Evde Yoğurt Üretip Satmak-Karlı Mı? Maliyet Nedir?

Evde Yoğurt Yapmak Ne Kadar Kazandırır? 

Size şimdi burada ‘en az asgari ücret kadar kazanırsınız.” – ”sıkı çalışırsanız çok daha fazlasını” gibi tantanası bol, iddialı ifadeler kullanmak yersiz olacaktır. Öncelikli olarak bir insan evde yoğurt üretiyorsa sıkı çalışması kazandığı parayı değil hissettiği yorgunluğu arttırır. Başka da bir işe yaramaz. Gerçekçi bir rakam belirtmemiz gerekirse, eğer her şey yolunda giderse, istediğiniz sayıda alıcı bulacak kadar şanslı olursanız aylık 500 -600 lira kazanma imkanınız var. Bununla kirada oturuyorsanız kiranın bir kısmını karşılayabilir, faturalarınızı ve taksitlerinizi ödeyebilirsiniz. Bu tür işler ”iş beğenmeyip parayı küçümseyen” tayfaların yapacağı türde işler değil. Eğer önemli olanın el emeği ve alın teri olduğuna inanıyorsanız ve daha da önemli aile bütçesine benim de katkım olmalı diye düşünüyorsanız kolları sıvayıp evde yoğurt üretmeye ve satmaya başlayabilirsiniz.

yoghurt photo
Elin gavuru yoğurdu böyle yiyor…

İşin Riskleri Var Mı? 

İşin mali açıdan herhangi bir riski bulunmuyor. Sonuç olarak kimse bankadan kredi çekip ya da tefeciye borçlanıp evde yoğurt üretmeye başlamıyor. Dolayısıyla iktisadi konuda hiçbir şekilde başınız ağrımaz. Baktınız satışlar umduğunuz gibi gitmiyor eski yaşamınıza dönersiniz. Veya evde başka bir şey üretip onu satmaya çalışırsınız. Bu satıp satmama riski ise tamamen bulunduğunuz şehre ve çevreye bağlı.

Söz konusu işin tek riskli yanı hijyendir. Evde de üretseniz, ne kadar titiz olsanız da tam sütü kaynatmışken içine bir sinek kaçabilir. Özellikle yaz mevsiminde bu tür kazalara hemen hemen her evde rastlanır. Bir yandan yoğurt hazırlayıp bir yandan temizlik yapmamanızı öneririz. Farkında olmadan ve görmediğiniz kadar ince olan toz tabakaları doğrudan kaynattığınız süt ya da mayaladığınız yoğurda gidebilir. Yoğurdu mutfakta ya da hangi odada hazırlıyorsanız o odanın kapısını kapalı tutun. Böylece dış çevreden gelen riskleri azaltmış olursunuz.

Yoğurt Türk mutfağının vazgeçilmez gıdalarından biri. Hem ana yemeklere sunduğu lezzet hem de insan sağlığına doğrudan ve olumlu etkiler, doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından sıklıkla öneriliyor.

Bu yazıyı kaleme almamızdaki temel amaç ise yoğurdun faydalarını ya da niteliklerini övmek değil. Bunu zaten yediden yetmişe herkes biliyor. Salgının etkilerini günden güne azalttığı şu günlerde ekonominin tekrar canlanması içinse uzun bir süre daha beklememiz gerekiyor. Sürenin sadece uzun olacağını biliyoruz. Bunun dışında her yönüyle belirsiz. Ve belirsizlik binlerce insanı bunalıma sürüklerken, parasızlık, gelecek endişesi, kaygı bozuklukları ve depresyon belirtileri de hiç olmadığı kadar yükseldi. Sadece Türkiye’de değil Amerika, İngiltere ve İspanya gibi dünya devi ülkelerde de durum hemen hemen aynı.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Tencere - Tava Üretim Fabrikası - İmalathanesi Kurmak

Tüm bunların toplamında insanların ne iş yapabilirim, az da olsa nasıl para kazanabilirim sorularına Parlak Fikirler ailesi olarak cevap aramaya devam ediyoruz. En azından kendi harçlığını kendi kazanmak isteyen genç arkadaşlarımız, salgının ortaya çıkması ile birlikte işlerinden olan emekçiler ve aile bütçesine az da olsa katkıda bulunmak isteyen kadınlar bı yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirler.

Yazımızın başlıklarına geçmeden önce organik süt üretimi ve satışı hakkında da genel ve doğru bilgiler edinmek isteyen okurlarımız bu yazımıza da hızlıca göz atabilirler:

Evlere Organik Süt Satmak İsteyenlere

Evde Yoğurt Üretmenin Pratik ve Püf Noktaları 

Her işin belli başlı incelikleri var. Bu incelikleri bilmek iş sahiplerinin hem zaman hem de enerji açısından tasarruf etmelerini sağlar. Aynı zamanda bilinen ve sürekli tatbik edilen püf noktalar üretilen gıdaların çok daha lezzetli bulunmasında etkendir. Bu ise her zaman için daha fazla müşteriye hitap etmek ve daha fazla kazanç sağlamak anlamına geliyor.

Öncelikli olarak ucuz yollara sapıp daha fazla yoğurt üretmek adına kalitesiz ve çoğu alıcı tarafından beğenilmesi kesinlikle mümkün olmayan üretim hilelerine başvurmayın. Bu hem etik hem de ekonomik olmayacaktır. Kıvamı tutmamış, tadı kötü ya da ekşi yoğurtları bir kişiye anca bir kere satarsınız. Bu aynı zamanda ticaret ahlakına da uymaz. Bu nedenle süt seçimlerinde maksimum oranda dikkatli olun.

Ayrıca sizden alışveriş yapacak olan müşteri kitlesinin önceliği ”ev yapımı yoğurt” olduğu için tamamen katkısız ve sağlıklı üretimlerde bulunmalısınız. Bunun yolu ise organik sütlerden geçiyor. Eğer köy yerinde değilseniz markete gidip biraz daha fazla ödeyerek organik veya günlük sütler alabilirsiniz. Pahalı olmasından çekinmeyin, fiyat farkını siz de fiyatlarınıza yansıtabilirsiniz. Sizi tercih eden müşteriler ”biraz pahalı ama leziz” evde ürettiğiniz yoğurtları satın almaya devam edecektir .

Evde Yoğurt Üretip Satmak Karlı Mı? 

Yoğurt gibi sofralarımıza hemen hemen her gün giren temel bir besin kaynağı söz konusu olduğunda doğal, sağlıklı, katkısız, organik gibi ibareler artık azınlığın değil çoğunluğun talebini oluşturuyor. Çok büyük zahmetlere girmeyip masraflar yapmadan pratik bir şekilde üreteceğiniz yoğurtlardan en azından şu zor günlerde kazanabildiğiniz kadar kazanabilirsiniz. Net bir rakam belirtmek mümkün olmadığı gibi herkesin beklentileri de farklı olacaktır.

Ancak kazanç oranınızı belirleyen temel unsur tabi ki de mayaladığınız yoğurtların  kalitesi ve lezzeti olacaktır. Aynı zamanda üretimi hızlandırmak ve talepleri anında karşılamak da son derece önemli. Düzenli müşteriniz sizi her aradığında bugün değil yarın, sonra gibi kelimelerle karşılaşırsa onun da gardını düşer ve gider marketten alır. Mayalama sürecini hızlandırmak için birçok farklı yöntemden biri de mayanın içine eser miktarda şeker atmaktır. Bu sayede yoğurtlar lezzetli olduğu kadar hızlı bir şekilde de alıcılara ulaştırılabilir.

 

Yorum yapın