Bilgi Çağına Uygun İş Fikirleri Neden Batmıyor?

Merhaba yazılarımızı büyük bir özenle ve istikrarla takip etmeye devam eden pek değerli parlak fikirler okurları! Bugünkü ana konumuz bilgi çağı ve bu çağa ayak uydurup ona göre hareket eden iş adamlarının nasıl başarıyı yakaladığı.

Başarıyı yakalamak. Ana hedefimiz artık bu. Başarıyı yakalamak eyleminden bahsediyorsak başarının sürekli olarak kaçan, kaçmaya çalışan bir değer olduğunu da önceden kabul ediyoruz demektir. Çünkü önceleri başarı bize seçenekler halinde sunulan bir kavramdı. Bunu mu istersin şunu mu? Tıpkı bir oyuncakçı dükkanının içinde annenin çocuğuna sorması gibiydi başarı. Bugün ise o oyuncakçı dükkanı o kadar çok işler hale geldi, o kadar çok tıklım tıklım bir kalabalığa sahne oldu ki, hayatın size başarıyı sunmadığını, o başarıyı elde etmek için ekstra çaba sarf etmeniz gerektiğini anlar oldunuz.

know photo
sizin de aklınıza çiftlikbank CEO’su geldiye kusura bakmayın

Bugün bilgi çağı dediğimiz şey, her ne kadar imkanları ve sahaları genişletmiş olsa da doğmasının ana nedeni bilginin bir güç olarak temsil ediliyor olmasındandır. Evet sevgili parlak fikirler okurları! Günümüzde bilgi bir güçtür. Hem de başarılı olmak için, yükselmek ya da batmamak adına elde edilmesi gereken mutlak bir güç.

Çok gezen mi bilir çok okuyan mı sorusunu dallanıp budaklandı ve birçok yöne evrildi. Hem çok okumak, hem çok gezmek ve bunların yanı sıra düşünmek, araştırmak, kafa patlatmak gerekiyor. Çünkü rakip çok. Bilgi, ortada bir yerde her zaman erişilebilir olsa da, hem bilginin sonsuzluğu hem de o bilgiyi sizden önce kapıp birtakım başarılara vesile kılacak insanların sayısının fazlalılığı, bilgi çağını hem değerli hem de zor bir katman haline dönüştürüyor.

Rakiplerle Başarılı Rekabet Etme Sanatı bu sanata uygun hareket etmek de bilgi çağının bir parçasıdır. Zira sanat sözü geçen her yerde alt yapıyı oluşturan temel parça bilginin elde edilmesi ve yorumlanması demektir.

Bilgi Çağı, evrene yöneltilmiş bir cevaplar bütünüdür.

Bilgi Eşittir Ölümsüzlük 

Buna kısaca, bilen ölmez diyebiliriz. Bir korku filminden örnek verelim. Zombi istilasından kaçan iki kişiden biri kaçış yolunun üstündeki merdivenlerden üçüncü basamağın çürük olduğunu biliyor, diğeri ise bilmiyor. Bilme gereği duymamış. Hal böyle olunca birinci kişi istiladan kaçarken merdivene geldiğinde bir ayak kalkışıyla birlikte o çürük basamağın üstünden atlıyor ve kaçıp kurtulmayı başarıyor.

Diğeri ise böyle bir bilgiye vakıf olmadığından bir, iki derken üçüncü basamağa geldiğinde çürük basamakla birlikte yere çuvallanıyor ve zombilerin akşam yemeği oluyor.

Bugün bir şirket, bir işletme için batmak, zombi istilasına uğramak ve katır kutur yenilmek demektir. Bilgi çağına uygun hareket ederek, bilmeniz gereken stratejileri hayati derecede bir önem göstererek uygulamak elzemdir. Batmamak da yeteri kadar iyi bir başarı göstergesi değildir üstelik. Önemli olan tıpkı her geçen gün, her geçen yıl yükselen bilgi çağı okları gibi, bir şirket, bir işletme olarak daima yükseği göze almak ve o yükseklerde gerçek başarı oranlarını yakalamaktır.

Bilgi eşittir ölümsüzlük derken tam olarak bunu kastediyoruz sevgili parlak fikirler okurları. Batan bir şirket, kim vurduya giden bir vatandaş gibidir. İki gün hakkında konuşulur, iyiydi, başarılıydı denir ve unutulur gider. Hatırda kalmak, akılda kendi imparatorluğunu ilan edecek şekilde başarılara imza etmek, her daim canlı kalmak, diri kalmak demektir.

O merdivenlerin üçüncü basamağının çürük olduğunu bilmek, sadece küçük bir örnektir. Etraf gizli tuzak ve ödüllerle doluyken hangi kapının ardında ne olduğunu bilmek ise, bilgi çağına adapte olmak anlamına gelmektedir.

Şirketim Batıyor Ne Yapmalıyım Diyenlere bilgi çağına uygun adımlarla, yol göstericilikle harmanladığımız yazı sadece parlak fikirler farkıyla hizmetinizde. Panik yapmayın ve akıllı davranın. Uyanıkların cehenneminde, bilgili olarak kendi cennetinizi kendi ellerinizle inşa etmeye kaldığınız yerden devam edin.

Bilgi Çağının En Büyük Tehlikesi: Yanlış Bilgiler Ormanı 

Gelelim bir diğer çarpıcı konuya. Yanlış bilgiler ormanı. Sadece sosyal medya kullanırken bile fark ettiğimiz ve nasıl da böyle bir yanlışlık yapılabilir diye hem kendimize hem de etrafımıza hararetle sorduğumuz yanlış bilgiler ortamı. Falanca kişi öldü diye bir haber düşüyor ve siz buna inanarak hemen anında gerçekliğini kabul edebiliyorsunuz.

Ancak bilgi çağının şöyle bir eksi tarafı vardır. Bilgi, artık herkes tarafından üretilip deklare edilebiliyor. Bu da etrafta tek bir gerçek ama onlar bilgi olarak tezahür ediyor. Sadece internet ortamında değil, kitaplar, gazeteler, televizyonlar gibi günlük ve güncel haber ve bilgi kaynakları da bu tongaya düşebiliyor.

Her zaman için uyanık olmalı ve dikkatinizi aktif tutmalısınız. Bu sayede doğru ile yanlışı, yalan ile gerçeği birbirinden ayırt edebilirsiniz. Her kafadan bir ses çıktığı için, sesler arasında eleme yapıp tek ve mutlak doğruya ulaşmalısınız. Ancak o sayede gerçek bilgileri işinizde de uygulayabilir ve bilgi bataklığından başarı nişanesiyle çıkabilirsiniz.

İşinize yarayacak bilgiler sırf çıkarınıza uyuyor diye araştırmaktan, incelemekten, sağa sola sordurtmaktan imtina etmeyin. Dedikodu kazanı sizi yutmadan, siz en gerçek, en güncel bilgilere herkesten önce ulaşarak bilgi ve başarı çağına uygun hareket etmiş olursunuz.

Kitap Okumak Neden Daha Zengin, Zeki Ve Zehir Gibi Olmamızı Sağlar? Bilgi çağı demişken kitap okumaktan söz etmemek olmazdı. Aynı gerçeğe dair farklı görüşlerle yazılmış kitapları okumayı, birbirleriyle kıyaslamayı hiçbir surette ihmal etmeyin. Ne kadar farklı görüş ve yorum, o kadar çok teori destekli uygulama alanı yaratacaktır.

Bilin, Uygulayın ve Kazanın! 

Bilmeye, öğrenmeye kapalı olmak, bir tembellik türüdür. Şirketler de tıpkı insan gibi özellikler taşırlar ve tembel ya da çalışkan olabilirler. Bu nedenle aman dikkat diyelim. Şirketlerin, işletmelerin, girişimlerin batma sebebi onları işletme ve yönetim biçimlerinin çağ dışı kalmış olmasından kaynaklanır.

Çağ dışı kalmak bilgi çağının dışında kalmak anlamını taşır bir bakıma. Bu nedenle bilin, uygulayın, kazanın sloganını sizin için seçtik. Aman be sen de, ben bilirim yapacağımı gibi cümlelerle bir yere varamazsınız.

Buna bir bakıma ”cahille sohbeti kesin” sözünü de ekleyebiliriz. Cahille sohbeti kesmek, sizi hızlandıracak, fazlalıklarından arındıracaktır. Eski bir türkümüzdeki bu söz bugün bilgi çağının olmazsa olmaz arka planını oluşturmaktadır.

Bilin, uygulayın, kazanın. Bilmenin yanında uygulamayı bilmek ve kazanmayı bilmek de bilgi çağının diğer versiyonlarıdır.

Ultra Üretken Bir İnsan Olabilmek İçin Yaşam Tarzı Önerileri adlı makalemiz de bilgi çağı ile üretme gücü arasında bir denge kurmakta ve size bu konuda yardımcı olma sözü vermektedir.

 

Bilgi Çağına Uygun Hareket Etmenin Avantajları Nelerdir? 

  • Bir kere işinizi her zaman teknoloji ve bilgi birikimiyle desteklemiş olursunuz. Ürettiğiniz ürün de olsa hizmet de olsa en iyisini, en kalitelisini hazırlamış ve sunmuş olursunuz. Böyle iyimser bir ortamda kaybetmeniz de söz konusu bile olamaz.

 

  • Müşterinin ne istediğini bilmek de bilgi çağına uygun hareket etmenin bir parçasıdır. Dedikodu masalarından elde edilmiş çarpık çurpuk fikirler yerine, bilerek, öngörülerle desteklenmiş ve iyi bir plan çizgisine oturtulmuş her aşama, başarı noktasıyla tamamlanır. Ve son gülen siz olursunuz.

Yorum yapın