Fazla Enerjiyi Atabilmenize Yarayan 7 Taktik

Dünyayı enerjiler yönetiyor diyebiliriz. İnsan ilişkilerinin nasıl olacağını da birinci dereceden belirleyen şey yine enerjinin kendisi. Bu yazımızda iki tür enerji biriminden bahsedeceğiz. Birincisi fazla enerji. Üstümüzden atmamız gereken, bizi uyutmayan, uyutmadığı gibi bir yere odaklanmamıza da engel olan o fazla enerji.

Bir diğer bahsedeceğimiz konu ise kötü enerji olacak. Hani sabah yataktan kalkar kalkmaz üstünüze çöreklenmiş bir keyifsizlik, bir tatsızlık vardır. Bir nedeni de yoktur üstelik. ”Modum düşük’ diyen yeni dilli ergenlerin tam olarak değindiği nokta budur. Bizi enerjiler ve su taneleri yönetiyor, enerji konusundaki bir kötülük de tüm günü bize zehir edebiliyor.

Ama kötü enerjiden kurtulmak ve korunmak için önce fazla enerjiden kurtulmamız gerekiyor. Anca o zaman bir denge hesabı yapabiliriz tam olarak. Kendi enerjisini dengede tutmaktan aciz olan insan oğlu o zaman daha çok kötü enerjilere maruz kalır, adeta onların tahakkümü altında can çekişmeye başlar.

Şimdi sizi önce fazla enerjiden kurtulmanın 7 bilinen ama hiç uygulanmayan taktikleriyle baş başa bırakacağız önce.

Fazla Enerjiyi Atabilmenize Yarayan 7 Taktik

1- Spor yapmak: Elbette ki ilk önerimiz spor yapmak olacak. Enerjinin hareket ederek ve terleyerek atılması insan oğlunun bin yıllardan beri süre gelen kadim alışkanlıklarından biri. Spor yaparak fazla enerjinizi atabildiğiniz gibi daha enerjik bir bedene, daha dingin bir ruha sahip olabilirsiniz. Zira birçoğumuzun da bildiği üzere spor, sadece bedenin işine yarayan bir uğraş değil. Sistematik bir şekilde kendini yoran insan, dinlenmenin de kendi enerjisinin de tadına daha güzel, daha bir farkında varır.

SPOR SALONU AÇMAK adlı yazımız da meraklı gözler için buraya konuldu. Spor yapmak beni kesmez ben spor salonu açmak ve bu sayede hem fazla enerjiden kurtulup hem de para kazanmak isteyen çakal okurlarımız için spor salonu açmak başlıklı yazımız hizmetinizde.

2- Kitap okumak: Kitap okumak kalori yakıyor gibi haberler kulağınıza çalınmıştır. Bunlar gerçek. Kişi oturduğu yerde, sadece beynini kullanarak bile fazla enerjisini üstünden atabilir. İnsana fazla gelen enerjinin bir şekilde atılması gerekiyor. Yoksa insan çıldırır, cinnet kıyılarında cirit atar durur. Kitap okuma oranlarının hala çok düşük olduğu munis ülkemizde herkesi fazla enerjilerden kurtulmak için okumaya, okuya okuya yorulmaya davet ediyoruz.

3- Toplu katılacak aktiviteler: Sahile gidip bir yarım saat yürümek, bir konsere gitmek, arkadaşlarla toplanıp birlikte oyun oynamak. Bunların hepsi fazla enerjinin en güzel, en mis halde akıtılması olarak geri dönecektir size.

Enerjik insan, her zaman bünyesinde fazla enerji bulunduran kişilere denmez. Asıl enerjik insan vücudunda ve bilincinde bulunan enerjiyi eşit bir şekilde dağıtabilen, bu sayede her zaman güçlü, enerjik ve iyimser olabilen insanlardır. Böyle insanları kıskanmak yerine onlardan biri olabilir. Umarım parlak fikirler, bu sayede birilerine katkıda bulunabilir.

4- Uyumak: Fazla ya da menfur hisler söz konusu oldu mu, vücut kendini kapatır. Bu, sadece fazla enerjilerin sarsılmaz bileşenlerinde kendini göstermez. İnsan bir şeye çok üzüldü mü çok ağladı mı uyuma hissi sarar kendisini. Bazen fazla enerjiyi tempoyla değil uyuyarak atarız üstümüzden. Hele ki enerjinin bir merkezi, bir odak noktası yok ise. Uykusuz Sınava Veya İşe Gitmek Kesin Başarısızlık Nedeni Mi? adlı makalemizi de buraya bırakıyoruz. Uyku, en iyi enerji düzenleyicilerinin başında gelir. Uyumazsa insan yorgunluktan ölürdü. Uykusuz sınava ya da işe gitmek ise nelere yol açar? Ona yazımızdan ulaşabilirsiniz.

5- Uzun keşif yürüyüşleri: Tanıdığım genç bir çift vardı. İkisinin de izin günü pazardı. Ve pazar günlerini çok ilginç bir şekilde geçirmeyi şiar edinmişlerdi. İstanbul Kadıköy’de oturan bir çift, hemen hemen her pazar İstanbul’un daha önce hiç gitmedikleri bir semtini seçiyorlardı. Bir hafta biri, bir hafta diğeri. Daha sonra da oraya gidip o semtin altını üstünü getiriyorlardı. Yürüyerek ve fotoğraf çekerek. Bunu neden yaptıklarını sorduğumda iki cevapları olmuştu. Hem içinde yaşadığımız şehri daha yakından tanıyoruz demişlerdi. Hem de enerjimizi doğru bir yere aktarıyoruz.

Sanırım kaşif olmak için Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Asıl keşif bir mahalleyi, bir sokak aralığını merak etmekle başlıyor. Ve enerjiler diyarında bunun karşılığı da hoş bir ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor.

6- Dans kursu: Fazla enerjinin en estetik biçimde dışarı salındığı noktalardan biri de dans kursudur. Yalnız olsanız da çift halinde olsanız size fazla gelen enerjileri saçma sapan vakit kayıplarıyla harcamak yerine dans kurslarına yazılabilirsiniz.

Hazır yeri gelmişken söyleyelim ki insanın gereksiz ve saçma bir şekilde harcadığı iki şey vardır günümüzde. Zaman ve enerji. Ne kadar ilginçtir ki her iki unsur da dünyanın maddesel gücüdür. Bu güçleri mümkün olduğunca rafine ve mantığa uygun sarf etmek ise bizim elimizde! Şimdiden iyi tangolar, iyi salsalar!

7- Araştırmalar yapmak: Dünyada merak edilecek, araştırılacak o kadar çok şey var ki. Hepsi de yoğun, hepsi de araştırılmayı ve deşifre edilmeyi bekliyor. Gizem de bir enerjidir ve insanın enerjisiyle birlikte ya daha açık ya daha kapalı olur. Bazen mutfağın kapısını kapamaya üşenen insan oğlu için asıl gizem belki de içe yönelmeyi geciktirmekte yatar. Kendi içini sadece röntgen cihazlarıyla bakan insan için enerjiler, bir sır olarak varlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

Enerjiyi nerede kullandığınıza aman dikkat! Youtube ve benzeri siteler atraksiyonlar içine girip de rezil olan, bir yerlerini sakatlayan insanların komik ve dehşet videoları ile dolu. Siz bu enerjiyi üstünden atma olayını o kadar da abartmayın. Yoksa düşer bir yerlerinizi kırarsınız. O zaman da hiç enerjiniz kalmaz.

Kötü ve Fazla Enerjinin Zararları Nelerdir? 

1- Taşkınlık, tatminsizlik: Enerji boşaltılmaz ve sürekli olarak menfur durumlarla desteklenirse kişide çok fazla tatminsizlik oluşur. Tatminsiz insan oğlu ise taşkınlıkların zindanında hep daha fazla daha fazla istemiyle dilenir durur. Günümüz insanın asıl mutsuzluğu da bu olsa gerek. Etrafta çok fazla ve kötü huylu enerji var. Ve bu enerjileri kontrol etmekten aciz olan insan çok geçmeden kendi enerjisinin, kendi arzularının mahkumu oluyor. Sonuç hüsran. Sonuç taşkınlık yapmak isteyen ve tatminsizlikle cezalandırılan insan!

2- Sonunda uyuşukluk, tembellik: Fazla enerjinin sonu fazlaca yıkımdır. Eğer doğru ve yararlı bir şeyin sonunda kullanılmazsa hepimiz manik depresif olur çıkarız. Bir gün enerjimiz ve mutluluğumuz tavanda. Öbür gün yataktan çıkmak, dünyaya karışmak istemeyen insan ziyanlığı. Denge enerji ve zaman ölçeğinde her zaman için gerekli olan bir savunma biçimidir.

3- Kendini sürekli olarak boşlukta hissetmek: Kötü enerjilerin kıskacında olan insan, kendini sürekli olarak boşlukta hissetmeye başlamıştır. Eh haksız da sayılmaz hani. Sen enerjini seni tatmin etmeyeceğini bildiğin şeylerin peşinde harcarsan, sonunda önce tatminsizlik sonra boşluk hissiyle kuşatılırsın.

Enerjiler dedik, dünyayı yönetiyor. Aynı zamanda iç dünyalarımızı da. Ve iki çeşit enerji var. Biri bedeni disipline eden, biri de ruhu dinginleştiren. İkisinin ortak matematiğinde dileriz ki enerji ağaçlarınız hep meyve verir. Kuraklık ve kötü enerjiler sizden uzak durur!

Yorum yapın