5 Pizza Bayiliği Firması-Rastgele Seçtiklerimiz

RasHepinize merhaba sevgili parlak fikirler okurları. Bu yazımızda damak tadımıza tamı tamına uyan, çeşitli renkleriyle, vejetaryen menüsü ve nice güzel zevkleriyle hayatlarımızı süsleyen pizza ürünleri üzerine bir yazı kaleme alacağız. 5 adet pizza bayiliği veren firmayı sizlerle paylaşacağız. Bu sayede önce gıda sonra pizza sektöründe boy göstermek isteyen bir girişimci adayı olarak, doğru, reel ve sizin için uygun bir alanda çalışmaya ve yatırım yapmaya başlayacaksınız.

pizza photo

Pizza her ne kadar İtalya ve Amerika çıkışlı bir gıda ürünü olsa ülkemizde de sıklıkla tüketilmektedir. Bir hamurun üstünde, peynirli, sebzeli, sucuklu ve bin bir çeşit seçeneğiyle herkesin bayıla bayıla yediği, uzun süre tok tutan bir gıdadır pizza.

Pizza dünya çapında büyük bir atılım yapmıştır. Önceleri daha çok İtalya’nın ve Amerika’nın yerel yemeği ve tadı gibiydi. Türkiye başta olmak üzere diğer birçok ülkelerde ise ekstra bir lezzet, alternatif bir şeyler arayan için atıştırmalık bir tattı. Ancak pizza, artık fast food’dan ziyade ana yemek kıvamındadır. Zira hem büyük porsiyonludur hem de önceki yıllar gibi sadece birkaç seçenekli değildir. Pizza denilince önceleri üç soru gelirdi: Peynirli mi, sucuklu mu, karışık mı? Pizzaya adeta tost muamelesi yapardık. O da 1980’den sonra özelleştirilen piyasadan sonra yeni ürünlerin daha yeni yeni ülkemize girmesiyle alakalı bir şey. Yeni ürün, önce tüketicilerin karşısına çıkarılır. Rağbet ve talep arttıkça o ürünün durumlarında da çeşitlilikler gözükmeye başlar. Kendini ana yemek ilan eden pizza, kendi türlerini alternatif bir seçenek olarak tasarlar. Tıpkı pizzanın ham maddesinden yapılan mısır cipsleri gibi. Onlar da önceden sadece birkaç çeşitti ancak şimdi cips sepetleri çeşitlerle dolu.

Dünya çapında pizza 700 milyon dolarlık dev bir bütçeye ulaşmıştır. Zaten gıda sektörünün önü iyice açılmış bir vaziyette. Özellikle fast-food dükkanları orta bir fiyat dengesi ve lezzetli tat denemeleriyle kitleleri kendilerine bağlamayı bilmiştir. Ülkemizde ise pizzaya önce çok mesafeli davranılmıştır. İstanbul’da bile pizza yenecek yerlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı. Ancak daha sonra pizza, reklam ve tanıtımlarla öyle bir yaygınlık kazandı ki herkes yemeye başladı. Zaten pizza, hamburger ve türevleri yiyeceklerden daha yakındır bizim damak tadımıza ve de mutfağımıza. Zira insanlar onu Amerikan menşeili sansa da o daha çok İtalya çıkışlıdır. Bizim gibi Akdeniz ülkesi olan İtalyanın mutfağı bize daha yakındır. İş sadece pizza örneği ile bitmiyor. Aynı zamanda çorbaları ve makarnaları olsun, onlar da tıpkı bizim gibi hamut odaklı beslenmeyi severler.

Sonuç olarak pizza ülkemiz için artık oldukça sık tüketilen ve epey beğenilen bir gıda. Bu bakımdan bir pizza bayiliği açmak da ticari açıdan son derece yerinde bir karar olabilir. Peki Türkiye’de hangi pizza firmaları bayilik vermektedir? Bu firmalar şüphesiz sayıca onlarca oluyor. Biz, sizin için bayilik veren 5 adet firmayı derledik. Hazırsanız okuyalım.

Türkiye’den 5 Adet Pizza Bayilik Firması

  • Domino’s Pizza: 2004 yılında Amerika’da kurulan bu pizza firması, bugün 60’tan fazla ülkede aktif olarak faaliyet göstermektedir. Türkiye’de de pizza denilince akla gelen ilk isimlerden biridir. Daha 12 yıllık bir firma olmasına rağmen adından söz ettirmeyi ve adını piyasa içerisinde kalıcı hale getirmeyi bilmiştir. Sırf bu nedenle ücreti ne olursa olsun buradan bayilik almayı başarmak, bir ölçüttür. Gelecek olan mali kazancın ölçütü. Zira siz Domino’s pizzadan bayilik aldığınızda onların sadece izinlerini değil isimlerini ve marka değerini de satın almış olacaksınız. Böylece Domino’s pizza satıldıkça, siz de otomatik olarak satmaya ve kazanmaya devam edeceksiniz. Bugün Domino’s pizza çeşitli ülkelerde 10.000den fazla şube sayısına ulaşmıştır. Ve bu firmaların %70 gibi bir oranı bayilikler tarafından işletilmektedir. Siz de bu firmalardan biri olmak ve iş yaşamınıza Domino’s Pizza çatısı altında devam etmek istiyorsanız gerekli şartları oluşturup bu firmaya başvurunuzu yapabilirsiniz.
  • Pizza Hut: Bir diğer başarılı ve büyük pizza şirketi. Ayrıca en köklü pizza markalarından birisidir. 1958 yılında ilk şubesini açmıştır. 37 milyar dolardan daha fazla bir bütçesi ve aynı şekilde hızla gelişen bir büyüme oranı mevcuttur. Gerekli koşulları sağladıktan sonra Pizza Hut bayiliği alabilirsiniz. Bu koşullardan birisi açacağınız pizza dükkanının en az 200 metre kare olmasıdır. Bunun dışında Pizza Hut sizden bayilik giriş ücreti olarak 40 bin dolar talep etmektedir. Başta size astronomik görünecek kadar çok olan bu miktarı tamamladıktan sadece birkaç yıl sonra daha fazlasını misli misli kazanacaksınız demektir. Dünya üzerinde 35 bin adetten fazla sayıda şubesi ve restoranı bulunmaktadır. Genellikle et ağırlık pizzaları ile meşhurdur.
  • Papa John’s Pizza: Merkezi bir dünya devi olan Kentucky şirketidir. Yani bir bakıma siz buradan bayilik aldığınızda aynı zamanda Kentucky şirketinde de bayilik alma şansınızı yakalayacaksınız demektir. Böyle çok öbekli ve iki katlı bir işletmeler zincirinin bayisi olmak da her açıdan karlı görünmektedir. Papa John’s Pizza, 1984 yılında kurulmuştur. Ülkemizde ilk bayiliğini ise 2004 yılında vermiştir. Şu an ülkemizde hali hazırda on beşten fazla bayiliği bulunmaktadır. Sloganı daha iyi malzeme, daha iyi paradır. Lezzetten çok doyurma odaklıdır ve bunu motto haline getirmişlerdir. Bu firmadan da bayilik almak hem maddi hem teknik açıdan mantıklı ve makul görünmektedir.
  • Little Caesars Pizza: Özellikle fiyatları konusunda diğer firmalara oranla daha ucuz ve daha makul olan firmadır. İtalya ve Amerika ortak ürünüdür. Ülkemizde de çeşitli şubeleri bulunmaktadır. Bu firmanın da diğer pizza şirketler gibi bayilik vermek için çeşitli şartları vardır. Bayilik ücreti minimum 40 bin lira civarındadır. Bunun dışında hali hazırda göstermeniz gereken bir sermaye miktarı da bulunmalıdır. Bu sermaye ise 150 bin doların altında olmamalıdır. Böylece siz onlara kalıcı bir bayi olacağınızı güvenli bir şekilde ifade etmiş ve kanıtlamış olacaksınız. Little Caesars Pizza, Pepsi ortaklığı ile çalışır. Dolayıyla buradan bayilik aldığınızda otomatikman Pepsi ile de bir ortaklık kurmuş sayılacaksınız.
  • Pizza bulls: Bu firmadan bayilik aldığınızda en çok dikkat edeceğiniz şey şüphesiz temizlik olacaktır. 2006 yılından beri birçok sayıda şubesiyle hizmet veren Pizza bulls temizlik ve hijyen konusunda çok sıkı ve serttir. Bir şirket politikası olarak en çok önemsedikleri şey sağlıklı ve temiz bir hizmet prensibini her alanda uygulamaktır. Bu nedenle bu firmadan bayilik aldığınızda, temizlik ya da hijyen konusunda herhangi bir şikayet aldığınız takdirde ihtar ya da kapatılma cezası almanız olası. Bu firmanın da belli başlı şartları vardır: Bunlardan ilki en az söz konusu dükkanın 100 metre kare olmasıdır. Aynı zamanda bu şirketle yapacağınız anlaşmanın süresi 10 yıllık olacaktır. Ve 10 yılın sonunda performans ve fiyat değerlendirmelerinin ardından iki taraf için de uygunsa yeni bir sözleşme imzalanabilmektedir.
Şu İş İlgini Çekebilir:  Şirketinizin Sürdürülebilir ve Kalıcı Olması İçin 6 Taktik

Sonuç olarak ne olursa olsun gıda ve pizza sektörü alanında bayilik almak, kar ve gelir açısından birçok noktada oldukça avantajlı görünmektedir. Bu yazımızda saydığımız pizza markaları birer dünya markalarıdır ve bunların bayilikleri almak bile başlı başına bir başarıdır.

Not: Yazı rehber niteliğinde olup listede yer almayan firmalardan da kesinlikle faydalanmalı ve araştırmalısınız. Bu liste en iyi veya en karlıyı değil rastgele seçtiklerimizi içermektedir. Biz sadece kendi önerilerilerimizi sunduk sorumluluk size ait ve en doğru seçimi yapacak olanlar sizlersiniz. Listede yer almayan markalara da bakmayı sakın ihmal etmeyin.

Yorum yapın