ÇOCUK BAKICILIĞI FİKRİ NASIL

Ev hanımlarının fazla yorucu olmayacak şekilde yönelebileceği ek gelir fikirlerine kısaca değinmiştik.

KESİNLİKLE OKUMANIZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ NOT: SİZLERDEN İŞ VERME VAADİ İLE TEMİNAT, KAPORA VEYA BENZERİ ÜCRETLER TALEP EDENLERE SAKIN KANMAYIN, BU KİŞİLER İŞ ARAYANLARI DOLANDIRMA AMACI GÜDEN ADİ SAHTEKARLARDIR!! BU DOLANDIRICILARIN VARLIĞINI ARKADAŞLARINIZA DA YAYIN Kİ KİMSE MAĞDUR OLMASIN!

Bunlar gerçekten sizi eğlenceli bir şekilde meşgul edecek; bir o kadar da hatırı sayılır miktarda para kazandıracak evden ek gelir seçenekleridir. Şimdi de bunlardan birine detaylı bir giriş yapmak istiyorum: Çocuk bakıcılığı.. Burada şunu belirtmek isterim ki; sayılan tüm iş fikirleri ev hanımlarının sabahtan akşam saatlerine kadar boş vakitleri olduğu varsayılarak yazılmıştır. Yani; eğer bir çalışansanız ya da başka özel sorumluluklarınız varsa bu işler size zevkli bir ek gelir imkanından çok zulüm gibi gelebilir…
Çocuk bakıcılığı yapmak konusuna dönecek olursak; aslında o kadar açıklamaya ihtiyacı olan bir alan değildir. Yani hepimiz bakıcılık mesleğinin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Çocukların daha ana kuzusu olduğu yaşlarda anne sevgisinden uzak bir şekilde bakıcılara emanet edilmesi her ne kadar tartışma konusu olsa da; eğer erkeğin geliri yeterince yüksek değilse kapitalist sistem her iki ebeveynin de çalışmasını zorunlu hale getirmektedir..:(( Dolayısıyla eğer yapabileceğiniz bir meslekse bakıcılık kazancı sizin için güzel bir geçim kaynağı olacaktır.
Gözünüzün önünde iyi-kötü kriterleri sıralamayı kolaylaştıracak bir liste olması açısından; kısa maddeler halinde bir çocuk bakıcılığı değerlendirmesi yapalım:

ALT BAŞLIKLAR (istediğinize tıklayıp ışınlanabilirsiniz) :

1) Geçmiş deneyimin etkisi

  • DAHA ÖNCE ÇOCUK BÜYÜTMÜŞ BİRİ OLMANIZ; ÇOCUK BAKICILIĞI YAPMANIZI KOLAYLAŞTIRACAKTIR.
erkekler için güzel bir ek gelir olmayabilir..:D

-İki kere iki dört eder kadar net bir şeydir bu.. Bir çocuk büyütmenin zorluğunu gayet iyi biliyorsunuzdur..:)

2) Sorunlar

  • AMA TECRÜBELİ OLMANIZA RAĞMEN BAZI SORUNLARLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ: ÖRNEĞİN; O ÇOCUK, SİZİN ÇOCUĞUNUZ OLMAYACAK..:))
çünkü çocuk bakıcılığı yapmak anne şefkati gerektirir

-Yani demek istediğim; onu kendi çocuğunuz kadar iyi tanıyıp yardımcı olamayabilir ve onu mutlu edemeyebilirsiniz.

Şu İş İlgini Çekebilir:  GEMİ MODELCİLİĞİ-Maaşları ve Gerekenler

3) Dezavantajları

  • EV HANIMI OLMAYIP DA EK GELİR AMACIYLA ÇOCUK BAKMAYI DÜŞÜNEN GENÇ ARKADAŞLAR: BAKICILIK YAPMAK ZEVKLİ GÖZÜKTÜĞÜ KADAR BİR O KADAR DA ÇİLELİ VE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK EDEN BİR MESLEKTİR..
bakıcılık zor zanaattir

-Harika bir bilgisayar programcısı olabilirsiniz, ya da şirket yönetiminde çok yeteneklisinizdir. Ama bir çocuğu tam gerektiği saatte uyutmak, yemeğini yedirmek… İnanın hiçbirine benzer değildir..;)

4) Zevkli kısmı

  • AMA TÜM ZORLUKLARINA RAĞMEN BİLİRSİNİZ Kİ KARŞINIZDA KAFASINDA KIRK TİLKİ DÖNEN BİR İŞ ADAMI YOK, YA DA YÜKSELME HIRSI OLAN BİR ENTRİKACI..:)) KARŞINIZDA SADECE TÜM MASUMLUĞUYLA BİR ÇOCUK DURUYOR OLACAK..:))
ek gelir fikirleri arasında en güvenlisidir.:)

-Eğer hayat görüşünüz bu tarza uygunsa gerçekten kafanızın çok rahat olacağı bir meslektir.

5) Çocuk sevgisi

  • HELE BİR DE ÇOCUKLARI SEVİYORSANIZ.. İYİCE TADINDAN YENMEZ OLUR BU MESLEK..
ne güzel tatlı tatlı..:)
  • -Çocukları sevmek derken ne kast ettiğimi anladınız..:D Yoksa psikopat olmadığı sürece herkes çocukları sever..:))

 

  • KAZANCINA GELİRSEK; ÇOCUĞUN AİLESİYLE BAKIM SAATLERİ, MESAFE, NEREDE BAKILACAĞI, BAKIMIN İÇERİĞİ KONUSUNDA GEREKLİ MÜZAKERELERİ YAPTIKTAN SONRA; AYDA 800-1000 TL’DEN 2000 TL CIVARINA KADAR BİR KAZANÇ YELPAZESİ MEVCUTTUR.
  •  
bakıcılık kazancı da ek gelir amacına göre çok çok iyidir..;)
  • -Tabii eğer ev hanımıysanız burada bakım saatleri ve bakım yeri önemli olacaktır. Bazı aileler çocuklarına ille de onların evinde bırakmanızı diretebilir; ya da işten dönüş saatleri çok geç olabilir, vs. vs..
  • Evet hanım arkadaşlar ve ablalar..:P Çocuk bakıcılığı hakkında sıralanabilecek en temel maddeler böyledir. Bakıcılık konusunda bir tecrübeniz varsa; ek gelir yönünden olası katkıları konusunda bilgiliyseniz, yorumlarınız bizim için çok değerli olacaktır. Sonuçta burada herkese faydalı olacak şekilde ek gelir fikirleri tartışmaya çalışıyoruz. Hepinize selamlar, saygılar..:))

“ÇOCUK BAKICILIĞI FİKRİ NASIL” üzerine 7 yorum

  1. Kendi evimde çocuk bakmak istiyorum. Bolu Merkezde yaşıyorum. Olursa çok memnun olurum. Benim çocuklarım okula gidiyor. Evde ek gelire ihtiyacım olduğu için çocuk bakmak istiyorum. Bu siteden bana ulaşabilirsiniz.

    Yanıtla
  2. acil ek gelire ihtiyacım var. çocuk bakıcılığı yapabileceğime inanıyorum. çocukları çok severim. pişman olmazsınız

    Yanıtla
  3. kendi evimde çocukbakmak istiyorum istanbul beykozda oturuyom çocukları severim daha önceden de bakmışlıgım var

    Yanıtla
  4. İyi akşamlar en İstanbul Beyoğlu Kurtuluş semtinde oturuyorum kendi evimde çocuk bakmak istiyorum 03 06 yaş çocuk eğitim sertifikam var İSMEK kursunda aldım Ayrıca 6 yaşında bir oğlum var Bir senede 03 06 yaş çocuk okuttum şoförle diyorum çok iyidir Kurtuluş semtinde oturup çocuk baktırmak isteyenler ve görüşebilirim ama kendi evin olmak şartıyla

    Yanıtla
  5. Ev hanımıyım bir tane oğlum var Altı yaşında 10306 ya çocuk sertifikam var hizmet kursundan çocuklarla diyorum çok iyidir çocukları çok severim onlar dünyanın en tatlı Melekleri 1 ve en samimi kişileridir ve ben ev kendi evimde çocuk bakmak istiyorum Kurtuluş’ta oturmaktayım

    Yanıtla
  6. Merhaba,
    İstanbul Ataşehir’de yaşıyorum. Çocuklar; Onlar bizim geleceğimiz, hayatımızın tek anlamı demektir bence:)
    3 çocuğum var hepsi de büyüdü zaten. Hafta sonları evimde ya da kişinin evinde çocuk bakabilirim.

    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler

    Yanıtla
  7. Bodrumda ıkamet edıyorm ıkı cocugum var kımsenın destegı olmadan kendım baktm gözu kapalı guvenebılırsnz

    Yanıtla

Yorum yapın