Düğün Salonu Açmak İsteyenlere

Son günlerde izlemeye doyamadığımız filmlerden birinde izlediğim repliklerle bu yazıma başlamak istiyorum sayın okuyucular: ‘’Bizde erkek çocuğu sünnet ettirmek adettir, sonra erkek çocuğu okula göndermek, erkek çocuğu askere göndermek, ha bi de erkek çocuğu evlendirmek adettendir.’’ Gerçekten de evlendirmek ve bir düğün yapmak bizde adettir. Başka ülkelere gittiğinizde çok büyük düğünler göremezsiniz ya da bizim düğün salonlarımız gibi yerler bulmanız pek mümkün değil.

bride photo

Düğün salonu ve düğün yapma adeti bizde o kadar benimsenmiş ki en fakirin düğünü bile yapılmak zorunda. E burada tabi ki devreye düğün salonları giriyor. Onlarca insanın evlenmesine şahit olacak düğün salonları ise inanın bütün iş yerlerinden, AVM’lerden hatta cafe ve restoranlardan daha sıkı çalışıyor. Bunu nerden mi biliyorum? Karşınızda düğün salonlarının bütün tarihleri dolu olduğu için hala düğün tarihini belirleyememiş biri duruyor.

Düğün Salonu Açmak Karlı Bir İş Fikri Mi?

Başlıkta okuduğunuz soruya hemen yanıt vereyim. Gerçekten çok karlı bir iş. Yalan ya da şaka falan diye düşünmeyin. Bir günde 1.500 TL alsanız 1000 lirasını giderlere verseniz bile inanın günlük 500 lira mis gibi paradır ya. Tabi siz benim gibi böyle hesaplar yapmaya kalkmayın. Bu işin karlı olduğunu bilin yeter.

Ayrıca bu yukarıda verdiğim karlılık rakamlarından inanın çok daha fazlasını şu anda piyasada halihazırda kazanmaktalar. Günlük 15 000 net kar yapan salonlar mevcut. Bunların birçoğu da öyle lüks semtlerde dev köşkleri ya da koca arazileri kiralamış tutmuş işletmeler değil. Gayet orta büyüklükte ve hatta dışarıdan bakıldığında düğün salonu demeye bin şahit isteyen yerleri kiralayıp buralarda düğün organizasyonu yapan işletmelerden bahsediyorum.

Sizin de bu şekilde günlük 15 000 TL net kar yapan ve ayda 300 000- 450 000 TL gibi rakamlara ulaşabilen bir tesis olmanızın önünde hiçbir engel yok.

Düğün salonu açmak karlı bir iştir. Çünkü düğün salonları da kuaförler ve gıda satan yerler gibi büyük bir ihtiyacı karşılarlar ve sürekli olarak kullanılması gereken yerlerdendir. Kuaförleri düşünün. Herkesin saçı bir günde uzamaz ancak farklı farklı insanların kuaföre olan ihtiyacı nedeniyle kuaförler boş kalmaz. İşte düğün salonları da aynı mantıkla ilerliyor. Farklı insanlar gelip gidiyor olsa da düğün salonları kolay kolay boş kalmıyor. Yukarıda da dediğim gibi bir hesap yapmak isteseniz ve haftanın 5 günü çalışan bir düğün salonu olsanız bile gerçekten kazancınız çok güzel olacaktır.

bride photo

Nerelere Düğün Salonu Açılabilir?

Düğün salonu açarken dikkat etmeniz gereken en önemli mevzu budur sayın okuyucularım. Bulacağınız mekan size müşteri çekebileceği gibi ek kazançlarda sağlayabilir. Ancak doğru bir yer seçmezseniz düğün salonunuzda batabilir haberiniz olsun.

Düğün salonu açmak için ilk olarak merkezde bulunan ve düğün salonu olabilecek kapasitedeki mekanlara bakmanız lazım. Merkezde olması bütün davetliler için ayrı bir güzellik olacaktır. Ayrıca mekan bulamazsanız ve yatırım yapma planınız varsa geniş bir arazi bulabilir ve buraya düğün salonu inşa ettirebilirsiniz. Benim bulunduğum şehirde geniş araziler genellikle uzak yerlerde kaldı ancak girişimci bir adamcağız oldukça uzak bir yerden arazi almış. Yeri bildiğiniz merkezden bir saat kadar uzak ve kaybolma ihtimalinizde yüksek. Ancak öyle mi bir yer olur arkadaşlar. Ses sistemleri, eğlence mekanları ve en güzeli de şehir ayaklarının altında. Adam resmen geniş araziyi ucuza mal edip yayılmış güzelce ve adını bilmeyen yoktur.

Velhasıl kelam düğün salonunun yeri önemli arkadaşlar. Hele bir de yeşilliği bol ve mekanı geniş bir yer bulursanız son zamanların gözdesi de denilebilecek dış mekan çekimlerini de burada yapabilir ve ek gelirlere merhaba diyebilirsiniz. Çevrenizde girişimci birkaç kişi daha varsa yiyecek, içecek konuları ve mekanın düzenlenmesi gibi durumları da halletmeniz kolay olacaktır.

Düğün Salonu Açmak İçin Gerekenler

Düğün salonu işinde para olduğunu duyduğunuz andan itibaren sizin de benim aklımda gezen tilkiler gibi tilkilerinizin dolaştığını biliyorum. Düğün salonu açmak istediğinizde ilk olarak sizden doğru bir yer bulmanız istenecek. Ancak düğün salonları bildiğiniz gibi büyük olur ya da birkaç katlı. Ancak size süper bir fikir söyleyim. Boş bir arazi bulun ve buraya yatırım yapın. Tabi bu kadar paranız varsa bunu yapın. Eğer yoksa merkezde boş binalar bulabilirsiniz. Bu binaların içinde yapacağınız ufak düzenlemeler ile düğün salonu da oluşturabilirsiniz.

Düğün salonu açtığınızda bunun prosedüründe yer alan izinleri, belgeleri de toparlamanız gerekecektir. Ayrıca size yardımcı olacak elemanlarda bulmalısınız. Ses sistemleri, sandalyeler, süslemeler, pastalar, börekler, içecekler derken düğün salonu açmak size bolca ihtiyaçlar seçeneği sunabilir. Ancak gözünüz korkmasın. Bunları bir kadına bırakın emin olun düğün salonundan da öte harika bir yer bulabilirsiniz. Malum biz kadınlar pek meraklıyızdır.

Düğün salonu açtıktan sonra müşteri bulmanızda gerekecektir. Hemen salonunuzun adının olduğu ve düğünlerin yapıldığı alanların resmi olan broşürler çıkarın ve dağıtmaya başlayın. Ufak kartlarınız olsun ve düğün organizasyon şirketlerine, fotoğrafçılara, düğün malzemesi satan yerlere gidin. İnternet üzerinden ise hemen kendinizi şirketlere, firmalara ekleyin.

Düğün Salonu Açarken Ne Kadar Sermayeye İhtiyaç Vardır?

Geldik şimdi de işin en cikcikli konusuna. Arkadaşım eğer düğün salonu açmak istiyorsanız mutlaka paranız olacak. Öyle birkaç milyar değil baya bir paranız olacak. Mesela bu şehirden şehre, mekandan mekana değişse de elinizde en az bi 50.000 TL olması lazım. En yüksek fiyat konusunda bir şey demek istemiyorum. Çünkü Çırağan Sarayı tarzından düğün salonu olarak da kullanılan yerler var malum. Ben bu parayı bulamam diyenler sizin için KOSGEB adı altında girişimci ruhları besleyen ve onlara hibe veren yerler var. Kesinlikle böyle bir fikriniz varsa durmayın araştırın ve kazanmaya başlayın…

Ancak bu sermaye tutarı; elemanlarınızın ilk aylık SGK, maaş, prim ödemesi ile kiraladığınız gayrimenkulun depozito, emlakçı komisyonu dahil birkaç aylık peşin verilen kirası girdiğinde elbette 150 000 TL’ye kadar yükselecektir. Yani işin içine girdikçe görünmeyen onlarca masraf ve gider çıkmaktadır.

 

“Düğün Salonu Açmak İsteyenlere” üzerine 3 yorum

  1. 50.000 TL nedir yahu? O paraya ev bile alamıyorken düğün salonu mu alacaksınız? Yaptırırım deseniz bile arsaydı inşaattı döşemekti derken en azından birkaç milyon TL tutuyor. Eğer salonu büyük şehirde ve merkeze yakın bir konumda istiyorsanız arsa zor bulursunuz, bulsanız bile birkaç milyon TL iyimser bir rakam olur maliyet için. Öteki türlü pek müşteri bulamazsınız ki halihazırda çoğu insan düğün için otelleri tercih ediyor zaten. Düğün salonlarının biraz modası geçti gibi. Bu bakımdan düğün salonu açmak benim pek aklıma yatmıyor. İşleyen bir mekan yaratabilmek için en azından 2-3 milyon TL sermayen olmalı ki o kadar parayla daha akla yatan yatırımlar yapılabilir.

    Yanıtla
    • Çok doğru. Size katılıyorum. Bir iş kurarken toplumun ne istediğini görebilmektir önemli olan.
      Yaptığınız iş kazanmak istediğiniz kadar yatırım ister. Aksi takdirde başarılı olamazsınız. Yapılan yatırım boşa gider.

      Yanıtla

Yorum yapın