Kış Mevsimi İçin Şiddetle Önerilebilecek 7 İş Fikri

Herkese merhaba. Eylül ayına geldiğimiz, hatta yarısına yaklaştığımız şu günlerde büyük çoğunluk Corona’nın bu kadar uzun süreceğini düşünmüyordu herhalde. Ya da böyle bir şeye ihtimal vermek istemiyor, inanası gelmiyor ve düpedüz inanmak istemiyordu. Fakat Corona’nın artık ”sabitlenmiş risk faktörü” olarak hayatımızın ve ruhlarımızın içerisinde yerleşke kurması, her şeyin tepetaklak olmasa bile düz ayak gitmesine neden oldu. İşsiz rakamları sabitlendi evet ama dibe yakın mevzide sabitlendi. Kafeler, lokantalar yarı yarıya boşaldı. Turizm önceki senelerinin gölgesinde hatta gecesinde kaldı. 

winter photo

Yazımızın sonraki bölümlerinde size farklı sektörlerden iş önerilerimiz olacak zaten. Ancak yazımızın hemen girişinde en azından birkaç ay daha evde kalmanızı öneririz. Bu dönemde belli başlı dev sektörler hariç herhangi bir mağazadan, dükkandan ya da iş kolundan garanti iş beklemek zaten akıl karı değil. İşsizlikten bunaldıysanız ve yapabilecekleiniz ile dışarıda yaptırılmak istenenler uyuşmuyorsa, evden yapılabilecek işleri yapmanızı salık veririz. Kim ne derse desin, evden çalışmak * hele ki böyle bir dönemde , en makul yöntemlerden biri. Bunun dışında Parlak Fikirlerde kalarak piyasaya dair en güncel yorumları ve bilgileri almaya devam edebilirsiniz.

Bu arada şu da ilginizi çekebilir::

Soğuk kış gününde hangi iş fikri tutar? 3 TANE

Bu yazımızı yaz mevsiminin sonlarında ve sonbaharın ilk günlerinde okuyan okurlarımız için, önümüzdeki kış için yapılabilecek işlerin bir listesini sunacağız sizlere. Daha önümüzde aylar varken, sermayesi ve girişim enerjisi olup da hala iş fikri konusunda muallakta kalan okurlarımız, yazımızı okuyarak yeni iş alanlarına yelken açabilirler.

Bilindiği üzere iş sahaları, coğrafyalara ve mekana bağlı olduğu gibi aynı zamanda dönemlere ve mevsimlere göre de biçim kazanır. Bu nedenle, hangi mevsimde hangi iş daha karlı olur gibi bir ayrım yapmak, hem vakit kazandırıcı hem de pratik olacaktır.

Bu nedenle önümüz kışken elimizi çabuk tutalım ve yazımıza başlayalım.

Kış Mevsimi İçin Şiddetle Önerilebilecek 7 İş Fikri Nelerdir? 

Dondurma:

Şaşırdığınızı ve etrafınıza şaşkın gözlerle baktığınızı görür gibiyiz. Ancak, yazımıza sizi şaşırtarak başlamayı yeğledik. Zira toplumuzda yaygın bilinen bir yanlış gerçekliktir, dondurmanın kışın zararlı olduğu bilgisi. Annelerin çocuklarına ”kışın dondurma yeme, boğazların şişer, ateşin çıkar, hasta olursun” gibi uyarıları ne kadar anaç olsa da tamamen yanlış ve hatalıdır. Örnek olarak dondurma, bademcik ameliyatlarından sonra doktorların hastalarına sıklıkla uyardığı bir besin türüdür. Zira dondurma, bademciklerin bakteri üretmesini ve vücudumuza yerleşerek hasta olmamıza engel olurlar. Aynı zamanda dondurmalar, tam bir kalsiyum, potasyum ve demir deposudur. Aynı zamanda dondurmanın içinde hatırı sayılır derecede A, C, D, E vitaminleri mevcuttur. Tüm bu tıbbi bilgiler ışığında dondurma işine girmek, size kar oranı yüksek bir girişim olarak geri dönecektir. Ancak öncelikle, toplumu bu konuda aydınlatmalı; çeşitli açılardan bilgilendirici metinler hazırlamalısınız. Sabit bir yerde dondurmacı açacaksanız bu tıbbi bilgileri veren açıklayıcı görseller hazırlamalı ve dükkanınızın duvarlarında bu metinleri sergilemelisiniz. Bu zamana kadar böyle bir girişim yapılmadığını da hatırlatalım. Öncü olun. Böylece bu kışın lideri siz olabilirsiniz. Hiç yapılmamış olanı yapmak, tamamen sizin cesaretinize ve cüretinize bağlı olacaktır. Bu nedenle risk almaktan korkmayın. Arkanızda kış mevsimlerinde ailelerinden dondurma isteyen çocuklar ve tıbbın gerçekleri var. Bu nedenle hem karlı hem doğru bir iş yapmış olacaksınız.

Giyim:

Yazın, insanların serinleme ihtiyacı had safhaya varır. Kışın ise, tam tersi insanlar ısınmak ve sıcak kalmak için evvela giyimlerini değiştirirler. Ülkemizin birçok bölgesinde ise kışlar soğuk, dondurucu ve kar yağışlı geçer. Bu nedenle giyim sektörü, risksiz ve her daim tutan bir sektördür kış mevsimlerinde. Eldiven, bere, atkı, palto, çorap gibi kışlık ürünleri satan bir iş fikri, her zaman cazip olacaktır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken, gireceğiniz işte hem kaliteli hem de rakip firmalara oranla ucuz olmaktır. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Siz yine de sattığınız çorapların sökük olmamasına ve ayakları sıcak tutmasına özen gösterin.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Şirketinizin Sürdürülebilir ve Kalıcı Olması İçin 6 Taktik

Meyve ve Sebze:

Ülkemiz meyve ve sebze açısından cennet bir ülkedir. Amerika’da bile taneyle satılan mandalinalar, portakallar; ülkemizde kilo kilo satılmaktadır. Bu nedenle kışın gireceğiz sebze ve meyve işi, size kazanç olarak geri dönecektir. Kışın tüketilen meyveler şunlardır: Armut, ayva, greyfurt, mandalina, kivi, nar, elma, portakal. Kışın tüketilen sebzeler şunlardır: Ispanak, turp, şalgam, sarımsak, salatalık, rezene, marul, mantar, kereviz, kabak, havuç, bal kabağı, brokoli. Bu kadar geniş skalada olan meyve ve sebzeleri tüketmek, kış aylarının soğuk gecelerinde televizyon karşısında ailelerimizin geleneği haline gelmiştir. Bu işte dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, sattığınız meyve ve sebzelerin taze olmasıdır. Eğer tazeliklere dikkat etmezseniz, müşterileriniz direkt olarak başka manavlara gideceklerdir. Aynı zamanda yapılan bir araştırmaya göre müşterileri manav ortamında en çok rahatsız eden etkenlerin başında meyve ve sebzelerin üstünde uçuşan sineklerdir. Bu sinekleri dükkanınızda ve yenmek üzere orada tutulan ürünlerinizin üstünde tutmamak için gerekirse saat başı denetleme ve temizleme yapmalısınız. Söz konusu yiyecek sektörüyse temizlik, lüks değil elzem bir şarttır. Bu şarta uymanız gerekecektir. Aynı zamanda kış mevsiminde bulunmayan yaz meyvelerini en sağlıklı ve ”hormonsuz” şekilde muhafaza ederek satmak da oldukça orijinal ve karlı bir yatırım olabilir.

Otomotiv Sektörü:

Kışın, otomobiller de insanlar gibi zorlanır, yarı yolda kalır ve kaza yaparak sakatlanırlar. Bu nedenle kışın otomobillerin ekstra ihtiyaçlara ve aksesuarlara ihtiyaç duymaktadır. Ülkemiz araba ticareti konusunda Avrupa ve Dünya ülkeleri arasında başı çeken ülkelerden biridir. Bu nedenle otomobiller için çeşitli ürünler satmak, sizin için karlı bir iş sahası olacaktır. Örneğin otomobiller için antifriz satabilirsiniz. Ek olarak kış lastikleri ve zincir de satabileceğiniz diğer ürünler arasındadır. Otomobillerinde bu tür ekipmanları bulundurmayan şoförler trafik polisleri tarafından ceza almaktadırlar. Bu nedenle alınması zorunlu ürünlerden bahsediyoruz. O ürünlerin sizden alınmasını istiyorsanız da, iş sahasında güvenli araştırmalar yapmalı ve iyi bir planlamayla bu işe giriş yapmalısınız.

Pazarcılık yapmak:

https://parlakfikirler.org/pazarda-mal-satip-para-kazanmak/

Evet, kışın açık bir arazide tezgah açmak oldukça zor ve külfetlidir. Zaten bu nedenle, yazın pazarcılık ya da seyyar satıcılık yapan birçok insan, kışın tezgah açmazlar. Bir araştırmaya göre yazın açılan tezgahların yüzde elli gibi büyük bir orandaki miktarı kışın açılmamaktadır. Bu da kışın rakibiniz az olacak demektir. Aynı zamanda kışın sıcak olarak tüketilen ürünler, insanların içini ısıtmakta, bu nedenle birçok açıdan daha verimli pazarlar oluşmaktadır. Örneğin kestane tezgahı açmak, çok karlı bir iş sahasıdır. İnsanlarımız, kestane yemeyi ayrı bir severler. Aynı zamanda üstünde dumanlar tüten leziz mısırlar da hem göz doldurur hem de güzel bir atıştırma olurlar. Tüm bunların toplamında gözünüzü karartıp kışın soğuğuna ve zor şartlarına göğüs gereceğinize inanırsanız kış mevsiminde tezgah açarak satıcılık yapmak, size bol kazanç olarak geri dönecektir.

Boza Satmak:

Boza, şeker, darı irmiği ve sudan üretilen bir kış içeceğidir. Yapılışı basit gibi görünse de tadını ve kıvamını tutturmak sadece bir hayli ustalık gerektirir. Kendinizin ya da eşinizin el emeğine güveniyorsanız evde boza yaparak satabilirsiniz. Boza, en eski Türk içeceklerinden biridir. Kökü Osmanlı’ya dayanan boza, bu zamanlarda bile azalmak şöyle dursun her geçen sene tiryakisi ve müdavimi artan bir içecek türüdür. Bu nedenle tadını ve kıvamını tutturduğunuz sürece, satıp satmamak gibi bir derdiniz olmaz. Aklınızda mevsimlik bir ticaret var ise, boza kış mevsiminde satacağınız temek içeceklerden biridir. Önümüzdeki yaz ne satacağınıza ise zamanı gelince başka bir yazımızı okuyarak karar verebilirsiniz.

Balık Satmak:

https://parlakfikirler.org/evlere-seyyar-balik-satmak/

 Bilindiği üzere yazın satılan balıklar, genelde bayat olmaktadır. Zira kışın yapılan stoklarından çıkarılarak satılır. Aynı zamanda yazın sıcağında balık yemek iç bayıcı ve gereksiz görülmektedir. Kış mevsimi, balık satmak için tam zamanıdır. İster kendi tezgahınızda isterse dükkan açarak birçok balık çeşitlerini satabilirsiniz. Balık, bir yarımada olan ülkemizde en çok rağbet edilen et türlerinden biridir. Hem ucuzdur hem de lezzetlidir. Aynı zamanda mutfaklarda buğulama, kızartma, pilav ve envai çeşitte yemeği yapılan zengin bir çeşitliliği vardır. Bu nedenle kışın balık satmak, hem risksiz hem de çok kazançlı olacaktır. Yeter ki balıklarınız taze olsun. Siz de güler yüzlü olursanız bu kışın kazananları arasında yerinizi almışsınız demektir.

Yorum yapın