Pazarlamacılar İçin Mesleki Sır Sayılabilecek 8 Şey

Pazarlamacılık aslında kapı kapı gezen ve tencere tava ya da temizlik malzemesi satan kişiler gibi olmak değil profesyonel anlamda insanlara ürün tanıtımı ya da hizmet tanıtımı yapmaktır. Pazarlamacı dediğimizde lütfen kendinizi para kazanmak için kendini bu işe vermiş kişiler gibi düşünmeyin. Çünkü pazarlama profesyonel anlamda yapılabilecek bir sanattır. Eh, bu sanatı icra edecek olan kişilerin de mutlaka bazı sırlarının olması gerekir. Eğer sizde pazarlamacı bir ruha sahip olduğunuzu düşünüyorsanız en profesyonel pazarlamacıları bile cebinizden çıkabileceğiniz bu sırları mutlaka öğrenmelisiniz…

marketing photo

1.Konuşmayı Sevin!

Pazarlamacıları sizde benim gibi çok konuşan tipler olarak görüyor olabilirsiniz. Ama adamların işi bu başka ne bekleyebilirsiniz ki. Size bir ürünü ve ya hizmeti tanıtırken mecburen konuşacaklar. Tabi pazarlama sadece konuşmak demek değil. Aynı zamanda konuşmaktan zevk almak demek. Bazı insanlar vardır: arkasından dürtersiniz, konuşsun da sadede gelsin diye beklersiniz, gözüne bakarsınız sussun artık dersiniz ya da çok konuştuğu için hiç dinlemezsiniz. Bütün bunları unutun ve pazarlama yaparken sadece konuşmayı sevdiğiniz için konuşun. Dünyanın önünde çok önemli bilgileri verircesine kendinizden geçtiğiniz ve zorunda olmadığınız için konuştuğunuz zaman pazarlamanız daha kolay olacaktır.

2.İnsanlara Değer Verin!

Büyüklerin bir sözü vardır: ‘’Parayla imanın kimde olacağı belli olmaz.’’ derler. Gerçekten de öyle değil mi? Pazarlamacısınız ve karşınıza gün içerisinde çeşitli insanlar geliyor. Birden hiç beklemediğiniz biri ürün almak istiyor ya da hizmetinizden memnun kalıyor. Kimin nasıl karşılık vereceğini bilmediğiniz için bu sektörde başarı sağlamak adına mutlaka karşınızdaki herkese önem verin. İzleyenler bilir ‘’Her Çocuk Özeldir’’ filminde olduğu gibi sizin de yaşam felsefeniz ‘’Herkes Özeldir’’ olmalı.

3.Korkmayın!

Pazarlama yaparken ürününüzün eksiklerini biliyor olabilirsiniz. Sisteminiz çok zor işliyor olabilir. Müşteriler şikâyetle dönüyor olabilir. Her ne olursa olsun her sistemin eksikleri ve yanlışları olabilir. Ancak sizin bu yanlışlar yerine karşınızdaki insana iyi yönlerinizi daha çok göstermeniz gerekir. Eğer sisteminizi en iyi şekilde sunmak istiyorsanız eksiklerinizi kabullenin ve müşterilerinize korkmadan bu eksikliklerin nedenlerini anlatın. Sattığınız ürün mü bozuk? Neden bozuk çıkmış olabilir, hatanın ne kadarı sizde olabilir bunu söyleyin. Açık sözlü kişileri herkes sever.

4.Gülmekten Geri Durmayın!

Pazarlamacılık yapıyorsunuz ve karşınıza milyonlarca insan geliyor. Sizde beliren enerji aslında karşınıza gelen milyonlarca insana yön verecek en önemli güçlerden biri. Mesela müşterilerinizden biri sizi aradı ve size bir şey sormak istiyor. Telefonunuzu gülerek açın. Bu sayede büyük bir enerjiyi karşıya verirsiniz ve karşınızdaki kişiler sizin enerjinize dayanamazlar. Aynı şekilde karşınızdaki insanlar içinde bu geçerli.

5.Doğal Olun!

Pazarlamacılık yaparken size öğretilen onlarca pazarlama taktiğini uygulamadan önce yapmanız gereken tek şey var oda samimi ve doğal olmak. Karşınızda şekilde şekle giren insanlarla nasıl iletişim kurabilirsiniz ki? Bu nedenle doğal olun ve kendinizi karşınızdaki insanın yerine koyarak düşünmeye çalışın.

6.Pazarlama Karışık Değildir!

Pazarlamacılıkta yapacaklarınız çok karışık bir şekilde sizlere anlatılmış olabilir. Ancak oldukça basit olan bir işi karıştırmanın âlemi yok. Neden kafanızdaki milyonlarca pazarlama bilgisini bir köşeye atarak kendi yolunuzu çizmiyorsunuz. Sadece teoride biriktirdiğiniz bilgiler sizlere iyi bir pazarlama imkânı sunmaz. Tam aksine teoride kalan bilgileri ne kadar pratiğe dökerseniz o kadar başarılı olursunuz. Pazarlama kâğıtlarda yazan bilgiler değil saha da yapılan işlerdir.

7.Kalabalıklara Yön Verin!

Pazarlama yaparken mutlaka ikna kabiliyetinizi kullanmanız gerekir. Ancak bu kabiliyeti kullanırken insanları kaçırmak yerine daha yapıcı olmanız lazım. Mesela ‘’Bu ürünü aldığınızda ve ya bu hizmet ile şu karlara sahip olacaksınız.’’ demek yerine ‘’ Bu ürünü alırsanız şu şu işleriniz bitmiş olacak, şu kadar kazancınız olacaksınız ve ileride de şöyle bir rahatlık sağlayacak.’’ türünden örnekler vermeniz gerekir. İnsanlar ikna olurken artık eski gibi karınız bu kadar denilmesini değil geleceğe de yönelik olmasını istiyor.

8.Yılmayın!

Pazarlama yaparken bazı durumlar sizin isteğinizi kırabilir hatta bazı müşteriler sabrınızı dahi zorlayabilir. Ancak siz yılmayın. Bildiğiniz gibi siz diğer insanlara göre elinde sihirli değnek taşıyormuşçasına etkili bir sanatı kullanabilen nadir insanlardansınız. Herkes sizin bildiğiniz pazarlama stratejilerimi bilmiyor. O halde müşterileriniz birini reddediyorsa diğerine geçin. Pazarlamacılarda sır bitmez. Unutmayın! Her pazarlamacı kendi sırrını yazar…

Sizlere her geçen gün daha işe yarar ekonomi bilgileri vermek ve de gelir artırmanıza yardımcı olmak için burada olacağız. Her gün daha fazla araştırıp yeni içeriklerle karşınıza çıkacağız. Bugünlük görüşmek üzere…

Yorum yapın