Altın yatırımı yapmak mantıklı mıdır?

Altın yatırımının ne olduğundan, ne şekilde gerçekleştiğinden çok da bahsetmeye gerek yok aslında… Çünkü altın; taa çocukluğumuzdan beri ninelerimizden gördüğümüz; zor günlerin kurtarıcısı olan bir yatırım aracıdır…:D Zamanında alıp alıp bir kenarda biriktirdiğiniz altın, yıllar sonra hayatınızda bir dönüm noktası oluşturabilir.

ÖNEMLİ NOT: Altın yatırımını savaş, kaos ve karışıklık dönemlerinde yapmak çok mantıklı olacaktır. Bu dönemlerden birisine örnek olarak mesela Donald Trump’ın İran’ı tehdit etmesi örnek gösterilebilir. Yine İran’ın bir yerlere saldıracağından cihetle intikam yeminleri etmesi de buna örnek olarak sayılabilir. Dikkatli incelerseniz bu dönemlerde altın en az %4’lük bir tırmanış yaşamıştır. Hemen akabinden yine eski haline gelecek şekilde düşmektedir ancak yine de %4’lük bir tırmanış 1\10’luk kaldıraçla değerlendirildiğinde %40 gibi devasa bir karlılığa olanak tanımaktadır. Üstelik bu karlılığı da birkaç gün içerisinde yüklü meblağlar ile yapma imkanınız da olacaktır. Ancak elbette böylesi anlarda tek başınıza değil de yanınızda uzmanlar var iken hareket etmeniz önerilir.

Peki altın yatırımı bugün de; tıpkı bizden 1-2 kuşak öncesinde olduğu gibi basit ve net bir yatırım aracı mıdır? Tabii ki hayır. Geleneksel yastık altı biriktirme haricinde gerek bankaların, gerekse Forex gibi çeşitli döviz işlem platformlarının altın yatırımına kolaylık sağlamak adına sunduğu birçok fırsat bulunmaktadır.

Geleneksel (yastık altı) altın yatırımı kazançlı mıdır?

Şöyle ki; bu en temiz, en basit ve kazançlı yatırım araçları; aracılar yüzünden bazen berbat edilmektedir.:)

Örneğin; altın fiyatları düştüğü zaman kuyumcudan alım yaptınız diyelim. Biraz yükseldiği zaman da götürüp nakde çevirmek istediniz.. İşte burada; hiçbir zaman alım-satım fiyatlarının sizin gördüğünüz o rakamlara göre gerçekleşmediğini görürsünüz. Araya konan birçok masraf yüzünden elde ettiğiniz kar qazalıyor ve normalde elde etmeniz gerekenden çok daha az kazancınız oluyor.

Internet bankacılığının yaygınlaşmasına paralel olarak ortaya çıkan altın hesapları da kullanıcılarını bu durumdan muzdarip bırakmaktadır. Çünkü bu kez de; bankaların hesap işletim ücretleri, işlem bedelleri gibi kesintiler karşımıza çıkmaktadır.

Dolayısıyla; geleneksel (yastık altı) usülüyle yaptığınız altın yatırımının; ancak ve ancak birkaç yıllık vadede gerçek anlamda kazandırdığını görebilirsiniz. Yani; hemen sıcak para lede etmek isteyenlerden çok; uzun yıllar boyunca biriktirdiği paraya dokunmayacak olanlar için çok kazançlı bir yatırım aracıdır.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Karlı iş fikirleri bulabilmek için 10 yöntem

Gelecek yazılarımızda altın yatırımı yapmak için geleneksel yöntem dışında başvurulabilecek alternatiflerden, altın yatırımı cinslerinden ve altın meraklıları için bir takım tarihi bilgilerden bahsedeceğiz…:)

Kazançlı yatırım araçları hakkındaki diğer yazılarımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum yapın