PİDE BÖREK SALONU AÇMAK-Değer mi onca çileye?

Küçük sermayeli girişim örneklerine kaldığımız yerden devam ediyoruz.. Öncelikle şunu belirteyim ki , bazı okuyucularımız: “ya bunlar çok kazandıracak, kazançlı girişimler değil ki arkadaşım.” tarzı düşünebilirler. Fakat burada bizim öncelikli amacımız; her tarzdan, her gelir grubundan insana olabildiğince hitap etmektir. Arsa, gayrimenkul gibisinden büyük sermayeli girişim ve yatırım fikirlerini kelimelerin üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz. İlerleyen zamanda eklemeye de devam edeceğiz. Onca çileye değer mi değmez mi karar verin yazıya göz attıktan sonra.

bread photo
Bugün ele alacağımız bir diğer küçük sermayeli girişim fikri olan pide börek salonu açmak; fazla olmasa da aylık sabit bir gelirim olsun, evime yakın bir dükkanım olsun diye düşünenler için idealdir. Hem de 30.000 TL’den az parayla mümkün olan; üstüyle ise rahatça açabileceğiniz bir dükkandır bu.. “Ben anlamam ki pidecilikten, hamur açmaktan” diye düşünmeyin. Söz konusu olan şey sadece sermaye.. Haa, aynı zamanda bu işin ustasısınızdır, o ayrı mesele..:)) Ama ilk bahsettiğim açıdan bakacak olursak, yeterli miktarda biriktirdiğiniz sermayeyi değerlendirerek salonu açıp, bir usta ve gerekli sayıda servis, motor, temizlik, vs. eleman işe alıp dükkanınızı işler hale sokabilirsiniz. Siz de ister kendi işinizi yapar, isterseniz yeni açtığınız pidecinin kasasında durursunuz..:))
O kadar girişim arasından bula bula pide börek salonu açmak fikrini mi buldun diye soracak olursanız; bu düşünce geçen gün işe giderken kafama takılmıştı. Malum; insanlarımız kahvaltı olayına pek önem vermiyor ve işe giderken iki lokma börek çörek yiyip bir de çay içmekle yetiniyor. Okula giden çocukların beslenmesi de aynı şekilde.. Ayrıca yemek yapmaya üşenen genç arkadaşlar, öğle yemeğine gelen esnaflar, vs. de cabası.. Oturduğum yerde bulunan birkaç pideciden yaptığım gözlemle ve edindiğim bazı bilgilerle size bu girişimin artılarını ve eksilerini aktarmaya çalışacağım:

ALT BAŞLIKLAR (istediğinize tıklayıp ışınlanabilirsiniz) :

1)ÖZELLİKLE İŞ ALANI OLARAK ESNAF SAYILIRSINIZ. ESNAFLARIN YAŞADIĞI TÜM ZORLUKLAR SİZİN İÇİN DE GEÇERLİDİR.

-Sadece sermaye koysanız bile vergisiydi, o belgesiydi bu tapusuydu, iş yeri açma ruhsatıydı derken bürokrasinin içinde boğulacaksınız biraz..

Şu İş İlgini Çekebilir:  Tabelacı Dükkanı Açmak ve Gerekenler

2)GIDA ALANINDA HİZMET VERDİĞİNİZ İÇİN; DİĞER İNSANLARIN İŞE GİTTİĞİ, YEMEK YEDİĞİ SAATLERDE SİZ TAM TAKIM HİZMETE HAZIR OLMALISINIZ.

-Sabahın körü, öğle yemeği, akşam eve dönüşler, vs.

3)TEK BAŞINIZA YAPACAĞINIZ BİR İŞ OLMADIĞI İÇİN İNSAN TANIMA VE İDARE ETME KONUSUNDA BİRAZ TECRÜBELİ OLMANIZ GEREKEBİLİR.

-Çalıştıracağınız elemanların hal ve davranışları; pide, börek hazırlayanların işine gösterdiği özen, vs. Bunlar sadece onların işini değil, sizin kazancınızı da etkileyecek unsurlardır.

4)MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ GEREĞİNCE GİRİŞİMCİLİK FİKİRLERİNDEN, KIVRAK ZEKALILIKTA OLDUĞU KADAR İNSAN İLİŞKİLERİNDE DE İYİ OLMANIZ GEREKİR.

-Ya da işin başında siz duracak olmasanız bile sizin için çalışacak kişilerin bu vasıflara sahip olması gereklidir.

5)EKSİLERE SON MADDE OLARAK; EĞER İŞİN BAŞINDA DURMAYIP SADECE SERMAYE KOYMAK İSTİYORSANIZ KAZANCINIZ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞECEKTİR.

-Bir nevi genel müdür gibi.. Sizin adınıza dükkanın tüm ıvır zıvırını halledecek olan kişinin önemli bir maaşının olması gereklidir.

6)GELELİM İYİ YÖNLERE.. İŞİN BAŞINDA SİZ DURMASANIZ BİLE, HİZMETİNİZ İYİ ŞEKİLDE DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BU İŞTEN SÜREKLİ PARA KAZANIRSINIZ.

-İnsanlar yemeğinizden ve personelin tutumundan memnunsa neden işleriniz bozulsun ki?..

7)BAKKALLARIN SÜPERMARKET KABUSU GİBİ BİR TEHLİKENİZ YOKTUR..

-Bence bu en önemli madde; sizin pide börek salonunuzun karşısına lüks bir restoranın gelme şansı nedir ki? Gelse bile bütçesine hitap ettiğiniz insanların her gün o lüks mekanda yemek yeme ihtimali nedir?..:D

8)EĞER OTURDUĞUNUZ YERE DE YAKINSA BU DÜKKAN, KISA ZAMANDA ÖNEMLİ BİR ÇEVRE VE NÜFUZ EDİNİRSİNİZ..

-Her gün karnını doyurmaya gelen onca insan; muhabbetler, dert yanmalar ve hatta dedikodular..:))

9)BÜTÜN HER ŞEY YUKARIDAKİ GİBİ DEVAM EDERSE; ORTAYA KOYDUĞUNUZ SERMAYE DEĞER KAYBETMEZ, KESİNLİKLE ARTAR..

-Sıfırdan yarattığınız bir pide börek salonunu devretmek sizin için epey karlı olacaktır..

10)BİR DİĞER ÖNEMLİ UNSUR DA; DÜKKANINIZIN YERİ ÇOK ÖNEMLİDİR. CADDE ÜSTÜ; KÖŞE BAŞI GİBİ YERLERDEN OLURSA YAŞADINIZ; AMA SOKAK ARALARINDA BU İŞE GİRİŞİRSENİZ BİRAZ RİSK ALDINIZ DİYEBİLİRİZ..

 

-Bunun için öncesinde güzel bir yer araştırması yapmak lazımdır..

11)SON MADDE BİR TAVSİYE NİTELİĞİNDE: ÇAY ÖNEMLİ ARKADAŞLAR..:D MÜŞTERİLER YEMEK YEDİKTEN SONRA BİRER ÇAY İKRAM ETMENİN MASRAFINDAN KAÇINMAYIN. SONRASININ PARASINI ALABİLİRSİNİZ TABİİ..:D

-Şahsen ben gittiğim yerlerde bu cömertliğe çok dikkat ediyorum. Yani zaten 15-20 lira hesapla kalkıyoruz, bir bardak sindirme çayı da senden olsun be abim..:))

Evet dostlar; iyisiyle kötüsüyle pide börek salonu açmak nasıl olur; kazancınızı nasıl etkiler sorularına elden geldiğince cevap vermeye çalıştım. Küçücük de olsa bir faydamız olduysa ne mutlu.. Ayrıca; pidecilik ve pide dükkanı açmak konusunda tecrübeli biri olur da eksik bir bilgi görürse bize blogdan, yorumda, facebook sayfasından, vs. yollarla durumu bildirsin ki yardımcı olalım. Hadi kalın sağlıcakla..:))

“PİDE BÖREK SALONU AÇMAK-Değer mi onca çileye?” üzerine 2 yorum

  1. Börek salonu açmanın maliyeti şu devirde büyükşehirlerde en az 60 000’ye kadar yükseldi vallahi. Malum vergiler, harçlar, dekorasyon derken hesap fevkalade pahalıya mal oluyor

    Yanıtla
  2. 1999 da pidecl dükkanı işletmiş biri olarak çok güzel vede Yol Gösterici bir yazı olmuş.şu anki kır pidesi vede börek maliyetleri hakkında güncel bilgisi olan arkadaslarvar ise yardımlarını bekliyorum.Almanyada pide börek salonu açmak istiyorum..şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla

Yorum yapın