TELEFONCU DÜKKANI AÇMAK-Karlılık, Maliyet ve Ufak Tüyolar

Çarşıya pazara çıktığımızda hepimizi görürüz o koca koca tabelaları… Genelde Turkcell, Vadofone ve Avea yazılı tabelalar altında hizmet veren bu telefoncu dükkanları insanların kontör ihtiyacını, telefon parçası ihtiyacını, fatura ödemesini, telefon ve hat arızalarını halletmekle piyasada barınmaktadırlar.

İPUCU: Telefoncu açmak yerine telefon aksesuarlarının internette satıldığı bir site kurmak çok daha mantıklı olacaktır. Çünkü dükkan kirası ve eleman giderleri ile uğraşmadan yürütülen e-ticaret reelde yürütülen perakende ticaretten çok daha makuldür. Gelecek buralardadır.

Şunu da açın yeni sekmede dursun:Telefon Dükkanında Satılabilecek En Karlı Şeyler

phone photo
nerede o eski telefonlar

Bundan 10 sene öncesine kadar bu kadar yaygın olmayan telefoncu dükkanlarının bu denli çarşıyı işgal etmesinin arka planında insanların akıllı telefonlara olan olağanüstü talebi yatmaktadır. İnsanlar normal şartlarda ellerindeki ürünü bozulmadan, hantallaşmadan, eskimeden, arızalanmadan elden çıkarmaz. Mesela bir buzdolabı ya da bir çamaşır makinası için bu böyledir. Ancak iş cep telefonlarına geldiğinde bambaşka yürümektedir.

KÜÇÜK ÖNERİ: Arkadaşlar şu 3d yazıcı ile basılan telefon kılıflarından birer tane basıp dükkana ekleyin ve hatta bir internet sitesi oluşturup oraya da ekleyebilirsiniz. Bunları insanlar sürekli sipariş edecektir. Bir kitle var ki sürekli kılıf değiştirmektedir. Sanki kıyafet değiştirir gibi her sezon farklı renk kılıfla dolaşmaktadır. Bu kitleyi hedeflemeyi ihmal etmeyiniz.

Her iki buçuk yılda bir telefon değiştiren Türk halkı telefonunu daha çok bir üst modeli çıktığı için değiştirmektedir. Yani bu demektir ki piyasa olağanüstü bir ikinci el pazarının oluşması kaçınılmaz!! Ki öyle de oluyor. İnsanlar yeni model alamadan önce eskisini genelde hemen o an bu telefonculara ikinci el olarak satmaktadırlar. Cep telefonu dükkanından ise bu ikinci el ürünü bir başkası almaktadır.

Ayrıca bu telefoncu dükkanında kontör satışı, yedek aksesuar satışı da yapılabilmektedir. Yine eğer işletenin zanaati var ise cep telefonu tamiri de yapılabilir. Tabi bunun için özel bir eğitim almak ve bu eğitim sonunda “haberleşme araçları tamir sertifikası” almak zaruridir. Şimdi biraz daha inceleyelim bu iş fikrini…

1) Gereken Maliyet/Sermaye

CEP TELEFONCU DÜKKANI AÇMAK İÇİN EN AZ 30 000 TÜRK LİRASI SERMAYE GEREKMEKTEDİR.

Bu sermayeyi temin etmek üzere bankalara başvurabilirsiniz. Genelde size eğer ikna edici bir iş planı sunabilir ve bir kısım teminatlar verebilirseniz onay verebilmektedirler.

Bu parayı ise

a) Envanterinize

b) Dükkan kiranıza

c) dükka içi mobilya ve dekorasyon masraflarınıza..

d) işyeri açmak için belediyeye< devlete vereceğiniz harçlar, giderler, vergiler ve cezalara.

e) elektrik, su ve ısınma masraflarına

Harcamak durumundasınız.

2) Muhakkak Şart Olan Şey

TELEFONCU DÜKKANI AÇTIĞINIZDA BU DÜKKANDA HAFTANIN HEMEN HEMEN HER GÜNÜ NÖBETTE DURACAK BİR ELEMANINIZ MUHAKKAK OLMALI.

Eğer bu eleman gelmez, hastalanır ya da cayarsa en kötü ihtimalle dükkanda siz durmak durumundasınız. Müşteri gelip acil bir işi için kapınıza dayandığında sizi kapalı görürse daha da uğramaz. Çünkü alternatifiniz çok.

3)Hangi Belgeler

CEP TELEFONU DÜKKANI AÇMAK İÇİN GEREKEN BELGELERİ İLGİLİ BELEDİYEDEN TEMİN ETMELİSİNİZ.

Bu belgeler daha önceki yazılamızda da dediğim gibi belediyeye göre farklılık göstermektedir. Ancak başlıca evrakları siz şimdiden hazır etmelisiniz. Nedir bunlar?

a) Nüfus cüzdanı ve 6 Adet vesikalık.
b) Esnaf ve sanatkarlar odası kaydı.
c) İtfaiye raporu
d) Ticaret siciline kayıt
e) Zorunlu sigortaların yapılması
f) Varsa kira sözleşmesi
g) çalılanların sigortalarının yapıldığına dair belgeler.

4) Kazançları

BU İŞ FİKRİNDEN SİZE AYDA ORTALAMA 3 İLA 10 000 TL ARASINDA BİR MEBLAĞ KALACAKTIR.

phone photo

Bazılarımız için onca emeğe karşılık pek tatmin edici bir rakam olmayabilir ancak şurası kesindir ki bu kadarlık sermayeye bu rakam çok bile.

Sizin bu kazancınızın çoğu ikinci el alım-satımdan ve de yedek parça, aksesuar satışından olacaktır. Günümüzde sıfır telefon satışlarını daha çok büyük mağazalar ve internetteki satıcılar gerçekleştirmektedir. Ancak her halukarda yol üstünden geçerken insanlar eliyle dokunup gördüğü malı hemen o an almak üzere size uğrayacaktır. Yani bu devasa mağazalar size pek engel olmayacaktır şimdilik.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Oyuncakçı dükkanı açmak için tavsiyeler.

5)Bayilik Olanakları

TELEFONCU DÜKKANI AÇANLAR GENELDE BUNU GSM ŞİRKETLERİNÜN ALT BAYİLİĞİ ALTINDA GERÇEKLEŞTİRMEKTEDİRLER.

Turkcell, Tur Telekom, Vadafone harici operatör olmadığından bunlar dışında bayilik alternatifiniz yok.

Bu alt bayiliği almak için ödeyeceğiniz miktar cüzi olacaktır. Ancak bu alt bayilik karşılığında o gsm şirketinin belli başlı yükümlülüklerini yerine getirmek zorundasınızdır. Mesela şirketin belli ürünleri muhakkak envanterinizde olmalıdır bu durumda.

Peki cep telefonu dükkanı açtıktan sonra nelere dikkat etmeli, daha fazla satış için hangi noktalara özen göstermeliyiz? Bilindiği üzere ne kadar son model telefonları da satacak olsanız, ne kadar kendinize bilişimci deseniz de aynı zamanda bir esnafsınız. Bu nedenle hem bilişimci hem esnaf kimliğiyle dükkanı açtıktan sonra sizi belli başlı görev ve sorumluluklar bekliyor. İşte dikkat etmeniz gereken noktalar harfi harfine şöyle:

  • Asla müşteriyi bekletmeyin. Bazı telefoncu dükkanları ilgisizlik gösterek adeta potansiyel müşterilerini kendi elleriyle kaçırırlar. Bu, yanlıştır. Bu yanlışın altında yatan temel faktör ise şu şekilde başlar ve gelişir. Başta küçük bir telefoncu dükkanı açılır ve gelen ilgiyle, kazanılan paralarla birlikte daha sonra iki seçenek izlenir. Ya var olanı dükkanı genişletmek ve geliştirmek. Ya da daha büyük ve daha merkezde olan bir başka dükkana geçmek. Ancak böyle bir değişim olsa bile telefon dükkanı sahipleri çalıştırdıkları personel sayısı konusunda bir iyileştirmeye gitmezler. Gelen müşteri sayısı kat be kat artmış olsa da, onlarla ilgilenen ve sorularını cevaplayan insan sayısı az ve yetersizdir. Bu da çok geçmeden müşteri kaybına yol açacaktır. Çünkü bilişim sektörü hızlı bir sektördür ve bu cep telefonuyla sınırlı bile olsa o hız aynı kullanıcılar tarafından talep edilmektedir. İnsanlar tıpkı o aygıtlar sayesinde kurdukları iletişim gibi hızlı bir soru – cevap ve alış veriş stili talep etmektedirler.
  • Söz konusu arızalarda müdahale edecek bir tamirat ve bilişim alt yapıcı ekibiniz olsun. Bu sayede sizden alınan ürünler yine sizin dükkanınızın arka odasında ya da bodrumunda tamir edilebilir. Piyasanın şartları sertleştikçe bir dükkan içinde birden çok talebe cevap vermek de kaçınılmaz olmuştur. Bu yöne doğru işlerini kuranlar, daha fazla kazanarak ayakta ve hayatta kalmaya devam etmektedir. Siz de işinde uzman bir telefon ve laptop tamircisi ile anlaşarak dükkanınızda çift yönlü bir iş hacmi kurabilirsiniz. Böylece gelen müşteriyi dışarıya doğru kaybetmez, içeriye doğru kazanırsınız. Yapacağınız tamiratlar ve onarımlar sadece garanti süresi kapsamında size kar getirmeyecek. Aynı zamanda o garantisi bittikten sonra ya da çeşitli kullanıcı hatalarında bedel olarak 3 misli, 4 misli ücret talep etmeye hakkınız var.
  • Bilişimi bir sektör halinde kavrayıp onu bir bilim derinliğinde takip etmenizde fayda var. Pratik bilgilerle donatılmış bir satıcı olursanız, müşterilerinizle iletişimde uyumu yakalayabilirsiniz. Onların ufak tefek sıkıntılarında yardımcı olursanız, ayağı dükkanınıza alışacaktır. Bunun dışında sattığı şeyi bilmeyen telefoncular, belli bir noktadan uzaklaştırma hissettirmektedir. Öyle ya esnafın kendi sattığı şeyden haberi yok ise, müşteride nasıl güven oluşacak? Söz konusu güveni, her zaman günden güne gelişen ve değişen bilişim sektörüne dair yeni buluşlar ve pratik çözümlerle kurabilir ve genişletebilirsiniz.
  • Dükkanınızda zararlı kılıflar ve cep telefonu korumaları kullanmayın. Özellikle Çin ve Japonya’dan getirtilen ve deri bölgesinde ciddi tahribatlara yol açan plastik koruma kaplarını ve kılıflarını dükkanınızda bulundurmayın. Her ne kadar birtakım telefoncular ucuzdan aldıkları için ve millet de rağbet ediyor diye dükkanlarında bunu bulundursa da bu tür aparatlar son derece kalitesiz ve zararlıdır. Aynı zamanda zırt pırt yerlerinden çıktıları ve gerekli korumayı vaat ettikleri ölçüde sağlamadıkları için da çok geçmeden çöpe giderler. Dükkanınızda kısa zamanda çöpe gidecek ürünler bulundurarak kendi kendinizi dar boğaza sokmayın. Biraz daha fazla harcayarak çok daha fazlasını kazanın.

6) Telefoncu Devralmak

Arkadaşlar bizim memleketin insanı “ayağının alıştığı yerden başka yere” gitmeyi istemez. Önemli olan o mekanı kimin işlettiğinden ziyade o mekanın nerde olduğudur. Yeter ki kalite ve istikrar ‘az buçuk’ tutturulmuş olsun. Gerisi inanın teferruat. Ayrıca bu devir ücretleri de çoğu kez öyle altından kalmılmayacak tutarlarda değil. Çok merkezi yerde dükkan devralmıyorsanız 10 000 dolardan fazla ‘hava parası‘ ödeyeceğinizi sanmıyoruz.

“TELEFONCU DÜKKANI AÇMAK-Karlılık, Maliyet ve Ufak Tüyolar” üzerine 5 yorum

  1. yen telefoncu acıcaklara buyukfırsat
    yeni dükkan acıcak kişiye büyük fırsat kompile satılık vitrinler bankolar masa aksesuarlar yenı dukkan acıcak kısıye kaçmaz fırsat içinde 3 tane camlı telefon bankosu var bitane ödeme merkezi müşteri karsılama masası 7 tane aksesuar asma vitrini demirleriyle hazır sekılde bitane çelik kasa 1 tane akıllı sarj cihazı daha vb dükkan oldu gibi alarm sistemi bile dahil buna fatura pos cihazı 1500 yakın telefon kılıf silikon 1000 den fazla telefon jiletini kırılmaz camlar kulaklık sarj aletleri ,15 tane telefon var ayrıca kamera sistemi hareket sensörü 2 tane tabela turkcel vadofon ikitanede ışıklı tabela gelip görebilirsiniz 05353040892

    Yanıtla
  2. TOPTAN TELEFON KILIFI İSİ YAPMAKTAYİZ TOPTAN 1-3-5 Tlden urun alarak 10 ila 20tl arasında satabilirsiniz kurumsal firmayiz İstanbul Tahtakale izmit Kocaeli şubeleri için 02623247444 ve Urun gurubumuz geniştir direk yurtdışından getiriyiruz telefon kılıfları
    Şarj aletleri
    Kulaklık modelleri
    Kırılmaz camlar
    Telefon ekran dokunmatik leri
    Araç sarjlari
    Hafıza kartı Flash bellek vs.lutfen bize ulaşın ise başlayın

    Yanıtla
  3. D100 karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisine telfon satışı ve kontör yükleme fatura ödeme gbi bir iş yeri açma düşüncesindeyim iş yeri açacağım yerin müşteri botansiyeli yüksek yol oldukça işlek ve ilçenin yakın bi mahallesi tesisin bulunduğu yer ise çevre köylere yakın sizce bu iyi bir fikirmidir samimi fikirlerinizle ve tecrübenizle aydınlatirsanır sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    Yanıtla

Yorum yapın