En Leş İş Fikri: Robotla Tuvalet Açma İşi Kurmak

Özellikle yaşı kemale ermiş kişilerin yeri geldi mi bazen sızlanarak bazen bilge bir şekilde dile getirdiği bir söz vardır:

Eee para kolay kazanılmıyor.

Yine son yıllarda bir deyimin farklı bir şekilde söylenişi de çoğumuzun kulaklarına en az bir kere isabet etmiştir.

Ekmek artık aslanın ağzında değil, midesinde.

Para kazanmanın zor – çok zor – imkansız üçgeninde gidip geldiği günümüzde size dünyanın en leş fikri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Belki bazılarınız bu işle ilgili bilgileri okurken bile mide krampları geçirecek ve daha fazla tahammül edemeyip yazıyı yarım bırakacak. Bazıları ise edineceği bilgiler sonrası ”neden olmasın” diyerek daha fazla araştırma isteği duyacak. Bu yazımızda robotla (tıkanıklıkları açmak için kullanılan cihazların geneline verilen isim) tuvalet açma işinden bahsedeceğiz.

Leş Bir İşe / Fikre Neden Katlanılabilir? 

İşin iyisi kötüsü olmaz mı daha klişedir reklamın iyisi kötüsü olmaz mı? Bizce tüm klişeler içerisinde bir miktar yalan, bir miktar da yabancılaşma taşır. ”Tüm genellemeler yanlıştır, bu da dahil” diyen düşünürün izinden gidecek olursak da dünyada tamamıyla iyi ve tamamıyla kötü olan hiçbir şeyin bulunmadığına emin olabilirsiniz. Dolayısıyla işin kötüsü de elbette vardır. Leş seviyesinde olanları bile.

Bugün standart bir işte çalışan ve asgari bir geliri olan çoğu kişi işinden memnun değil. Sadece çalışmak zorunda olduğu için çalışıyor. Bir yandan bir zamanlar tepeyken şimdi dağ olmaya teşne işsizlik, bir yandan işinden, işinin getirdiği fiziksel ruhsal zorluklardan yakınanlar. Robotla tuvalet açma işi ise çoğumuzun hemfikir olduğu üzere kötünün de kötüsü iş kollarından biri. Çalışmak zorunda olmak, dahası sevmediğin, tiksindiğin bir işte çalışmak en genel nedeni elbette ki para. Parasız kalırsanız, evsiz, aç, muhtaç kalma riskiniz de artar. Tüm bunların yarattığı gerilim, yavaş yavaş fiziksel bir tehdide dönüşür. Evsiz kalmak utançtan önce üşümek manasına gelir. Parasızlık da aç kalmak, sığınaksız olmak demektir. Sonuç olarak insani olmayan işlere katlanmanın nedenleri insanidir. Sadece insani.

İnsan Dışkısı İle Uğraşmak Kolay Mı? 

İnsan ile uğraşmak ne kadar kolay? Önce bu soruya dürüst bir şekilde cevap verirsek daha sonrasında insan dışkısı ile uğraşmanın ne kadar kolay ya da zor olduğunu anlayabiliriz.

Robotla Tuvalet Açma İşinin Zorlukları Neler? 

Kelimenin hem sözlük hem mecaz anlamıyla (yani tam manasıyla) en leş iş fikirlerinin başında gelen, en leş işler listesi yapılsa büyük ihtimalle 1. sırada yer alacak olan tuvalet açma işinin zorlukları hepimizin malumu. Eğer çok değil az biraz titiz ve hijyen takıntıları olan biriyseniz böyle bir işe bir günlüğüne bile girişmeyin. Evinizin tuvaleti tıkandığında ve eve usta çağırdığınızda da usta işini yaparken civarında pek bulunmamaya bakın.

Zira robotla tuvalet açma işi, def-i hacet olarak tanımlanan ve ifrazat sayılan ”şeylerin” en kötüsünü içinde barındıran tuvaletle yakın, çok yakın olmayı gerektirir. Evet, işi el yordamıyla değil bir makine yardımı yapıyor olmanız bir nebze rahatlatıcıdır. Evet, hepimizin bildiği gibi davulun sesi kulaktan hoş gelir. Ama burada mevzu bahis olan ses değil koku. Ve kötü, pis, iğrenç olan kokular sesten de gözle görülen nesnelerden de çok daha zorlayıcı ve tiksindirici olabilir.

Bu iş için özel olarak üretilmiş robotlar ne kadar teknoloji destekli olsa da bir tuvaleti açmak için en az 4-5 dakika mesai harcamanız gerekecek. Bazı inatçı tuvaletlerde ise bu süre 10- 15 dakikayı bulabilir. En kötü ihtimalleri de unutmamak gerek. Teknoloji ve makineler her sorunu çözmek için programlanmış olsa da bazı zamanlar istenilen performansı sergileyemezler. Tuvaletteki arızalar da her zaman standart ölçeklerde olmadığı için ”inceleme” ve ”gözlemleme” yapmanız gerekebilir.

Özellikle ilk zamanlar midevi ve ruhani olarak kötü etkilenmeniz kaçınılmaz olacaktır. Bazı kişilerin bu işe bir hevesle başlayıp birkaç haftadan sonra el aman dileyerek bıraktıkları da kulağımıza çalınan gündelik gerçeklerden biri. Bu nedenle işin tüm zorluklarını göz önünde bulundurun, ”bana bir şey olmaz” gibi klişe ve ezbere lakırdılarla bu işe girişmeyin. Zira tuvalet açma robotları son derece pahalı olup bu işten vazgeçtiğinizde öyle ha diye satacağınız makinelerden de değil. Bu işin piyasası olsa da herkes gidip üretici firmadan, sıfır makine alma taraftarı. Pek tabi doğal olarak! Zira başkalarınca defalarca kullanılmış olan bir tuvalet açma robotu, en az tuvalet açma işi kadar leş (tiksinç) olabilir.

Bu İş İçin Nerelerden Müşteri Bulunuyor?

Öncelikli olarak bilmeniz gereken bu işin garanti müşterisi olduğudur. Hele ki İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük kentlerde yaşıyorsanız, civar semtlere de giderek birçok insanın tuvalet tıkanıklığı sorununu robot ile pratik bir şekilde çözebilirsiniz. Müşteri bulmanız için kullanmanız gereken en önemli yer ise internet olacak. İnternete numaranız ile birlikte reklam verebilir, gelen telefonları bizzat cevaplayarak servis hizmeti sunabilirsiniz. Küçük bir şehirde ya da ilçede yaşıyorsanız da sunduğunuz hizmetler kısa sürede kulaktan kulağa yayılacaktır.

Tuvalet Açma İşinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

”Önce sağlık” sözü kullanıla kullanıla ne kadar boş ve anlamsız bir söz gibi görünse de bu tarz işlerde hijyeni de kapsayacak şekilde son derece kritik bir öneme sahip. Zamanında dünyayı kırıp döken veba salgınının bile pislikten çıktığı hatırda tutulmalı ve gerekli önlemler alınmalı. Hazır salgından sonra maske ve eldiven takmaya alışmışken, gireceğiniz her yerde bu tür medikal ürünler takmalısınız. Özellikle maske kullanımına özen gösterin ve rastgele – adi maskelerden değil en kaliteli olanlarından edinin. Ne olur olmaz kalın eldivenlerden de kullanın. Mümkünse tek kullanımlık maskeler ve eldivenler kullanın ki herhangi bir sağlık riskine mahal vermeyin. İş bittikten sonra sabun ile elinizi yüzünü bir güzel yıkayın. Önce sağlık, önce can deyip bu leş işin parasını daha sonraya bırakın.

Robotla Tuvalet Açma İşi Kazançlı Mı? 

Bir iş ne kadar zor ve leş ise o kadar kazançlıdır. Piyasanın şaşmaz, değişmez, yerinden oynatılamaz ender kurallarından biridir bu. Tuvalet açma başına 200- 250 lira kazanabilirsiniz. Günde 2-3 yere gitseniz kazanacağınız parayı tespit etmek için bir hesap makinesine ihtiyaç duyarsınız. Bu nedenle bu leş işin tüm zorluklarına göğüs gerecek (ya da burun tıkayacak) kadar kendinize güveniyorsanız, hemen bir robot satın alıp işe koyabilirsiniz.

Yorum yapın