Deniz Kıyısında Günlük Ev Fiyatları Ortalama Ne Kadar?

Yazın gelmesi ile birlikte günlük ev kiralama seçenekleri yazlık bölgelerde yoğunlaşmaya başladı. Yazlık beldelerdeki otellerin fahiş fiyatlarda müşterilere sunulması günlük evlere olan rağbet oranının daha fazla artmasına neden oldu. Bu bölgelerde pansiyonların sayıca yetersiz ve konfor bakımından da istenilen seviyelerde olmaması gerçeği var. Ek olarak günlük ev / apart tutma alışkanlığının toplumumuzda günden güne yer etmesi de güncel gerçekliklerden bir diğeri.

Dolayısıyla hafta sonu için yazlık bölgelere gitmek ve iki gün de kaçamak yapmak isteyen kişiler otel – motel – pansiyon üçlemesinden ziyade günlük ev tutmaya daha çok meyilli olduğunu söyleyebiliriz. Ev ortamının rahatlığını sunması, -temizlikçi kadınlar ve resepsiyonist- başta olmak üzere kimse tarafından rahatsız edilme ihtimalinin sıfır olması da bu evlerin çok daha rahat ve dolayısıyla tercih edilebilir konumda.

Bu yazımızda sizlere fiyatları bakımından en cazip olan sahil semtlerini aktaracağız. Bununla birlikte günlük ev fiyatları en yüksek olan semtlerden ve onların sunduğu tatil avantajlarından de bahsedeceğiz. Konumuz günlük ev tutma olduğu için bir önceki yazılarımızdan biri olan ve günlük ev ile aylık ev arasında farkları incelediğimiz yazıya göz atabilirsiniz.

Evin Bir Odasını Günlük Kiraya Vermek Mi Yoksa Aylık Kiraya Vermek Mi Daha Mantıklı?

Günlük Ev Fiyatını Arttıran Özel Olay ve Günler Hangileri? 

Günlük ev fiyatını arttıran en büyük olaylardan biri hiç kuşku yok ki tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgını oldu. Bu olay, sadece günlük evlerin değil, otobüslerin, otellerin ve daha birçok kamusal hizmet ağında olan hizmet türlerindeki fiyatları çeşitli oranlarda arttırdı. “Gelmeyen müşterilerin acısını gelen müşterilerden çıkarmak” adlı ekonomik paket, böylesi durumlarda yürürlüğe girer. Bu yaz tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de dış turizmi bitme noktasına geldiği için iki ya da bir günlüğüne ev tutan kişiler yerli turist olarak görülecek ve mümkün olduğunca fahiş fiyatlarla muhatap olmak zorunda kalacak. Ancak yine de birazdan değineceğimiz üzere hala nispeten ucuz ve fazlasıyla konforlu olan semtler de mevcut.

Belli başlı özel günler de günlük ev fiyatlarının artmasına neden oluyor. Bunların başında hafta sonları gelmektedir. Hafta içi nispeten daha ucuz olan evler, Cuma akşamından Pazar gününe kadar %10 ile %30 arasında zam oranlarıyla müşterilere / misafirlere sunuluyor. Öte yandan söz konusu yazlık beldeler ve semtler ise Mayıs – Eylül ayları arasında çok daha yüksek fiyatlara ev sahipliği yapıyor.

Bunun dışına yurt genelindeki milli bayramlar da günlük evlere olan ihtiyaçların artmasına doğrudan ve dolaylı olarak artmasına vesile olduğu için fiyatları etkilemektedir. Sonuç olarak oda sayısı sınırlı ve misafir sayısı fazla ise bu fiyatların düşmesine değil bilakis artmasına neden oluyor.

Günlük Ev Fiyatları En Cazip Olan Sahil Semtleri 

1- Kumbağ:

Son yıllarda en çok tercih edilen sahil semtlerinin başında Kumbağ geliyor. Tekirdağ’a bağlı olan Kumbağ, daha önce sayfiye yeri olan geçmesine rağmen artık daha çok bir sahil semti ya da ilçesi olarak tanımlanıyor. Tekirdağ’ın yükselen yıldızı olarak nitelendirilen Kumbağ, eğer Trakya’da değil İstanbul’da olsaydı buradaki günlük evler çok daha pahalı olabilirdi. Plajındaki kumların çok ince ve denizinin çok temiz olması da en büyük avantajlarından biridir. Bu semtte birbiri ardınca açılan Beach Clup’lar da burayı İstanbul’daki diğer semtlerin bir alternatifi olarak görülmesini sağladı.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Bodrum'da Villa Alıp Gelecekte Kar Etmek Mümkün Mü?

Eğer günlük ev kiralama işine girecekseniz ve bu işi İstanbul’dan nispeten uzak bir konumda yapma niyetindeyseniz Kumbağ’ı size öneririz. Yine yanı şekilde bu yaz tatilinde birkaç günlüğüne ev kiralamak istiyorsanız Kumbağ’ı tercih edebilir, ucuz ve lüks evlerinin dışında gece kulüplerinin ve plajının tadını çıkarabilirsiniz.

2- Armutlu:

Günlük ev fiyatlarının her bütçeye uygun olduğu bir diğer semt Armutlu. Üçüncü köprünün açılması ile birlikte Yalova şehrine olan ulaşım çok daha rahatlamıştı. Bundan dolaylı ve olumlu olarak etkilenen Armutlu semti artık çok daha fazla yerli turisti ağırlıyor. Virüsün patlak vermediği zamanlarda yabancı turistlerin de akınına uğrayan bu güzide semt, ormanlarıyla da epey meşhur. Aynı zamanda kaplıcalarıyla da öne çıkan bu semt, farklı yerlerde tatil yapmayı düşünenler için büyük bir alternatif oluşturuyor. Günlük ev fiyatları (şimdilik) son derece uygunken Armutlu, tercih edilebilecek en güzel tatil köşelerinden bir diğeri.

Armutlu dışında Yalova’nın diğer tatil semtleri ve köyleri de oldukça cazip fiyatlara ve hizmetlere sahip. Hem kafa dinlemek hem de İstanbul dışı alternatiflerden biri değerlendirmek isteyenler rotasını Yalova’ya ve semtlerine çevirebilir.

Günlük Ev Fiyatları En Yüksek Olan Sahil Semtleri 

 1- Bodrum:

Muğla’ya bağlı Bodrum, tatil denince akla ilk gelen en gözde seçeneklerden biri. Her yıl ünlü simaların ve dolayısıyla habercilerin akın ettiği bu ilçenin ‘magazinsel‘ bir değeri de var. Bu nedenle sıradan vatandaş için ‘astronomik’ rakamlarla kiralanabilen günlük evlerin yüzde sekseni sadece seçkin kesime hitap ediyor. Normal bir evden hiçbir farkı olmayan mekanların en önemli özelliği Bodrum’da yer alması. Sadece ev sektörü değil, gıda ve otel gibi hizmet sektörleri de oldukça pahalı olan Bodrum, son beş yıldır eski popülerliğini yitirse de hala en pahalı tatil mekanlarından biri.

2- Çeşme:

Yine Ege bölgesi fakat bu sefer İzmir. Çeşme, Bodrum ile birlikte en pahalı günlük ev fiyatlarına sahip ilçe. Özel sahil kesiminde, denize sıfır evlerin bir günlük fiyatları asgari ücretin bile üstünde olabiliyor. İç kesimlere gidildikçe fiyatlar biraz daha normale dönüyor. Haziran ile Ağustos arasında altın dönemini yaşayan Çeşme’de birden fazla ev sahibi olanlar, hiç düşünmeden bir tanesini günlük olarak kiraya verebilir. Söz konusu evi sadece üç aylığına kiralamak bile inanılmaz büyük bir kazanç sağlayacaktır.

3- Fethiye:

Fethiye denizi ve kumsallarıyla birlikte her yaz milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan, popüler ve lüks tatil mekanlarından bir diğeri. Dalaman’a yakın olması da büyük bir artı olarak görülüyor. Fethiye’deki günlük ev fiyatları ise konumlarına göre değişkenlik gösteriyor. Ancak yine de ucuza ev bulmak ihtimaller dahilinde değil.

4- Alaçatı:

2+1 ve 3+1 ev kiralama seçeneklerinin sunulduğu Alaçatı, özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Bodrum’un bir alternatifi olarak düşünülen ve fiyatları nispeten çok daha makul olan bu ilçede 2020 yazı itibariyle günlük ev fiyatlarında da ciddi artış gözlemlendi.

Bunun dışında Şarköy, Erikli, Uçmakdere ve Kalkan günlük ev seçeneklerinden diğerlerini oluşturuyor. İyi tatiller ve iyi kazançlar.

Yorum yapın