Tarlaya Ne Ekmeliyim? Hangi Üründe Para Var?

Merhaba değerli Parlak Fikir okurları. Bu yazımızda Tarlaya Ne Ekmeliyim sorusuna yanıt arayacağız ve daha da önemlisi Hangi Üründe Para Var sorusuna / sorununa karşılık size dört bitki ve meyve önereceğiz. Bitkisel ürünler arasında son derece popüler olan ve giderek daha da fazla tüketilen bu ürünler sağladığı faydalarla da adından söz ettiriyor.

Neden Farklı Ürünler Ekmek Gerek? 

Türkiye ve dünya genelinde ekilen standart ürünlerin elde kalma ihtimali çok yüksek. Ekim sürecinde kullanılan birtakım ilaçlar bazılarına zarar verirken, bazıları da çok yüksek fiyatlardan alıcılara sunulduğu için rağbet edilmiyor. Aynı zamanda farklı ürünler ekmek, bir anlamda halka yeni seçenekler sunmak anlamına geldiği için piyasayı canlandırıcı bir etkiye sahiptir. İnsan doğası gereği yeni ve farklı olana her zaman büyük ilgi gösterir. Hele ki bu yeni ve farklı olan ürünler birçok açıdan insan sağlığına fayda getiriyorsa. Başta Chia tohumu ve Kinoa olmak üzere yavaş yavaş Türkiye’deki insanlar tarafından da tüketilmeye başlanan bitkisel ürünler, çok değil, bir beş yıl içerisinde mutfakların vazgeçilmezi olmaya aday.

Herkesin Ektiği Ürün Neden Daha Az Kar Bırakır? 

Aslında sorunun cevabı bizatihi sorunun kendisinde saklı. Herkesin ektiği ürün, büyük çoğunluğun para kazanmayı umduğu ürün demek aynı zamanda. Alım gücünün, dünya genelindeki ekonominin dalgalanıp durduğu böyle bir dönemde, herkesin yolundan gitmek başta garanti gibi görünse de aslında çok daha riskli. Ki bu yazımızda size önereceğimiz bitki ve meyveler birçok farklı ülkede ekilip hem toptan hem de perakende satılıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin birçok şehrinde de aktif üretim ve satış başladı.

İşte size sunacağımız ve para kazandırma potansiyeli oldukça yüksek olan dört bitkisel ürün:

Chia Tohumu Ekimi

Chia tohumunu yetiştirmek son derece pratik. Mart – Mayıs aralığında ekiliyor olmasının bunda katkısı büyük. Aynı zamanda son derece faydalı olduğu için de diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün daha fazla tüketilmeye başlandı. Hangi ekimde para var sorusuna verilebilecek en olumlu ve garanti cevaplardan biri ”Chia Tohumu”  olacaktır. Yaygın tüketimindeki bir diğer etken çiğ olarak tüketilebiliyor olması. Birçok kişi ise bu tohumu aktarlardan da temin edilebilen ”değirmen” adındaki araçlarla çekiyor. Siz çekilmiş tohumları paketleyerek satma yoluna da gidebilir, normalde kazandığınızın üç dört katını tek bir satışta kazanabilirsiniz. Zira bu tohum her ne kadar çiğ tüketiliyor olsa da ”çekme” işlemi bir hayli zor olabiliyor. Bu işlemden geçirilmeyen chia tohumunun faydalarının yarı yarıya düştüğü de söylenmektedir. Faydaları bakımından keten tohumuna benzer. İkisini aynı zamanlarda ekebilir ve bu işten çok daha kazançlı çıkabilirsiniz.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Sarımsak Yetiştirip Satmak Nasıl Bir İş?-Karlı Mıdır?

Kinoa Ekimi

Son iki üç yıl içerisinde diyet listelerinin en ön sıralarında yer alan kinoa, sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı oluyor. Kas kütlesini koruyup yağ yakmayı hızlandıran mineralleri insan sağlığına birçok açıdan da fayda sağlıyor. Sağlıklı beslenme alanında yaşanan kamusal bilinçlenme, bitkisel ürün tüketiminin artışa geçmesini sağladı. Çocuk yaşlı, kadın erkek artık herkes başta kinoa olmak üzere birçok farklı tohum ve bitkiyi günlük yaşamında tüketiyor. Yurt genelindeki çiftçilerin büyük ilgi gösterdiği kinoayı yetiştirmek son derece kolay. Hazım problemlerini ortadan kaldırması ve midedeki şişkinliği azaltması ile birlikte özellikle akşam yemeklerinden sonra tüketilen kinoa başta Bingöl, Sakarya ve İzmit olmak üzere birçok farklı şehrin köylerinde ekiliyor.

Bir hektarlık alanda 2 -3 ton arası kinoa üretmek mümkün. Hem de tek seferde! Tarladan direkt satış gerçekleştirmek her ne kadar az kazandırsa da garanti bir satış yöntemi olduğu (her daim müşterisi olduğu için) için sıklıkla tercih ediliyor. Ancak aktarlar başta olmak üzere çeşitli dükkanlara toplu olarak da satabilirsiniz. Bizim size tavsiyemiz perakende satış yolundan ilerlemelisiniz. Her geçen gün ilginin daha da arttığı Kinoa bitkisi kalp- damar sağlığını koruduğu ve metabolizmayı hızlandırdığı için Türk mutfaklarında daha fazla yer almaya devam edecek.

Yaban Mersini: 

Blueberry adıyla da bilinen yaban mersini kurutularak da tüketiliyor her derde olmasa bile birçok derde deva olduğu için satış oranları her geçen yıl biraz daha artıyor. Genelde Akdeniz ikliminde yetişen ve ılıman iklimi seven yaban mersini, don olaylarının yaşanmadığı her yerde ekilebilir. Asitli topraklara ekildiği takdirde daha fazla ürün elde etmek mümkün. Diğer bitki ve tohumlarda olduğu gibi bu ürünleri de toplu olarak satışa çıkarabilir ya da perakende olarak alıcılara sunabilirsiniz. Tıpkı kinoada olduğu gibi önünüzde iki seçenek var. Ya külfetli işlere hiç girmeden direkt tarladan toplu halde satış yapıp az ama garanti parayla yetineceksiniz, ya da piyasanın iç kısımlarında ilerlemek adına müşteriyle doğrudan doğruya muhatap olup perakende satış yapacaksınız.

Eğer imkanınız ve sermayeniz varsa (tabi isteğiniz ve enerjiniz de) bir e-ticaret sitesi açıp kendi yetiştirdiğiniz chia tohumu, keten tohumu ve yaban mersini gibi bitkisel ürünleri Türkiye genelinde satışa çıkarabilir, kısa bir sürede çok daha büyük kazançlar elde edebilirsiniz. Bu sosyetik yiyeceğinde cidden iyi para var arkadaşlar. Macro center’lar bile habire bundan sipariş ediyor.

Goji Berry 

Tarlada değil daha çok bahçelerde yetiştirilen ve halk arasında kurt üzümü adıyla da bilinen goji berry size önerebileceğimiz son meyve. Yetiştiriciliğinde çok fazla kriter ve ayrıntı olduğu için mutlaka profesyonel yardım ya da uzman tavsiyesi almanızı öneririz. Cilt kırışıklıklarına iyi geldiği ve yaşlanmayı durdurduğu için özellikle kadın alıcılar tarafından büyük bir rağbet oranıyla tercih edilen Goji Berry’in psikolojik faydaları da bulunuyor. Kaygı ve stres seviyesini azaltan kurt üzümü, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirdiği için grip ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı koruyor.

 

“Tarlaya Ne Ekmeliyim? Hangi Üründe Para Var?” üzerine bir yorum

Yorum yapın