Boş Yazlık Evi Kiraya Vererek Para Kazanmak

Herkese merhaba. Bu yazımızda değerli okurlarımızı boş yazlık evi kiraya vererek para kazanma yollarını irdeleyeceğiz. Aynı zamanda bu işten daha fazla para kazanmak için izlenmesi gereken yolları belirteceğiz. İşin artı yönlerini ve dezavantajlarını da yazıp konumuzu sonlandıracağız.

ÖNEMLİ İPUCU: Yazlık evlerin airbnb gibi uygulamalar vasıtasıyla kiraya verilmesi mümkün. Üstelik bunun için otel ruhsatı almanız da şart değil. Aylık kiralamalarda apart ya da butik otel ruhsatı almanıza gerek yok. Size kira garantisi ve güvencesi veren büyük kurumsal firmalar da mevcut. Bunlara evinizi teslim ederek işletmesini de sağlayabilirsiniz. Ancak ifade etmek gerekir ki bu işi yaparken kira sözleşmelerinizde özel şerhler ve şartlar olmalıdır. Kiralayn kişi her defasında çıkma garantisi vermeli ve bu hususu kira sözleşmesine şerh düşmelidir. 

Yazın son zamanlarındayız madem, öyleyse hızlıca yazımıza başlayalım.

Boş Yazlık Evi Kiraya Vererek Daha Fazla Para Kazanmanın Yolları Nelerdir? 

  • Öncelikle bütçenize göre iki yol çıkacak karşınıza. Ya dünya ünlü web sitelerine ilan vermek ya da bulunduğunuz belde ya ilçenin yerel emlak sayfalarına ilan vermek. Ama illa ki internet sayfanızdan ilan vermek. Günümüzde internetin doğru kullanımı, her zaman artı getirileri olan bir girişim olmuştur. Bulunduğunuz yazlık bölgesinde, acilen ev ihtiyacı çıkanlar, bir anlık kararla toplanmaya karar veren öğrenciler ve niceleri boş yazlık ev tutmak için evvela internete bakacaklardır. Zaten artık her kim, ne arıyorsa eli otomatikman akıllı telefonuna gitmekte. Türkçe’de bir söz vardır: Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Bundan dolayıdır ki herkes oturduğu yerden, günlerini geçireceği boş yazlık evlere de internet sayfalarından keyifle bakacak, kendisine en yakın, en ucuz ve en konforlu odayı oradan seçecektir. Sizin kiralamak istediğiniz boş yazlık evinizin bu insanlara, en yakın, en ucuz ve en konforlu gelmesini istiyorsanız, sermayenizi üst sıralarda çıkacak olan bir web sitesine ilan verecek kadar yüksek tutmalısın. Üst sıralarda çıkmak, ekstra para harcamak demek, ama arananlarda da ilk sizin görünmeniz demek. Eviniz bir an önce tutulsun ve değerlendirilsin istiyorsanız, bir miktar parayı gözden çıkarmanız gerekecek. Eğer durumunuz yoksa, daha alt seviyelerde yerel internet sitelerine de ilan verebilirsiniz. Önemli olan iyi bir planlama derecesiyle gider – kar dengesini sağlam kurmak ve boş kalan evinizi en iyi sermaye ürünü olarak tasarlayıp hizmete sunmaktır.

ya 1

  • Evi boş mu eşyalı mı kiraya vereceğinizi iyi hesaplayın. Boş bir yazlık evin satış imkanı çok düşüktür. Çünkü yaz boyunca bir ev en fazla 2 ya da 3 ay kiralanacaktır. Bu nedenle mümkünse evi eşyalarıyla, mobilyalarıyla birlikte kiraya verin. Hem böylece kazancınız da, evin tutulma ihtimali de yüksek olacaktır.

 

  • İlanlarda mutlaka görsel kullanın. Ve o görseller, evin her odasını, her açıdan gösterecek şekilde net ve ayrıntılı olsun. Resimsiz ya da resimleri belirsiz evlerin ilanları, potansiyel müşterinize güven sorununu getirebilir. Bu nedenle daha eve gelmeden evi görmelerini sağlayın. Müşteriniz eve geldiğinde size bir tek onla anlaşmak kalsın.
Şu İş İlgini Çekebilir:  Para Kazanırken Vur-Kaç Mı Yoksa Düzenli Kazanç Taktiği Mi Cazip?

 

  • Evin temizliğini ve bakımını yaptırıp kiraya verin. Kiraya vermeden önce boş yazlık evinizin tüm tesisat ünitelerini birine gösterin. Hiçbir sorun kalmadığına emin olunca kiraya verin. Aksi takdirde, çeşitli anlaşmazlıklar ve sözleşme iptalleri yaşayabilirsiniz. Bu da can sıkıcı bir detay olarak, sezonun ortasında yeni kiracı aramanıza ve yeniden ilan vermenize neden olacaktır.

 

  • Bir diğer ilan verme şekli de, direkt emlakçıya ilan vermektir. Yeriniz çok merkezi değilse ya da bulunduğunuz yerde çok boş yazlık ev varsa yapacağınız şey bir emlakçıyla anlaşıp fiili olarak ilanınızı emlakçı dükkanına da vermek olacaktır. Kullanabileceğiniz tüm kanalları en ekonomik şekilde kullanmanızda fayda var. Zira ister yazlık ister bütünüyle sezonluk ev olsun, emlakçılık piyasasında ciddi bir rekabet vardır. Sizin kiralayacağınız ev hem fiyat hem konum açısından en uygunu olsa da, gerekli yerlerde ilanınız görülmezse müşterilerinizi kaçırma ihtimaliniz var. Çünkü en baştaki süzgeç emlak ve emlak sayfalarıdır. Bu nedenle, iyi bir planlamayla boş yazlık evinizin en acil şekilde fark edilmesini sağlayın.

ya 2

Kimlere Boş Yazlık Ev Kiralayabilirim? 

  • Öncelikli hedef kitleniz öğrenciler olacaktır. Bulundukları belde ya da ilçelerde aileleriyle yaşamaktan bunalan ve en az bir günlük kaçamak yapmak isteyen öğrenciler, genelde boş yazlık ev kiralarlar. Öğrenci kitlesi, genelde günlük ya da haftalık olarak kiralamaya sıcak bakarlar. Bu nedenle sizin de kiralama şartlarınızı esnetmeniz ve evi aylık bir müşteri için boş bekletmek yerine öğrencilere günlük ya da haftalık kiralamanızda fayda var. Bazı ev sahipleri, ”nasılsa biri çıkar 2 aylığına kiralarlar” diyerek beklemekte, koca bir sezonu evini kiralayamadan geçirmektedir. Siz, bu hataya düşmeyin ve ”öğrenciye ev mi kiralatır” önyargısından kurtulup evinizi küçük süreler için de kiraya verin. Böylelikle hem öğrenciler hem siz kazanmış olacaksınız.

 

  • Mümkün olduğunca boş yazlık evinizi kiraya verdiğinizi çevreye yayın. Hele ki içinde bulunduğunuz ilçe ya da belde küçükse, kulaktan kulağa reklam yöntemini benimseyip uygulayabilirsiniz. Bazı durumlarda, kulaktan kulağa verilen haberler en ünlü web-sitelerine verilen ilanlardan daha duyurucu ve etkili olabilmektedir.

 

Boş Yazlık Ev Kiralamanın Artı Yönleri Nelerdir? 

  • Muhtemelen kiralayacağınız ev küçük bir muhitte olacaktır. Bu nedenle olası bir güven problemi yaşanması pek ihtimal değildir. Evinizi kiraladığınız kişiler mutlak surette bir tanıdığın tanıdığı da olabilir. Bu nedenle evinizi bir yabancıya kiralama düşüncesi olmaz. Bunun için boş yazlık ev kiralayan birçok insan, ekstra bir depozito ücreti talep etmezler. Karşılıklı güven ve saygı çerçevesinde kiralanan evler, ilk baştaki gibi sorunsuz ve steril bırakılır. Eğer bir zarar verilirse, kiralayan tarafından karşılanır.

 

  • Boş yazlık evi isterseniz yazın isterseniz kışın kiralayabilirsiniz. Ama ne olursa kullanmadığınız bir evi kiralayacağınız için her açıdan karlı olan siz olursunuz.

ya 3

Boş Yazlık Ev Kiralamanın Dezavantajları Nelerdir? 

  • Bir Türkiye gerçeği olarak nice güzel ve ucuz evin uzun süre kiracısını beklediğini unutmayalım. Söz konusu olan yazlık evlerse, istediğiniz fiyatı ve güveni verebilecek insanları bulmak için bir köprüye, emlakçıya ihtiyacınız olacaktır. Bunun dışında yaz sezonunun en kalabalık zamanlarında, evinize acilen kiracı bulmak, bu sayede kolay olacaktır.

 

Herkese iyi tatiller, iyi satışlar dileriz.

 

Yorum yapın