YATIRIMCI OLMAK İSTİYORUM

Yatırımcı olmak hepimize kazançlı ve karlı bir girişimmiş gibi gözükür. Ki öyledir de… Her ne konuda olursa olsun; paranızı yatırım yoluyla ilerleyen yıllarda değerlenmesi için kullanmak, uzun vadede yüksek kazançlar elde etmenizi ve kara geçmenizi sağlayacaktır. Üstelik bunun için her gün düzenli bir işte çalışmanıza veya yoğun emekler vermenize de gerek yoktur…:)

UYARI: Piyasalarda kalıcı tutunabilmek istiyorsanız artık işi uzmanlarına teslim etmeyi öğrenmeniz gerek. Birçoğumuz “her şeyi ben bilirim“, “en iyisi benden sorulur” gibi kelamlarla kendisini kandırıyor. Bırakın artık bu tavırları ve gerçekçi olun!

Tahminlerinizi doğro ve güvenli bir şekilde yaparak paranızı gayrimenkul, hisse senedi, döviz, vs. yatırım aracına koyun; piyasalar, hisseler, yani tüm hayat sizin için devam etsin..:)

bank photo

Tabii her ne kadar sürekli çalışmayı ve emek vermeyi gerektirmese de; yatırımcı olmanın da bazı zorlukları ve sorumlulukları vardır. En önemlisi de; yatırım yaparak çok para kazanma veya daha küçük miktarlarla istikrarlı bir şekilde kazanma şansınız olduğu gibi, kaybetme veya kar edememe ihtimaliniz de vardır.

Biz de yatırım dünyasının bu artılarını ve eksilerini düşünerek; özellikle yatırımcılığa yeni başlayan gençlere, “Yatırımcı olmak istiyorum.” diyenlere yönelik birkaç tavsiye hazırladık. Tavsiyeler hakkında olumlu-olumsuz her türlü görüşünüze veya eklemek istediklerinize sonuna kadar açığız… Şimdiden teşekkür ederiz…

1)YATIRIMA AYIRACAĞINIZ SERMAYE MİKTARI; YÖNELMENİZİN UYGUN OLACAĞI YATIRIM ARAÇLARINIZIN VE TARZINIZIN BELİRLENMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR.

Yani bir nevi büyük ölçekli veya küçük ölçekli yatırımcı ayrımı da diyebiliriz. E haliyle paranızın geri dönüş süresi; sermayenizin yeteceği yatırım araçları ve belirli periyotlar halinde elde edeceğiniz gelir de son derece farklılıklar gösterecektir. Dolayısıyla; kazançlı yatırım çeşitleri gerek işleyiş, gerekse para kazandırma şekli bakımından ayrı ayrı incelenmelidir.

Örneğin; elinde fazladan 10.000 TL’si bulunan ve bunu kazançlı yatırımlar aracılığıyla değerlendirmek isteyen biriyseniz; tahmin edileceği üzere gayrimenkul yatırımı sizin için pek uygun olmayacaktır…:D Bununla iş fikirlerini hayata geçirmek; hisse senedi almak gibi seçenekleri deneyebilirsiniz.

50.000 ve üzeri sermayede ise daha büyük çaplı yatırımlar yapabilir; uzun vadede geri dönüş yapması için gayrimenkul, arsa yatırımı gibi seçenekler deneyebilirsiniz.

Verdiğim rakamlar tamamen tahminidir ve örnektir. Bulunduğunuz ile ve yönelmek istediğiniz sektöre göre farklılıklar gösterebilir.

2)EĞER KENDİ SERMAYESİNİ KENDİ BİRİKTİREN BİRİYSENİZ, ÇOK DİKKATLİ OLMALISINIZ.

Şöyle ki; dedenizden yüklü bir miras kalması, babanızdan maddi destek gelmesi gibi ihtimaller ufukta gözükmüyorsa; ilk birikiminizi kendiniz sağlamak zorundasınız demektir. Bunun için de ilk yıllarınızda kazandığınız paradan yeterli bir miktarı düzenli olarak birikiminize ayırmanız gerekecek. Burası işin güzel gelecek hayalleri eşliğinde yoğun emekler sarf edilmesi gereken kısmı…:)

Şu İş İlgini Çekebilir:  Yatırım Uzmanı Olmak

Dikkatli olmanız gereken kısımsa; biriktirdiğiniz o el emeği göz nuru paranızı nereye yatıracağınıza karar vereceğiniz kısım olacaktır. Kendi hayat planınızı, düşündüğünüz yatırımın gelir getirme süresini ve miktarını, vs. bütün parametreleri ayrıntılı olarak hesaplamanız gerekli…

Örneğin; zaten iyi maaşı olan bir işte çalışıyorsanız, arsa yatırımı yaparak 5,10 belki de 20 yıl sonrası için geri dönüş bekleyebilirsiniz. Yok benim o kadar vaktim yok diyorsanız; iş kurmak, sermaye ortağı olmak; borsa oynamak gibi kısa vadeli seçenekleri değerlendirmek gibi alternatifler de mevcut. Gördüğünüz gibi; içinde bulunduğunuz şartlara göre biraz doğaçlama vermeniz gereken bir karar…

3)ŞUNU UNUTMAMALISINIZ: YATIRIMCI DEDİĞİN İNSANDA PEYGAMBER SABRI VE BÜTÜN GECE YERİNDEN KIPIRDAMADAN ELİ TETİKTE PUSUYA YATMIŞ ASKERİN İRADESİ OLMALIDIR.

Paranızı biriktirmiş ve doğru yatırım için bekliyor olabilirsiniz. Ama 1 yıl, ama 2 yıl geçer. Yine de yatırım yapmanız için en uygun piyasa şartları denk gelmeyebilir. Bu sizi yıldırmamalı. Periyodik olarak finans dünyasını ve piyasa durumunu takip etmelisiniz. Şu da bir gerçek: Eğer bir an gevşeyip de ilgisiz davranırsanız, ayda yılda bir gelen o büyük balığı mutlaka kaçırırsınız.

Hayatın her alanında geçerli olan kural yatırım dünyasında iki kat daha geçerlidir: BİR GÜNDE HİÇBİR ŞEY OLMAZ.

4)BELKİ UFAK UFAK, BELKİ PATLAMA YAŞAYARAK KAR ELDE EDERSİNİZ. AMA ZAMAN ZAMAN KAR EDEMEMEK, HATTA ZARARA GİRMEK YATIRIMCILIĞIN FITRATINDA VARDIR.

Bu kural; İlluminati gelip el atmaya kalksa bile çaresiz kalacağı bir durumdur…:) 8 milyara yakın insan. Bu kadar insanın 24 saat içinde sayılamayacak kadar çok hamlesi, kararı, konuşması…

Dünyanın bir ucunda alınan ve önemsiz gibi gözüken bir kararın gelip de ülkenizi, şehrinizi hatta sokağınızı nasıl etkileyeceğini hiçbir şekilde kestiremezsiniz… Eğer yatırımcılıktan bahsediyorsak; kelebek etkisi her yerdedir…;)

Arsa veya gayrimenkul alırken; faize para yatırırken veya borsa-forex oynarken yaptığımız yatırımlarda; dünya üzerinde gerçekleşme imkanı bulunan olasılıkların belki de %0,0000000…….0001’ini düşünerek hareket ederiz. Ki bu da kaçınılmazdır.

5)AZ ÖNCE SÖYLEDİĞİMİ TERS AÇIDAN DÜŞÜNÜRSEK; HİÇBİR YATIRIM ARACINA ÇOK UZAK VEYA ÇOK YAKIN KALMAMALISINIZ. 

Bugün gayrimenkul yatırımının güvenli, istikrarlı ve değer arttrıcı bir yatırım aracı olduğunu hepimiz biliyoruz… Ama bu; varınızı yoğunuzu gayrimenkule yatırmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Dünyanın bir yerinde siyasi kriz çıkar, piyasaya Facebook gibi devrim niteliğinde bir ürün sürülür, vs. kat trilyonlarca olasılıktan biri gerçekleşir. Kimsenin yüzüne bakmadığı bir hisse senedi; 100 tane gayrimenkule meydan okurcasına sahiplerini milyoner yapıverir..:)

Belli bir seviyeye kadar tahmin edilebilir olmakla beraber; sizi hayatınız boyunca kara geçirecek yatırım çeşitlerini belirlemeniz mümkün değildir. Siz fırsat buldukça tohumları etrafa serpin. Hangisinin yeşereceği hiç belli olmaz..:)

Umarım yatırımcı olmak isteyen kardeşlere faydalı bilgiler sunmuşuzdur…:) Yorumlarınızı beklerim. Sağlıcakla kalın..

 

“YATIRIMCI OLMAK İSTİYORUM” üzerine 5 yorum

  1. Bir daireye 200 bin tl vererek ayda bin tl kazanabilirsiniz . Bulut teknolojilerine yapacagınız 200 bin tl lik yatırımla aylık geliriniz 40 bin tl . Artık bu mumkun ve risk almadan yapcağınız bir yatırım şekli . Detaylar
    http://goo.gl/gQUX8v ..

    Yanıtla

Yorum yapın