Dolar Yükselirken Vurkaç Yapmak İçin Hangi Sektöre Girmek Gerekir?

Biliyorsunuz, size Parlak Fikirler platformunda birçok ”vurkaç” işini önerdik, detaylarıyla anlattık. Yine de ilk defa bu deyimi duyan okurlar kelimeyi garipseyebilir ve bunun sonucunda yanlış anlayabilir. Kısa bir hatırlatma: Vurkaç işleri hızlı, krizi fırsata çevirmek adına kısa süreliğine yapılan işleri tanımlamak için kullanılıyor.

Doların bir kere daha yükselmesi ile birlikte faizler yükseldi. Esnaf ağzıyla söyleyecek olursak: Hayat durdu. Ancak yine de değerlendirilmesi gereken birçok sektör var. Krizi fırsata çevirebilecek, dolar yeniden normale dönene, hayat yeniden akmaya başlayana kadar geçen süreçte ciddi miktarda paralar kazanılmasını sağlayacak birkaç sektör.

Vurkaç işleriyle daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen okurlar için önceden kaleme aldığımız yazılardan birini şuraya bırakıyoruz:

Beş Parasızlar İçin 3 Vurkaç İş Fikri

1- Stokçuluk: 

Stokçuluk ile kara borsacılık aynı şey değildir arkadaşlar. Biri ticari bir hamle ve strateki diğeri ise hukuki bir suçtur. Kara borsa piyasada bulunmayan temel ihtiyaçlara yönelik ürünlerin saklanıp halka zulmetmek demektir. Stokçuluk ise piyasada az bulunan ürünlerin bir süreliğine ”yok hükmünde” saymak, zamanı gelince de daha yüksek fiyattan satmak. Hangi ürünlerde stokçuluk yapacağınız ise tamamen size kalmış.

Piyasada bazı ürünler var ki stokçuluk yapmanız mümkün değil. Örneğin telefon ve bilgisayar aksesuarları. Bu ürünler Amerika, Çin ve Avrupa ülkelerinden akıncılar gibi geldiği için, hangi ürünü kimden saklayabilirsiniz? Özetle, stokçuluk yapacaksanız, öncelikle ürün- ürünlerde karar kılmanız gerekiyor. Doğru stratejiler ve hamlelerle birlikte krizi fırsata çevirmek sizin elinizde.

2- İş Gücüne Dayalı Yerli Üretim Yapıp İhracat Yapmak: 

Türkiye’de yapılan belli başlı iyileştirme – yenileşme çabaları az da olsa sonuç verdi. İş gücüne dayalı üretim denince aklımıza tarımsal ürünler gelmeli. Sanayileşme hamlelerimiz çoğunlukla cılız kalsa da biz hala önemli bir tarım ülkesiyiz. En çok ihraç ettiğimiz ürünlerin başında da belli başlı tarımsal ürünler geliyor.

Hangi ürünleri yurt dışına satacağınız ise bölgeden bölgeye, şehirden şehre değişebilir. Marmara Bölgesi hem endüstri hem de tarımsal üretimin en yoğun olduğu bölge. Sizin ikametgahınız nerede olursa olsun, iş yapmak için gözünüzü bu bölgeye dikmelisiniz. Zeytin yağı ve soya fasulyesi, en fazla ihraç ettiğimiz tarımsal ürünlerin başında geliyor. Bunlar temel ihtiyaçlara yönelik gıda ürünleridir ve her zaman yurt içinde de yurt dışında da geçer akçedir.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Sadece Duygularını Kontrol Edebilenlerin Becerebileceği 2 Al Sat Fikri

Tekstil sanayisine de yönelebilir ve ülkemizde imalatı yapılan nitelikli kumaşlardan bir seçki hazırlayıp Balkan ve Kafkasya ülkelerine ihraç edebilirsiniz. Kriz durumlarında mesafeleri kısaltmakta fayda var. Hem lojistik destek, hem ulaşım – iletişim giderlerini / risklerini en aza indirgemek için. Ta Osmanlı’dan bu yana hız verilen deri sanayimiz de oldukça gelişmiş durumda. Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de krizin ilişemeyeceği temel sektörler vardır. İhracat için bu sektörleri değerlendirmek, hem risksiz hem de yüksek kazançlı olacaktır.

3- Döviz Alım Satımı Yapmak: 

Doların yükselişe geçtiği bugünlerde size önereceğimiz son vurkaç iş fikri, döviz alımı satmak. Tabi bu işe tabiri caizse ”bodoslama” girmek pek mümkün değil. Borsa kadar karmaşık olmasa da en az onun kadar riskli bir alan. Bu nedenle mutlaka danışacağınız, fikirlerini alacağınız bir ”ortak” ile birlikte hareket etmenizi tavsiye ederiz.

Yorum yapın