Macbook Tamircisi Olmak Nasıldır?-Karlı mı?

Sevgili okurlarımız merhaba! Bu yazımızda son teknolojinin getirdiği nimetlerden biri olan Macbook’u ve macbook tamircisi olmanın yönlerini olabildiğince geniş bir yelpazede ele alacağız. Macbook tamircisi olmanın aylık geliri ne kadardır? Bu işe girmek için gerekli sermaye ne kadar olmalıdır ve bu işin geleceği nasıldır sorularını gündeme getirip cevaplarını arayacağız. Nasıl daha fazla para kazanmanın yöntemlerini, işin avantajlı ve dezavantajlı yönleriyle birlikte araştırıp inceleyeceğiz.

Arkadaşlar artık 4 yıllık fakültelerden mezun olanlar iş falan bulamıyor. Bu baş belası 4 yıllık fakültelerden mezun olanların birçoğu zar zor buldukları asgari ücretin teklif edildiği ve ağır çalışma şartlarının hüküm sürdüğü işlerde telef olmaktadırlar. Tüm bu karanlık tabloya karşın zanaatkarlığın ağır bastığı, ince el becerilerinin gerektiği onarım, bakım, tamir gibi işler inanılma karlı durumda. Geçenlerde traş olduğum berber bile yanında çalışacak çırak bulmakta zorlandığını ve ayda 6000 TL maaş ile çırak aradığından buna rağmen 3 aydır bulamadığından yakınıyordur. Sürüleri takip etmeyi bırakın artık. İnsanlar size ne derse desin. İsterlerse okuyamadı desinler. Hiç önemli değil, siz işinize bakın.

macbook photo

Önce, Macbook cihazlarını kısaca bir tanıyalım.

Macbook, 2006 yılında Apple şirketi tarafından tasarlanıp piyasaya sürülmüştür. Çıktıkları yıldan itibaren teknolojik anlamda bir devrim olarak görülmüş ve getirdiği yenilikler, kolaylıklarla birlikte çok geçmeden tüketicilerin bir numaralı tercihi haline gelmiştir. Apple’ın bir önceki sürüm olarak satışa sunduğu Ibook’un yerini almıştır. Çoğunlukla sürüm ve dizayn açısından ele alındığında iş ortamında kullanılsa da, ev ortamlarında kişisel olarak da kullanılmıştır. Macbook’un bir üst seviyesi Macbook Pro’dur. Ve günümüzde piyasanın her yerinde arza devam etmektedirler.

Aylık Geliri Nasıldır? 

  • Bu öncelikli olarak bir ay içerisinde dükkanıza ve size ne kadar çok Macbook getirileceği ile alakalıdır. Tamamen parça başı çalışacağınız için ne kazanıyorsanız sürümden kazanacaksınız. Zira laptoplarda olduğu gibi Macbooklarda bir sorunun çözümü hemen hemen aynı fiyatlara gelmektedir. Asgari 100 liraysa, azami 400 lira. Bu nedenle mümkün olduğunca teknik ve bilgi açısından kendinizi geliştirmeli ve çok daha fazla müşteriye hizmet vermelisiniz. Aylık bir ortalama gelir çıkaracak olursak bu en az seviyede 2000 liradan başlayıp 10.000’e kadar giden bol imkanlı ve seçenekli bir para kazanma sahasıdır.

 Nasıl macbook tamirciliği işimde geliri arttırabilirim?

  • İşinizin adında tamircilik geçiyor olsa da, aslında bilişim sektöründe çalışıyor olacaksınız. Bilişim ise kökeni itibari ile bil’den, bilmek’ten gelen bir sektördür. Ne kadar çok bilgi, o kadar çok para demek olacaktır. Bu nedenle bu işe girişmeden önce Macbook hakkında bildikleriniz, neredeyse üreticileri kadar iyi olmalıdır. Macbook cihazlarını A’dan Z’ye bilmek, hangi sorunlar içerebileceğini, arıza noktalarının haritalarını çıkarana kadar bilgi haznesi olarak yalayıp yutmanız gerekecek. Size, tamire ihtiyaç duyan Macbook’u ile gelen müşterileriniz, ne olursa olsun ”bilmiyorum, bunu ben yapamam, siz en iyisi bunu yetkili servisine götürün” cevabını duymak istemez. Siz de onu geri çevirmek istemezsiniz tabii ki de. Bu nedenle son derece yüksek teknolojik ibarelerden oluşan bu cihazı baştan aşağı bilmek ve her gelen müşterinin sorunlarına anında çözüm üretmeniz gerekecektir.

 

  • Tamirci dükkanı olarak açacağınız yerin merkezi bir yerde olması da son derece önemlidir. Her ne kadar Macbook tamiri açısından piyasada çok fazla rakibiniz olmasa da, klasik laptop tamircileri de yavaş yavaş Macbook işine soyunmaya başlamışlardır. Ancak bu korkulacak bir rekabet piyasası oluşturacak kadar yüksek rakamlarda kişiler değildir. Ancak siz yine de tamirci dükkanını açarken insanların uğrak yeri olmasını sağlayacak kadar merkezi yerlerde olmaya dikkat edin. Ne kadar görünür olursanız, o kadar çok müşteri çekersiniz. Ayrıca böylesi bilişim ürünlerinde son dakikaya kadar tamire götürmeme refleksi vardır. Özellikle de bizim ülkemizde. Bu nedenle sizi ve tamir tabelalarınızı gören potansiyel müşteriler, ”Ben, benim Macbook’u buraya getirebilirim sahi” diye düşünüp ertesi gün kapınızı tıklatabilirler. Son dakikaya kadar arızası önemsenmeyen Macbooklar ise, işletim sistemi açısından iflas edip tamamen çöpe gitme riski taşır.
Şu İş İlgini Çekebilir:  Offshore Ülkelerde Düşük Sermaye İle Finans İşi Yapmak

 

  • Son olarak asla tek başınıza olmayın. En az 3 kişiyle yola çıkın ve gerekli zamanlarda ekibinizi takviyelerle genişletin. 3 kişi ile başladığınız Macbook tamircilik işi ile bir işinin uzmanı kişi (tıpkı sizin gibi) bir de getir götür işlerini halledecek ve ufak tamiratları yapacak bir çırak bulundurun. Aksi takdirde gelen yoğunluklarla başa çıkamazsınız. Müşteri, çok fazla vakit geçirdiği Macbook’unu bir an önce geri alıp evine götürmek isteyecektir. Siz ise ”bugün bırak, haftaya alırsın” gibi bir teklif götürürseniz, o müşteriyi kazanmadan kaybetmiş olursunuz. Bu nedenle ekip çalışması hem manen hem de teknik açıdan en mantıklısı ve makulü olacaktır. Böylece dükkanınızda hem bir dinamizm yakalamış olacaksınız, hem de kısa zaman biten tamiratlarla müşterilerinizi memnun edip bolca para kazanabileceksiniz.

Macbook Tamirciliğinde Gerekli Sermaye Nedir? 

  • Gereken sermayeyi 3 ana kolda özetleyebiliriz. 1- Tamir işlerini yapabileceğiniz, deposu ve ayrı bir çalışma odası olan, vitrin ve misafirleri kabul edeceğiniz bir salon ile birlikte büyükçe bir dükkan kiralamak ya da satın almak. Dükkan, elzem noktadır. Kimse elinde çantasıyla kapı kapı dolaşıp ”tamirci geldi hanım” diye iş yürütemez.

 

  • İki, tamir işlemi için gerekli olacak her türlü alet edavat. Macbook’ların işletim sistemlerine uygun şekilde yedek parça bulundurmak. Ayrıca ek olarak bilgisayar ürünleri de satmanız faydanıza olacaktır. Hazır Macbook’unu tamire getirmişken, insanlara aynı zamanda fare, klavye, kulaklık gibi modern dünyanın bilişim alanında olmazsa olmaz ürünlerini de satabilirsiniz.

 

  • Üçüncü sermayeniz ise beyniniz olacaktır. Beyniniz, sorunlara pratik çözümler üreten, hızlı çalışan ve son teknolojik gelişmeleri haberleriyle birlikte takip eden bir beyin olmalıdır. Hem moral motivasyon, hem de iş disiplini açısından bilişim sektöründe asıl sermaye her zaman beyindir. Tıpkı Macbooklarda olduğu gibi beynimizin de bir işletim sistemi vardır. İkisini de kafa kafaya götürmek, sizin hiç bitmeyen sermayeniz olursa geliriniz de hiç bitmeyecek demektir.

 En Avantajlı Yönü Nedir? 

  • Yüksek bir uzmanlık seviyesi istediği için öyle her dükkan kiralayan, az biraz bilgisayardan anlayan herkes, macbook tamircisi olamaz. Bu nedenle piyasada çok az rakibiniz olacaktır. Kendinizi hayat boyu eğitmeye devam edin ve kendi alanınızda lider olun. Bu sayede bilişim sektörünün uçsuz bucaksız alanında, kendinize ait sağlam bir yer edinmiş olursunuz. Bulunduğunuz şehir ve ilçe ne olursa olsun, işinizi iyi yaptığınız takdirde rağbet edilen bir macbook tamircisi olmamanız için hiçbir sebep yok.

 En Dezavantajlı Yönü 

  • 2006 yılında piyasaya sokulan Apple Macbookları, önceden çok daha fazla soruna sahip olan bir üründü. Ancak 2015 yılı itibariyle yenilenen bir sürüm ile piyasaya geri dönen macbooklar, en fazla bozulmamalarıyla meşhur. Tamamen dayanıklılar ve bu yönleriyle müşterilerini memnun etmeye devam etmekteler. Ancak ne olursa olsun doğada ve piyasada bozulmaya hiçbir şey yoktur. Her ürünün de kendine has yetersizlikleri mevcuttur. Yine de macbook tamircisi olmak istiyorsanız, bu gerçeği önceden bilin ve ona göre adımlarınızı atın.

Macbook Tamirciliğinin Geleceği Nasıl? 

Teknoloji konusunda sınırsız atılımlarla donatılmış bir dünyada yaşıyoruz. Artık herkesin bir cep telefonu bir dizüstü bilgisayarı var. İstatistikler de gösteriyor ki her geçen yıl macbook kullanan insanların sayısı kat be kat artıyor. İçinde bulunduğunuz iş, bilişim sektörü adıyla geçmektedir. Bilişim ise önümüzde yüzyılın en parlak işlerinden biri olarak göze çarpmaktadır. Bu nedenle iş bulamamak ya da müşteri çekememek gibi kaygıların en az olduğu bir piyasa işinde olduğunuzu unutmayın. Macbook tamirciliği işinde gelecek vardır; zira macbooklar diğer tüm bilişim ürünleri gibi geleceğin ta kendisini oluşturmaktadır.

Yorum yapın