HOBİNİZİ YAPARAK PARA KAZANMAK

Çoğumuz geçinebilmek ve para kazanmak uğruna sevmediğiniz işleri yapmak ve boş zamanlarımızı iş saatlerimize göre ayarlamak zorunda kalıyoruz maalesef.. Hatta bu dahi yetmiyor, çeşitli ek gelir imkanları aramak zorunda kalıyoruz.  Çoğu şanssız insanımız daha çok erken yaşlarda öyle bir mücadelenin ortasında buluyor ki kendini; aslında hangi işi sevdiğini ve ne yapmak istediğini düşünmeye fırsat bile bulamıyor.. Bu dayatmaya karşın hobinizi yaparak para kazanmak mümkün müdür? Bu yazıda ele alacağız..
Gerçekleşebilecek tüm iyi ihtimallere rağmen biraz gerçekçi olmayı uygun gördüm ve hobinizi yaparak para kazanmak konusunu ek gelir bazında değerlendirdim. Çünkü hobinizi birincil iş olarak yapmanıza engel olabilecek çeşitli etkenler vardır. Örneğin; çok kazandıracak bir uğraşınız yoktur. Ya da tüm gemileri yakarak yeni bir kazançlı girişim yapma şansınız yoktur, vs. Ama üzülmeyin. Önceden nasıl kendinize ayırdığınız vakitlerde hobinizi gerçekleştiriyorsanız yine aynısını yapacaksınız. Üstelik bu sefer ek gelir de sağlayacaksınız.
Hobinizi yaparak para kazanmak zor mudur? Dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Şimdi bunların incelemesini yapalım:

1)PARA KAZANMA ŞANSINIZIN EN YÜKSEK OLDUĞU HOBİ ÇEŞİTLERİNDEN BİRİ SÜS EŞYALARI, AKSESUARLAR, VS. YAPMAKTIR.

aynı zamanda iti potansiyeli olan bir ek gelir imkanıdır
aynı zamanda iti potansiyeli olan bir ek gelir imkanıdır

-Yapacağınız birkaç zevkli modelin internetten veya gerçekte epey satışını yapabilirsiniz. Bir örnek olması için gemi modeliciliği yazımızı okuyabilirsiniz.

2)BİR DİĞER GÜZEL SEÇENEK DE İLGİLENDİĞİMİZ VE UZUN SÜREDİR İÇİNDE BULUNDUĞUNUZ AKTİVİTEDEN PARA KAZANMAKTIR.

hem öğrenip, hem öğretip, hem de kazanmanızı sağlayan bir iş fikri..
hem öğrenip, hem öğretip, hem de kazanmanızı sağlayan bir iş fikri..

Özel spor-fitness eğitmenliği, enstrüman kursu gibi..

3)PEKİ EK GELİR OLARAK DEĞİL DE, TEMEL GEÇİM KAYNAĞI BAZINDA HOBİNİZİ YAPARAK PARA KAZANMAK MÜMKÜN MÜDÜR?

-Bu aslında hobinizin hayatınızda ne boyutta yer kapladığına bağlıdır.. Yani sadece haftada bir gün hobinize vakit ayırmakla her gününüzü ayırmak sonucu kazanacağınız tecrübe bir olmayacaktır. Dolayısıyla elde edeceğiniz ek gelir de..

4)OLUR DA BU ŞEKİLDE PARA KAZANMAK İSTERSENİZ: SAKIN HA YENİ BAŞLADIĞINIZ BİR HOBİYE GÜVENEREK YAPMAYIN.

-Para kazanabilmek için söz konusu ığraşa uzun yıllarınızı vermiş hatta çocukluğunuzdan beri uğraşıyor olmanız gerekebilir; ki hobinizi yaparak para kazanmak ihtimal dahilinde olsun.

5)SON VE EN ÖNEMLİ KISIM DA: OLUR DA BÖYLE BİR GİRİŞİM YAPAR VE YÜKSEK MİKTARDA PARA KAZANMA ŞANSI YAKALARSANIZ, SAKIN OLA REHAVETE KAPILIP USTA HAVALARINA GİRMEYİN.

-Yok ben çocukluğumdan beri şununla uğraşıyorum, görmediğim şey kalmadı gibi düşünceleriniz olmasın. Hobinizi yaparak para kazanmak istiyorsanız bir yandan kendinizi geliştirmeye de devam etmelisiniz. Zamanla beraber her şey değişiyor, unutmayın..

Genel hatlarıyla para kazanmak amacıyla ilgilendiğimiz değil, sadece sevdiğimiz için ilgilendiğimiz şeylerden para kazanmak mümkün müdür bahsetmeye çalıştım. İleriki yazılarda hobinizi yaparak para kazanmak konusunun artılarına, eksilerine, tam olarak ne şekilde ek gelir getirdiği kısımlarına değineceğim. Hepinize selamlar, bol kazançlar.:)

“HOBİNİZİ YAPARAK PARA KAZANMAK” üzerine bir yorum

  1. ben evde hobi olarak keçeden yastıklar anahtarlıklar vb. gibi uğraşlarım var fakat para kazanmak istiyorum yaptıklarımdan tavsiyelerinizi paylaşırsanız memnun olurum

    Yanıtla

Yorum yapın