HAKİMLİK MESLEĞİ

Hakimlik mesleği gerçekten günümüzde en saygın meslekler arasındaki yerini korumaktadır. Ne de olsa gerçekten ciddi bir karizma sahibi ve toplumun en kritik işini sağlamaya yönelik rolü söz konusu…

Eğer bir hakimin odasına girme fırsatı bulduysanız içinizi bir duygu sarar ki el pençe divan durmak zorunda kalırsınız. Çünkü bu adamların şakası yoktur ve ellerinde genelde pek maddi imkan olmasa da olağanüstü kazançlı meslek olmasa da ciddi bir nüfuz vardır.
Lafı fazla uzatmadan sizlere bu mesleğin artısını eksisini sunalım… Ayrıca hakimliğe gelmeden önce avukatlık mesleğini merak edenler buradan, savcılık mesleğini araştırmak isteyenler ise bu bağlantıdan yazılarımıza ulaşabilirler..
judge photo
1)ÖYLE AMAN AMAN ZENGİN OLMASALARDA KONFORLU VE RAHAT YAŞAM SÜRECEK İMKANLARI OLUR BU ENSESİ KALIN ARKADAŞLARIMIZIN BU DA ONLARI KAZANÇLI MESLEK SAHİBİ YAPMAKTADIR(GERÇİ SON DÖNEMLERDE MAAŞLARINA ZAM YAPILDI AMA YİNEDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK)
 
Hakim maaşları günümüzde yeni başlayan için 5000 işin kaşarı olmuş, yıllanmış ve de kıdem atlamış olanları için ise 9000- 10 000 TL’yi bulmaktadır(bu rakamla da kazançlı meslek statümüze girmeye muktedir olmaktadır:)). Bu rakam aramızdan bazıları için süperötesi gözüksede maalesef bir hakimi rüşvet almasından caydıracak nitelikte değildir ki Avrupadaki, Amerikadaki hakim dostlarımızla kıyaslandığında gerçekten gülünç rakamlardır(onlarda yaklaşık 15 000$ dan başlamaktadır) Hukuk bir yargıça onu dünyadaki maddi menfaatlerini tasa etmeyecek kadar ücretle desteklenmelidir der. Bu tarihten günümüze değin böyledir. Aksi halde bir hakim maddi menfaatlerini ön plana çıkarıp davalarını tarafsız yapmakta güçlük çekecektir. Dahası böyle saygın bir meslek erbabı kimselerin de ülkemizde bir milletvekilinin danışmanının yardımıcısından çok daha düşük meblağlar ile işini icra etmek zorunda bırakılması da ayrı bir tartışma konusu ve içler acısı durumdur. Belli başlı şeylerin sorgulanması gerektiğinin alametidir.
2)KARİZMA
 
Sizlere bu blogda şu ana değin onca karizmatik mesleklerden bahsettik ama inanın beyler bu elemanlardaki karizma gerçekten bir ayrı:))
3) DEVLETİN ÇOĞU LOJMAN, ARAÇ, KORUMA, VERGİSİZ YİYECEK İÇECEK VE DİĞER VERGİ MUAFİYETLERİNDEN FAYDALANMA İMKANI.
 
Bir hakimin ev vermesine gerek yoktur; çünkü devletin en konforlu lojmanları onlara her zaman açıktır. Ayrıca bu lojmanlarda askeri lojmanlarda gibi ucuz ama kaliteli yiyecek içecek temin edilebilecek imkan bulunmaktadır. Bir hakim aracının arkasında isterse koruma polisi dahi gezdirebilir. Bunların yanında bir sürü vergilerden muaf olursunuz sonuçta devletin memurlukları arasında en saygın ve en kazançlı mesleklerden birini icra etmektesiniz.
4) HAKİMLERİN ANAYASADAN KAYNAKLANAN HAKİMLİK TEMİNATI ADLI 65 YAŞINA KADAR GEÇERLİ KANUNLARLA KORUNMUŞ İSTİSNAİ TEMİNATLARI VARDIR; KENDİLERİ İSTEMEDİKÇE 65 YAŞINDAN EVVEL EMEKLİ EDİLEMEZ, PASİF GÖREVDE OLSALAR DAHİ ÖZLÜK HAKLARINDAN YARARLANMALARI ENGELLENEMEZ!
Yukarıda zikrettiğim koruma diğer hiçbir memurlukta dahası BAŞBAKAN VEYA MİLLETVEKİLLERİNDE DAHİ YOKTUR. Bunlar dahi yüce divanda yargılanırken hakimler ancak HSYK tarafından soruşturulabilirler en son seçenek olan meslekten ihraç hakimler için dip noktadır.
5) HEP Mİ İYİ YÖNLERDEN BAHSEDECEĞİZ BİRAZDA BARDAĞIN BOŞ TARAFINDAN BAHSEDELİM; ÖNCELİKLE BİR HAKİM KAFASINA ESTİĞİ GİBİ MESAİSİNİ HİÇE SAYIP TATİLE GİDEMEZ, GÖREVİNİ TERK EDEMEZ. NİHAYETİNDE BİR KAMU GÖREVİ SÖZ KONUSU.
 
Gülü seven dikenine katlanmalı, bir hakimin kodomanlığına ve karizmasına erişmek ve o havayı yaşamak her şeyde olduğu gibi bir bedel gerektirir.
6)BİR HAKİMİN SOSYAL ÇEVRESİ MAALESEF KISITLIDIR…

 

Bu gözlem her ne kadar istisnalar içerse de maalesef genel olarak doğrudur arkadaşlarım. Bir hakim genelde üst düzey bürokratlarla içli dışlıdır ve bunun getirisi olarak çevresinde ondan menfaat temini için erişmek isteyenler akbaba gibi olacaklar. Hakim arkadaşlarımız ise bu menfaatçi akbabalardan korunmak için çevrelerini kısıtlamaya mecbur kalıyorlar en aznından görev yaptıkları yerlerde bu böyledir. Zira hakimin reddi sebeplerinden biriside hakimin duruşmanın taraflarından biriyle bir ilişki içerisinde olmasıdır. Bu durum ise bu kodoman arkadaşlarımızın kariyerlerini tıkama tehlikesi yaratmaktadır.
 
7)HAKİMLER HER ZAMAN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNE DİKKAT ETMEK ZORUNDADIRLAR!!
 
Her ne kadar “adaletin kestiği kol acımaz” ise de bu şekilde düşünmeyip işi kişiselleştirebilecek cahil insanlar her toplumda olduğu gibi aramızda mevcutlar. Hakim arkadaşlarımızda malum her gün bu tip onlarca insanın hayatlarında radikal değişikliklere sebep olmakta ve bilerek ya da bilmeyerek istenmeyen veya haksız bir karar vermesi durumunda ilahı adaleti tecelli ettirmeye çalışabilecek sayko dexter’lar onlar için tehlike teşkil etmektedir. Bu durum ise hiçbir şey olmasa bile dostlarımızı psikolojik yönden baskı ve bunalım içine sokabilmektedir.
 

“HAKİMLİK MESLEĞİ” üzerine 3 yorum

  1. Bir hakim aynı zamanda youtuber olabilir mi (zaman kaldıkça) ben çocukluktan berli hep youtuber ve hakim olmak istemişimdir o yüzden sordum

    Yanıtla

Yorum yapın