ÖZEL ENSTRÜMAN KURSU VERMEK-Kazançlı Mı?

İyi akşamlar arkadaşlar..:) Hazır yeteneklerimizi ve hobilerimizi kullanarak yapabileceğimiz kazançlı meslekler listesine başlamışken, bir yeni iş fikri daha eklemek istedim.. Üstelik bu seferki hem daha az yorucu, hem daha eğlenceli, hem de sonuna kadar kendinizi de geliştirebileceğiniz bir alan: Özel enstrüman kursu vermek.. Hem bu işi öncelikli mesleğiniz olarak benimsemek zorunda da değilsiniz. Hafta içi belirli saatlerde veya hafta sonları ek gelir amacıyla 1-2 kişiye kurs vermeniz de imkanlar dahilinde..

Nereden bu fikir aklına geldi diye soracak olursanız, zamanında ben de bu meslekten muzdarip olmuştum..:D Yani önceki yazılarımda bahsettiğim bizzat yaptığım işlerin aksine; özel enstrüman hocalığının mağduru oldum. Şöyle ki; lise dönemimde gitar ve bağlama çalmıştım amatör olarak. Aslında gitar moda olduğu için heveslendiğim bir özentilikten ibaretti. Asıl ilgi duyduğum enstrüman bağlama idi. Dolayısıyla gidip bir hocadan özel ders almak benim için çok iyi olacaktı ama yapamadım. Çünkü; o zamanın fiyatıyla söylüyorum: Kurslar haftada 1,5-2 saat olmak üzere 150-200 TL den başlıyordu ve kurs almak üzere verecek bu kadar param yoktu maalesef.. Ben de halk eğitim merkezlerinde ve evde kendi çabalarımla öğrenmeye çalıştım.

Neyse, özel enstrüman hocalığı hakkında dibine kadar kazançlı meslekler kategorisinde olduğu izlenimini yeterince vermişimdir umarım..:D Şimdi de kısa maddeler halinde bu mesleğin iyi ve kötü yönlerine değinelim:

1)KAÇ KİŞİYE DERS VERECEĞİNİZE BAĞLI OLARAK; KURSİYERLERİNİZİN SAYISI AZALDIKÇA VERMENİZ GEREKEN ÇABA ARTACAKTIR.

-10 kişilik gruba “Bilenler bilmeyenlere anlatsın.” diyerek geçmek var; tek kişinin her şeyiyle ilgilenmek var..:D

2)HER ÖZEL HOCALIKTA OLDUĞU GİBİ, ŞIMARIK VE DAHA İKİ GÜN ÖNCE ENSTRÜMAN ÇALMAK NEDİR BİLMEYEN, BUGÜNSE SİZİ İŞİN BİLMEDİĞİNİZİ İDDİA EDECEK ÖĞRENCİLERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ

-Ben hiç uğraşmayın derim. Nasıl olsa başka öğrenciler bulursunuz. Gitsin nazını çekecek başka bir hoca bulsun sadrazamın sağ kolu..

3)ENSTRÜMAN ÇALMA YETENEĞİNİZİN YANI SIRA BU İŞ İÇİN ANLATIM BECERİSİ VE ÖĞRETMEN SABRI DA GEREKLİDİR.

-Sonuçta değineceğiniz konular sadece izle-uygula metoduyla yapılabilecek cinsten olmayacak

4)ÖĞRENCİLERİNİZE YETERSİZ KALMAMANIZ İÇİN KENDİNİZİ BU HOBİNİZ ÜZERİNDE MECBURİ OLARAK GELİŞTİRMENİZ GEREKLİDİR

-Enstrümanı en son 5 yıl önce eline almış birinin ders vermesi pek sağlıklı olmayacaktır değil mi?

5)İYİ YÖNLERİNE GELİRSEK..ÖNCELİKLE HOBİLERİNDEN PARA KAZANMA ŞANSI KOVALAYAN BİRÇOK KİŞİDEN DAHA FAZLA PARA KAZANACAKSINIZ..

-El sanatlarıyla uğraşıp süs eşyası satarak elde edilecek gelirle sizinki karşılaştırılamaz bile..

6)4. MADDEYİ TERS AÇIDAN DÜŞÜNÜRSEK; İŞİNİZ GEREĞİ VE CANINIZ SIKILMAYAN BİR ALANDA KENDİNİZİ GELİŞTİRME FIRSATI BULACAKSINIZ.

-Bu durumda hayatta size birçok kapı açacak

7)ENSTRÜMAN ÇALMAYI SIRF ÖĞRETMENLİĞİNİ YAPMAK İÇİN ÖĞRENMEYECEĞİNİZE GÖRE; GERÇEKTEN SEVDİĞİNİZ BİR İŞİ YAPIYOR OLACAKSINIZ..:))

-Herkeste olmaz böyle bir şans..

8)SON OLARAK; ÖĞRENCİLERİNİZLE YARI SOHBET HAVASINDA GEÇEN DERSLER SAYESİNDE GEREK KAFANIZI DAĞITACAK, GEREKSE İŞ YAPARKEN AYNI ZAMANDA SOSYALLEŞECEKSİNİZ..

-Sınıf öğretmenliğine benzemez özel enstrüman hocalığı..

Evet dostlar; özel enstrüman kursu vermek isteyen arkadaşlar için durumu yeterince sadeleştirmişimdir umarım. Gerçekten harika ve bir o kadar da zevkli bir ek gelir imkanı olduğunu düşünüyorum. Enstrüman kursu için söyleyeceklerim bu kadar. Diğer kazançlı meslekler yazılarında görüşmek üzere..:))

Yorum yapın