Organik Çikolata Üretip Satmak-Karlı Mı?

Her gıda çeşidinin organik, yani katkısız, yani tamamen doğal ve sağlıklı olmasına ekstra önem verildiği bir çağda yaşıyoruz. Lamı cimi yok, dünya bazı noktalarda sekteye uğrasa da özellikle sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinç bazlı olarak ciddi bir atılım yaptı. İnsanlar ne yediklerini öğrenmek istediler ve bunun karşılığında mevcut piyasaya karşı alternatif bir pazar oluştu. Bu pazar günlük hayat içerisinde sıklıkla tüketilen belli başlı ürünlerin tamamen katkısız bir şekilde üretilebileceğini ve çok da lezzetli olabileceğini ispatladı.

chocolade photo
Ben anlamıyorum şu güzelim beyaz çikolatayı sevmeyen var.

Günümüz imkanları dahilinde artık çocuk büyük demeden herkesin büyük bir keyifle tükettiği çikolata çeşitlerini de tamamen organik olarak üretip satmak mümkün. Beyaz şekerin birçok sağlık sorununa doğrudan ya da dolaylı olarak yol açtığımı bilimsel olarak ispatlandı. Diyabet, kalp – damar tıkanıklığı ve obezite bunlardan sadece birkaçı… Canını seven ama aynı oranda yemeyi de sevenler için organik çikolata üretebilir ve başarıyla satabilirsiniz. Böylece sağlıklı bir şekilde çikolata yeme alışkanlığını sürdürmek isteyen binlerce insana hizmet sunabilir hem de ayda oldukça yüksek rakamlar kazanabilirsiniz.

Organik Çikolata Üretmenin Püf Noktaları

Bazı kişi ve kurumlar ya hinliklerinden ya da gerçekten bilmediklerinden sözüm ona satışa çıkardıkları organik gıdaları tanıtırken beyaz şekeri şu kadar azalttıklarını ve minimalize ettiklerini söylemekte bir sakınca görmüyorlar. Halbuki kronik rahatsızlığı bulunan ve belli bir yaşın üstündeki kişiler için şeker eşittir yüksek risk içeren potansiyel zehir. Bu söylememizin asla aşırıya kaçtığını düşünmeyin. Zira bunu birçok beslenme uzmanı ve doktor da defalarca dile getirdi ve getiriyor.

Öyleyse üreteceğiz sağlıklı ve doğal çikolataları kesinlikle, istisnası yani lamı cimi olmadan şekerden arındırmanız gerekiyor. Şekersiz çikolata nasıl olur – diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Artık birçok kek ve pasta yapımından da kullanıldığı üzere şeker yerine bal tercih etmelisiniz. Üreteceğiniz çikolatalara eser miktarda ekleyeceğiniz balların da yüzde yüz katkısız ve doğal olmasına özen gösterin. Balın miktarı da çok önemli. Az koyarsanız tadı bittere de benzemeyen acı bir çikolata elde edersiniz. Çok koyarsanız millete şekerli çikolataları özletme ihtimaliniz var. Bu noktada sektörde yeniyseniz bir süre deneme-  yanılma- tatma- yeniden yapma süreçlerini yaşayabilirsiniz. Ta ki en doğru ve en çok talep doğuracak olan lezzeti bulana kadar.

Şu İş İlgini Çekebilir:  3D Yazıcı ile Küçük Ama Kullanışlı Ürün Üretip İnternetten Satmak - Röportaj

Bunun dışında ana malzemeniz kakao ve kakao yağı olacaktır.

Organik Çikolata Üretip Satmak Karlı Mı? 

Özellikle Avrupa ülkeleri arasında Türkiye’nin doğal ve sağlıklı beslenmeye olan ilgisi parmak ısırtacak cinsten… Yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına, hastasından sıhhatli olanına artık herkes bedeninin kıymetini bilmeye ve buna göre alışverişler yaparak yeni beslenme alışkanlıkları edinmeye başladı. Çikolata kelimesinin başında ”organik” sözcüğünü duyan herkesin ilgisi yüksek oranda kabaracaktır. Bir kere bu, merak uyandıran, yeni bir ürün demektir. Reklam ihtiyacınızın yüksek kısmını potansiyel alıcılarınızın merakı karşılamış olacak.

Bir ikincisi maalesef ki obezite hastalığı ülkemizde çok büyük sorunlar teşkil etmeye devam ediyor. Özellikle çocukların sağlıklı gelişimini engelleyen ve gelişme evrelerinde birçok farklı kronik hastalığın ortaya çıkmasına sebep olan obezitenin başlıca sebepleri arasında  çikolata ve benzeri şekerlemelerin çocuklar tarafından sıklıkla tüketilmesi ilk sırada yer alıyor.

Bunun önüne geçmek ve tüm kampanyalarınızda bunu vurgulamak çok önemli. Pazarın içinde söz ve para sahibi olan ebeveynleri ikna ettiğiniz takdirde yolunuz açık demektir. Hem sağlıklı hem de lezzetli vurgusu yapacağınız organik çikolatalar aynı zamanda yaşlıların da sağlıklı bir şekilde tüketebileceği alternatif gıdalar olacaktır.

Ürettiğiniz ve satışa çıkardığınız organik çikolatalara sertifika çıkarmayı da unutmayın. Sertifikalı ürünler en az organik olanlar kadar ilgi görüyor.

Yorum yapın