Sanal Ofis Açmak Korkunç Derecede Karlı Mı?

Eğer sanal ofis kullanarak dükkan açmak isterseniz size yardımcı olabiliriz. Bize yazın veya https://parlakfikir.com.tr sitesini ziyaret edin.

Sadece bir dakika içinde sanal ofis açıp şirketin tüm resmi ve kurumsal işlerini halletmek mümkün. Günümüzde artık her iş kolu, her sektör ve bu sektörlerin işleyiş şekilleri bakımından ihtiyaç duyduğu tüm alanlar sosyal medya başta olmak üzere sanal bir platforma taşındı. Bunun en canlı ve güncel örneğini ise sanal ofisler oluşturuyor. Sunduğu avantajlar ve getirdiği avantajlar bakımından tercih ve talep sebebi olan sanal ofisler, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızlı bir yükselişe geçti.

Ne kadar kar edilebildiği ve maliyetleri nasıl düşürebileceğiniz sorularına geçmeden evvel bilmeyenler için oluşturduğumuz birkaç başlığımız var. İstemeyenler direkt yazımızın alt kısımlarındaki hayati tüyolara göz atsın zaman kaybetmesin!

Sanal Ofis Nedir? 

Sanal ofisleri “bir tür part-time ofisler” gibi düşünmek mümkündür. Bu ofisleri albenili ve çekici kılan bir çok özellik mevcuttur. Bunların başında hem şirketlerin hem de tek tek bireylerin günümüz şartlarınca en çok önemsemek zorunda kaldığı iktisadi konular geliyor. Her bütçeye uygun ve taksitlendirme seçeneği bulunan ödeme koşullarıyla sanal ofis sahibi olmak mümkündür. Söz konusu hizmetler sadece elit zümre ve çok uluslu ve kar marjı yüksek şirketlere sunulmuyor. Aynı zamanda sunduğu ekonomik seçenekler sayesinde orta ölçekli ve yeni kurulmuş şirketin de faydalanabileceği bir ofis tipidir. Artık piyasada tutunmak isteyen her firma, her yeni girişim reklam yapmak zorunda olduğu gibi bir ofis tutmak ve personellerine o ofis dahilinde bir çalışma ortamı sunmak zorundadır. Sanal ofisler de tam bu noktada şirketlerin ofis ihtiyacını sanal düzlemde ve çoklu oda seçeneği ile birlikte veriyor.

Çoklu odaları sayesinde birçok farklı firma aynı anda bu ofislerde çalışma imkanını yakalıyor. Mekanın sınırlandırılması ve çok daha verimli kullanılması bakımından bu türdeki sanal ofisler kurumsal olduğu kadar işlevsel bir yapıya sahiptir. Endüstriyel bakımdan da birçok fayda sağladığı için birçok ülkede devletin bizzat desteklediği bir ofis tipidir.

Sanal ofisler son derece ekonomik olmasının yanında sunduğu hizmetlerin kalitesiyle de diğer ofis çeşitlerinden ayrılıyor. Bu nedenle hem ülkemizde hem de birçok Avrupa ülkesindeki genç ve serbest girişimcilerin en çok tercih ettiği ofis yapılarının başında geliyor. Gereksinimlerin hızlı ve profesyonel bazda karşılanabileceği ofis hizmetlerinden faydalanmak için online başvuru formlarını doldurmak yeterli oluyor. Şirket ismi, başvuranın ismi, temel kimlik ve iletişim bilgileri yazıldıktan sonra girişimcilere ve şirket sahiplerine çeşitli paketler sunulmaktadır.

Bu paketler ekonomik  – lüks ve Vip gibi isimlerle farklı hizmet türlerini standart halde sunan sanal ofisler içindir. Girişimciler bu ofisleri hangi sıklıkta ve tam olarak ne için kullanacağına karar verdikten sonra kendileri için en uygun sanal ofis tipini seçebilir. Aynı zamanda başvuruları telefon ve web- siteler üzerinden de yapmak da mümkündür. Fiyat teklifi almak isteyenlere de en geç 48 saat içerisinde geri dönüş yapılıyor.

Henüz bu kavrama yabancı olan kişilerin dilimiz döndüğünce ve ayrıntılı bir şekilde tanımını yaptığımız sanal ofis için gerekenler ise ayrı bir başlıkta siz değerli okurlarımıza sunulacak.

Ofis konuları ve çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen herkes şu yazımıza da hızlıca göz atabilir:

OFİS SATIN ALMAK İÇİN KREDİ ÇEKMEK MANTIKLI MI ?

Sanal Ofis Açmak İçin Gerekenler 

Sanal ofis açmak ve  talep edildiği üzere bir çalışma ortamı tahsis etmek için belli başlı gereklilikleri yerine getirmek gerekiyor. Birbirinden bağımsız (belli bir mesafede, izolasyonu ve gizliliği sağlanmış) odaları bulunan büyük bir bina bulmak gerekiyor. Bunun için de hatrı sayılı ölçüde bir sermayeye ihtiyacınız olabilir. Hele ki İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyük şehirlerin Karşıyaka, Bornova veyahut Taksim, Kadıköy, Beşiktaş gibi stratejik önemi yüksek ilçelerde böyle bir ofis açma niyetindeyseniz.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Fındık ekmek istiyorum

Bunun dışında gerekenler arasında mesai saatleri içerisinde şirketlere gönderilen kargoları alacak bir elemana da ihtiyacınız olacak. En az bir elemana. Söz konusu hizmetler telefonlara çıkma, fakslara anında cevap verme gibi süreçleri de kapsıyor. Size tavsiyemiz şirketlerin çok yönlü taleplerini karşılayabilecek standartları oluşturarak sanal ofis işine girmeniz. Bu anlamda sadece kargoları alacak elemanlara değil telefonlara çıkacak, randevu kaydı oluşturacak, gelen mailleri ve faksları aynı gün içerisinde cevaplayacak sekreterlik hizmetleri sunmanızı da öneririz. Bu sayede birçok farklı sektördeki şirket ve serbest çalışan girişimciler de ofis kiralamak için sizinle irtibata geçecektir.

Son olarak her sanal ofisin en az bir toplantı odasına ihtiyacı vardır. Tabi kiralayacağınız binanın büyüklüğüne bağlı olarak bu toplantı salonlarının sayısı 3 ya da 4 olabilir. Bu odaların temizliği için de en az iki ya üç temizlik personelini işe almalısınız. Eğer bütçenizi iyi ayarlar ve doğru bir planlama ile hareket ederseniz bu işten korkunç paralar kazanmanız işten bile değil.

Neden Sanal Ofis Çok Talep Ediliyor? 

Stratejik bir konumda, örneğin tabela değeri yüksek bir ana caddede sanal ofis açtığınız takdirde randevu ve fiyat teklifi almak için arayanlar daha ilk günden büyük bir yoğunluk oluşturacaktır. Söz konusu hizmet kolu şu anda en sık talep edilen ofis tipini bünyesinde barındırdığı için piyasada büyük bir rağbet oranıyla birlikte araştırılıyor. En basitinden mobilya derdi ile uğraşmak istemeyen şirketler ve girişimciler hazır ofis seçeneklerini değerlendirerek hem zaman hem de enerji açısından tasarruf etmek istiyor. Onlara bu tasarrufu profesyonel düzlemde vereceğiniz hizmetlerle siz sağlayabilirsiniz.

Sanal Ofis Açmak Karlı Mı? 

Eğer uzun vadede düşünülürse sanal ofis açmak son derece karlı bir yatırım aracı olarak görülebilir. Zaten günümüz şartları baz alındığında anında kar oranı yüksek bir iş kurmak neredeyse imkansızdır. Harcanan sermayenin ve ortaya konan maliyetin kat be kat daha fazlasını sadece bir yıl içerisinde kazanmak mümkündür. Bu bağlamda Parlak Fikirler olarak hem geleceğin hem de şimdiki zamanın işi olan sanal ofisleri sizlere öneriyoruz. Ancak elbette yine de gereken risk analiz ediniz. Sonuçta sanal ofis açarak her defasında “korkunç karlar” beklemek biraz hayalperestlik olacaktır.

 Sanal Ofis Açmanın Maliyeti Nedir? 

Girişimcilerin, ilgili sektörlerde çalışan bireylerin en sık merak ettiği konulardan biri sanal ofis açmanın maliyetidir. Bu, öncelikle hangi şehirde ve hatta hangi ilçede ofis açmak istediğinize göre değişen bir maliyet tablosudur. Söz gelimi Beşiktaş ile Beylikdüzünde açılacak bir sanal ofisin maliyeti en az yarı yarıya farklı olacaktır. Bina kirası dışında 3-5 eleman ihtiyacı ve bu kişilere ödenecek aylık maaş temel maliyeti oluşturuyor. Son olarak yapacağınız reklamlar için harcayacağınız meblağlar da söz konusudur. Sanal ofis reklamlarını Instagram gibi sosyal medya hesaplarında ve diğer online platformlarda yayımlayabilirsiniz. Bu sayde birçok yeni kiracı bulabilir ve gelirinizi de misliyle arttırabilirsiniz.

Maliyetleri en aza indirebilmek adına bir diğer tavsiye: “gökdelenlerin orta katlarını tercih etmek“! Alt katlar da her zaman daha pahalıdır. Siz en üstte ve en altta değil kimsenin ilk seferde tercih etmek istemeyeceği orta katları seçeceksiniz. Bu sayede kira giderlerini iyice düşürüp ucuza mal ettiğiniz katları ciddi miktarlarda kar ederek aynı anda birden fazla kişiye sanal ofis olarak satabileceksiniz.

İlk birkaç ay reklam ve kira gelirleri için dayanacak gücünüz olsun yeterli. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Siz insanların değil onlar sizin peşinizden koşacaktır.

Yorum yapın