Neden ek gelir kazanmalısınız?

Her gün birkaç saat internet kullanan insan ek gelir konusuna yeterince aşinadır zaten. “Ayda 5.000 TL kazanın.”; “Çalışmadan 3.000 TL kazanın.” gibi sloganlarla hafızamızda yer eden ek gelir imkanları; insanımızı kendi yaptığı iş dışında farklı gelir imkanları aramaya teşvik etmiştir.

İnternet ortaya çıkmadan önce de birçok ek gelir seçeneği mevcuttu tabii… Bunlar genelde el işi, yemek gibi ev hanımlarına yönelik alanlardı. Ya da sahip olduğu beceriye göre boya badana, tesisat gibi işlerle aylık ek gelir sağlayan erkekler de mevcut. Benim tanıdıklarım var en azından…:)

Peki; her ne şekilde olursa olsun ek gelir kazanacağınız bir iş yapmak mantıklı mıdır? Ayda 100-200 TL’den tutun da 2.000-3.000 TL ve yukarısına kadar geniş bir gelir yelpazesi bulunan bu alanla neden ilgilenmelisiniz? Bu yazıda sizler için birkaç ikna edici sebep hazırladık:

1)Ek gelirle birikim yapmak, asıl işinizle birikim yapmaktan daha kolaydır

İnsanlar asli mesleklerinden elde ettikleri kazancın tamamını genelde günlük yaşam standartları için harcarlar. Yani aylık maaşınızdan birkaç yüz lira ayırıp da kenara koymak her zaman daha zor gelir. Bu sorunla başa çıkabilmek içi verdiğimiz tavsiyeleri buradan okuyabilirsiniz.

Oysa ek gelir öyle değildir. İnsana biraz daha “havadan gelen para” gibi gözüktüğü için; asıl maaşınızın haricinde kazandığınız bu parayı biriktirmek daha kolay gelecektir.

2)Ek gelir için tercih ettiğiniz iş aslında ilgi alanınız olduğu için çalışırken sıkılmazsınız.

Hobinizi yaparak para kazanabileceğiniz birçok seçenek olduğu gibi; makale yazmak, yemek yapmak gibi daha yeni veya daha klasik alternatifler de mevcuttur. Ama hepsinin ortak yönü şudur ki; işi yapan kişinin zevkine göre şekillenir. Tıpkı 10 senedir gitar çalmakta olan birinin hafta sonları özel ders vermesi gibi. Ya da sayısal alanda yetenekli birinin matematik, fizik, geometri konularında lise öğrencilerine ders vermesi gibi…

Ek gelir kazandıran işleri yaparken; “eğlenirken para kazanmak” sözünü gerçek anlamda yaşarsınız.

3)Yarın bir gün asıl işiniz sekteye uğrayabilir. İşte o zaman; ek gelirin nasıl bir kara gün dostu olduğunu görürsünüz.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Gaziosmanpaşa'da ek gelir fırsatları

Çalıştığınız şirket batar, sektörünüz krize girer, ekonomik bir buhran yaşanır, vs. vs. Allah korusun; bunlardan birinin gerçekleşmesi halinde, ek gelirinizle sağladığınız birikimin hayati önemini kavrarsınız.

Oldu ya bir şekilde işsiz kaldınız diyelim. Halihazırda 500-1000, belki de daha fazla kazandığınız ve devam edebileceğiniz bir seçenek olacak.

4)Aynı anda iki işle ilgilenmek ufkunuzu genişletir ve sizi daha aktif, çok yönlü bir insan yapar.

Hayatı boyunca bakkallık, ayakkabıcılık, mühendislik, vs. meslekle uğraşan birinin ilgi alanları belli bir çerçevede sınırlı kalacağı için yaşamının gidişatı daha tahmin edilebilir ve daha rutin olacaktır. Oysa hem ek gelir kazanacağınız, hem ilgi alanlarınızı geliştireceğiniz, hem de sizinle aynı zevklere sahip insanlarla tanışacağınız fırsatları kovalamanız halinde hayatınız çok daha renkli, dolu ve verimli olacaktır.

5)Kim bilir, bir bakmışsınız ek gelir olması için yaptığınız iş asıl geçim kaynağınıza dönüşmüş ve geçim, eğlence, yatırım, vs. her şeyi oradan halletmeye başlamışsınız.

Steve Jobs’ın işinin aynı zamanda en büyük tutkusu olduğunu, Skoda’nın kurucuları olan iki ortaktan birinin önceden sahaflık yaparak geçindiğini ve araba üretimine ilk önce bisiklet ve motosiklet hobisi aracılığıyla merak sardıklarını, Porsche’un sahibinin eski bir musluk tamircisi olduğunu biliyor muydunuz? Sizden benden farklı olarak onlar; gerçekten sevdikleri işlerle uğraşmaktan, hayattan zevk aldıkları alanlarda bulunmaktan asla vazgeçmediler.

Önceden hobi, biraz da ek gelir amacıyla yaptıkları işler zamanla temel geçim kaynaklarına dönüştü ve bugün hepimizin bildiği dünya markalarını oluşturdu.

“Neden ek gelir kazanmalısınız?” üzerine bir yorum

  1. Arkadaşlar yorumlar malumunuz herkese açık olduğu için ille de iletişim paylaşacaksanız cep telefonu numaranızı değil de e-posta adresinizi yorumunuzun en sonuna yazmak suretiyle paylaşmanız daha güvenli olacaktır.

    Paylaştığınız cep numarası aradan yıllar geçtikten sonra size veya numarayı devrettiğiniz kişiye rahatsızlıklık verebilir.

    Cevapla

Yorum yapın