LOJİSTİK MESLEĞİ İŞ İMKANLARI

lojistik mesleği parlak iş fikirleri arasındadır
lojistik mesleği parlak iş fikirleri arasındadır

Öncelikle hepinize bol kazançlı ve sağlıklı bir 2015 diliyorum arkadaşlar. 🙂 Yılın ilk kazançlı meslekler yazısını da lojistik okumayı düşünen genç arkadaşlar için yazıyorum. Gerçekten internette gazetelerde bu meslek hakkında yazılmış çok fazla bilgi olmasa da lojistik, iş fikirleri arasında muazzam bir patlama yaşamakta olan iş fikirleri arasındadır. 2012 yılının ortalarından beri Türkiyenin lojistik hacmi 2 kat katlanmış ve gerek devlet, gerekse özel üniversitelerde lojistik yönünde ciddi atılımlar gerçekleştirilmiştir. Dünyada ise toplam lojistik hacmi çoktan 4 trilyon doları aştı… 🙂

Peki neden lojistik..? Ne oldu da tüm dünyanın gözdesi, milyonlar kazanmak için ideal bir meslek haline geldi? Bunun gerçekten uluslarası ticaretten tutun da, dünden bugüne sermayenin venpazarlamanın gelişimine kadar belki de üzerine kitap yazılabilecek kadar sebebi vardır. Ama elden geldiğince kısa ve öz bir anlatım yapacak olursak; lojistik mesleği bu yükselişini üretimin ve sunumun inanılmaz hızlı gerçekleştiği günümüzde, artık rekabetin bu üretimin en hızlı ve en güvenli şekilde dünya çapında dağıtılmasına kaymasına borçludur. Yani üreten ve pazarlayan kesimi rakiplerinden öne geçirecek olan unsur; bu üretimin en çabuk şekilde ulaştırılmasında saklı.. Ee böyle olunca da lojistik konusunda kurumsallaşmış firmalara ve bu firmalarda çalışacak yetenekli lojistikçilere ihtiyaç duyulmaktadır.

“Tamam geç lojistiğin Türkiyedeki ve dünyadaki konumunu da bu sektörde para kazanmak bizim için ne kadar mümkündür onu söyle..” diyorsanız eğer; akademik geçmişinize veya meslek içerisinde yönelmek istediğiniz alt dallara göre gerçekten tatmin edici maaşlarla çalışabilirsiniz. Birazdan somut rakamlar halinde incelemesini yapacağız. Bunun dışında olur ya; kredi çekme imkanınız vardır, yatırım sonucu sermaye elde etmişinizdir. Elinizdeki bu değerle yönetici olarak da lojistik sektörüne girebilir ve özverili bir çalışma ile saygın firmalar arasındaki yerinizi alabilirsiniz.

Lojistik mesleğinin bize has çok iyi bir avantajı daha vardır: Coğrafi konum.. Hiçbir zaman dillerden düşmeyen o kilit roldeki coğrafi konumumuz sayesinde kara-deniz-hava; üç şekilde de Türkiye üzerinden ulaşım ve lojistik; gerek Türkiye, gerekse dünya için çok önemlidir. Bunun meyvesini yemek de yetişmekte olan siz Türk lojistikçilere düşmektedir..:D Yani; kazançlı meslekler arasında işsiz kalmanızın gerçekten düşük ihtimal olduğu bir seçenek

Şimdi de; her iş fikirleri yazısında yaptığımız gibi lojistik mesleğinin de artıları, eksileri, kazançları ve sorumlulukları yönünden bir incelemesini yapalım:

ALT BAŞLIKLAR (istediğinize tıklayıp ışınlanabilirsiniz) :

1)ÇALIŞMAK İSTEDİĞİNİZ KISMA GÖRE LOJİSTİK BÖLÜMÜ İÇİN 2 YILLIK VEYA 4 YILLIK ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ GÖRMÜŞ OLMANIZ GEREKLİDİR.

Hem de sektöre atılmak için almanız gereken eğitim seçeneği de boldur
Hem de sektöre atılmak için almanız gereken eğitim seçeneği de boldur

-Eğer iki yıllık bir üniversite hayatı düşünüyorsanız yüksekokul formatındaki lojistik bölümünü okuduktan sonra diplomayı alır ve tekniker unvanıyla işe başlarsınız. İki yıllık okulların konsepti gereği biraz da meslek çıkışlı nitelikte olacağınız için; çeşitli ulaşım ve kargo anlaşmaları, tanıtım, pazarlama, saha kısmında yükleme, forklift kullanma, araçların işleyişinin türlü evrak kayıtları gibi alanlarda iş bulmak daha yüksek ihitmal olacaktır.

-Ama dilerseniz 4 yıllık bir lisans eğitimi görerek biraz daha yönetici tarzında çalışacağınız işler de bulabilirsiniz. 4 yıllık bölümlerde; 2 yıllık da olduğu gibi tek bir alternatif yoktur. Ulaştırma ve lojistik, Uluslararası lojistik ve taşımacılık, Uluslararası ticaret, Dış ticaret gibi birçok bölümü okuyarak lojistik sektörüne atılmanız mümkün.. Ayrıca; iki senelik lojistik yükseokulunu okuduktan sonra DGS ile bu bölümlerden birini tamamlayarak hem alaylı hem de mektpli olarak da yetiştirebilirsiniz. Böylece daha fazla para kazanmak mümkün olacaktır.

2)MEZUN OLDUKTAN SONRA DEVLET VEYA ÖZEL SEKTÖRE YÖNELEREK PARA KAZANMAYA BAŞLAYABİLİRSİNİZ. DEVLETTE FAZLA TOZA TOPRAĞA BULAŞMADAN ÇALIŞABİLİRSİNİZ AMA YÜKSELİŞİNİZ SINIRLI KALACAKTIR. ÖZELDE İSE DURUM TAM TERSİ..

Yöneldiğiniz alana göre lojistik maaşı epey yükselebilmektedir
Yöneldiğiniz alana göre lojistik maaşı epey yükselebilmektedir

-Yani özel sektöre yönelmeniz halinde ilk evrelerde biraz yorulursunuz. Hatta “Ben bunlar için mi üniversite okudum.” Diye hayıflanabilirsiniz. Ama sonrasında yükselmeniz halinde elde edeceğiniz kazanç devlete kıyasla gerçekten açık ara öndedir. Kazançlı meslekler açısından ortak bir durum… Ama benim o kadar yükselmeye ihtiyacım yok; garanti işim olsun, ömür boyu çalışırım diyorsanız devlet tam size göre…

 3)ÇALIŞABİLECEĞİNİ ALANLARIN TAM OLARAK İNCELEMESİNİ YAPARSAK KABACA ŞÖYLE BİR BAŞLIKTA TOPLAYABİLİRİZ: ULAŞIM, NAKLİYAT, TİCARET AĞI, VS. ALANDA ÇALIŞAN HERHANGİ BİR KURUM VE KURULUŞ SİZİN POTANSİYEL İŞ SAHANIZDIR.

Lojistik iş imkanları her türlü ulaşım ağı için geçerlidir
Lojistik iş imkanları her türlü ulaşım ağı için geçerlidir

-Devlete yönelmeniz halinde bu sektörler Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve benzer devlet kurumları halinde karşınıza çıkmaktadır. Özel sektörde ise kara-deniz-hava yoluyla büyük çapta lojistik ve ulaşım üzerine çalışan firmalar, deinzcilik firmaları, kargo firmaları gibi seçenekleriniz mevcut..

 4)LOJİSTİK MAAŞI ÜZERİNE İNCELEME YAPACAK OLURSAK KARŞIMIZA KLASİK BİR TABLO ÇIKMAKTADIR. YÜKSEK BAŞLAYIP AYNI ÇİTADA TUTAN DEVLET VE DÜŞÜK BAŞLATIP EPEY YÜKSEKLERE ÇIKARAN ÖZEL…:D

Özellikle denizcilik ve kara yolu bağlantısı olan kısımlarda para kazanmak gerçekten çok keyiflidir..:)
Özellikle denizcilik ve kara yolu bağlantısı olan kısımlarda para kazanmak gerçekten çok keyiflidir..:)

-Devlette 2 veya 4 yıllık okumanıza göre gireceğiniz işten 1000-2500 TL bir kazançla başlarsınız. Bugünün parasal değerine göre konuşursak ileriki yaşlarınızda en fazla 4000-5000 gibi tutarlara yükselebilirsiniz. Özelde ise başlangıç maaşınızın asgari ücrete tabi olma ihtimali bile vardır.. Fakat tecrübe, lisans eğitimi, sürekli kendini geliştirme ve akıllı çalışma ile aynı süre içerisinde 10.000 TL’leri yakalamanız işten bile değil..

 5) LOJİSTİK MESLEĞİNİN SİZE KİŞİSEL FAYDALARINA GELECEK OLURSAK.. ÖNCELİKLE UZUN YILLAR DEVAM EDECEK BİR MODA AKIMINI YAKALAMIŞ OLMANIZ SEBEBİYLE SON DERECE KARİZMATİK VE SÖYLENDİĞİNDE ETKİLEYİCİ OLABİLECEK BİR MESLEĞİN MENSUBUSUNUZ..

karizmatik meslekler..;))
karizmatik meslekler..;))

-Ayrıca bu meslekten en azından bir yakını olan herkes; lojistik mesleği maaşlarının nasıl bir potansiyel taşıdığını ve ne kadar parlak bir geleceği olduğunu gayet iyi bilir.. Bayanlar dahil..:D

 6)LOJİSTİK, KENDİNİZİ HEM EKONOMİ, HEM TEKNİK, HEM İNSAN İLİŞKİLERİ HEM DE SOSYAL AÇIDAN GELİŞTİRMEK ZORUNDA OLDUĞUNUZ BİR BÖLÜMDÜR. BU ÇOK YÖNLÜLÜK SAYESİNDE DİĞERLERİNE KIYASLA GENEL KÜLTÜRÜ YÜKSEK VE DİNGİN BİR İNSAN OLACAKSINIZ.

Liderlik vasıfları yüklenmiş olacaksınız
Liderlik vasıfları yüklenmiş olacaksınız

-Bilgisayar kurdu, sosyopat, obsesif…. Bu aşırı uçlardan herhangi birini taşımanız gerekmiyor..:))

 7)OLASI BİR DEZAVANTAJINI DA YAZARSAK; SÜREKLİ HAREKET HALİNDE BULUNAN ŞEYLER ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞINIZ İÇİN LOJİSTİK; SÜREKLİ TETİKTE VE ENERJİK BULUNMANIZ GEREKEN BİR MESLEKTİR.

Tabii gülü seven dikenine katlanır...:)
Tabii gülü seven dikenine katlanır…:)

-Zaman zaman yaşanabilecek aksilikler, stresli dönemler sizi hayattan bezdirebilir. Ama kazanabilecekleriniz yanında gerçekten çekmeye değer..;))

 

Bugünün ve geleceğin gözdesi kazançlı meslekler arasından bir seçeneği daha sizlere tanıtmaya çalıştım. Haa, unutmadan, bu mesleği seçmek için tam zamanı, bundan birkaç sene sonra piyasada aşırı meslek mensubu birikmesinden dolayı aynı kazancı elde edmeyebilirsiniz.

Lojistik iş imkanları ve lojistik maaşları konusunda umarım yardımcı olabilmişimdir. Belirtmek istediğiniz görüşleri ve düzeltmek istediğiniz kısımları yorumda belirtirseniz sevinirim.. Diğer iş fikirleri yazılarında görüşmek üzere; hepinize bol kazançlar..

“LOJİSTİK MESLEĞİ İŞ İMKANLARI” üzerine 102 yorum

  1. Yaziniz icin cok tesekkur ederim. Kafamdaki bazi sorularin cevaplarini bu yazida buldum. Size sorum su olacak. Ben 2 yillikta okuyorum. Bu sene dgsye girecegim. Farkli lojistik bolumleri var. Lojistik yonetimi,ulastirma ve lojistik vb. Bunlar arasindaki fark nedir? İs hayatina atildigimizda bizi nasil etkiler?

    Yanıtla
    • Ali Bey;
      Size yardımcı olabildiysek ne mutlu… Sorunuza gelecek olursak; sözü geçen bölümlerin sadece eğitim müfredatı ve size vereceği teorik temeller açısından bazı farklılıkları olabilir. Bölümlerin açılmış olduğu üniversitelerden eğitim planları hakkında bilgi toplarsanız derslerin birbirinden ne kadar ölçüde farklı olabileceğini görürsünüz zaten. Bu durum; Siyaset Bilimi ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü okumak arasındaki farkla aynıdır..:) Dolayısıyla çok çok absürt olmadığı sürece okuduğunuz bölüm iş hayatınızda pek de fark teşkil etmeyecektir. Siz de bilirsiniz; üniversitede öğrendiklerimiz ile iş hayatının bizden istediği nitelikler epey farklıdır. Bu istenilen niteliklere (yabancı dil, teknik donanım, vs.) yöneldiğiniz sürece yolunuz açıktır…

      Yanıtla
      • Dilara Hanım; dilden kastınız sadece İngilizce ise ve İngilizce bilmeden mesleğinizde ilerleyip ilerleyemeyeceğinizi soruyorsanız, dürüst olmak gerekirse pek umutlu olmayın. Hele ki lojistik gibi bir bölümde yabancı dil bilmemek; diğer nitelikleriniz mükemmel olsa bile sürekli karşınıza çıkacak bir engeldir. İngilizce haricinde bildiğiniz her yabancı dil ise sizi daha yukarılara taşıyacak bir basamaktır.

        Yanıtla
  2. öncelikle merhaba,
    lojistik bölümünü bulgaristanda okumayı düşünüyorum merak ettiğim şey şu bu bölümü yurtdışında okursam türkiyede bi işe basvuru yaparsam ne gibi bi avantajı olabilir bana ?

    Yanıtla
    • Merhabalar;
      Herhangi bir bölümü yurt dışında okumanın başlıca iki avantajı vardır:
      1) Günümüzde tüm sektörler uluslararası çalışmaya mecbur olduğu için; mezun olduğunuzda uluslar arası çapta işlerin nasıl yürüdüğüne dair daha bilgili olursunuz ve bu da sizi daha nitelikli eleman yapar.
      2)Eğer söz konusu ülke okumak istediğiniz alanda daha iyiyse çok daha kaliteli bir eğitim alarak iş hayatına atılırsınız.

      Lojistik mesleği için düşünürsek ilk madde açısından çok ama çok büyük bir avantaj elde edeceğiniz kesin. Uluslar arası çapta olmayan bir lojistik mesleği düşünemeyiz… İkinci seçenek açısından ise Bulgaristandaki lojistik eğitimi ile buradakini ayrıntılı olarak araştırmanız gerekir. Ama kanaatimce yurt dışında; hele ki komşu olan bir yurt dışı devlette okumak size çok ama çok fazla yarar sağlayacaktır.

      Yanıtla
    • Aslı Hanım;
      Temelde itibaren lojistik mesleğinin içinde olacağınız için iş bulmak sizin için o kadar da zor bir mesele olmayacaktır. Son derece popüler ve para kazandırma fırsatı olan bir bölümde okuyorsunuz. Başarılar dilerim…

      Yanıtla
  3. İngilizce, Almanca ve Arapça bilen, Uluslararası ticaret ve lojistik bölümü mezunu olan, biri ortalama ne kadar maaş ile işe başlar, nerelere taşıyabilir ?

    Yanıtla
    • Üç dil biliyor olmanız size inanılmaz bir avantaj sağlayacaktır ve patronların sizi ortalama yeni mezun maaşının hayli üzerinde maaşla sizi işe alması gerektiği kesindir. Tam bir rakam diyorsanız bulunduğunuz sektörde bir yabancı dilin maaşınızı kaç yüz lira arttırdığını kesin olarak bilemem. Nerelere taşıyabileceğinize gelince; sahip olduğunuz yabancı dil avantajınızı kullanarak ve uluslarası hedeflere yönelik donanımlar kazanmaya devam ederek uluslar arası alanda kendinizi geliştirebilir ve firmaların bu konularla ilgilenen epey üst pozisyonlarında kendinizi bulabilirsiniz.

      Yanıtla
  4. Üniversite sınavı sonucuma göre İzmir’de özel üniversitede tam burslu ingilizce lojistik bölümüne girebiliyorum. Yazınızın tercih etmemde epey etkisi olacak. Fakat bir de aile unsuru var. Aileme ben, mezun olunca kesinlikle iyi bir işim olacak garantisi verebilir miyim? Kendini geliştirme konusunda hem fikiriz, kendimi aşırı geliştireceğimden şüpheniz olmasın. Ama yeter ki geliştirmeme değecek bir meslek olsun…

    Yanıtla
    • Madem tereddütsüz bir şekilde kendiniz geliştireceğinizi ve sürekli ilerleme kaydedeceğinizi düşünüyorsunuz; lojistik gibi bir bölümde çok fazla gelecek kaygısı duymanıza gerek yoktur derim…:)

      Yanıtla
  5. meraba lojistik bölümleri bildiğiniz üzere her üniversitede farklı bi adla lanse ediloyor lojistik ekonomisi lojistik dış ticaret vb merak ettiğim lojistik mühendisiyle normal bir iyi dil bilen artı üstüne master yapmış bi lojistik bölümü mezunu arasında iş hayatında ne gibi bi farklılık olabilir?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Sevgili Spartalı dostum; lojistik bölümleri dediğiniz gibi farklı adlarla lanse ediliyor, üniversiteden üniversiteye. Bu durumda fark yaratacak olan, öne çıkarıcı olan yani üstünlük yaratacak olan şey kesinlikle “dildir”. Zira lojistik işinde tahmin ettiğiniz üzere ithalat ve ihracat işleri ağırlıklıdır. Yani sadece ülke içinde şehirler arasında ürün taşımacılığı yapılmamaktadır. İşte bu sebeple günümüz Türkiye’sinde bir çok köklü lojistik şirketi dil bilen elemanlar aramaktadır. Hatta bu kişilere %25’e varan dil tazminatları vermektedir. Söz konusu şirketlerinin iş alabilme potansiyeli olunca ve şirket imajı olunca pek çok şey değişmektedir.

      Yanıtla
  6. İyi bir üniversite şart mıdır ? lojistik te kendini geliştirmen için ortalama bir üniversiteden mezun olsak bu bizim için ileride sorun yaratabilir mi ?

    Yanıtla
    • Ortalama bir mezun olursanız ortalama maaşlarşa işe başlarsınız ve yükselme ihtimaliniz tamamen iş hayatında yapacaklarınıza bağlı hale gelir. Üniversitelerin karşılaştırmasını ise konunun uzmanı olan kişilerin hazırladığı tercih rehberlerinden araştırma yaparak veya forumlarda, vb. yerlerde lojistik okuyan kişilerle irtibata geçerek yapabilirsiniz.

      Yanıtla
  7. bilgileriniz için teşekkürler
    uluslar arası ticaret ve lojistik ( antalya akdeniz üni ) ve isteğe bağlı ingilice eğitim veriliyor. sormak istediğim üniversite uygulamalı yazıyor nu ne anlama geliyor ? ve ingiliz yanında cat pat cince bilmek özel sökterde yine asgari ücretle mi başlarsın ?

    Yanıtla
  8. 4 yıllık lojistikte farklı farklı bölümler var.Uluslararası Ticaret ve Lojistik , Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik , Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi , Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık , Lojistik bu bölümlerden hangisini seçmeliyim çok fark eder mi ? teşekkürler…

    Yanıtla
  9. Uluslararası ticaret ve lojistij atatürk üni de bu yil yeni acilmis. Bu bölümü iki yabanci dil ile bitirip, yurt dışında yüksek lisans yaptıktan sonra şirketlere yapmış olduğum başvurm hemen kabul edilir mi ?

    Yanıtla
  10. Lojistik bölümünü yeni kazandım ve iki yıllık dogrusunu sölemek gerekirse korkuyorum mezun olduktan sonra is bulamamaktan ingilizcem yes no bazında 🙂 yani ilk yılımda ingilizce hazırlık okuyabilrmiyim isletmede oldugu gibi .

    Yanıtla
  11. Almanyada dogup büyüdüm, 3 Senelik Lojistik Meslegi ve 10 Senelik Tecrübe yillarim oldu, bunun 5 yili Lojistik sorumlusu olarak gecti.
    Sorum- 29 Yasindayim ve Ailem ile temelli TRye yerlesip yasamak istiyorum.
    Benim Türkiyede is bulmam Lojistik Soumlusu olarak sizce ne derecede bi sansim olabilir?
    Yabanci Dil olarak ana dili gibi Almanca ve ingilizce ise sadece yazili olarak yarim diyebiliriz. Tesekkürler

    Yanıtla
    • merhaba emin bey almanyada lojıstık bolumunuu bıtırmıs olmak avantajlımıdır rahatlıkla ıs bulabılırmı kısı kazanc olarak ne saglar. cevaplarsanız sevınırım

      Yanıtla
  12. Ben bu bölümü şimdi seçersem ve iki yıllığı bitirirsem 2017 de mezun olurum. Acaba o zamana kadar bu bölümdeki mezun sayısının durumu ve mezunların işe girme ihtimali nasıl olur merak ediyorum, bu konu hakkında fikir sahibi olan birilerinin soruma cevap vermesini rica ediyorum ve bu bilgilendirmelerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum

    Yanıtla
  13. merhaba ben ileride almanyada yasamayı dusunuyorum gıtmeden once lojıstık okumayı dusundum endustrı ulkesı olan almanyada arastırdıgıma gore ıs bulabılecegım konusunda fıkır aldım ancak sızede sormak ısterım 2 yıllık bıtırdıgım lojıstık bolumu bana almanyada ıs sahası acarmı?

    Yanıtla
  14. lojistik bölümü okuyup ingilizce bilmek şartmı iş bulabilmek için.? ve ben bir bayan olarak çalışabilirmiyim. genellikle erkeklerin oldugu bir alanmoş dogrumudur .? yardımcı olusanız sevinirim.

    Yanıtla
  15. İyi günler.SORUM COK ONEMLI 2 gun sonra yatay gecis yapcamda. İstanbul Bilgi üniversitesinde uluslararası lojistik ve Taşımacılık okuyorum fakat maddi sıkıntıdan dolayi Nişantaşı üniversitesi uluslararası ticaret ve lojistik geçmek istiyorum. Ikiside ozel sizce geçiş yapmalimiyim.

    Yanıtla
    • Samet Bey; özelden özele yatay geçiş yapmak için hazırlık haricinde en az 1 yıl okumuş olmanız gerekiyor. Daha detaylı bilgi için söz konusu üniversitelere veya ÖSYM’ye danışabilirsiniz.

      Yanıtla
    • Gümrük memurluğu başta olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığının eşitli konumlarına lojistik bölümünden alım yapılmaktadır.

      Yanıtla
  16. iyi günler,
    lojistik bölümünü yurtdışında okumayı düşünüyorum ama bulgaristan hariç baska bi üniversitede bulamadım bulgaristanı eledim çünkü bölümü bulgarca öğretiyolar yurtdışında başka bi ülkede ekonomi bölümünü okursam bu mesleği ilerde icra edebilirmiyim ya da lojisyik bölümü hangi ülkenin üniversitelerinde var yadımcı olursanız sevinirim

    Yanıtla
  17. Meraba ben örgün olarak 4 yıllık saglik yonetimi okuyorum uluslrarsi lojistik istiyordum fakat saglik yonetiminin puani daha yuksek diye bu bolumu sectim simdi ben uluslararasi lojistigi 4 yillik aciktan okusam sizce lojistik alaninda ilerleyebilirmiyim ingilizcem gayet iyi ikinci bir dilde dusunuyorum yani aciktan okudum diye bu alanda onüm kesilirmi

    Yanıtla
  18. Merhaba uluslararası ticaret okuduktan sonra iki yıllık yüksek lisansla lojistik okumak ya da tam tersini yapmak uluslararası tic. ve lojistik bölümü okumakla aynı kefede olur mu ?

    Yanıtla
  19. Lojistik okudum 2 dil biliyorum işsizim . gayette girişkenim bırakın arkadaşlar bu bölümde ekmek yok hikaye hepsi dil falan hikaye sağlam referans tanıdıgınız varsa kralsınız

    Yanıtla
  20. Yazınız için teşekkürler yardımcı oldu ama aklımdaki diğer birkaç soruyu da cevaplarsanız sevinirim.

    1. Çalışma ortamı nasıl? Ofis mi depo mu nasıl? 🙂 Kapalı yerde sıkılırım.

    2. Sürekli bilgisayar başındamıyız ve ne yapacağız tam olarak?

    3. Bildiğimiz, bilindik, ünlü, lojistik işi yapabileceğimiz firma-şirket varmı?

    Yanıtla
    • 1) Lojistik mesleğini icra edecekseniz; daha çok ferah sayılabilecek ofislerde çalışacaksınız. Ancak bu demek değildir ki; depolara, tırlara, kamyonlara yabanacı kalacaksınız… Yani illa bir şekilde sahaya çıkacaksınız.

      2) Bilgisayardan ziyade; telefon başında olacağınızı, sık sık birileriyle iletişim halinde olacağınızı ve de yeri geldiğinde lojistik ile ilgili problemlerden dolayı, mesela gece vakti nakliyat kamyonundan birisinin “tekerleğinin patlaması” gibi sorundan dolayı uğraşacaksınız.

      3) Size “Bilin Logistics”‘i öneririm. Benim de bir arakadaşım bu firmada uzunca yıldır çalışmaktadır ve de memnun olduğunu ifade etmektedir.

      Yanıtla
  21. ben ygs öğrencisiyim ve bu bölümü aşırı istiyorum. puanlarım en iyi üniversiteleri tutturacak düzeyde ama birkaç yıl içinde yığılma yaşanacak bu yüzden ortada sap gibi kalmaktan korkuyorum

    Yanıtla
  22. Merhaba. Ozel bir universitede uluslararasi ticaret okuyorum ayni zamanda lojistikten cift anadal yapiyorum. Aciktanda iktisat okuyorum. Suan 3. Sinifim ve yuksek lisans yapmak istiyorum. Sizce yuksek lisansta hangi universite ve bolumu secmeliyim?

    Yanıtla
    • Baki Bey; bu soruyu kısaca şöyle cevaplayayım: “Kısa sürede iş hayatına girmek mi, yoksa fuzuli yere yıllarca oyalanmak mı daha iyi?”

      Lojistik bölümünde 2 yıllık ile 4 yıllık arasındaki iş olanakları farkını hesaplayın ve de sizin erkenden işe atılacağınız zaman 2 yılda elde edebileceğiniz karı hesaplayın ona göre karar verin.

      Yanıtla
  23. Merhaba , Size Bazı Önemli Sorularım Var Cevaplamanızı Çok İstiyorum Ama Burda Yazacak Kadar Kısa Sorular Değil Bana Mail Adresimden Felan Mesaj Atabilirmisiniz ? İnşALLAH Atarsınız Çok Teşekkür Ederim 🙂

    Yanıtla
  24. BEn ygs öğrencisiyim lisede lojistik bölümünü okuyorum ders konuları pek ilgimi çekmedi ama geleceğin mesleği olduğu için okumak istiyorum acaba ilerde bu durum degisklik gosterirmi? Yani çalışma ortamı nasıldır?

    Yanıtla
  25. Öncelikle merhaba ben ygs öğrencisiyim ve bölümüm TM burda bana göre birtek bu meslek var aklımdakı soru ben istanbul bilgi üniversitesınde okumayı düşünüyorum burası sanırım 4 yıllık burdan mezun olunca kıs sürede iş bulabilirmiyim ve tahmını ne kadar maaşla başlarım özel sektörde yardımcı olabilirmisiniz teşekkür ederim.

    Yanıtla
  26. Merhaba ben ygs öğrencisiym ve bu bölümü çok istiyorum istanbul bilgi üniversitesinde okumak ıstıyorum sanırım burası 4 yıllıkmıs acaba burdan mezun olunca hemen iş bulabilirmiyim ve ne kadar maaşla başlarım özel sektörde yardımcı olabilirmisiniz teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Bende bilgi üniversitesi uluslararası ticaret ve işletmecilik istiyorum sende mi aynı bölüm istiyosun 😀 ?

      Yanıtla
  27. Merhabalar ben lise 3e gidiyorum ve lojistik okuyorum mezun olduktan sonra lojistiğin hangi alt dallarında çalışabilirim? Yardımcı olur musunuz?

    Yanıtla
  28. ben 2yıllık sınıf banka ve sigorta 2. sınıf olarak okuyorum malumunuz yıl sonu dgs olacak bu bölümü okumak icin bir tercihim olacak hayırlısıyla ingilizcem temel olarak iyi azda arapça var yurtdısında ingilizce ögrenmek için çalışacam 3 aylık avantajları olabilir diye düşünüyorum ya siz ?

    Yanıtla
  29. Kendi isini kurabiliyo musun? Kurabilmek icin nasil zorluklar olur ? Eger sansin tutarsa nasil para kazanirsin bunlari cevaplarsaniz sevinirim tessekurler

    Yanıtla
  30. Merhaba oncelikle calismak degil de kendi isini kurmak gibi bi hayalim oldugumu söyleden cok mu abartmjs olurum veya yapamazmiyim hemen olmuycanj bende biliyorum ama merak ettimden yani ben okusam sermayem varsa kendi isimi kurabilir miyim nasil kurarim ne gibi zorluklar olur cevaplarsaniz cok sevinirim tessekurnederim

    Yanıtla
  31. Yazı cidden cezbedici :)) Size benim üniverste seçimim için çok önemli bi soru sormak istiyorum. Uluslar arası ticaret – Dış ticaret – lojistik arasındaki fark nedir. Ve ben uluslar arası ticaret okusam lojistik adlı firmalarda çalışabilrmiyim ? veya tam tersi?

    Yanıtla
  32. Merhaba ben dis ticaret okuyorum italyanca inglizce ve biraz almanca biliyorum nasil bir maasim olur? Dis ticaret okuyabilirim da lojistikte de calisir mi?

    Yanıtla
  33. iyi günler, suan da lojistik bölümü 2.sınıfım yanında açıköğretim sosyal hizmet 2.sınıfı (son sınıfı) okumaktayım. önümde 2 yol var sosyal hizmeti 4 yıla tamamlamak veya lojistik bölümünü tamamlamak. ama hangisini seçmem konusunda bir fikrim bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

    Yanıtla
  34. Mrb.4 yıllık maliye bölümünü bitirdim şimdi AB’nin,Büyükşehir belediyesinin,işkurun ortaklaşa yaptığı lojistik adı altında bi sertifika kursu var yaklaşık 6,5 ay.4,5 ay eğitim sonra staj.ama bir türlü emin olamıyorum bu kursa gitme konusunda. Yardımcı olursanız sevinirim

    Yanıtla
  35. Merhaba ben muhasebe ve finansman okuyorum lise 3 bitirdim staja baslicam bankada üniversite olarak bu bölümü düşünüyorum yabancı dil kursuna gidiyorum ıngilizce ve 1 2 dil daha öğrenmek istiyorum bu sene içinde is imkanları da oldukça iyi maaşı da bir bayan için uygun ve ideal bir meslek mi acaba kendimi bu alanda yukselte bilirmiyim

    Yanıtla
  36. Merhabalar ben muha. Ve finansman okuyorum lise 3 bitirdim son sene me gecicem bankada staj yapicam bu sene bu bölümü düşünüyorum üniversitede 4 yıllık suan yabancı dil kursuna gidiyorum ıngilizcem de iyi 2 dil daha öğrenmek istiyorum bu sene içinde acaba bir kadın için uygun bir meslek mi yükselebilirmiyim bu alanda

    Yanıtla
  37. Hepsi. Fasa fiso beyler devlete virdin girdin ozelde bi bok olamazsiniz orayada girmek zor ben okudum pisman oldum ayni hataya dusmeyin derim.

    Yanıtla
  38. 2 yıllık lojistik mezunuyum dgs ye gireceğim sizce hangi bölüm daha iyi olur artı kpss ile postaneye dağıtıcı olarak girebiliyoruz sanırım bunlar Hakkında bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz

    Yanıtla
  39. Ben önlisans lojistik bölümü okudum elimde diplomamdan başka birşeyim yok bu şekilde iş bulabilrmiyim benide işe alacak lojistik firması varmıdır ?

    Yanıtla
  40. Merhaba
    viyanada lojistik ve supply chain management okuyorum ve bir denizyolu tasimaciligi sirketinde calisiyorum bu meslegi memlekette de devam edbilirmiyim veya devlet sektöründe gecebilirmiyim

    Yanıtla
  41. merhaba.. lojıstık adı altında çalışılacak ısın ne olduğunu ıkı kelimeyle açıklamanız mumkun mu ?
    lojıstık mezunu olunca çalışılacak ıs ne oluyor ??

    Yanıtla
  42. Merhaba lojistik bölümü farklı alanlarda okuyor ya hani uluslararası ticaret ve lojistik, ulaştırma ve lojik vb bu bölümşerden hangisini okumamızı öneririsiniz açıkçası hangi bölüm daha iyi ve daha çabuk iş bulabilir

    Yanıtla
    • Bence Lojistik işinde eğer kendi firmanı açmayacaksan Ticaret gereksiz. Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Lojistik’i öneririm. Bende bu sene bu iki bölümden birine tercih yapacağım.

      Yanıtla
  43. Merhaba;

    Ben 34 yaşındayım ,bu sene Ygs ve Lys Sınavına dersaneye gidip,uzun ve yoğun bir çalışmayla hazırlanıp sınava girdim.Normalde ticaretle uğraşıyorum ve işlerimi büyütmek ,üniversite okumadığım için içime uhte kaldığı için bu bölümü okumak istiyorum.
    Yani bir anlamda hem üniversite okumak hem de işime faydası olsun istiyorum.
    Uluslararası Dış Ticaret Bölümünü istiyorum ve İthalat ihracat ya da ne bileyim bir gümrük firması açmak istiyorum.Doğru bir tercih mi yaptım onu da bilmiyorumda.Yarın sonuclar açıklanıyor.
    Okul için Ankara Çankaya Üni.istiyorum sizce doğru bir tercih mi? Yada başka hangi bölümü seçersem benım için daha avantajlı olur,bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla.

    Yanıtla
  44. Öncelikle merhabalar. Ben 4 yıllık lojistik okumak istiyorum. Lojistik kendi içerisinde uluslar arası ticaret ve lojistik, ulaştırma ve lojistik vs. diye ayrılıyor bunlardan hangisini önerirsiniz? Ve ben yurt dışında da eğitim almak istiyorum yurt içinde böyle bi imkan sağlayan üniversite varmı varsa önerirmisiniz. Cevaplarsanız çok sevinirim iyi günler

    Yanıtla
  45. Ben defacto,nun lojistik merkezinde isci olarak calisiyorum askeri ucret aliyorum ben 2yillik lojistik bolumu okusam orda sef amir memur olabilirmiyim yada baska lojistik merkezde

    Yanıtla
    • Bunu Defacto Kariyer bölümüyle paylaşmalısın ama en üstten kişilerle paylaş bir iki üstünle paylaşırsan önünü kesebilirler.

      Yanıtla
  46. İyi gunler ben bu sene liseden mezun oldum ve bana uygun oldugunu dusundugum ulastırma ve lojistik bolumunu okumak istiyorum benim ygs 6 puanım 256 sizce bi universiye glrebilirmiyim ? Bide lojistik ile ulastırma ve lojistik in ne farkı var ?

    Yanıtla
    • Benimde YGS-6 puanım 289, 4 yıllık uygulamalı yüksekokullar geliyor ve bu okullardaki eğitim lisans diploması olarak sona erdiğinden TM ile alan bölümlerden hiçbir farkı yok. Uşak Üniversitesine bak derim. Bu sene geçen senelere oranla sıralamalar acayip düşmüş mesela İstanbul’da birçok özele tam burslu puanım tutuyor ancak sıralamam puana rağmen 200.000 geride 🙁

      Uşak Üni’ye bak. Lojistikle ilgili neredeyse tüm bölümlerin adları aynı birkaç ek kelime ile değişebiliyor. Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümünü öneririm. 😉

      Yanıtla
  47. iyi günler. bende 2 yıllık üniversiteye sınavsız geçiş yapacağım fakat deniz ve liman işletmeciliği mi yoksa lojistik mi okusam çok kararsız kaldım. lütfen yardımcı oalbilir misiniz ??

    Yanıtla
  48. iyi gunler ben 4 yıllık lojıstık bolumu okuyorum aynı zamanda acıkogretımden bir bolum okumak ıstıyorum hangı bolum meslegımde daha cok ıse yarayacaktır lısans veya önlisans AÖF de hangı bolumu onerırsınız?? Tesekkurler

    Yanıtla
  49. merhaba bana lojistik 2 yıllık geldi ben bu bölümü okurken de dil egitimleri almayı düşünüyorum sizce dil bilip iki yıllık bitirmem yeterli mi yoksa 4 yıllıga tamamlasam daha mı iyi ?

    Yanıtla
  50. merhaba benim 2 yıllık dalaman lojistik tuttu herkez 2 yıllıktan birsey olmaz diyo ne yapmalıyım sizce gidiyimmi gidmiyimmi sice ve 2 yıllıkla ne gibi işlere gire bilirim Tesekkürlerr……..

    Yanıtla
  51. Arkadaşlar merhaba. Ben 2 yıllık lojistik (sakarya üniv.) mezunuyum. Bu 2 yıllık ve 4 yıllık olayını çok fazla abartmayın bence. Burası Türkiye herşeyden önce. Fakat bu yazıyı yazan arkadaş hangi firmada çalışmış da 10.000 TL’yi görebilirsiniz demiş ben onu çözemedim. Ben size şunu söyleyeyim; bunu yapmak için ya çok iyi tahsiliniz olacak (3-4 dil bilmeniz gerekebilir) ya torpiliniz olacak yada yalaka olacaksınız. Ben türkiyenin önde gelen firmalarında 5 ay stajımı yaptım gerek gözlemlerime gerekse fikir alışverişlerimde buna tanık oldum. Güzel bir bölüm fakat öyle özel sektörde çok da birşey beklemeyin derim. Hevesinizi baltalamak istemem. İyi bir iş kariyerim olsun diyorsanız bölümü okurken ingilizcenizi geliştirin ve bunun akabinde bir 2. dil sahibi olun derim. Fakat kamu -ki bence maaşları fena sayılmaz- her zaman daha avantajlıdır özel sektöre nazaran Başarılar…

    Yanıtla
  52. pekı hangi universiteyı tercıh edersiniz ve neden him birsey daha lojisitk yonetımı için demi gereçli bu maas

    Yanıtla
  53. Arkadaşlar Lojistik yönetimi mezunuyum, lisans da tamamladım ve askerliğimi de yaptım. SAKIN bu bölümü tercih etmeyin lütfen sağlam bölümlere girmek için çabalayın. Lojistiğin öyle hiç de sanıldığı gibi bir bölüm olmadığnı yaşayarak tecrübe ettim ve çoğu arkadaşım mesleğini eline almışken ben hala sürünüyorum. Sizin yapmanız gereken işleri mühendislere, dış ticaret uzmanlarına, ve de dışarıdan hiçbir vasfı olmayan torpillilerine yaptırıyorlar. Sakın bu bölümü okumayın bu bölüm içi şişirilmiş kocaman bir balon ve benim gibi çoğu lojistik mezunu arkadaşım benim gibi lojistik mağduru.

    Yanıtla
  54. lojistik bölümü öğrencisiyim bu sene son senem ve ben mezun olduktan sonra işsiz kalmaktan çok korkuyorm lojistikte işe giren arkadaşlar var mı bilgi için yardımcı olabilirler mi ?
    bir de son yapılan yorumda arkadaş bu mesleği herkese yaptırdıklarını boşa bu bölümü okuduğumuzdan bahsetmiş doğru mu bu yorum sizce ?

    Yanıtla
  55. Merhaba lise son sınıf öğrencisiyim sınava hazırlanıyorum ilk tercihim dokuz eylül lojistik olacak ama bu bölümün önünü kapatacaklar diye duyum aldım ne kadar dogrudur cevabınız için şimdiden teşekkürler

    Yanıtla
  56. Merhaba meslek lisesi lojistik mezunuyum şimdi deniz ve liman işletmeciliği son sınıfım ama kariyerime lojiştikle devam etmek istiyorum. Deniz liman mezunu olmam kariyerimi lojistim dalında etkiler mi?

    Yanıtla
  57. merhabalar ben tesettürlü bir öğrenciyim ve lojistik okuyorum.Tesettürlü olan bayanlar lojistik şirketlerinde çalışabilir mi ? yanıtlarsanız sevinirim .

    Yanıtla
  58. Merhaba 2015 yılında yazılan bir yazıyı 2017 yılında okuyorum. Bu sene tercih edeceğim bir bölüm olacak. Aklımdan geçen ise 2017 yılında da bu kadar iyi iş imkanları olacak mı? Giderek yayılıyor bölüm ve birçok üniversitede açıldı bu sene. Sizce ne olur? Yorumunuzu bekliyorum hoşça kalın.

    Yanıtla
  59. Arkadaşlar görüyorum ki çoğunuz “iş yok,girmeyin,ben iş bulamadım”gibi şeyler söyleyerek bu bölümün adaylarını korkutuyosunuz.İlk olarak şunu söyleyeyim ki bu meslek de ÇOK İŞ VAR.. yeter ki sen donanımlı ol.nedir bu donanımlı olmak? Arkadaşlar iyi derecede İngilizce bilmek,okurken çalışmak,staj yapmak, bilgisayar programlarını çok iyi bilmektir…Girin bakın lojistik iş ilanlarına bir sürü ilan var ve aradıkları şey iyi derece ingilizce bilmek bilmem kaç yıl tecrübeli olmak ve pc programlarını iyi bilmek.Derseniz ki ingilizce bilmeden giremiyormuyuz? artık lisans mezunu olup ta ingilizce bilmeyenlere özel şirketlerde İŞ YOK ne yapın edin ingilizceyi öğrenin.

    Yanıtla
  60. merhaba ben endüstri meslek lisesi mezunuyum bir lojistik firmasında çalışıyorum yaptığım iş nedeniyle lojistik bölümünü okumak istiyorum ilk adım nasıl olmalı ne yapmam gerekiyor

    Yanıtla
  61. Merhaba ben Pamukkale üniversitesi Uluslararası ticaret ve lojistik okuyorum ben mezun olduğumun da iş imkanları nasıl olur

    Yanıtla
  62. merhaba
    ben 24 yaşında moda tasarım mezunuyum kendi mesleğimi yapmak yerine Schenker Arkas da yurt içi operasyon departmanında çalıştım. çok uzun çalışmamış olmama rağmen lojistiği çok sevdim.
    şimdilerde ise ingizlice ekdiğimi tamamlamak adına kurs ile desteklemeyi düşünüyorum ve 2018 yılında sınava girip açıköğretimden lisans lojistik bitirmek istiyorum.
    Açıköğretimden bitireceğim üniversitenin örgün gibi iş bulmama imkan sağlar mı acaba ?

    Açıköğretim lojistik mezunu olan arkadaşlar var ise cevap yazmalarını rica ederim.
    ve bölümü seçmekte teretdüt yasayan arkadaşlar kesinlikle seçip okumalısınız..
    çok aktif çok keyifli bir o kadarda stresli ama işin içine girince o stres bile çok iyi geliyor.

    Yanıtla

Yorum yapın