Erkek Kuaförü mü Yoksa Kadın Kuaförü mü Açmalı?

Herkese merhaba. Bugünkü konumuz dahilinde sizlere bir karşılaştırma yapacağız. Tabi sizinle birlikte. Erkek kuaförü mü yoksa kadın kuaförü mü açmalı, piyasa şartları hangisini daha zirvede tutuyor, hangisi daha revaçta gibi soruların cevaplarını arayacağız. Bunun yanı sıra iki farklı türde faaliyet gösteren kuaförleri erkek – kadın ayrımında farklarını inceleyeceğiz. Bu iki ayrımda gereklilik açısından farklılık unsurlarını dile getireceğiz. Hangisinin daha maliyetli ve karşılaştırmalı olduğunu hesaplayacağız. Hangisinin daha yorucu olduğunu da analiz ettikten sonra yazımızı tamamlayacağız.

Barber photo

Konuyla ilgilenen okurlarımız Kuaför dükkanı açmak istiyorum makalemizi de okuyabilirler.

Öyleyse başlayalım.

Erkek Kuaförü ve Kadın Kuaförü arasındaki farklar nelerdir? 

  • Öncelikli olarak kuaförlerin içlerinde yapılan çalışmalar, işlemler ve küçük – büyük operasyonlar farklılık göstermektedir. Zira bir kadının ve erkeğin vücut sistemleri en başta farklıdır. Bu nedenle kuaför ayrımlarına göre hareket eden müşterilerin toplamında bir erkeğin ihtiyacı ile bir kadının ihtiyacı tamamen farklı şekillenir. Bu şekillenme sonucunda da talepler farklı olacaktır.
  • Kuaförlük, hiçbir zaman saç kestirme olarak dar bir alanda değerlendirilmemelidir. Özellikle kuaför dükkanı açmak isteyen yeni ve genç arkadaşlarımız bu konuda sabit fikirli olmamalı ve olayın genel perspektifini yakalamalıdır. Hele ki söz konusu kadın kuaförler ise konu çok daha çetrefillidir. Öyle diyebiliriz ki, kadınların çok az oranı saç kestirmeye ya da yaptırmaya kuaförlere giderler. Kadın kuaförleri, erkek kuaförlere göre çok daha fazla çok yönlü çalışmaktadır. Sadece tırnak bakımı için bile apayrı çalışanlar ve araçlar kullanılır. Erkek kuaförlerinde ise ”yanları al ense kalsın” gibi cümleler en karışık cümlelerdir. Yani diyebiliriz ki erkek kuaförleri konsept ve çalışma sahasına göre çok daha basit, kolay ve tek boyutlu olabilmektedir. Saç – sakal kesimi dışında çok ender farklı isteklerle erkek kuaförler çalıştırılır. Tabi bu kuaförünüzü nerede açacağınıza göre de değişecektir. Örneğin milenyum yılının yükselen trendi metroseksüellik ile beraber erkeklerin de bakım ihtiyaçları değişmiş, gelişmiş ve buna istinaden erkek kuaförlerinin verdiği hizmetler de bu yönde farklılıklar göstermeye başlamışlardır. Eğer Nişantaşı ya da benzeri zengin semtlerde erkek kuaförü açmayı düşünüyorsanız erkeklere de manikür hatta pedikür yapmaya hazır olun.
  • Kuaförlerin farklarını oluşturan nüansların arası giderek daralmaktadır. Giderek erkeklerin de kadınlar gibi bakımlı olması isteği ile beraber bazı yerlerde özel olarak geliştirilen hizmetler mevcuttur. Ancak genele hizmet eden bir erkek kuaförü, yine bildiğimiz klasik düzlemlerde tasarlanıp açılabilir.
  • Yapılan bir araştırmaya göre kadın kuaförlerin çok daha yoğun çalıştığı ortaya çıkmıştır. Bunun en büyük nedenlerinden biri şüphesiz kadınlar kuaför ihtiyaçlarının daha fazla olmasıdır. Sadece saçlarının uzun olması bile, ayda en az bir kere kuaföre gitme sebebi oluşturmaktadır. Bununla birlikte son 20 yıldır kuaförlerin özel hizmet adı altında sunduğu yenilikler de, kadınların daha fazla kuaför yolu tutmalarına olanak tanımıştır. Bu yeniliklerden başlıcası hiç şüphesiz sir ağdanın yaygınlık kazanmasıdır. Sir ağda ile birlikte, geleneksel, evde şekerli madde ile yapılan klasik ağdalar rafa kaldırılmış; kadınlar daha sağlıklı ve pratik olan sir ağda hizmetinden faydalanabilmek için kadın kuaförlerinin yolunu tutmaya başlamışlardır.
  • Erkek kuaförlerinin ise en popüler olduğu zamanlar şüphesiz bayramlar ve bayram öncesi zamanlardır. Erkeklerin saçları kadınlara oranla 1/3 oranında daha yavaş uzamaktadır. Bu durumda ortalama bir erkek, en fazla 2 ayda bir kuaföre gitmektedir. Aynı zamanda sakallar ve kendi saç kesimini kolaylaştıran tıraş aletlerinin de piyasada yer bulması ile erkek kuaförlerine gidiş de azalmaktadır. Öncelerin erkekleri için sakal tıraşı olmak önemli bir detayken 21. yüzyıl ile birlikte kirli sakal bırakmak, artık bir tarz haline gelmiştir. Aynı zamanda makul bir fiyata alınan tıraş makineleri ile birlikte erkekler, kendi banyolarında günde 5 dakikalarını ayırarak kendi tıraşlarını kolay ve ekonomik bir şekilde yapabilmektedir.

Erkek Kuaförü ve Kadın Kuaför Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?

  • Öncelikle her iki kuaför için de bir ustalık belgesi ve kuaför açma ruhsatı gerekmektedir. Bunun için çeşitli kurslara girilerek pratik alanda sınavlar verilmektedir. Tamamen kanunlar dahilindedir ve olmazsa olmazdır.
  • Erkek kuaförleri için 3 -4 koltuklu hacim olarak nispeten küçük bir dükkan kiralamak yeterli olacaktır. Bunun tam tersi olarak kadın kuaförleri ise, popülasyonu daha fazla olduğu için daha geniş hacimli alanlara ihtiyaç duyar. Aynı zamanda sadece saç odaklı bir hizmet verilmediği için, daha fazla çalışma sahası, daha fazla çalışan da gerekli olacaktır. Saç yapımı için ayrı, manikür pedikür için ayrı, ağda için apayrı bir salon gerekecektir. Bu nedenle temel ayrım dükkanın hacmi ve hizmetlerin çeşitliliği ile başlar.
  • Daha sonra dükkan için alınacak malzemeler, en büyük farklılığı oluşturur. Erkek kuaförler için standart ürünler mevcuttur. Çeşitli makaslar, temizleyiciler,  şampuanlar, kremler ve tıraş aletleri, önlükler ve benzeri temel ürünler erkek kuaförlerinin ana materyallerini oluşturur. Kadın kuaförler için ise alınacak malzeme ve araçlar çok daha fazladır. Saç boyama kapsülleri, birçok çeşit krem ve temizleme jeli, ağda için özel yataklar, pedikür – manikür makasları ve sayısız birçok araç ve alet söz konusu kadın kuaförlerinin dükkanında bulundurması gereken ürünlerdir.
Şu İş İlgini Çekebilir:  Tuvalet açıp işletmek

Erkek Kuaförü mü Kadın Kuaförü mü Daha Masraflı?

Yazımızın genelinde de belirttiğimiz üzere kadın kuaförleri daha fazla çeşitte hizmet verdikleri için daha fazla hizmet aracına ve ürününe ihtiyaç duyar. Bu da yapım ve işe başlama aşamasında da, genel olarak işin tamamın daha fazla masraf yapmak demektir. Erkeklerin ihtiyaçları genel olarak belli konularda olduğu için çoğu zaman bir makas ve bir tıraş aleti günü kurtaran aletlerdir. Ancak kadın kuaförleri, hem temizlik hem bakım hem de makyaj, ağda gibi kadın temelli hizmetler verdikleri için birçok açıdan daha masraflı bir işletmedir.

Erkek Kuaförü mü Kadın Kuaförü mü Daha Karlı?

Her zaman bir iş kuralı vardır. O da ne kadar masraf edersen o kadar çok kar’a geçersin anlayışıdır. Bu nedenle yatırım alanı olarak daha fazla bütçeye ve masrafa ihtiyaç duyan kadın kuaförlerinin, erkek kuaförlerine oranla kat be kat daha karlı olduğu anlamına gelir. Bir kere en başta aynı anda daha fazla insana hizmet etme fırsatı mevcuttur kadın kuaförlerinde. Aynı zamanda sunulan hizmetler, çok daha pahalı olabilmektedir. Bir kadın, 2 -3 ayda bir düzenli aralıklarla saçını boyatmaya bile gittiğinde, bu ekstra kar demek olacaktır.

Erkek Kuaförü mü Kadın Kuaförü mü Daha Yorucu?

Kadın okurlarımızın da hak vereceği üzere kadın kuaförleri hem fiziki hem psikolojik anlamda daha yorucu olabilmektedir. Fiziki anlamda, sürekli bir koşturmaca ve saatler süren işlemler mevcuttur. Bir pedikür ya da bir ağda işlemi, hem kendi için de zordur hem de sürekli olarak gelen müşteriler nedeniyle yorucu olmaktadır. Aynı zamanda psikolojik anlamda da bir yoruculuktan bahsetmemiz mümkündür. O da birçok okurumuzun da bizimle mutabık olacağı gibi, kadınların, istekleri konusunda kararsız olmalarıdır. Aynı zamanda yapılan işlemleri ya da operasyonları beğenmeyen kadınların sayısı da az değildir. Ülkemizde kadın kuaförlerinde cereyan eden kavgalar, meşhurdur.

“Erkek Kuaförü mü Yoksa Kadın Kuaförü mü Açmalı?” üzerine bir yorum

  1. Bence erkek kuaförü açıp kadınlara yönelik bir şeyler eklemek ya da bayan kuaförü açıp erkeklere de hizmet vermek en mantıklı ve kazançlı olanı

    Yanıtla

Yorum yapın