BANKAYA PARA YATIRMAK-Karlı ve mantıklı mı?

Para kazandırma potansiyeli olan birkaç meslekten ve ek gelir imkanından bahsettikten sonra sevgili okuyucularımıza kazançlı yatırımlar konusunda da elimizden geldiğince fikir vermek istiyoruz. Aslında bu bir öneri değil, eleştiri yazısıdır. Bu nedenle yazı kazançlı yatırım imkanlarından çok size iş fikri konusunda bile yardımcı olabilir.:))

Peki ne yönde eleştiri? Hemen açıklayayım. Herkesin bildiği bazı yatırım yöntemleri vardır. Ev veya çeşitli gayrimenkuller alarak kiraya verirsiniz; altın alıp yastık altında bekletirsiniz, vs. vs. Gayrimenkul yatırımı ile ilgili olan yazımızı da buradan okuyabilirsiniz. Bir de en çok bilinen yöntemlerden biri de bankaya para yatırmaktır. Yani elinizde büyük-küçük biraz sermaye olduğunda bunu bankaya çeşitli yatırım fonları aracılığıyla yatırmanız ve karşılığında bankanın paranızı işletme kirası olarak size belirli oranda faiz vermesi..

bank photo

Biraz daha somut bir örnekle bakarsak olaylar zinciri şöyledir: Satılık bir ev aldığınızı ve kiraya verdiğinizi düşünün. Burada varlığınız olan şey evdir. Kiracı da size barınma ihtiyacı karşılığında belirli bir ücret vermektedir. Banka dediğimiz kurumlar da bünyesinde para var olduğu sürece ayakta kalabilir. Yani hesaplarında ne kadar çok para yatırılmış bulunursa; piyasa değerleri o kadar yükselir. İşte burada yatırım faiziniz; bankanın geçim ihtiyacına katkıda bulunmak karşılığında aldığınız bir bedeldir.

Peki bu bedel gerçekten de hak ettiğiniz miktar mıdır? Ya da bankaya para yatırmak için değer midir? Mantıklı ve sahiden karlı mıdır? Bu yazıda birkaç madde halinde bunu inceleyeceğiz:

1)YATIRDIĞINIZ PARA KARŞILIĞINDA KAZANACAĞINIZ FAİZ TAM TANIMIYLA “REZALETTİR”. ŞÖYLE Kİ; EN İYİ FIRSATI YAKALAMIŞ OLSANIZ BİLE SENELİK FAİZİNİZ ANCAK %10-12’Yİ BULACAKTIR.

-Örneğin elinizde olan 10.000 TL kadar bir miktarı yatırmanız sene sonunda bu parayı taş çatlasa 11.000, 11.200 TL cıvarına taşıyacaktır. Yani ayda 100 TL’yi geçmeyen bir kazanç..

Şu İş İlgini Çekebilir:  Ağda Salonu Açmak

2)BANKAYA YATIRDIĞINIZ EŞ DEĞER MİKTARDA PARA İLE DIŞARIDA YAPABİLECEĞİNİZ ÇOK DAHA KARLI İŞLER VARDIR.

-En basitinden web sitesi satın almak için dahi 10.000 TL’nizi ayırdığınızda aylık kazancınız bankanın faizini kat kat katlayacaktır.

Ancak tabi web sitelerinden, kodlama dillerinden ve onlarca hatta yüzlerce ayrıntıdan anlıyorsanız o iş girebilirsininiz. Banka mevduat faizlerinde öyle bir şey yok. Oturduğunuz yerden bedavadan yaşayabilirsiniz. O açıdan hairika.

3)BAZI LİKİT FON HALİNDE BULUNAN YATIRIM FONLARI DIŞINDA BANKADAKİ PARANIZLA ANINDA İŞLEM YAPMA ŞANSINIZ YOKTUR. İHTİYACINIZ OLACAĞI ANDA BU PARAYI ÇEKEMEYEBİLİRSİNİZ.

-Varlık içinde yokluk çekmek gibi..

Sizin paranızla kobilere ve genç dinamik girişimcilere para veren banka çoğu zaman bu paranın hemen istenmesinden memnun kalmaz.

bank photo

Arkadaşlar gerçi şöyle bir şey de var son zamanalarda özellikle de İNG bank istenildiği takdirde paranın çekilebileceği hesaplar açtırmaya başladı. Bunu da araştırıp değerlendirebilirsiniz.

4)BANKALAR GÜZEL PAZARLAMA STRATEJİLERİ İLE PARANIZI YATIRMANIZI SAĞLARLAR VE KARDA OLDUĞUNUZU HİSSETTİRİRLER. AMA İŞİN ÖZÜ BÖYLE DEĞİLDİR.

-Şöyle söyleyeyim; yatırdığınız paraya verdikleri üç kuruş faize karşılık kredi kartlarından, çekilen kredi faizlerden fazla fazla kitleyerek sizden o paranızın kira bedelini de fazlasıyla geri alırlar.

Şubesiz internet bankacılıkları bu noktada sizin imdadınıza yetişebilir. Mesela enpara bu konuda çok iyi diyorlar. Eft ücreti ya da havale, hesap işletim ücreti gibi akıl dışı ücretler yansıtmadıkları söyleniyor.

5)”EE O ZAMAN NASIL DEĞERLENDİRELİM PARAMIZI?..” DİYE SORUYORSANIZ; BEN SİZE MUTLAK BİR CEVAP VEREMEM; AMA ŞUNU TAVSİYE EDEBİLİRİM. SERMAYENİZ KÜÇÜKSE YATIRIM YAPMAYIN; KÜÇÜK GİRİŞİMLER YAPIN..

-Küçük sermayenin size oturduğunuz yerden kazanç sağladığını hissedemezsiniz. Bunu küçük sermayeli girişim şeklinde değerlendirmeniz ve aktif olarak paranın başında bulunmanız gereklidir.. Dediğim gibi web-sitesi, herhangi bir dükkan, altın yatırımı, vs. birçok seçeneği araştırabilirsiniz. Bunlar için de blogumuzdaki girişim fikirleri bölümünü okumanızı tavsiye ederim.

Evet canlar; aksini düşünene saygı duyarım; ama sizinle bankaya para yatırma seçeneğinin gerçekten karlı olup olmadığı konusundaki fikirlerimi paylaşmak istedim. Aslında yazının başlığı bankalara para yatırmamak için 5 sebep olsa daha doğru olurdu..:D Hepinize kazançlı girişimler ve iş fikirleri dileğiyle, esen kalın..

Yorum yapın