Tadilat işi yapmak istiyorum

Tadilatın anlamı değişiklik, yenileme demektir. Tadilat ev ya da iş yerlerinde önceden kullanılmış veya kullanılma ömrü bitmek üzere olan yapı malzemelerinin yenilenmesi, bakım onarım işlemlerinin tümüne verilen isimdi.

AYRINTI: Tadilat işini küçümsemeyin. Doğru düzgün ustayı bir araya getirip iş bitirtip en sonunda para vermek her yiğidin harcı değildir. Bu iş ciddi paralar kazanmayı hak eden bir iş fikridir. Üstelik insanlar da ortada “gözle görülür, somut bir eser” olacağı için “ne yaptın ki bu paraları alıyorsun?” tribine girip para vermekten sakınmayacaktır.

Tadilat, dekorasyona bakarak biraz daha düşük maliyetli işlerdir. Tadilat bir evi tamamen onarmak demektir. Bunun içinse işini iyi bilen bir tadilatçıya gerek duyulur. Tadilat işi yapacak bir kişi mutlaka bilgili, tecrübeli ve yapacağı her işte bilgi sahibi olmak zorundadır. Değişim esnasında neyi nereye nasıl yapacağını nasıl koyacağını işvereni ile karşılıklı irtibata geçip karar vermelidir. Tadilat işinde her detay önemlidir ve hesaplayarak hareket etmelidir. Tadilatçı her zaman bu işleri sürekli yaptığından tecrübesini işine tamamen yansıtmalıdır. Bilgisini, birikim ve ustalığını işine aktarmalı ve bunu belli etmelidir. Yaptığı iş sonucunda mutlaka ulaşabilecekleri bir telefon numarası bırakmalıdır.

Duygusal Zekası Düşük İnsanlar Neden Tadilat İşinde Tutunamaz? 

Genelde iş fikirleri kapsamında yazılan öneri yazılarında hangi iş kime göre gibi kıstaslar kullanılır. Ancak biz Parlak Fikirler olarak bu yazımızda öncelikli olarak tadilat işinin kimlere göre olmadığını söyleyeceğiz. Duygusal zekası düşük insanlar için. Peki neden? Duygusal zekası düşük seviyelerde olan kişiler duygularıyla hareket etmeye meyillidirler. Bu bilimsel olarak ispatlanmış bilginin ışığında tadilat işinin dışarıdan göründüğü kadar ”steril” bir iş olmadığını söylemekte fayda var. Fiziksel olarak son derece zor olan tadilat işinde aynı zamanda insanlarla ve onların bitmek bilmeyen şikayetleriyle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Bu ise fiziki yorgunluğun iki kat daha fazla hissedilmesine neden olur.

Duygusal zekası vasatın altında kalanlar ise yorulduklarında tahammülsizleşirler. Bu ise öfke patlamalarına neden olabilir. Sadece sinirli bir yapıda olduğu için bu işi bırakan insanlar olduğuna hiç kuşku yok. Söz konusu evleri yani yaşam alanları olduğunda insanlar çok fazla müdahaleci olacaktır. Yapılan işi beğenmeme ihtimalleri de var. Bu ise saatle uğraşılan işin sil baştan yapılması anlamına gelecek.

Bu tür işlerde işverenler günlük ya da haftalık olarak değişir. Hiçbirinin beğenilerini, beklentilerini ve mizacını bilmek mümkün değildir. Bu da anlaşmazlıkların bitip tükenmemesi riskini doğurur. Bu nedenle tadilat işini kim yapamaz sorusunun en net cevabı rasyonel değil duygusal hareket edenler olacaktır. Yani duygusal zekası düşük ve oto-kontrol mekanizmaları gelişmemiş kişiler. Eğer böyle biriyseniz hem tadilat hem de sık sık evlere gidilmek zorunda kalan benzer işlerden uzak durmanızı öneririz. Duygusal zekası düşük olan kişilerin analitik zekaları yüksek olduğu için başarı gösterecekleri başka iş kolları mevcut.

Tadilat İşi Cidden Sanıldığı Kadar Karlı Mı? 

Bu sorunun cevabını küçük bir örnekle verelim. Bugün evin kapılarını ya da mutfak dolaplarını boyatmak isteseniz en aşağı 500 – 600 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. En fazla iki günde bitecek bir iş için 600 lira kazanmanın mümkün olduğu bir işten bahsediyoruz. Sadece boyaya verilecek 100 lira sonrasında net 500 lira kar elde edilebilir. Sadece iki günde. Kaldı ki verdiğimiz örnek sadece küçük bir tadilat sürecini kapsıyor. Daha kapsamlı işlerde daha büyük oranlarda para kazanmak mümkün.

Müşteri aradığında geleceğinden emin olmasını sağlamanız gerekir. Her zaman güvenilir olunmak zorundadır. Tadilat işi yapmak o kadar kolay bir meslek değildir. Tadilat yapılacak yer belirlenir. Malzeme, ödeme koşulları ve iş bitiş tarihi hesaplanır. Sözleşme yapılır ve tadilat yapılmaya başlanır. Tadilat bitiminde kontroller yapılır ve iş teslim edilir. Ayrıca tadilat işlemi son derece titiz bir işçilik gerektirmektedir.

Sermayesiz Tadilat Yapma İşi Alabilmek İçin Taktikler illa ki tadilat işi yapmak istiyorum ama sermayem yok diyenlere müjde niteliği taşıyan yazımızı okumanızı önemle rica ederiz. Zira bazıları bazı işler için yaratılmıştır. Birçok insanın içinde bir şeyleri onarma, revize etme, ya da tadilat yaparak düzeltme isteği vardır. Bu isteğin tam karşılığı olan tadilat işi de böyle insanların üstüne cuk oturur.

Sermayesi tadilat yapma işini başlatmak ve devam etmek için birçok taktik işe yarar bir şekilde sizleri bekliyor. Keyifli okumalar.

Tadilat ve İnşaat Arasındaki Fark Nedir?

İnşaat insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Taşıdığı bu önem gittikçe büyüyen bir piyasa olmasına neden olmuştur. İnşaat yapı ya da yapı çevresini binevi montaj işlemidir. Büyük ölçekli inşaatlar kapsamlı pek çok görevler içerir. Tadilatta inşaatın görevlerinden biridir. Örneğin bir inşaatın elektrik tadilatı, su tadilatı vb. gibi bakım onarım işlerinin temel adıdır. İnşaat yapabilmek için ruhsat alınması gerekirken, tadilatta sadece izin alınması yeterli olacaktır. Hatta bazen izne gerek kalmadan apartman malikleri ile anlaşıp tadilat yapılabilir. Bütün dekorasyon işleri, tamirat, boya işleri yapmak, parke, cam, duvar kâğıdı, halıfleks, asma tavan, , fayans, , su ve elektrik tesisatı, kartonpiyer, çatı onarım işleri ve kalebodur işlemler de inşaatın görevlerinden denilebilir.

Evlere Tadilat İşi Yapabilmek İçin Gereken İzinler ve Donanımlar

Apartman içinde bulunan dairede tadilat yaptırmak isteyen bir birey bazı tadilatlarda belediyeden izin alması gerekirken bazen ise ilgili apartman sakinini bilgilendirmek yeterli oluyor. Fakat daire sahibi sadece yönetim planında yapılmasına izin verilen tadilatlar yapabiliyor. Örneğin; Balkon kapatmak gibi tadilat işlerine yönetim tarafından izin verilmiyor ise kendi bağımsız bölümünüzde de bu şarta uymanız gerekiyor. Aksi takdirde bu kurala uyulmaz ise apartman yönetimi izin verilmeyen tadilatların yapılması sonunda diğer kat malikleri yetkili birimlere şikâyet duyurusu yaparak, yapılan tadilatın tekrar eski hale getirilmesi isteniyor. Bu şikâyetleri Kaymakamlık ya da mahkemeye müracaat ederek yapabiliyorlar. Şikâyet sonrası yönetim tarafından yasaklanan fakat yine de yapılan işler, eski haline getiriliyor ve masrafları tamamı ile kat maliki tarafından karşılanıyor. Ayrıca tadilat işlerinin belirli gün ve saatler içinde yapılması gerekir. Komşuluk hukuku içinde bilhassa akşam ve gece saatleri tadilat yapılmasına müsaade edilmiyor.

Tadilat çantası ve gerekenler…

Tadilat İşi İçin Gereken Sermaye Ne Kadardır?

Tadilat işine girmek gereken izinleri aldıktan sonra basittir. Her bütçeye uygun tadilat işi yapılabilir. Bu zamanla işler büyüyerek geliştirilir. Tadilat için gereken malzemeler alınır küçük işlerler yola çıkılabilir. Fakat iyi bir tadilat işine girmek istiyorsanız gerekli olan kaliteli malzemeler almalısınız. Bütün araç gereçleriniz tam takım olmalıdır. Tadilat işi için gereken sermaye tam olarak söylenemez. Yapacağınız işin kalitesine göre değişiklik gösterir. Ancak şunu ifade etmek isterim ki tadilat işini yapan kimseler size genel itibariyle işçilik, inşaat, malzeme fiyatlarına ek olarak %25’lik bir komisyon koyacaktır. Yani bu işi yapan kimseler genelde katlandığı tozun, dumanın, gürültünün, baş ağrısının hesabını fazlasıyla ödetirler.

İkinci El Eşya Satarken ve Alırken Çok Önemli 8 Husus ikinci el eşyalar da belli bir oranda tamirat ve tadilata ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle kardeş meslek diyebiliriz ikinci el eşya dükkanlarına. Bu dükkanların içine giren bir müşteri de olsanız o dükkanın sahibi de olsanız, ikinci el eşya satarken ve alırken çok önemli olarak nitelendirebileceğiniz hususlar vardır.

Tam 8 tanesi parlak fikirler farkıyla sizin için burada.

Tadilat İşi Yaparak Para Kazananların İhtiyacı Olan Tecrübe

Tadilat işiyle meşgul olmayı planlayan dostlarım şunu akıllarından çıkarmasınlar: Bu işin en önemli inceliği bünyesinde aynı anda “pazarlamayı, halkla ilişkileri, insanlara emir vermeyi, para yönetmeyi” içermektedir. Bu yeteneklerin her birinin birer üniversite bölümleri olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve bu işi asla küçümsemeyin. Zira bazı parlakfikirler okuyucusu girişimci kişilerin balıklama şekilde sektöre atlayıp kendilerini heba etme olasılığını şimdiden görmekteyim.

Her ne kadar iş yapılırken öğrenilse de bazı işler için hakikaten tecrübe gerekmektedir. Bu işi sizlere tavsiyem asla hafife almayın ve kendinizi tam olarak sağlam hissetmeden asla tadilat yapacağım diye piyasaya atlamayın!

 

Tadilat İşinden Daha Fazla Para Kazanabilmek İçin… 

Öncelikli olarak zengin muhitlerde, zengin sitelerin civarlarında kendinizi gösterin. O çevrenin sıkı zenginleriyle sağlam arkadaşlıklar, dostluklar kurmaya bakın. Çünkü tadilat demek değişim demektir. Şimdi size bu işin bir de psikolojisini söyleyelim de tam olsun:

Bizim insanımız muhafazakardır. O nedenle evlerine de tanımadığı tamirciyi, tadilatçıyı çağırma konusunda sıkıntılar yaşanır. Bunun nedeni hem muhafazakarlık hem de tamirci – tadilatçı işindekiler ile ev sahipleri arasında bir dostluk, bir samimiyet aranmasıdır. O nedenle evvela samimiyet! Şart koşulan bu samimiyet size hem tadilat işini yapacağınız birçok ev, birçok kazanç kapısı sunacak, hem de ölümsüz arkadaşlar edineceksiniz.

Tadilat işi bir komşu çemberi içinde geliştirir. Çünkü bu ülkede birçok yer, hani yüzde doksandan fazlası olan yer, hala feodal kurallar içerisinde yaşamaktadır. Çok zorda kalınmadıkça, profesyonel olandan ziyade samimi olan, bizden olan kabul edilir. Tadilat işi, bir tamirat işi, bir marangozluk işi gibi mahallidir. Çünkü geometrisinin içinde bir ”evde misafir olma, edilme hali” vardır.

Evinize gelen tadilatçıya soğuk bir şeyler koymak ya da yemek yapmak da bu geleneğin bir parçasıdır. Sonuç olarak bir tadilatçı çok kazanmak istiyorsa insan ilişkilerine dikkat edecek. Bu işteki profesyonellik oranı tanınmak ile, samimi olmakla kurulur. Sizin tadilat dükkanınızın önünden geçen bir tanıdık sima, ”sahi ben bizim tadilat işini neden şu kişiye yaptırmıyorum” diyerek dükkanınızdan içeri girmeli.

Bir tadilatçı olarak reklama falan para verme gibi bir durumunuz da olmadığına göre ve olamayacağına göre kendi reklamınızı insani ilişkiler üzerinden yapmalı ve lanse etmelisiniz.

Tadilat İşinin Zorlukları Nelerdir? 

Yenileme işinde külfet niteliği taşıyan en büyük zorluk hiç kuşku yok ki yaptığın işin sonunda beğenilmemesi, takdir edilmemesidir. Ev sahiplerinin genelde karıları tadilat yapılan eşyaların ve odaların tamamına şöyle bir bakar: ”İyi de biz böyle istememiştik ki” diye bir giriş yapıp 10 dakika şikayet cümleleri kurarlar. Duvarı boyamışsınızdır mesela. Hem de onların tam istediği renkte. Yoo, bizim istediğimiz renk bu değildi diye çıkışırlar.

Bu da sizin işinizden nefret etmenize neden olabilir. Hem saatlerce çalışıp tadilat yapıyorum, hem de üç kuruş kazanıp üstüne bir de ağız kokusu çekiyorum diyebilirsiniz. Tabi bu biraz da birlikte iş yapacağınız insanların kalitesine bağlı olarak değişecektir.

Bunun dışında bazı zamanlar uzun mesai saatleri sizi bekliyor olacak. İstenilen sürede tadilatın bitmesi için yaptığınız çalışmalar bazen 10 saati, 12 saati geçecektir. Fiziki yorgunluk sizi biraz zora sokabilir. Ama yine de yılların deneyimi ve eminliğiyle her işin altından kalkmak yine sizin elinizde olacaktır.

“Tadilat işi yapmak istiyorum” üzerine 5 yorum

  1. Ağzınıza saglık çok bilgilendirici olmuş ben Mobilya ve Dekorasyon öğretmeni olduğum halde ve 8 senelik tecrübe olduğu halde hala eklikliklerim olduğunu hissediyorum ama piyasadaki kötü dekorasyon ları gördüğüm zaman kendimi kaliteli iş yaptığımı hissediyorum kısaca ben Boyacı ustasından tesisatçı danışıyım dekorasyoncu olmaz dekorasyoncu herşeyi bilendir Boyacı boyayı bilir. Ekmeği ekmekçiye verecen 1 lira üste verecem.
    Ünsal Yapı Ve Dekorasyon
    Mobilya Ve Dekorasyon Öğretmeni
    Murat Ünsal

    Yanıtla
  2. Balıkesir de tadilat işi yapmaya başladık.işin içine girdikçe her müşterimizle yeni şeyler öğreniyoruz. İşçilik ve malzemede sıkıntı olmuyor ama yeni müşteri ve yeni ustalarla iletişim sıkıntılarımız oluyor.
    Sizin de anlattığınız gibi güven ve samimiyet işleri çözüyor.

    ….. HIZIRUSTA selamlar….

    Yanıtla
  3. merhabalar,
    bakınız ben bir inşaatçı olarak yukarda yazdıklarınıza sadece birşey eklemek istiyorum.inşaat sektörünün geniş çaplı , her mahalle,ilçe ve illere yayılan kooparatif sistemi kurulmalıdır ki,kimse işsiz kalmasın,yeni ustalar yetişsin,müşteriler kandırılmasın,gerçekten bu yöntemle müşteri memnuniyeti ile işsizlik azalır ve herkes memnun olur. Herkes işini yapsın inşaat çaresizlerin yaptığı iş olmaktan çıksın. İşi gerçekten isteyen ve ihtiyacı olnan,bilenler yapsın.

    Yanıtla

Yorum yapın