At Çiftliği Açmak-Gerekenler ve Karlılık Durumu

Atların yetiştirilerek, bakımlarının yapıldığı ve hayvanların rahat bir şekilde hareket etmelerinin sağlandığı alanların yerleşmiş olduğu tesisler, at çiftliği ya da hara olarak adlandırılmaktadır. At çiftliği açmak günümüzde özellik ile binicilik olarak adlandırılan sportif faaliyetlere duyulan ihtiyaca cevap vermek maksadı ile kurulabilecek işletmelerin genel tanımıdır. Böyle bir çiftlik tesis etmek için, uyulması gereken belli kaideler bulunmaktadır.

horse photo

ALT BAŞLIKLAR (istediğinize tıklayıp ışınlanabilirsiniz) :

At Çiftliği Açmak İçin Gerekenler

At çiftliği açmak için gerekenler listesinin başında, en az 5000 m2’lik bir alan gelmektedir. Atların dolaşabileceği, eğitimlerinin verilebileceği ve serbest bir şekilde otlayacağı alanlara ait zeminlerin hazırlanması ile ahırların uygun teknikler ile inşa edilmesi, gereken diğer hususların arasında yer almaktadır. Ayrıca, aşağıda belirtilen hususlarda, uygun bir at çiftliği kurulmasının değişmez ilkeleri arasında yer almaktadır.
• Ahırların zemin kısımları, her zaman kuru kalmayı sağlayacak şekilde geçirgen bir malzeme kullanılarak inşa edilmelidir.
• Atın gerek yıkama suyu, gerek ise idrarı, bu geçirgen malzemeden drene edilmeli ve neticesinde zemin hız ile kurumalıdır.
• Atların eğitim alanlarının aynı niteliğe sahip malzeme ile yapılması, hayvanların çamurdan ve dolayısı ile bakterilerden korunmasına fayda sağlayacaktır.
• Atların serbest olarak dolandığı ve otlandığı alanlardaki bitkilerin sulama işlemlerinin, itina ile yapılması, aşırı nemlenmeyi engelleyecek ve bu sayede atlara mantar, küf ve zararlı bakteriler bulaşmayacaktır.
Nereye At Çiftliği Açabilirim?
At çiftliği kurulumunda, bölgesel olarak tercih edilecek yerler, genellik ile turizm sektörünün hareketli olduğu ve bu sektör sayesinde yoğun potansiyel ile maddi kaynağın yer aldığı alanlar olarak gösterilmektedir. Nereye at çiftliği açabilirim? Sorusunun karşılığı olarak verilebilecek noktasal yerler arasında, Bodrum, Antalya, Alanya, Side ve Manavgat gibi yerler ile Kapadokya ve İstanbul gibi bölgelerde bulunmaktadır. Turizm sektörünün gerek en yoğun olduğu dönemde, gerek ise ölü dönem olarak bildirilen zaman dilimlerinde, özellik ile binicilik alanlarındaki aktiviteler, sağlanacak getiriler açısından önem taşımaktadır.
At Çiftliği Kurmak Maliyetli mi?
At çiftliği kurulmasının maliyetleri, tesisin planlamasına göre farklılık göstermektedir. Minimum 5000 m2’lik bir alan sahibi olunması, maliyetlerin en büyük kısmını teşkil etmektedir. Böyle bir araziye atlar için ahırlar, açık ve kapalı şekillerde bulunmak üzere manej ismi verilen at eğitim parkurları, binici olarak gelen misafirlerin dinlenmeleri, yemek ihtiyacını karşılamaları ve beklemeleri amacı ile kullanılacak kafeterya tarzı işletmenin yapılması gibi hizmetler, maliyetleri etkileyen diğer faktörlerdir. Ayrıca, tüm alt yapı masrafları ile çiftlik içerisine konulacak hayvanların sayısı ve bakım giderleri de maliyetleri doğrudan ilgilendiren konulardır. At çiftliği kurmak maliyetli mi? Sorusunun karşılığı, yukarıda belirtilen tüm detayların yerine getirilmesi ile verilebilecek bir cevaptır.

horse photo

At Çiftliği Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

At çiftliği açılırken dikkat edilmesi gerekenler arasında, uygun bir arazi seçimi ilk sırada yer almaktadır. Arazinin seçimi, üzerine yapılacak tesisler açısından büyük önem taşımaktadır. Ahırlar, kapalı eğitim parkurları, açık at eğitim parkurları, binicilik sporu için gelenlerin ağırlanacağı kafeteryalar gibi tesislerin konumlanacağı arazi, minimum 5000 m2 civarı olmalıdır. Ayrıca gerek ahırların, gerek eğitim parkurlarının, gerek ise atların otlandığı sahaların, kurulum ve bakım hizmetleri de dikkat edilmesi gereken önemli hususlar arasında yer almaktadır.

Karlılık

Arkadaşlar mevzu bahis at olduğunda karlılık aydan aya çok değişecektir. Herşeyden önce at almak isteyenler bu devirde zenginler olduğu için ve zengin populasyonu da az olduğu için çiftliğinize öyle her gün müşteri beklemeyin. Ancak yıllık en az 150 000 lira kar etmeniz olasıdır.

 

Yorum yapın