Evden Konserve Salça Yapıp Satmak İsteyenlere

Küçüklükten beri gelenekler üzerine kurulu bir mutfak anlayışı içerisinde büyümüşseniz hazır salçaların aslında ne kadar kötü ürünler olduğunu ve ev salçasının yerini hiçbir salçanın tutmayacağını bilmeniz lazım. Özellikle yaz aylarında bitmek bilmeyen salça şenliklerini görenleriniz varsa hazır salça da neymiş ev salçası kadar doğal bir salça olamaz demeye başlarsınız.

OKUMAN GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ NOT: SİZLERDEN İŞ VERME VAADİ İLE TEMİNAT, KAPORA VE BENZERİ ÜCRETLER TALEP EDENLERE SAKIN KANMAYIN, BU KİŞİLER İŞ ARAYANLARI DOLANDIRMA AMACI GÜDEN ADİ SAHTEKARLARDIR!! Ayrıca şu salçaları satarken ürünün fotorafı kadar nasıl yapıldığını ve bu süreçteki anıların fotoğraflarını da sergilemeniz insanların güvenini kazanma konusunda faydalı olacaktır. Yine bu salçayı yerken çekmiş olduğunu görüntüler de satışlarınızı arttırabilecektir. En etkili satış kanallarınız instagram ve facebook sayfaları olabilir. Eğer ödemeyi alma konusuda korkularınız var ise pazaryeri sitlerini aracı olarak kullanabilirsiniz. Araya aracı koyarak hem satıcıya güven vermiş olursunuz hem de siz güvende olmuş olursunuz.

preserves photo
sadece salça değil birçok şeyin konservesi satılabilir.

Evet, hazır salçaları bu kadar yere batırmışken ve ev salçalarını bu kadar övmüşken asıl meselemize dönelim. Biliyorsunuz ki devir organik beslenme devri. Her şeyin doğal olduğu katkı maddelerinin en az seviyede kullanılmaya çalışıldığı bir çağda yaşıyoruz. Böyle bir dönemde hazır salça demek bile insanların kuşku ile bakmasına yetiyor. Bu anlamda ev salçaları daha da bir önemli ve doğal olduğu için çalışanından çalışmayanına, evlerden büyük restoranlara kadar her yerde tüketiliyor. Bu sektör büyümeye devam ederken sizin de salça yapma gibi bir özelliğiniz varsa bunu hemen kara dönüştürün derim. Çünkü hazır salçaları sollayacak kadar pahalı ve kaliteli ev salçaları yaparak zengin olanlar tanıyorum…

Evden Nasıl Konserve Salça Yapabilirim?

Hanımlar, beyler ilk olarak salça nedir bundan başlayalım… Salça çoğumuzun bildiği gibi domatesten üretilen bir besin. Ancak bu besin tuzla buluşuyor, saatlerce odun ateşinde pişiyor ve başında onu karıştıran ve kontrol eden bir insanla da iyice hazır olarak şişelere koyuluyor ve bütün bir kış tüketmek için hazırlanıyor. Bugün köylere ya da salça yapma geleneğini devam ettiren yerlere giderseniz karşınıza çok farklı salça yapma yolları çıkacaktır. Mesela çok sıcak şehirlerden birinde yaşıyorsanız salçanızı güneşte bekleterek de yapabilirsiniz. Ancak orta sıcaklıktaki bir şehirdeyseniz odun ateşinde de salça yapabilirsiniz. Ancak konserve salça yapmak için ilk olarak salça yapmanın püf noktalarını bilmeniz gerekir. Tabi salça ha deyince yapılan bir şey değildir. Yaz mevsimini seçmeniz ve kış mevsiminde ise sipariş toplamanız gerekir.

Evden Konserve Salça Yapmak İçin Gerekenler

Evden salça yapmaya karar vermişseniz sizin için en öncelikli malzeme domates olacaktır. Domates salçaların vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu nedenle domatesin iyi olduğu ve bol olduğu bir mevsim seçmeniz gerekir. Yaz aylarında salça yapılır dememin en bariz nedeni de yaz aylarında salçalık domateslerin fazlaca olmasından kaynaklanır. Domates seçerken kıpkırmızı olan ve orta yumuşaklıkta olanlardan seçmelisiniz. Eğer çok büyük siparişler almışsanız domatesleri halden alın derim.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Evde Çay ve Ihlamur Paketleme İşi Yapmak İsteyenlere

Domateslerinizi ilk olarak iyice yıkamalısınız. Bunun için geniş bir alana ihtiyacınız olacaktır. Bahçe tarzı bir yeriniz varsa geniş kaplar içinde yıkayabilirsiniz. Daha sonra domatesleri tek tek doğramanız gerekecektir. Bu işlemi yaparken elemana ihtiyacınız olacak haberiniz olsun. Tek seferde 200-600 kilo domatesi tek başınıza yıkayıp doğrayamazsınız. En az 3 kişi olmanız gerekir. doğradığınız domatesleri eğer biraz cıvık bir salça yapmak istiyorsanız 25-50 kiloluk bidonlara koyabilirsiniz. Bidonlarda domatesler bir süre sonra yukarı çıkar ve tabanda su birikir. Bir hortum ile suyu da iyice çekerek domateslere ulaşabilirsiniz. Ancak salçam katı olsun derseniz un çuvalı denilen torbalara doğranan domatesleri koyun. Suyu kendiliğinden akıp gider.

Domateslerin birkaç gün en az 2 en fazla 4 gün bidonda ve ya çuvalda beklemesi gerekir. Hemen arkasından bir domates çekici çağırarak domateslerin suyunu ve posasını ayırabilirsiniz. Eskiden bu kevgirlerde oldurdu ama şanslısınız.

Posası ayrılan domatesleri de geniş bakır leğen adı verilen kaplara koyup ateşin üzerinde pişirmeye başlamalısınız. En az 4 saat kaynaması gereken salça için her 100 kiloya 2-3 kilo tuz atmanız gerekir. Tuzu az atarsanız salçanız hemen bozulur, çok atarsanız yemekleriniz tuzlu olur. Tuzu 4 saatlik kaynama süresi içerisinde son 1 saatte atmanız gerekir unutmayın. Hazırlanan salçayı piştikten sonra birkaç saat kaplarda dinlendirin ve konserve adı verilen kaplara koymaya başlayın. Ağızlarına da biraz sıvı yağ dökün. Konservelerinizi farklı kiloluklar halinde alın. Müşterilerinizin dikkatini çekmek amacıyla konservelerin üzerine de bulduğunuz isimle hazırlanmış etiketlerden yapıştırın. Etiketlere iletişim numarası da ekleyin ki sizi müşterileriniz kolaylıkla bulabilsin. Eğer müşteriniz yoksa çeşitli ev ürünleri satan yerlere de götürüp satabilirsiniz.

Evden Konserve Salça Yapmak Karlı Mı?

Sayın okuyucularım bu yaz yapmış olduğum salça ticaretinden birkaç not düşerek bu işin karlı olup olmadığını sizlere açıklamak istiyorum. Bu yaz kilosu 0.30 kuruştan 400 kilo domates aldık yani 120 TL. Odunlarımızı sanayi tarafından ucuza getirttik. Oda 25 TL. Domatesleri yıkamak için 22 TL su harcaması yaptık. Tuzumuz ise 10 TL tuttu. Konservelerimizde 30 TL tuttu. Domatesleri bir domates çekiciye çektirdik 20 TL. Bütün bu iş için sadece bir haftada 2 gün uğraştık. İlk olarak domatesleri halden aldık, yıkadık, doğradık ve çuvallara koyduk. 4 gün beklettik ve 5. gün kaynatmak için aldık. 1 günde 400 kilo kaynadı. Yani 2 günlük iş.

Bütün harcamalarımız 227 TL tuttu hatta daha az. Her 100 kilo domatesten 5 tane 5 kiloluk salça çıktı. Yani 400 kilodan 20 tane 5 kiloluk salça demek bu. Ev salçaları hazır salçalardan pahalıdır. Ev salçalarımızı bizim bulunduğumuz şehrin piyasasına göre 5 kilosu 40 TL’den sattık. 20*40=800 TL 800 TL’den 227 TL çıkardığımızda ise 573 TL bize kaldı. Yani 2 günlük salça maceram sonucu 500 küsür kazandım. Siz 10 gün ayırsanız zengin olursunuz. Bu arada ben zengin olamadım ama salça yapma zamanları gerçekten hatrı sayılır meblağ kazanıyorum…

Şakası bir yana sizin için güzel bir ek gelir kaynağı olabilecek bu salça yapım fikrini küçümsemeyin. Ülkemiz halen geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olduğu için bu eğilim kendisini yeme içme sektöründe de sürdürüyor. Esasında insanalar fabrikasyon ürüne rağbet etmek istemiyor. Yokluktan hazır salça alıyorar. Bunların içeriğinde bir dünya koruyucu ve katkı olduğunun tüm tüketiciler farkında

“Evden Konserve Salça Yapıp Satmak İsteyenlere” üzerine 4 yorum

  1. İlk önce domates ürettim ve fiyatlar 30 krş a kadar düştü dolasıyla üretici zarar etti bende salça yapmaya başladım köy salçası ve 2 ton salça yaptım şimdi satacak yer bulamıyoruz insanlar garip

    Yanıtla

Yorum yapın