Risksiz para kazanmak isteyenlere

Risk olmadan, en az tehlike ve tehdit ile bol para kazanmak isteyenlere internette daha önce okumadıkları, görmedikleri “iş sırları” vermek niyetindeyim. Elbette ki “senin ne haddine ki bu türden bilgilere ve ticari sırlara, ilimlere bu denli hakim olmak” diyebilirsiniz. Bu soruyu bana içinizden yönetiyorsanız evvela risksiz para kazanmak konusunda doğru yolda ilerliyorsunuz demektir. Zira “sorgulayıcı düşünme taktiğini de” kapmışsınız demektir. Sizlere yeni iş kurarken “risklerden korunmak için maddeler halinde” tüyolar sıralayacağım.

cliff photo

1) En az 50 kişiye sorun

Sizi dolandırmaya çalışan adamların karşılarında görmekten en çok korktukları şey neredeyse HER ŞEYİ, HER AYRINTIYI didik didik eden, anlamasa bile soran, FARKLI FARKLI kişilerden soran araştırmacı kişiliklerdir. Zira iyi bir araştırmacı karşısında hiçbir sahtekar barınamaz.

Bundan yıllar önce eski ortağım ve ben bir iş modülü satın almak istiyorduk. Şayet bu iş fikrini satın alacağımız adam sonradan öğrendik ki dolandırıcıymış. Bize 1 liralık malı 3 liradan dah pahalıya satmıştı.

Ancak ben tabi bu alışveriş olurken; bu bizi aklınca dolandırmaya çalışan adamdan kendi resmiyle, yazısıyla istediğim şeyleri yazarak el yazısıyla imzaladığı bir kağıdı fotoğraf çekip mailime göndermesini talep etmiştim.

Tipik bir dolandırıcı ses tonu ile söz konusu şahsiyet telefonda bana şunu dedi “Yaw şimdi admin Bey; bu kadar para için bu tür şeylere ne gerek var?”

Ben orada sezmiştim ortada bir dalavere döndüğünü; ancak sitenin gelecek vaad eden güzel bir proje olması hatrına ses çıkarmamıştık.

Aradan geçen 2 yıldan sonra Mehmet Akbulut adlı kişiden o kazıklanarak aldığımız iş modülü şu anda 5’e hatta 10’a katlanmış vaziyette ekonomik hayatına devam ediyor. Buradan Mehmet Akbulut adlı kendini uyanık zanneden çakala selamlarımı iletirim…

2) Riski en aza indirmek için ne kadar sermaye bulabilirseniz o kadar iyidir.

Sermayenin çok olduğu yerde sizin kuyunuzu kazacak rakip sayısı da daha az olacaktır. Dolayısıyla belli bir miktarın üstünde parayı ortaya koyduğunuz an; siz parayı değil para sizi takip etmeye başlayacak. Mesela şöyle düşünün bir sahil bölgesine 250 milyon dolarlık 5 yıldızlı dev bir tatil köyü yapıldığı anda; o devasa kompleksin etrafına minik minik onlarca otel, dükkan, işyeri açılmaya başlar. Bu da yıllar içinde o bölgeyi cazibe merkezi haline getirir ve de yatırdığınız paralar kendiliğinden katlanmış olur. İşte buna büyük para küçük parayı çeker kuralı diyoruz.

3) Kendinize olabildiğince az düşman edinmeye bakın

Ben bazen görüyorum; “buranın Allahı benim len” diye çığırışlarda bulunaraktan “astığım astık, kestiğim kestik” prensibinde hayat süren insanları. Ayrıca üzülüyorum bunları görünce de. Zira el elden üstündür demişler. Her önünüze gelene meydan okumak iyi bir şey değildir. Zira Allah muhafaza bir gün “sadist, psikopat ve bir o kadar da güçlü” bir adamla karşılaştığında sizi çiğ çiğ yemesi işten bile değil. Yani eninde sonunda sizi alt eden birileri çıkar. O sebeple “erkekliğin %90’ı kaçmaktır” atasözümüzü kaale alın ve herkese bulaşmamaya bakın. Günü geldiğinde pelesenk dönen siz olmayın. Risksiz iş kurmak bunu gerektirir. Siz tahsilat yapan mafya lideri değilsiniz. O sebeple olabildiğince az sayıda düşman edinemeye bakın.

4) İş yaparken riski en aza indirmek için benzer işi yapanlardan kopya çekin

Sizinle aynı sektördekilerin çizdiği yol haritasına bakın ve de buna göre iş planınızı olası her türlü tehditlere karşı hazırlıklı tutun. Bu hazırlıklar sayesinde olası risklere karşı korunmuş olacak ve de en az zararla felaketlerden kurtulmuş olacaksınız.

Mesela yapmayı planladığınız işi daha dönceden yapmış olanların akıbetini inceleyerek söz konusu yatırımın geleceği hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

5) Sigorta denilen merete başvurun

Defalarca dedim yine diyeceğim. Malınız hatta sağlınız bile sigorta ettirilebilir. Yangın, yaralanma, sel, doğal afet gibi riskler varsa en azından iş yaparken bu risklerden kurtulmayı deneyebilirsiniz.

Sizlere iş kurma, riskiz ve sermayesiz iş kurma gibi konularda yardımcı olmak, derman olabilmek, hatta bir ihtimal İLHAM olabilmek adına buralarda yazıyor olacağız. Başkaca yazılarımızda görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

Yorum yapın