Pet Shop Açmak İstiyorum diyenlere.

Hayvan dostlarımız kadar sevimli ve rahatlatıcı bir şey var mı bilmiyorum. Bu sözü söylerken sizlere giriş cümlesi olması için yazmadım. Gerçekten bütün günün yorgunluğunu, aşk acılarını, hayat kavgalarını, geçim sıkıntılarını bir kenara bırakmanızı sağlayacak masum canlılar hayvanlar. Size sözcüklere dökemeseler de harika duygular yaşatacak kadar güzel bakabilen bu canlılar aslında para ile alınıp satılmamalı. Ancak günümüz şartları bu hayvancıkların bakımlarının yapılması ve dışarıda kalmak yerine geçici bir yuva bulmaları adına pet shop adı verilen yerlerde kalmaları gerektiğini söylüyor. Her ne kadar işin duygusal boyutu daha ağır bassa da pet shop açmak hem sevilerek yapılacak hem de kazanç sağlayacak işlerden biri.

pet photo

Peki, Pet Shop Nasıl Açılır?

Size başta da söylediğim gibi pet shop para kazanma amacı ile dönecek işlerden biri değil. Gerçekten bu iş için hayvanları sevmeniz ve onlarla ilgilenecek sabırda olmanız gerekir. Gerektiğinde sokakta kalan bir köpeği ya da kediyi dükkanınıza alarak ona da diğer hayvan dostlarınıza baktığınız gibi bakabilmelisiniz. Pet shop açmak sanıldığı gibi kolay görünse de diğer bütün işler gibi özen gösterilmesi ve emek harcanması gereken bir iştir. Bu nedenle pet shop açmak için planlı olmanız, bu alanda bilgi sahibi olmanız ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını bilmeniz gerekir.

Pet Shop Açmak İçin Gerekenler

Pet shop açmak için ilk olarak hangi tür pet shop açmak istediğinize karar vermeniz gerekir. Pet shop dediğimiz yerler kendi içerisinde 3 kısma ayrılır.

  1. Bayilik Pet Shop

Kıyafet ya da gıda sektöründe olduğu gibi büyük ve tanınmış pet shop markalarının size verecekleri bayilikler ile açabileceğiniz pet shop dükkanları bu gruba girmektedir. Eğer bu seçeneği tercihe ederseniz bayilik aldığınız firma size her konuda yardımcı olacak ve size destek verecektir.

  1. Perakende Pet Shop

Perakende pet shop açmak bayilikteki gibi olmayan ve günümüzde en sık tercih edilen pet shop türüdür. Bu pet shoplarda genellikle dışarıdan gelen pet shop hayvanları ve pet shop ürünleri satılır. Toptan alım yapıldığı için müşterilere satış sırasında kar koyularak yüksek kazanç sağlanır.

  1. Bağımsız Pet Shop

Bu pet shop türünde kişiler kendi yetiştirmiş oldukları hayvanları satabilirler. Bağımsız olmaları dışarıdan hayvan almayışlarından kaynaklanır. Genellikle kanatlı hayvan satışları yapan kişiler bu yolu seçerler.

Sizde hangisini yapabileceğinize karar vermişseniz öncelikle kendinize bir isim belirlemeniz gerekecektir. Müşterilerinizin aklında kalacak olan bu isim ayrıca hangi hayvanlarla ilgileneceğinizi de belirtmelidir. Daha sonra kendinize bir dükkan açmanız gerekecektir. Bunun içine mutlaka ufak da olsa büyük de olsa bir yer bulmanız gerekir. Ancak dükkan ararken mutlaka hayvan dostlarımızı rahat ettirecek nitelikte alanlar seçmeniz daha iyi olur. Çünkü sıcak havalarda kafeslerde kapalı kalmak ve betonlar arasında yaşamak hiçbir hayvanın istemeyeceği bir durumdur. Açacağınız pet shop insanların kolaylıkla ulaşabileceği bir yerde olmalı ve işlek alanlarda olmalıdır.

Pet shop için içerisinde hayvan dostlarımızın kalabileceği alanlar olan kutular da belirlemeniz gerekir. Eğer çeşitli hayvanların bulunduğu bir dükkan olacaksa her hayvana özel bir alan ve kafes seçmelisiniz. Ayrıca bu hayvanların yiyeceklerini ve bakımları için gerekli olan ürünleri de seçmelisiniz. Hayvanlardan anlarım diyorsanız bile size her zaman yardımcı olacak bir veterinerle de anlaşmanız gerekir.

Pet shop açabilmek için ilgili yerlerden izin almanız ve bazı belgeler hazırlamanız gerekebilir. Bunun içinde gerekli yerlerle iletişime geçin. Ayrıca size yardımcı olacak olan bazı çalışanlarınızın da bulunması gerekir. Çalışanlarınızı seçerken mutlaka hayvan sever kişilerden seçmeye gayret edin.

Pet shop açmak için bütün bunların yeterli olmadığını da bilmeniz gerekir. Çünkü tanıtım faaliyetleri yapmazsanız ve hayvan severlere ulaşmazsanız dükkanınızı işletemezsiniz.

pet photoPet Shop Açanların Dikkat Etmesi Gerekenler

Pet shop açan kişilerin mutlaka şu konulara dikkat etmeleri gerekir:

  • Hayvanlara zarar vermeden bakımlarını yapmaya ve barındırmaya,
  • Her hayvana özel bakım yapmaya ve yiyecek bulundurmaya,
  • Hayvanları gerekli durumlarda dışarı çıkarıp hava aldırmaya,
  • Hayvan dostların düzenli bakımlarını yaptırmaya,
  • Hayvanlara sadece kazanç gözüyle değil canlı olduklarını bilerek ve onlara değer vererek bakmaya dikkat edilmesi gerekir.

Pet Shop Açmak İçin Gerekli Sermaye Ne Kadardır ve Buna Mukabil Kazançları Nasıldır?

Pet shop açmak için gerekli olan sermaye genellikle açılacak dükkanların büyüklüğüne, satılacak olan hayvanların cinslerine, çeşitliliklerine ve şehir şartlarına göre değişmektedir. Bu nedenle kişilerin yapacakları harcamalar konusunda net bir sermaye tutarı söylemek doğru değildir. Ancak en düşük 70.000 TL ile bu işe başlanabilir. Kazancı konusunda eğer dükkan iyi bir yere açılmışsa hayvanların bakımları doğru yapılıyor ve çeşitlilik sağlanıyorsa 3-4 yıl içerisinde yapılan yatırımın yarısını yeniden kazanmayı sağlayacaktır.

“Pet Shop Açmak İstiyorum diyenlere.” üzerine bir yorum

Yorum yapın