmediği için çok fazla tutulmayan bir iş, hayvan gezdirme işi. Herhalde Türk örf ve adetlerine pek uymadığı ya da artık bu kadarı da fazla lüks olur diyerek kedisini ya da köpeğini gezdirmek için birine ücret ödemeyi saçma bulan kişilerin sayısı bir hayli fazla diye. Bu iş özellikle öğrenciler için uygun. Günde 3 – 4 saat evcil hayvanları gezdirme, yedirme, hacetlerini giderme gibi bir dizi eylemden oluşan part time bir iş. Amerika’da çim biçme ve gazete dağıtma ne ise Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde de hayvan gezdirme işi o kadar yaygın.

4- Böcek İlaçlama İşi: 

Sonuç olarak böcekler modern toplum, uygar devlet, özgürlük falan dinlemiyor. Her yerde üremeye, hem sağlık hem hijyen hem de konfor bakımından insanları tehdit ediyor. Böcekler de bu dünyanın canlıları ve her yerde olduğu gibi Hollanda’da var. Ev İlaçlama Şirketi Kurmak yazımızı okuyabilir, iş ile ilgili bilgileri öğrendikten sonra kolları sıvayabilirsiniz.

 

Yorum yapın