Demir Alımı Yapan Firmalardan Hangisine Güvenebilirim?

Demir, günlük hayatta en çok kullanılan ham maddelerin başında geliyor. Özellikle son 10 yıl içerisinde hem ülkemizde hem de dünya genelinde geri dönüşüme olan ilgi arttı. Bunda çevresel felaketlerin artmasının payı büyük. Aynı zamanda çevre eğitiminin erken yaşlarda başlaması, kamu spotlarının peş peşe yayımlanması ve bilinçli tüketici kavramının sadece gıda ürünleri ile sınırlı kalmayıp tüketilen ya da kullanılan ürünlerin genelini kapsaması da etkili olan faktörlerin arasında yer alıyor.

Bu kısa sürede bile, belli başlı şeyleri, en başta demir-çelik ürünlerini bir kenarda tutmak, kapısı hiç açılmayan kilerlerde unutmak yerine, ilgililere vermek, dünyanın çehresini değiştirdi. Örneğin ozon tabakası kendi kendini onarma sürecine girdi. Bu çevre bilincinin en çok yaradığı mesleklerden biri ise hiç kuşkusuz hurdacılık oldu.

İşlenmiş demir ve çelik alıp stoklamak, yani doğru zamanı bekleyip satışa çıkarmak mı istiyorsunuz? Gerekli bilgileri İşlenmiş Demir ve Çelik Alıp Stoklamak İçin başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Demir Alıp İşleme Fikri (Hurdacılık) Ne Kadar Karlı? 

Hurdacılık 2010 yılından sonra şaha kalktı desek mübalağa etmiş olmayız. Bilhassa demir – çelik gibi metal çeşitlerinin hem sektörel hem de kişisel kullanım yoğunluğu son yıllarda arttı. Endüstriyel ve hane içi mutfaklarda kullanılan birçok araç gerecin içinde eser miktarda çelik kullanılıyor. Çelik de demirin belli başlı işlemlerden geçirilmiş bir versiyonu olduğu için, doğrudan doğruya demir alıp işleme fikrinin bir uzantısı olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür ürünlerin kullanım ömrü ise 3-5 yıl arasında değişiyor. Hem reklamların hem de her geçen gün, yepyeni ürünlerin çıkması, eskiyen değil eskimeye başlayan araç gereçlerin çok daha kısa sürede gözden çıkarılmasına neden oluyor. Böylece demir alıp işleyen hurdacılara da gün doğmuş oluyor.

Alan razı veren razı” deyimini kullanabilecek en doğru yerlerden biri de elindeki eski eşyaları satışa çıkarmak isteyen müşteriler ile hurdacılar arasındaki alışveriş olabilir. Tabi bilhassa satan tarafın razı ve memnun olması için dikkat etmesi gereken belli başlı ayrıntılar var.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Afrika'ya Ne Satabilirim?

Neden Demir Alıp Satan Yerlere Değil İşleyen Yere Başvurulmalı? 

Hem ekonominin hem de temel mantığın ana kaidelerinden biridir. Bir paylaşımda – satışta, kişi sayısı arttıkça, paylaşılan / satılan ürün ile birlikte ortaya çıkan pay da o kadar bölünür. Aracı demek, aracının çıkarları doğrultusunda alınan paranın azalması demektir. Matematikteki bölme işlemi gibi düşünebiliriz bunu. Bölünen üründür. Bölen aracı-alıcıdır. Bölüm de satıcının elinde kalandır. Bölen ne kadar büyük / fazla olursa, bölüm de o kadar az olur.

Sonuç olarak demir alıp satan yerler de, sizden satın alındığını başkasına satacağı için fiyat kırmak zorundadır. Bu da onların mantığı ve matematiği bir yerde. Bu nedenle elinizdeki demir- çelik gibi metalleri demir alıp satan kişi ve kurumlara değil de doğrudan işleyen yerlere satmak, sizin açınızdan çok daha mantıklı olacaktır. Aracı sayısını en aza indirgemek ya da mümkünse -ki mümkün- aracısız satış gerçekleştirmek, kazanılacak paranın bölünmemesi demektir. 90’ı 2’ye bölerseniz 45 çıkar. Ama 3’e bölerseniz elde edeceğiniz sonuç 30 olur. 30 değil 45 kazanmak isteyenler, demir-çelik işleme tesisleriyle doğrudan iletişime geçmeli.

Hazır lafı geçmişken, demir doğrama işi yapmak isteyenlere güncel ve doğru bilgiler sunduğumuz şu yazımızı da ilgililer için buraya bırakalım.

Demir doğrama işi yapmak istiyorum

Demir Alımı Yapan Firmaları Nerede Bulabilirim? 

Türkiye’deki sinemalarda ”Gece Vurgunu” ismiyle gösterime girmiş olan Nightcrawler filminde sade ama can alıcı bir sahne vardır. Jake Gyllenhaal’ın canlandırdığı Lou Bloom karakterine sorulan ”Bu kadar çok şeyi nereden öğrendin” sorusuna tebessüm ederek ”İnternette her şey var.” dediği sahne.

Evet, intenette her şey var. En doğru, en yalan, en hakiki, en safsata bilgiler. Elinizdeki demir-çelik ve benzeri ürünleri en kazançlı çıkacağınız şekilde satmak için önce interneti doğru bir şekilde kullanıp sizin ve çıkarlarınız için en uygun olan demir işleme tesislerini bulmalısınız. Hem bu firmalar hem de internette yer alan bilgiler kafa karıştıracak kadar çok sayıda olabilir. Fakat bu kafa karışıklığının üstesinden gelmeniz de mümkün.

Dolandırılmamak İçin Ne Yapmak Gerek? 

Dolandırılmamak için çoklu seçenekleri aza indirgelemelisiniz. Erkeklerin, giyim mağazasında yaptıkları gibi gördüğünüz ilk gömleği kazağı / yani demir işleme tesisini görüp ”tamam bu olur’‘ demek yerine biraz daha ince eleyip sık dokumanızda fayda var. Ya da sırf yakın diye herhangi bir firmayı seçmemelisiniz. Eğer elinizde yüklü miktarda demir var ise bu firmaların yetkilileri ile önce telefonda sonra yüz yüze görüşmelisiniz. Daha sonra kararınızı verip çıkarlarınıza uygun hareket edebilirsiniz.

Yorum yapın