Merhaba anne adayları, anne olmak isteyenler ve taşıyıcı annelik yaparak bu işten para kazanmak isteyenler. Konumuz yine fark ettiğiniz üzere epey ilginç. Bu yazımızda taşıyıcı annelik yapmanın püf noktaları, caiz olup olmadığını ve diğer bütün elementleri konuşacağız. Bununla birlikte henüz yeni bir konu olduğu için sizi detaylı bilgilerle de ödüllendireceğiz.
ÇOK ÖNEMLİ EKLEME: TAŞIYICI ANNELİK HUKUKEN ÜLKEMİZDE TAM OLARAK YASAL ZEMİNDE OLMAYIP YURTDIŞINDA YAPILMAKTADIR, BU İŞİ TÜRKİYE’DE YAPMAK YAZININ SONUNDA DA BAHSETTİĞİM ÜZERE TCK HÜKÜMLERİNİ İHLAL SONUCUNU DOĞURABİLİR, O SEBEPLE BU İŞİ TÜRKİYE’DE YAPMADAN ÖNCE KESİNLİKLE BİR AVUKATA DANIŞIN, SUÇ İŞLEMEYİN!! BİZ BU YAZIDA YABANCI ÜLKELERDE BU İŞİN NASIL YÜRÜDÜĞÜNÜ VE İŞİN MAHİYETİNİ ANLATIYORUZ!!!
İKİNCİ ÖNEMLİ EKLEME: Yeni yasal düzenleme ile bu iş fikri artık gri alandan çıkıp doğrudan özel kanun maddesi ile 2 yıldan 5 yıla kadar cezalandırılması gereken suç haline gelmiştir. O sebeple eğer Türk vatandaşı iseniz ne Türkiye’de ne de yabancı ülkede bu işi icra etmeyiniz. Türk vatandaşı değilseniz elbette bulunduğunuz ülke mevzuatı geçerli olacaktır.
Taşıyıcı annelik, kısaca başkasının yumurtalarını 9 ay boyunca içeri tutarak, başkasının çocuğunu vücudunda tutmak demektir. Yani doğana kadar anne karnı olarak vazife almaktır. Kimi kadınların vücudu ve genel sağlık görünümleri anne olmaya elverişli değildir. Modern tıbbın ve insan zekasının alternatif çözümler üretmesi sonucunda yeni bir konu ve alan olarak taşıyıcı annelik gündemde artık. Öyle ya her sorunun birden fazla çözümü var diye bağırıyoruz burada bas bas.
ALT BAŞLIKLAR (istediğinize tıklayıp ışınlanabilirsiniz) :
Taşıyıcı Annelerde Aranan Özelikler
- Birinci şart reşit olmasıdır. Bunu buraya yazıyoruz çünkü bazı çılgınlar eh herhalde yani reşit olması lazım diye karşı çıkabilirler. Ama bazı temel ve hassas noktaların altını özenle çizmemiz gerekiyor ki önümüzü görerek ilerleyebilelim. Birinci şart reşit olmasıdır. Yani taşıyıcı anne olmak için en az 18 yaşında olunmak gerekiyor.
- Sağlıklı olmak: Tabi vücut sağlığı, kimyası, çocuk doğurmaya müsait bir yapıda olmalıdır. Bunun için bir dizi tetkitler ve araştırmalar yapılır. Kimileri ilk buldukları ve kabul ettikleri kadına gerekli araştırmaların yapılmasına gerek bile duymadan taşıyıcı anne rolünü biçerler. Ama bu, son derece tehlikeli ve riskli bir hamledir. Annelik çocuk oyuncağı olmadığı gibi, herhangi bir sağlıksızlıktan sonra doğacak olan çocuğun da taşıyıcı annelik yapacak olan kadının da vebali sizin üzerinizde olacaktır.
- Sorumluluk sahibi olması. Taşıyıcı anneleri her daim gözlem altında tutma gibi bir şansınız yok. Haftada ya da iki haftada bir bir yerde buluşup kadının sağlığından, çocuğun sağlığından haberdar olabilirsiniz. Bununla birlikte hastaneye gidileceği zamanda birlikte gidilir, öğrenilecek olanlar birlikte öğrenilir, alınması gerekenler birlikte alınır. Ama sorumluluk ayrıca açmamız gereken bir paragraf. Zira çocuğunuzu karnında büyüten taşıyıcı annenin, beslenmesine, uykusuna, tükettiklerine çok dikkat etmesi gerekir. Örneğin sigara ya da alkol gibi doğrudan karnındaki çocuğun sağlığına kötü etkiler halinde nüfus eden zararlı içecekleri tüketmesi, uzun vadede çocuğunuzun sağlığına bir kasıt olarak cereyan edecektir. O nedenle fiziksel sağlık kadar psikolojik sağlık da önemlidir ve sorumluluk duygusu gelişmemiş kadınlar ile taşıyıcı annelik konusunda anlaşmak çok riskli bir düello gibi olacaktır.
Bir Kadını Evliliğe İkna Edecek 8 Şeytani Tüyo hazır konumuz evlilik, çocuk doğurma gibi kadın odaklı bir konu iken bir kadını evliliğe ikna etmek için erkeklerin bin dereden ayrı ayrı su getirdiğini bilmenin de etkisiyle şu makaleyi buraya bırakıyoruz. Sonuç olarak taşıyıcı ya da has anne olayı olursa olsun temelde çocuk doğurmanın birinci şartı evlenmektir. Sevdiğiniz aşık olduğunuz, aşırı hoşlandığınız bir kadını evliliğe ikna etmek için bazen şeytani tüyolara ihtiyacınız olaca. İhtiyaç duyduğunuz her şey parlak fikirlerde size sunulmaya devam ediyor.
Annelerin taşıyıcılıkla örülü dünyasına hoş geldiniz!
Taşıyıcı Annelik Caiz Midir?
İslam kültürünün yoğun olarak yaşandığı Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Hal böyle olunca böyle hassas ve kadınsal konularda caiz midir değil midir gibi tartışmaların ışığında çeşitli soru işaretleri kafamıza takılıyor.
Ülkemizde yayınlanan fetvalar ve din adamlarının ifadelerinin çoğunluğuna bakacak olursak taşıyıcı anne olmak caiz değildir. Bir takım din adamları bunun zina unsuru taşıdığını söylerken, bir diğer aynı uçta olan din adamları da ek olarak çocuğu doğuranın anne sıfatıyla yüklü olduğunu, bu nedenle çocuğu doğuranın bunu iş için, para için yapıyor oluşunu sahte ve dolayısıyla caiz olmayacak şekilde nitelendiriyor. Bu tartışma on yıllardan beri yapılıyor. Önceleri tüp bebek için de yapılmıştı. Sonuç olarak bir çift olarak erkek olun kadın olun, son kararı siz vereceksiniz.
Ancak dinin, müslümanlığın da buna tam olarak karşı çıkmadığını belirtmemizde fayda var. Yaşar Nuri Öztürk gibi, daha çok aydın kimliğiyle de bilinen din adamları da bunun gayet caiz olduğunu, herhangi bir şekilde dinin alt yapısına ters düşmediğini ifade etmiştir.
Dediğimiz gibi sonuç olarak karar sizin. Her ne olursa olsun kuralları din adamları değil kendi liberal kalbiniz veriyor.
Bir Kadın Girişimcinin 7 Karakter Özelliği taşıyıcı annelik de yüksek perdeden bir girişim unsurudur. Neden derseniz? Çünkü girişimin özünde daha önce yapılmamış olanı yapmak ve denenmemiş olanı denemek vardır. Uçlarda ve dışlarda gezinir. Böyle bir ülkede daha yeni olan bir şeyi kendi vücudunu ortaya koyarak denemek ve taşıyıcı annelik yapmak bir kadın girişimcilik olayıdır. Diğer 7 karakter özelliğini tespit etmek ve anlamak için ise yazımıza tıklayabilirisiniz.
Taşıyıcı Annelik Yaparak Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?
Tamamen özel bir konudan bahsediyoruz. Özel sektörün en özel konularından biri bu. O nedenle maaşınızı, o maaşın ay ay mı yoksa çocuk doğduktan sonra tek seferde mi ödeneceği gibi konuları bir tek sizi tutan, sizi işe taşıyıcı anne olarak alan çift belirleyecek.
Ama işin zor kısımları var. Onlara da birazdan değineceğiz. O nedenle dokuz ay boyunca başkasının canını içinizde taşımanın bedeli öyle birkaç bin ile ölçüşemez. Piyasa odaklarına ve çeşitli yabancı forumlara baktığımızda açılışın 50 bin liradan yapıldığını görüyoruz. Zaten alıcısı, bu işin peşinden koşturucusu olan kişiler epey zengin ve varlıklı kişiler oluyor genelde. O nedenle minimum 50 bin dolar desek de, söz konusu taşıyıcı annelik ve para kazanmak ise 100 bin, 150 bine kadar yolu var diyebiliriz (Türkiye’de değil yurtdışında bu fiyatlar)
Annelik güzeldir…
Taşıyıcı Annelik Yapmanın Zor Yanları Nelerdir?
Bir kere en başta yüksek perdeden sorumluluk isteyen bir iş. Yeri gelince başkasının dükkanına birkaç haftalık bir süreyle baktığımızda bile tedirgin olur, geriliriz. Zira en nihayetinde başkasının mekanında, başkasın ait olan bir kısımdayızdır. Eh bir de bebek ve candan bahsediyoruz. O nedenle sorumlulukların farkında olmak ve ona uygun hareket etmek bu işin en zor yanını temsil eder.
Bir de işin hormonal ve psikolojik boyutu var. İçinizde dokuz ay boyunca bir can taşıyorsunuz. Bir anne olarak, en azından biyolojik anne olarak karnınızda taşıdığınız bebekle aranızda duygusal bir bağ olması kaçınılmaz olacaktır. Zamanında da bir haber de okuduğum üzere garip şeyler, garip olaylar yaşanabiliyor böyle olunca.
Taşıyıcı annelik rolünü üstlenen bir kadın, tıpkı rolüne kendini fazla kaptıran bir aktör gibi rolüne fazla kaptırmış ve daha sonra bebeği gizli bir yerde doğurmuş ve çocuğa sahip çıkmıştır. Bu nedenle taşıyıcı anne seçtikten sonra sözleşme yapmanız ve imza almanız şarttır.
Aksi takdirde söz konusu olan bebek, bir mal ya da meta değildir. Ortada kalması ya da daha sonra çeşitli problemlerle uğraşması daha doğar doğmaz sancılı bir sürece adım atmış olacaktır. Bunu her ne kadar iş gibi anlatsak da burada mevzu bahis olan bir bebektir ve onun canıdır. Lütfen siz de parlak fikirler okurları ve sorumluluk sahibi vatandaşlar olarak bu ayrımlara ve nüanslara ayrı bir hassasiyetle bakın.
ÇOK ÖNEMLİ NOT: TAŞIYICI ANNELİK TCK 231 İHLALİ DURUMUNA YOL AÇTIĞI SÖYLENMEKTE OLUP SÖZ KONUSU İŞİN HUKUKİ BOYUTU TÜRKİYE’DE SAKATTIR. YURTDIŞINDA YASAL OLARAK BU İŞİ YÜRÜTEN KİŞİLER VARDIR, ANCAK ÜLKEMİZDE TARTIŞMALI OLMAKLA BERABER TAM OLARAK YASAL OLDUĞU SÖYLENEMEZ. O SEBEPLE SUÇ İŞLEMEYİN VE BU KONUDA TÜM SORUMLULUĞUN HAREKETİ YAPMAYI PLANLAYAN KİŞİDE YANİ SİZDE OLDUĞUNU BİLİN LÜTFEN.
İKİNCİ EKLEME: 2017’deki yapılması beklenen düzenleme ile taşıyıcı annelik doğrudan 2 yıldan 5 yıla kadar cezalandırılması gereken suç haline gelmiştir. Bilginize arz ederim. Eğer Türk vatandaşı iseniz bu iş fikrini unutun 🙂 Türkiye vatandaşı değil de Alman, Azeri, Amerikan vatandaşı iseniz ülke mevzuatınıza da göz atarak bu işi icra edebilirsiniz.