PARA KAZANDIRACAK İŞ FİKİRLERİNDEN 30 TANE!

Sürekli değişen, bazen ileriye doğru atılım yapıp bazen geriye doğru rücu eden bir dünyanın içinde yaşıyoruz. Bir taş bile zaman geçtikçe durduğu yerde şekil ve renk değiştiriyor. Hal böyle olunca ”en fazla kar getiren işler” söylemini bir kalıp olmaktan kurtarıp günümüzün gerçekliklerine uygun halde güncellemek de gerekiyor.

money making photo

En basitinden 90’ların ”ya topçu ya popçu olacaksın” söylemi yarı yarıya iflas etmiş durumda. Topçu kısmı geçerli, eyvallah. Bugün alt liglerde oynayan futbolcular bile ortalamanın üstünde paralar kazanıyor. Ama aynı şeyi popçular için söylemek namümkün. Önceden ”popçu” yani ”şarkıcı” olmak için birçok merhalenin aşılması gerekiyordu. Klibinizin Kral Tv’de yayınlanması ise bir tür kabul töreniydi. Bugün ise popçuların çıkış ve iniş hızları aynı! Bunu sadece bir örnek olarak veriyoruz. Değişen düzen, dünya gerçekleri ve iş yapan – yapmayan mesleklerin arasındaki değişim zinciri…

2020 yılının son çeyreğini yaşadığımız şu günlerde bir zamanlar ”en karlı işler” listesine kafadan giren birçok mesleğin esamesi okunmuyor. Corona belası öyle bir salladı ki dünyamızı, berberler bile tarihte belki ilk defa iş yapamaz duruma geldi. En keskin gelişmeler ve geri dönüşler ise emlak sektöründe yaşandı. 2019 yılının son çeyreği ve 2020’nin ilk aylarında bayram havasını yaşayan gayrımenkul sektörü, özellikle kredi faizlerinin artması ile birlikte eskisinden çok daha kötü bir seviyeye geriledi. İnşaat sektörü de haliyle bundan fazlasıyla etkilendi. Ülkemizdeki en büyük problemlerden biri olan plansızlık, en çok inşaat sektöründe kendini gösteriyor zaten. On binlerce konut boş boş kendilerini satın alacak insanları bekliyor. On binlerce insan boş boş duran konutlardan birini satın almak için ekonominin nefes almasını / aldırmasını, faizlerin düşmesini bekliyor.

Size en çok kar getiren işleri sıralamadan önce en azından bir süre uzak durmanız gereken işleri sıralıyoruz ki, adımınızı ona göre atın. Bir de size sunacağımız 30 iş fikri her şehirde yüksek oranda kar getirecek diye bir kaide kesinlikle yok. Bu tür listelerde zaman kadar mekanın da önemi büyüktür. İstanbul’da tutan iş Ankara’da tutmaz. Ankara’da darphane gibi işleyen sektör, İzmir’de kepenk kapattırabilir ya da.

İşsiz olabilirsiniz, para kazanma ihtiyacı hasıl olmuş olabilir, sizlere tam 30 iş fikri ile derman olmak niyetiyle devasa bir makale hazırlamak istedik bu yazımızda.

Ancak günümüzde iş sahibi olmak para sahibi olmak anlamlarıyla eşdeğer değil artık. Çoğu zaman milyonlarca kişi maaş adı altında verilen ”sus payını” kiralarına, faturalarına ve yemek içmek gibi temel ihtiyaçlarına ayırıyor. Evdeki beyaz eşyaların ve çocukların okul taksiti de cabası. Siz iş sahibi olmayı para kazanmak için istiyorsanız derhal ve tartışmasız bir şekilde ”çalışmayı” bırakmalısınız. Tabiri caizse ”amele gibi çalışarak” iş ve para sahibi değil iş ve dert sahibi olursunuz. Her geçen gün sinir sisteminiz bozulmaya, psikolojiniz ve fiziksel sağlığınız eriyip gitmeye başlar. Öyleyse ne yapmalı? Çalışmak yerine çalıştırmalı! Öyle bir işin sahibi olunmalı ki beraberinde emrinize amade personellere de sahip olmalsıınız. Ancak bu sayede hedeflediğiniz gelecekte hayal ve planlarınız ile örtüşen bir gerçekliği yaşarsınız. Aksi takdirde amele gibi çalışmaya devam eder ve bir ay daha astronomik rakamlarla ödediğiniz evinizde oturmaya hak kazanırsınız. Bunun adı günü kurtarmaktır. Siz günü değil kendi hayatınızı kurtarmak istiyorsanız sizlere sunduğumuz 30 iş fikrinden sizi hem iş hem de para sahibi yapacak olanlarına odaklanın. Aksi takdirde sermayenin dişlileri arasında ezilmeye ve ölene kadar sadece günü kurtarmaya devam edersiniz.

money making photo

Öncelikle eğer işinizi kaybettiyseniz ve de hiç sermayeniz yok ise veyahutta zerre kadar tahsiliniz yok ise iyi dinleyin beni! Buraya sıralayacağım iş fikirleriyle çalışarak para kazanmak için bunların hiçbirine ihtiyacınız yok. En azından çoğu için bu böyle(zaten tahsil, tecrübe ya da bilgi gerekli olan işleri belirteceğiz o konuda sıkıntınız olmasın). Üstelik tüm bu işler gerçekten toplum tarafından aşağılanamayacak cinsten kaliteli ilginç fikirler olacaktır, bundan şüpheniz olmasın.

1)MUHASEBECİLİK

Tecrübe, deneyim ya da eğitim gerekebilir!

Bakın ülkemiz için konuşursak bu mali müşavirler ve muhasebeciler ticaret liselerinde veya maliye meskek liselerinden mezun olmuşlarsa 6 yıl, hukuk fakultesi gibi ön lisans programlarından mezun olmuşlarsa 4 yıllık bir staj dönemini bitirip sonradan bir sınava girerekten (Türmöb’ün yaptığı sınava Sınava katılacak adayların bulunduğu ilin Serbest mali müşavirler odasından staj dosyası açtırmış olmaları gerekmektedir. Yine bu sınav staj öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrılmaktadır. Staj öncesi sınavdan 60 puanı geçenler staja hakkazanmaktadır. En son staj sonrası yeterlilik sınavını da verip muhasebeci olabilmektedirler). Eğer daha önceden belli başlı ön lisans progrmlardan mezun olmuşlarsa sınavlara dahi gimeden sadece 4 yıllık staj ile muhasebeci olunabilmektedir.

Muhsebecilik mesleğinin maaşları ve iş olanakları düşünüldüğünde gerçekten bu denli bir eğitime değebilecek bir meslek olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda orta karar bir serbest muhasebeci ve mali müşavir; başarılı yıllanmış bir avukat kadar çok kazanabiliyor diyebiliriz.

2) BİSİKLET TAMİRCİLİĞİ

Daha önce adalara gitmiş olanınız muhakkak vardır. Her taraf amatör bisiklet sürücüleriyle doludur. Üstelik birçoğunun da bu amatörlüğü bisikletleri bozmalarıyla sonuçlanmaktadır. Adalarda 22 yıllık bisiklet tamirciliği yapan Necdet Bey’in işini bir görseniz “Ben boşuna yıllarca iş aramışım” diye yakınırsınız. Adamın tamirci dükkanının önünde resmen koca bir kuyruk oluşmuş durumda. Adam resmen istediği işi alıyor istemediğini sallıyor. Bu bisiklet tamirciliği işini yapabilmeniz için tek yapmanız gereken bir dükkan kiralamak. Hatta tahsilinizin olmasına bile gerek yok. Ancak yine de kısa süreli meslek kursları, meslek liseleri bu işi öğrenmek ve işte ustalaşmak için gerekli olabilmektedir.

3) BOT TEMİZLİKÇİLİĞİ

Deneyim, eğitim ya da lisans gerekebilir!

Bot dedik diye aklınıza hemen plastik dandirik botlardan gelmesin! Bu iş bize Avrupa ve Amerika’dan geçtiği için “bot” şeklinde hafızalarımıza kazınmış. Marinalarda gördüğümüz o devasa yatların, yolcu teknelerinin, eğlence gemilerinin suyun içinde uzunca müddet durmasından dolayı altı, motorları, pervaneleri yosun tutmaktadır. Bu gemilerin “özel temizliğini” yapmak için tahsilli bir adamı kiralayamıyorlar maalesef. Hiç gemiden anlamayan sıradan bir temizlikçiyi de ayarlayamıyırlar. Dolayısyla bu sektörde bir eleman boşluğu olduğundan azıcık tecrübe,ustalık sahibi adamlar fahiş fiyatlara temizliğe gidebiliyor. İşi olmayan ve para kazanmak isteyen adamlar için birebir olan bu iş fikrini kaçırmayın derim.

4) İŞ PLANI KOÇLUĞU

Günümüzde nasıl ki her türlü mesleğin eğitimi, danışma servisliği, rehberi varsa özel sektördeki işlerin de rehberliğini siz yapabilirsniz. Mesela “Nasıl dükkan açılır, dükkan açmak için gereken belgeler, en iyi lokasyonlar neresi, dükkan açmak için gereken sermaye nedir?” gibi işsizler için, girişimciler için hayati önem teşkil eden soruların cevaplarını araştırıp belirli bir ücret karşılığında danışmanlık ya da rehberlik yapabilirsiniz.

Ben admininiz belli bir makul ücret karşılığında “İş planı koçluğu” yapmaktayım. Şu ana kadar çalıştığım onca kurum ve kuruluşun nerelerde olduğunu bir bilseniz…Neyse boşverin beni, anlayacağınız buradan da hakkınızla, alnınızın teriyle voleyi vurabillirsiniz.

5) BACA TEMİZLEYİCİSİ

Bu ne olum… Böyle meslek mi olur? Öyle bir olur ki arkadaşlar aklınız diğmanız durur. Size de iş beğendiremiyoruz. Baca temizleyicisi olabilmek için tahmin ettiğiiniz gibi hiçbir halt olmanız geekmiyor. Bugün çıkın dışarı “Ben baca temizleyicisiyim” diye bağırın sizi muhakkak birisi kapar… Tamam belki bu kadar kolay olmaz ama dieyeceğim o ki illlaki iş bulursunuz. Yanlız size tavsiyem eşşeğin kıçı kadar olan bu yazıdaki onlarca iş fikri arasından mümkünse en son bunu seçin ehehehe.

6) TEMİZLİK ŞİRKETİ KURMAK(AÇMAK)

Yukarıdaki baca temizleyicisi dostumuzdan az daha akıllı ve kurnaz olan arkadaşımız da bu temizlik şirketi kurmak işini yapar. Zira adının şirket olduğuna aldanmayın.Yapacağınız iş basit toplayacaksınız 5-10 tane işsiz ameleyi. Onlara bir güzel maaş bağlayacaksınız bir de yol+sgk+akbil vereceksiniz bitti!! Adamlar o saatten sonra siz nereye derseniz oraya… Ancak yine görünürde şirket olacağınız için ufak tefek maliye ve vergi dairesini ilgilendiren prosedürleri tamamlamanız şart. Yani ticaret siciline kayıt ve odalara üyelik şart.

7) BİLGİSAYAR TAMİRCİLİĞİ

Parlak fikirler editörleri olarak daha önceden burada bilgisayar tamirciliğinden bahsetmiştik. Bu işi yapabilmeniz için Türkiye’de ilginçtir ki zerre tahsile ihtiyacınız yok. Tabi yine olursa sizin için zanatınızı geliştirmek adına iyi olabilir. Kiralayacaksınız bir dükkan sonra 10 müşteriden 9’una format kalanına da yeni bilgisayar önereceksiniz eehehehe. Bu kadar basit değil tabiki canım arada parça değişikliği falan da yapacaksınız.

computer repair photo

8) DANIŞMAN
İşleri genişletme ve büyütme imkanınız bulunmaktadır.

Ney la bu danışman? Her yerde karşımıza çıkıyor. Danışman demek kelime kökünden de anlaşılacağı üzere “Kişilere para karşılığı uzmanlık gerektiren bilgi veren kişi” demektir. Dolayısıyla aklınıza gelebilecek her konuda uzmanlaşma imkanınız olduğu için bu işi de birçok alanda yürütebilirsiniz. Mesela mesleki sırlarınızı, tecrübelerinizi danışmanlık yoluyla paraya çevirebilirsiniz.

9) KÖPEK VE HER TÜRLÜ HAYVAN BAKICISI, YETİŞTİRİCİSİ

Çeşitli tecrübe ve bilgi gereksinimi doğurabilir!

Zengin kesimin hayvanlarıyla her saniye ilgilenebildiğini kim demiş. Binbir hevesle aıyorlar envai çeşit yaratıklardan, daha sonra ortaya bırakıveriyorlar; fakat bazıları fedakar ve hayvansever çıkabilip köpeğinden ayrılmak yerine onu uzman bir yetiştiricinin eline bırakabiliyor. Böylece pis işlerden de kurtulmuş oluyor. Günümüzde Türkiye’de lüks semtlerde (Nişantaşı, Bebek, Etiler gibi yerlerde) çok yaygın olan bu işin para kazandırma faktörü de çok iyi. Zenginin köpeği de olsa; kıymetli olduğu için bu işten para kazanmanız şaşırtıcı olmayacaktır.

10) SAHİBİNDEN VE GİTTİGİDİYOR ÜRÜN ASİSTANLIĞI

Yüzbinlerce sıfır ya da ikinci el ürünün yer aldığı bu platformda, satıcı ya da alıcılara fiyatlar konusunda danışmanlık yapabilmeniz mümkündür. Günümüzde özellikle e-bay’de yapılan bu işten çok para kazananlar bulunmaktadır. Nasıl ki gerçek hayatta emlakçılar bu görevi üstleniyorsa sanal alemde de birilerinin bu görevi üstlenmesi gerekmekte. Henüz yeni olan bu iş fikri’ni rakipler yokken değerlendirmeniz sizin yararınıza olur.

11) EDİTÖRLÜK İŞLERİ YAPARAK PARA KAZANMAK

Bu editörlük işlerinden para kazanmak için değişik mecralar sizi bekliyor olacak. Eğer kaleminiz kuvvetliyse yazarak para kazanabileceğiniz alanların başlıcaları şunlardır.

Kitap yazarlığı
•Dergi-gazete’de yazarlık
Web-site yazarlığı
•Book doctoring(yani kitaplardaki yazımları düzene sokma işini yapmak)
•Makale yazarlığı

Yazarlık işi resmi olarak bir tahsil ya da tecrübe gerektirmese de ustalık gerektirdiği kesindir. Zira her kalem tutan yazı yazamaz. Bu işin imcelikleri, ustalıkları vardır. Yıllar geçtikçe kelime hazneninizin veridiği güç ile daha kaliteli eserler meydana getirebilmeniz olasıdır.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Kozmetikçi Dükkanı Açmak- Karlılık ve Maliyetler

12) ELEKTRİK TAMİRCİSİ OLMAK

Bir diğer para kazandıracak iş fikrimiz “elektrik tamirciliğidir”. Bu elektrikçi adamları öyle hemen küçümsemeyin. Özellikle inşaatlarda, büyük şantiyelede hep aranan adamlardır bunlar. Hele işini iyi yapsın hayatta aç kalmaz. Parası da her daim cebinde olur. Ancak zordur baştan söyleyelim. İnşaate girmeden kendi dükkanınızı açabilirseniz; ev eşyalarının tamirati işleriyle uğraşırsınız. Şuna da göz atabilirsiniz:Elektrikçi Dükkânı Açmak İstiyorum

13) UZMAN BİLİRKİŞİLİK YAPARAK PARA KAZANMAK

Uzmanlık, deneyim, tecrübe ve de tahsil gerektirebilir!

Mahmekelere işi düşenler iyi bilir, hakimler ya da avukatlar hatta diğer sujeler bir olayı aydınlığa kavuşturmak için birçok kez uzman bilirkişilere başvururlar bu adamlar yaptıkları bilirkişilik görevlerinden genelde görünürde aldıkları paraların yanında bir de rüşvet alırlar(ben tarafsız gerçekleri yazıyorum hemen cellalenmeyin bana). Üstüne de eğer başarılı olurlarsa avukatlar tarafından tutulurlar ve diğer vakalarda da yardımına başvurulmak üzere çağrılabilirler. Yani kısacası “bu işte de para var!”

14) FİNANSAL PLANLAMACILIK İŞİNİ YAPARAK KAZANMAK

Uzmanlık, tecrübe ve bilgi gerektirebilir!

Bu iş fikri için öncelikle finansal planlamacılık sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. Hatta tercihen üniversitlerin ikstisat bölümü mezunu olan işsizlerden olmanız yararınıza olacaktır. Yapacağınız iş basit koca koca şirketlerin eskimiş patronlarına; şirketlerinin, gelecek 5-10 yılı hakkında tahminler yapıp, bir plan oluşturmaktır. Bu plan dahilinde, grafiklerin hangi zamanda, ne yönde seyredeceğini de ortaya sererek onlara yardımcı olmak.

15) BİT PAZARINDA STAND AÇMAK

Daha önce Warcraft oynayanlar iyi bilir, böyle abudik gubidik adamlar stand açar ve tezgahlarında ufak tefek itemler bulunur… İşte bit pazarında da satılan şeyler budur. Normalde kolay bulunamayacak eski-püskü ve de ufak nesnelerin ve eşyaların satışını yaparak para kazanabilirsiniz. Genelde bu bit pazarlarındaki eşyalar Türkiye’de hurdacılardan temin edilir.

16) GOLF KOÇLUĞU

Antreman, deneyim veya lisans gerektirebilir!

Tamam kabul ediyorum bu golf koçluğu işi birazcık zengin işi. Ancak para kazanmanın kurallarından bir tanesi de zengin adamlarla takılmaktır. Spor akademilerinden sertifika alıp ya da beden eğitimliği bölümünden mezun olup(2 yıllık) kokaylıkla golf koçu olabilirsiniz. Bu tip zengin işi sporlarda epey para olduğu efsane değildir.

17) EV ENEJİSİ DENETÇİLİĞİ YAPMAK

Bu tip bir işi kaçak elektrik kullanımının had safhada olduğu Türkiye’de yapmak zor olsa da yurtdışında çok kazançlı iş fikirleri arasında sayılmaktadır. Bu mesleğin erbabplarının yaptığı iş: “İşyerlerinde, evlerdeki fazldan kullanılan elektriğin, suyun denetimini yapıp tasarrufu sağlamaktır. İsrafı önlemek adına yapılan bu işin saygın bir meslek olacağı kuşkusuzdur. Üstelik henüz bu zanaat için herhangi bir belge, diploma şartı da getirilmiş değil.

18) EVDE MUAYNEHANE AÇMAK FİKRİ(Aslında buna home-ofis açmak da denilebilir)

Lisans, diploma, tecrübe ya da belge gerektirebilir.

Bu tarz bir fikir daha çok müşteri çevresinin güvenini kazanmış olan, yaşlanmış olan ya da emekliliği yakın olan kişiler için idealdir. Yılların verdiği tecrübe ve bilgiyi paraya çevirmek için bir de evinden ırak yere gitmek istemeyen kişiler her zaman düşünebilir. Mesela. Diş hekimleri, avukatlar, doktorlar, psikologlar, danışmanlar bu tarz home-ofis çalışma hayatını tercih edebilir. Sonuçta evin vereceği konforu hiçbir işyeri ya da otel veremez!

19) EV İÇ DİZAYN ORGANİZATÖRLÜĞÜ YAPMAK

Yeni taşınmış olan kişilere, yeni açılan işyerlerine; mobilyalarının konumu ya da evin eşya ihtiyaçları konusunda yardımcı olan ve tüm bu incik-boncuk şeylerle vakit harcamak istemeyen kişilerin imdadına koşan kişilere ev organizatörü denir. Bir nevi iç mimarın koşamadığı şeylere siz koşmuş olacaksınız bu işi yaparken. Kendinize ait bu konuda bir web-sitesi açıp. Reklamlar vererekten müşteri bulma şansınız yüksek.

20)İTHALAT-İHTACAT UZMANI(DANIŞMANI) OLMAK İSTİYORUM.

Daha evvelden sağlam bir ticaret veya e-ticaret deneyiminiz varsa bu işin ihtiva ettiği “know-how” bilgilerin birçoğuna vakıfsınız demektir. Ancak iş burada bitmiyor… E-kitaplar yazacak, reklamlar verecek, yeri geldiğinde seminerler düzenleyeceksiniz. Sağlam bağlantılar edinip onlara iyi bir hizmet verdikten sonra “referanslarınıza” bunları yazacaksınız. En önemlisi kendinize ait bir bir büronuz olmalı. İnsanlar sizin bu alanda ciddi ve uzman olduğunuzu daha en baştan sezmeli ki sizinle çalışabilsinler. Eğer başarılı olursanız cebinde parası olan ancak bilgisi ve tecrübesi eksik olan herkes sizin kapınızı çalacaktır. İnanın bu iş fikrinden de çok paralar kazanabilirsiniz.

21) DEKORATÖRLÜK YAPMAK İŞİ FİKRİ

Dekorasyon işinde seçenekler ve imkanlar o kadar geniştir ki müşteri ya da bu alana yabancı birisi evini, işyerini dekore etmeye kalktığında amansız bir kararsızlığa kapılabilmektedir. Bu kararsızlık ve tecrübesizlik haliyle bir iş fırsatı doğurmaktadır. Siz tam bu noktada ortaya çıkacak ve tecrübelerini, bilgilerinizi kullanaraktan dekorasyon işini en ince detayına kadar düşünüp halledivereceksiniz. Bir de bu işi seviyorsanız tadından yenmez vallahi. Peyzaj mimarlarının yaptığı dekorasyon sanatının bir benzerini de siz yapmış olacaksınız.

Bu işi özellikle zengin semtlerde ve muhitlerde yapmaya özen gösterin. Örneğin İstanbul’da iseniz Nişantaşı, Beşiktaş ve Bebek gibi semtlerde dekoratörlük yapmanız normak bir yerde yaptığınız aynı işten en az beş kat fazla kazanmanızı sağlayacaktır. Bu gibi yerlerde çekeceğiniz yüksek fiyatlar tepki ile karşılanmaz. Bilakis fiyat ne kadar yüksekse size çalışan kişiler o kadar profesyonel olduğunuzu düşünecektir. Siz de yaptığınız iş ile onların bu ön yargılarını boşa çıkarmayın.

22) MÜCHEVER TASARIMCISI(YAPIMCISI)

Mücheverin hammadeleri her ne kadar değerli olsa da onlara esas değerini kazandıran şey işlenme şekli ve üslubudur. Zaten onlara esas değerini kazandıran şey kusursuzca bir sanat eseriymişcesine işlenmesi ve o haliyle kuyumcularda yerini almasıdır. Benim çok yakından tanıdığım bir kuyumcu bu işin daha çetrefilli ama olağanüstü para kazandıran versiyonunu yapmaktaydı. Almanyadan yüklü miktarda işlenmemiş altını Türkiye’ye göre daha ucuza ihraç edip onları işledikten sonra fahiş fiyatlara gelişmiş ülkelere ve Türkiye’deki diğer kuyumculara satmaktaydı. O arkadaşın bu işten milyonlarca lira kazandığını kesin biliyorum. Ancak daha sonradan bu ihracat işini yasadışı olarak vergilerden kaçmak üzere kaçak olarak yaptığı için başı belaya girdi. Tabi o bu işin piri değildi daha gençti hatta.

23) SATIŞ ORTAKLIĞI TANITIM YAZISI YAZARLIĞI YAPMAK

Meşhur “satış ortaklığı” işini yapanların söz konusu ürünün konusuyla alakalı tanıtım yazılarını yazmaları bir takım zorluklar içermektedir. Zaten sitelerinin bakım, yazım, düzenleme işleriyle epey meşgul olan web-site yazarları bir de kalkıp pek de ilgili olmadıkları bu ürünle ilgili etkili, satın almaya yöneltecek tanıtım yazısı yazmakla mı uğraşacaklar. Bu iş fikrinde işte siz tam bu noktada devreye giriyorsunuz.

Şuna da göz atabilirsiniz: En Karlı Yazılım Satış Ortaklığı Sektörleri

24) NOTER AÇMAK

Lisan gerektirmektedir!

Adından da anlaşılacağı üzere “no-ter” yani terlemek yok bu işte. Noter olabilmek için hukuk fakultesi mezunu olup avukatlık ruhsatını aldıktan sonra zamanında(genelde çıkar çıkmaz) noterlik belgesi için başvurmuş olmanız gerekmektedir. Eskiden 10-15 yılda gelen noterlik belgesi, yüksek talepten domayı artık 45-50 seneden daha uzun sürede gelmektedir. Ancak eğer gelirse 3+3 yıllık daha az nüfusu olan yerleşim yerlerinde olan görevi de bitirince 1. Sınıf noter olarak İstanbul’da görev alabiliyrsunuz. Aylık kazancınız ise oturduğunuz yerden 30-40 bin doları geçebilmektedir(oturduğunuz yerden; çünkü hakkaten çalışmanıza gerek yok, 2 tane maaşlı memur tutunca tüm işi onlar yerine getiriyor zaten).

25) KİŞİSEL KAPICI OLMAK

“Kapıcılık kazançlı mı lan!” Diye cellanlenmenizde haklısın belki ama bizim görevimiz burada 7 den 70’e herkesin para kazanabileceği iş fikirlerini sunmak. Yani bir aptal dahi gelip buradan kazançlı iş fikirleri öğrenip gidebilmeli. Aman yanlış anlamasın kapıcı dostlarım, onların yaptığı iş de kutsal. Zira helaliyle çalışıp aldıkları parayı sonuna kadar hak etmektedirler. Kapıcılık nedir, ne değildir diye burada anlatmayayım isterseniz. Sadece işsiz arkadaşlarımızdan birisinin unuttuğu bir fikir olabilme ihtimalinden dolayı buraya koyduk bunu.

26) KİŞİSEL ANTRENÖR OLMAK

Bilgi, eğitim ve tecrübe gerektirebilir!

Sporcuların en alasının bile beslenme ve kardiyo konusunda eksiklikleri olabilir. Adamın hayatı bedensel hareketlerle geçtiği için koca koca akademik kitapları açıp hangi besin yararlı, hangi hareket neye yarıyor tarzında bilgilere vakıf olacak zamanı olmamıştır. Bu noktada siz devreye girip bir kişisel antrenör olarak ağırlığınızı koyacak ve duruma müdahele edeceksiniz. Bu iş fikrinin para kazandırma konusunda iddialı olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Çünkü genelde antrenörlük kolay ve keko gibi gözükse de neredeyse eğitim bile gerektirmektedir. Zaten bu işin can alıcı diğer noktası sizin de iletişim yeteneğinizin iyi olmasıdır. Zengin veya ünlü kimselerin antronörlüğünü yapabilmeniz buna bağlıdır. Aksi takdirde sıradan kişilerin kişisel antronörlüğünden ne para kazanabilirsiniz ne de şöhret yakalayabilirsiniz.

Aynı zamanda beslenme koçluğu yapmak da ek parantez olarak size sunabileceğimiz bir diğer iş koludur. Hazırladığınız beş – on dakikalık videoları internet sitenize ya da Youtube’a yükleyerek bu iş üzerinden para kazanabilirsiniz. Hem sevdiğiniz işi yapıp hem de ondan istediğiniz kadar para kazanmanın getirdiği mutluluktan ötesi yoktur.

27) MAL-MÜLK YÖNETİCİLİĞİ YAPMAK

Bu işin ne olduğunu başlığından da anlayabiliyorsunuzdur umarım. Devasa şirketlerin, holdinglerin ya da zengin adamların yüzlerce mülkünü yönetmek kolay bir iş değil. Adam hangi birine yetişsin. Ya da hangi biriyle uğraşacak vakit bulsun. Vergiler verilecek, davalar açılacak, faturalar yatırılacak, cezalar ödenecek, bekçilik yapılacak, kiraya verilecek… İşte tüm bu işlerin tamamını yapmak için bu kodomanlar genelede güvenilir kişileri kiralarlar. Bu kişiler belirli ücret karşılığı tüm bu malların takibini yaparlar ve böylece bu para babası kodomanlar; sayısını bilmedikleri mallarının, mülkelerinin akıbetini düşünmek zorunda kalmadan tatil yapabilir, keyif sürebilirler.

28) VERGİ TAKİBİ YAPMAK İŞİ

Yine yukarıdaki 27 numaralı iş fikrindeki gibi burada da para babası kişilerin konforunun yanında orta halli kişilerin de rahatlığı söz konusu. Zira vergisi çok olsun az olsun bu işin takibi çetrefillidir. Hukuki ve mali boyutu çok detaylıdır. Sıradan, gündelik işleriyle meşgul olan kişinin tüm bu ince bilgilere vakıf olması imkansız olduğundan bu iş fikri ortaya çıkmıştır. Senede 150-200 dolar karşılığı bir ailenin tüm vergi işlerine bakmayı tahhüt altına alabilirsiniz. Ofisinizde yüzlerce ailenin, şirketin vergi takibi işini yapabilirsiniz. Bu sayede Avrupa’da ya da Amerika’da çok para kazanan kişiler var. Türkiye’de henüz yaygın olmadığına bakmayın siz. Biz zaten en az 35 yıl geriden geliyoruz bir çok konuda.

29) DÜĞÜN PLANLAYICISI OLMAK(DÜĞÜN ORGANİZASYON İŞİNİ YAPMAK)

İşte bu iş tam bizim Anadolu kültürünün, örfünün ihtiyaç duyduğu işlerden birisi. Düğünler kalabalık olduğundan, tüm mahallenin hatta kasabanın akınına uğradığından dolayı aklınıza gelebilecek her şeyin(yiyecekler, mekan, müzik, çalgıcı, sandalye, koltuk, masa, gelinlik, güvenlik) organize edilmesi şart. Bu nedenle bu işi daha önceden onlarca defa yapmış usta ellere bırakmak istemektedir birçok evlenmek üzere olan çift. Bu organizasyon işi çok çetrefillidir. Bilmeyen adamın hata yapması kaçınılmazdır. Yani kısacası bir zanaatkara ihtiyaç duymaktadır.

Siz bakmayın ”yapamayan yönetirler’ diyenlerin yöneticileri ve organizatörleri küçümsediğine. Onlara vereceğiniz ilk cevap ”işi biliyorum işe gitmiyorum” olacaktır. Günün yarısından fazla çalışıp sömürülmeyi kutsayanlardan olmayın. Çalışmak yerine çalıştırın ama bunu yaparken de adil olun elbet Onlara vereceğiniz ikinci cevap ise gani gani kazanacağınız paralar olacaktır.

30) SERBEST GRAFİK TASARIMCISI OLMAK.

Bunu bomba iş fikirlerinden ve gelecek vaad edenlerden olduğu için sona sakladım. İnternet ve web dünyasının bu amansız büyümesi sayesinde günbegün daha da çok grafik tasarımcıya talep olmaktadır. Halen piyasada yeterli sayıda tasarımcı yoktur. Mesela en basitinten freelance grafik tasarımcısı denilen bu tiplere en çok web-site temalarında ihtiyaç olmaktadır. Onu geçtik her türlü yazılım, oyun, script tasarımı bunlardan sorulmaktadır. Üstelik kazançları da hiç de azımsanacak miktarda değil.

Ajanslar ile, prodüksiyon şirketleri ile, sanat ile uzaktan yakından ilgisi bulunan her türlü orta ve büyük ölçekli firma ile anlaşabilirsiniz. Bugün bir profesyonel derginin tek bir kapağını yapmak bile inanılmaz astronomik rakamlar elde etmeniz için yeterli olacaktır. Bu işte tutunmak için dead-line’a dikkat etmeniz gerekiyor. Kurum yetkililerini kızdırmak istemiyorsanız size verilen tarihi asla ama asla aşmamalısınız. Bir de sizden istenen tam olarak ne ise onu iyice kavramalı ve beklentileri karşılayacak şekilde sunumlar yapmalısınız. Günümüzde özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği bu alanda kariyer sahibi olmak için evden çalışmanız bile yeterli olacaktır. Bunun için bir bilgisayar, bir internet bağlantısı ve bir de sıkı bir grafik programı işinizi görecektir.

Yaz yaz yorulduk. Sabahtan beri yazıyoruz. Bakınız taramadığımız kaynak, döküman, argüman kalmadı bu para kazandıran iş fikirleri arşivinin kıymetini iyi bilin. Hiçbir yerde böylesine derli toplu bulamazsınız. Sağa sola kopyalayacak arkadaşlarımdan da ricam bari kaynak olarak bizim sitenin linkini veriverin de teşekkürünüzü etmiş olursunuz.

Sizlere yaratıcı, parlak, ilginç iş fikirleri ve kazançlı meslekler sunmaya devam edeceğiz. Umarım yazımızı beğenmişsinizdir.

“PARA KAZANDIRACAK İŞ FİKİRLERİNDEN 30 TANE!” üzerine 8 yorum

  1. yurt içinden ve yurt dışından bol para kazandıracak işler yapabileceğim zengin bay bayan ortaklar arıyorum 0546 203 44 90 (ist.bebek.etiler)

    Yanıtla
  2. Herkes gibi bende yaşamaya çalışıyorum ama yaşayamiyorum bu maaşla beni yaşatacak birisini arıyorum 0544 469 50 55

    Yanıtla
  3. Herkese Merhaba
    Ben Yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Mail ile başlayan bir ek gelir konuşmasından sonra 7,500 lira ile başladığım ek gelir projesinde 9 ayı geride bıraktım. Şu an aylık karım 4,000 tl. Fikir almak isteyenler benim danışmanlığımı yapan kişiye [email protected] adresinden ulaşabilir. Herkese Bol Kazançlar Diliyorum

    Yanıtla

Yorum yapın