Evden Ek Gelir İmkânı İle Para Kazanmak Neden Zorlaştı?

Evden kına paketleme işi, evden mandal işi, evden yemek yaparak para kazanmak diyerek başladığımız evden ek gelir imkânı ile para kazanma fikirleri şimdilerde eskisi kadar kazandırmıyor.

OKUMANIZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ NOT: SİZLERDEN İŞ VERME VAADİ İLE TEMİNAT, KAPORA VEYA BENZERİ ÜCRETLER TALEP EDENLERE SAKIN KANMAYIN, BU KİŞİLER İŞ ARAYANLARI DOLANDIRMA AMACI GÜDEN ADİ SAHTEKARLARDIR!!

Hani derler ya ilk çıkan her zaman ilk bombayı patlatır ondan sonra gelenlerde artıkları toplar. Gerçekten de evden ek gelir elde etme işi aynen bu hale geldi. Herkes bir anda bu işe yöneldi ve sektörlerde dolum yaşandığı için artık firmalar yeterli elemana ulaştı. Tabi fazla eleman denince arada yaşanan rekabetler ve piyasa üzerine sürülen ürünlerde cabası.

Peki, evden ek gelir imkânı ile para kazanmak neden zorlaştı?

  1. Evde Herkese Rahat Battı!

Evet, arkadaşlar yalan değil. Evde gerçekten herkese rahat battı. Çevrenize bakın, işi gücü olmasına gerek olmayan kadınlardan tutunda daha okul çağında olan ve tek derdinin dersleri olması gereken çocuklara kadar hemen herkes evden iş yapmaya başladı. E arkadaşlar bu insanların ihtiyacı olmadığı halde çalışıyor olmaları neden? Herkes fazladan gelen parayı sever ve herkesin bir hobisi illa ki vardır. Bizim yazdığımız yazıları okuyan herkes dedi ki bende yaparım, benim neyim eksik? Sonuç evde rahat rahat oturan en zenginler bile iş yapmaya başladı. Rahat battı demek daha doğru. Bu da ister istemez piyasayı daraltıyor.

 

  1. Ofisler Boşaldı!

Ya herkes evde çalışıyor ben neden sabahın seherinde yollara dökülüp işe gidiyorum düşüncesinde olan insanlarda evden ek gelir imkanı ile para kazanma yoluna girdi. Başlarda herkes kendini bu işlere ufak ufak alıştırdı. Çünkü günümüz insanları hangi meslekten daha fazla gelir elde ederim düşüncesi ile istediği mesleği yapmak yerine parası bol mesleklere bulaştı. Baktı ki evde yapabileceği işler tam da hayal ettiği gibi. Artık ofiste ve ya dışarıda çalışmasam da olur düşüncesi ile çoğu insan işlerini bıraktı. Dükkânlar boş kalırken evler doldu. İnsanlar ofislerinde günde 10 saat mesai yapıp 2 saat trafik çekmek istemiyor. Hele ki sıkıcı bir patrona tahamülleri kalmadı. İnternet çağı bu tahamülsüzlüğü şımarıklık ile birlikte yarattı diyebiliriz.

  1. Firmalar Yetişemedi!

Firmalar hangi sektörde olursa olsun belirli oranda iş alırlar. Ancak çalışan insan sayısı arttıkça ve ev hanımları arkadaşlarını, komşularını ve akrabalarını da bu işe davet etmeye başlayınca firmaların aldıkları işler insan sayısına bölündüğünde yetişmemeye başladı. Her gün artan bu insanların karınlarını doyurmak kolay mı efendim. Firmalar ne yapsak da daha fazla mal üretsek değil üretilen malları nasıl pazarlarız kısmı ile ilgilenmeleri gerektiğini düşündüklerinde işlere ara verdiler. Daha doğrusu iş almayı azalttılar. Satılmayan mal üretmek kimsenin hayali değildi.

  1. Evde Çalışanlar Savsakladı!

Herkes ‘’Ooooo evden çalışmak kadar rahat iş var mı be? Sabah kalkıp kahvaltımı da yaparım, öğlen gezmelere de giderim, akşam misafirde çağırırım.’’ diye diye kendini rahat olmaması gereken bir iş hayatına sanki çok zamanı varmışçasına bıraktı. Evde yatarak çalışmak aslında çalışmadan özgür olmak anlamına geldi. Özgür takılan insanlarımız evden ek gelir imkanlarını da aslında yeterince yerine getiremedikleri için evden iş alamamaya başladılar. Bazı firmalar elemanlarının ev hayatına olan alışkanlıklarından dolayı evlere iş vermekten vazgeçti.

 

  1. Düzen, Düzen, Düzen!

Evden ek gelir imkânı ile para kazanma fikirlerini okuyan binlerce insan oldu ve bu insanların çoğu kendine yakın buldukları sektörlere girdiler. Haliyle her insanın becerisi, çalışması aynı olmaz. Çoğu firma baktı ki ellerine gelen ürünler aslında birbirinin aynısı değil birbirinden oldukça farklı olabilen ürünler. Bu durumda satış yapmak da zorlaştı. Çünkü alınan işlerin teslimi sırasında ürünler farklı olunca alıcılarla sorunlar yaşanmaya başladı. Düzensizliğin göze çarptığı evden ek gelir imkânı işinde düzenin sağlanması için birlikte bir çalışma ortamının kurulması gerekli hale geldi.

  1. Bu İşlerde Rekabet Arttı!

Evden ek gelir elde etmek isteyen A hanımla aynı düşüncede olan B hanım aynı ürünleri üretmelerine rağmen ülkenin farkı şehirlerinde oldukları halde rekabete girdiler. Malum artık kargo diye bir şey var. İnternet adı verilen bir şey var. Derken rekabetin artması ile birlikte fiyatlar artık kazanç elde edecek kadar bile kalmadı. Fiyatlar düştükçe moraller bozuldu ve insanlar birbirlerine düşman oldu. Komşusunu işe başlatanlar ertesi gün komşusunun ayağına çelme takmaya kalktı. Sizin anlayacağınız evden ek gelir imkanı ile para kazanmak bizleri birbirine düşüren para odaklı bir furyaydı ve halen etkileri sürüyor olsa da insanları düzensizliğe alıştırmaktan öteye giderek kimseyi milyarder yapmadı.

Ülkedede ekonomi savsakladıkça, kriz kendini gösterdikçe insanların evden çalışma ve ek gelir elde etme ihtiyacı da o kadar artıyor. Bu da piyasadaki rekabeti ciddi oranda sıkılaştırıyor  değerli parlak fikirler okurları. Size naçizane tavsiyem herhangi bir programlama dili veya yabancı konuşma dili öğrenip küreselleşin. Bakın elin Hint’lileri şu anda dünya çapında web sektörünün önemli kısmını ele geçirmiş durumda. Nereye baksak karşımıza hintli çıkıyor. Dünyaca tanınmış start-up’ların İngilizce web sitelerinin sahiplerini sorguladığımızda hep bu adamları görüyoruz. Neden mi? Cevabı basit, adamlar ülkelerindeki yokluktan dolayı küreselleşmeye “mecbur kaldılar“. Kendi ülkeleri 1 milyar insanı doyuracak iş imkanına ve doğal kaynağa, adil bir sisteme sahip değil. Bundan dolayı da ek gelir kovalayıp girişimcilik ekosistemi yarattılar kendilerine.

 

 

 

Yorum yapın