Kepçecilik işi yapmak

Kepçecilik diğer bir adı ile operatörlük olan meslek her meslekte olduğu gibi zorlukları ve kolaylıkları, avantajları ve dezavantajları olan bir iş fikridir. Eğer kepçeci olmak istiyorsanız tatil yapmayı çok düşünmeseniz iyi edersiniz. Çünkü saati ve gecesi gündüzü belli değildir. Bunun için eğer kepçeci olmaya karar verdiyseniz bu meslek hakkında bilgi sahibi olarak bu meslek için uygun olup olmadığınızı anlarsınız. Biz biraz bu konuda bahsetmeye çalışacağız. Kepçeci olmak için her şeyden önce sabırlı olmanız gerekir. Bazı şartları göze almanız gerekebilir. Örneğin bazı durumlarda şantiyelerde yatmanız gerekebilir. Tam mesainiz bitti biraz dinleneyim dersiniz yeni bir iş çıkabilir. Yaz kış demeden, soğuk sıcak ayırt etmeden çalışmanız icap edebilir. İş konusunda her türlü kepçecilik işine çağrılabilirsiniz. Yani biraz zor bir meslektir. Ama bir can kurtarmanız icap edebilir. Yollar kapandığında özellikle kış zamanlarında sizin sayenizde yollar açılır. Herkes işine gücüne gider. Yani güzel yanları da olabilir.

Kepçecilik İşi Yapmak İçin Ne Kadar Sermaye Gereklidir?

Kepçecilik işini daha ileriye götürmek istiyor olabilirsiniz. Eğer durumuzun iyiyse ve sermayeniz varsa kepçe satın alıp kiralayabilirsiniz. Aslında bu sorunun yanıtını sizin bütçeniz verir. Yani bir iş makinesi almak maliyetli iştir. Eğer iyi bir paranız varsa kepçe alıp kiralayarak güzel işler yapabilirsiniz. Ya da sadece kendi yağınızda kavrulacak kadar kepçeci olarak çalışmayı düşünüyorsanız bu iş için sınavdan geçmeniz gerekecektir. Operatörlük sınavlarına girerek sınavları geçmeniz gerekecektir. Sınavı geçtikten sonra belge almak için belli bir miktar para yatırmanız gerekecektir. Bu da biraz paraya bakıyor. En aşağı 3 – 4 milyarı gözden çıkartmanız gerekecektir. Parayı yatırdığınız zaman mesleğiniz hazırdır. Birçok yerde rahatlıkla iş bulabilirsiniz.

Kepçecilik Para Kazandırır mı?

Kepçecilik; günümüz şartları baz alındığında kazançlı meslekler arasında kabul edilebilir. Yaklaşık 2 binden başlayan fiyatlarla kepçecilik piyasasına atılabilirsiniz. Eğer kepçe alım satım, kiralama gibi işleri yapacaksanız daha çok kazanacağınız kesindir. Kısaca her durumda geleceği olan bir meslektir. Günümüz şartlarında da küçümsenmeyecek değerde kazanırsınız. Kepçeci olmak için gereken şartları yerine getirdiğiniz takdirde birçok yerde rahatlıkla iş bulabilir ve hemen çalışmaya başlayabilirsiniz. Her şehirde çalışma imkanı bulmanız mümkündür. Bu açıdan da kepçeci olmak avantajlıdır diyebiliriz. Eğer saydığımız şartları taşıyorsanız kepçeci olmayı düşünebilirsiniz.

Operatör Olup Kepçe Satın Almak Karlı mı?

Operatör olduğunuz takdirde maaşınız kepçe satın almak için tek başına yeterli gelmeyebilir. Eğer evli ve ev geçindiriyorsanız biraz zordur. Önce belli bir miktar sermaye biriktirmeniz gerekecektir.  Eğer birikim yapabilirseniz belli bir süre sonra belki satın alabilirsiniz. Tamamen sizin sermayenize bağlıdır. Eğer satın alma imkanınız varsa şanslısınız demektir. İsterseniz kiralayarak iş amaçlı güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Eğer sermayeniz varsa satın almak konusunda tereddüt etmenize gerek yoktur. Güzel fiyatlara kiralayabilir ve bu sayede iyi paralar kazanabilirsiniz. Kepçecilk yapmak yerine kiraya verip bu işi yapmak daha az yorucu ve kazançlı olabilir.

Kepçecilik İşi Kazançlı mı?

Kepçecilik yapmak isteyenler için ne gerektiğini anlattık. Evet kazançlı bir iştir her bakımdan. İşsizi kalma durumunuz pek yoktur. İşinizi güzel yaptığınız takdirde birçok yerde iş bulma imkanınız vardır. Parası fena olmamasına rağmen oldukça da zor bir meslektir. Rahatlayıp dinlenemezsiniz. Tatiliniz pek olmadığı için zamanla sinirleriniz yıpranabilir. Eğer çalışmaktan bıkmayan bir yapınız varsa tam size göre diyebiliriz. Kısacası her meslekte olduğu gibi bu mesleğinde kendine özgü zorlukları vardır. Bunları göze alabilecekseniz operatör olmak için gerekli girişimlerde bulunabilirsiniz.

“Kepçecilik işi yapmak” üzerine bir yorum

  1. La gülmekten öldürdün beni…Ben aşçı yardımcılığındaki kepçecilik niyetiyle okuyordum…Dedim ki neler yazmış bu admin…Allah iyiliğini versin.

    Yanıtla

Yorum yapın