Giyim Mağazası Açacaklara 8 Altın Tavsiye

Günümüzün en sık tercih edilen alışveriş alanında gıda sektörünü bile sollayarak büyük bir çıkış yakalayan giyim sektörü ekmek, su kadar önemli. Her gün yeni bir markanın daha giyim sektöründe yer alması ve modanın artık genel bir konu haline gelmesi çoğu kişiyi de harekete geçirdi. Sizde giyim sektörüne olan bu rağbeti görerek benimde bir mağazam olsun diye yola çıkmışsanız her zaman kazanç sağlamak ve bu alanda kalıcı olmak adına bazı tavsiyelere uymanız gerekir.

clothes shop photo

Tavsiyelere geçmeden önce hem bir mağaza sorumlusu hem de bir müşteri olarak giyim mağazanıza bakmanızı öneririm. Çünkü bunu yapmadığınızda diğer tavsiyeler pastaya şeker katılmamış gibi bir hal alacaktır. Hazırsanız ve bu konu hakkında düşüncelere dalmaya başlamışsanız hemen altın tavsiyelerimize başlayalım…

1.İş Hakkında Bilginiz Olsun!

Bildiğiniz gibi herhangi bir işe başlamadan önce o işle ilgili kişilerin bilgi sahibi olması gerekiyor. Giyim mağazası açmak sizlere bilgi gerektirmeyen basit bir iş gibi gelebilir ancak bu işinde ciddiye alınması gereken yönleri var. Mesela giyim mağazası açarken hangi belgeler gerekli, nerelerden izin almak gerekiyor, ürünlerin satışı için hangi yollar kullanılabilir, hangi ürünler daha çok satılıyor gibi bu alan hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Hamama giren terler hesabı bir girişimde bulunursanız kısa sürede batacağınızı unutmayın. Önce hamama girmek için hamamı bulmanız ve eşyalarınızı toplamanız gerektiğini de unutmayın.

2.Mekânı Doğru Seçin!

Herkesin bir rızkı vardır ve Allah kullarına en kuytu köşelerde dahi olsalar rızık verir. Bu düşünce doğrudur ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var ki giyim sektörü her zaman önlerde yer alan bir sektördür. Kuytu köşelerde yer aldığında fark edilmesi zaman alır ve bu süreç içerisinde sizin de satışlarınız azalabilir hatta hiç satış yapmadığınız günler olabilir. Bu nedenle dükkân seçerken göz önünde olan bir yer seçmeye çalışın. Eğer böyle bir şansınız yoksa insanları çekebilecek reklam ve tanıtım faaliyetlerine başvurabilirsiniz.

3.Müşterilerinizi İyi Belirleyin!

Giyim mağazası açarken kendi zevklerinizden ziyade bulunduğunuz çevredeki insanların seçimlerini de dikkate almalısınız. Siz siyah seviyorsunuz diye giyim mağazanızı baştan sona siyahla dolduramazsınız. Karşınızdaki insanlar modayı yakından takip etmiyor olabilir ancak kendi modalarını oluşturmuş olabilirler. Küçük bir mahallenin tek giyim mağazası olabilirsiniz ya da her kesimden insanın uğradığı bir mağaza olabilirsiniz. Böyle durumlarda taleplere önem verin.

GİYİM MAGAZASI AÇMAK Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

4.Hesap-Kitap Yapın!

Giyim mağazası açmak için belirli bir sermaye ile işe başlamanız gerekecektir. Bu yönden şanslısınız çünkü giyim sektörü diğer sektörlerden farklı olarak çok düşük harcamalar da gerektirebilir. Ancak sermayeniz ne olursa olsun giyim mağazası açarken harcamalarınızı, satış fiyatlarınızı, alış fiyatlarınızı, indirimli ürünlerinizden gelecek karları belirleyin. Hitap edeceğiniz kitlenin gelir seviyesine ve hangi ödeme yolunu daha çok kullandıklarına da bakmanız gerekiyor. Giyim mağazası açtıktan sonra mutlaka bir muhasebeciniz olsun.

5.İndirim Günleri Yapın!

İnsanların mest olduğu en önemli pazarlama taktiği indirimlerdir. Ürünlerinizde her hafta düzenli bir indirim yapmanız sizin için yeni müşteriler anlamına gelecektir. Ancak indirim deyince aklınıza bir iki milyonluk indirimler değil zarar etmeyecek şekilde karınızın azaldığı indirimler yapmalısınız. Bir üründen zarar etmeden indirim yapmanız diğer ürünlerinizdeki satışı da artıracağı için her zaman karlı çıkan siz olacaksınız. Ayrıca hafta sonları indirimler için harika zamanlardır. Bu sayede çok fazla kişiye ulaşmış olabilirsiniz.

6.Güler Yüzünüzü Eksik Etmeyin!

Bir müşteri olarak giyim mağazalarına girildiğinde kişilerin en sık yakındığı durum güler yüz yerine satış dilinin kullanılmasından duyulan rahatsızlıktır. Müşteriler sizden güler yüz görmek istedikçe siz sürekli ürününüzü övüyorsanız başta kaybetmişsiniz demektir. Bu nedenle bol bol gülümseyin ve ürününüzü anlatırken ‘’Bunu bizde kullandık. Çok güzeldi, kaçırmayın alın.’’ gibi yapmacık cümleler kullanmayın.

7.Rakiplerinizi Dikkate Alın!

Giyim mağazası açacaklara tavsiyeler konumuzun en cafcaflı kısmına geldik arkadaşlar. Biliyorsunuz ki giyim mağazası olarak her zaman var olmanın yolu diğer mağazaları takip etmekten geçiyor. Çünkü rakiplerinizi bilmeden bu sektörde tutunmanız oldukça zor. İndirimler, ürünler, satışlar, sunulan hizmetler gibi çeşitli durumlarda karşınızdaki rakipleri takip ederek her zaman daha iyisini sunmaya çalışın. Farkı göreceksiniz.

8.Parmakla Gösterilin!

Giyim mağazası açarken herkesin rağbet ettiği ürünleri tabi ki bulunduracaksınız. Ancak talebin orta seviyede olduğu bazı ürünler vardır ki mutlaka onları da mağazanızda bulundurmanız gerekir. Hele ki mağaza açacağınız yerde bazı ürünler bulunmuyorsa sizin bulunmayan birkaç ürünü mağazanızda satışa sunmanız o civarda parmakla gösterilmenizi sağlayacaktır.

Yorum yapın