Web-Sitesi Alım Satımı Yapmak Neden Geleceğin Karlı İşi Olacak Gibi?

Yapılan son araştırmalara göre dünyada aktif internet kullanıcı sayısı 4 buçuk milyarı aştı. İçinde yaşadığımız gezegenin nüfusu ise yaklaşık 7 milyar 600 milyon. Bu durumda dünya nüfusunun yaklaşık %60’ı gün içerisinde web sitelerine arada bir ya da sık sık ama mutlaka bakıyor. Bu bakış pazarlama yöntemlerinden reklamlara, şirket stratejilerinden alışveriş alışkanlıklarına kadar birçok toplumsal olguyu değiştirdi. 20 yıl önceki içtimai yapı şimdinin toplumsal yapısı birbiriyle mukayese edilemeyecek kadar farklı. Komşuluk öldü ama ”arkadaş olarak ekle” seçeneği çıktı. Okulun en popüler çocuğu olmana gerek yok artık. Ama Trend Topic olmalısın.

İnternet sadece sosyal medya ile sınırlı değil Asıl pay web-sitelerinde hatta. Örneğin yazımızın başında kaç internet kullanıcısı olduğunu belirttik. Bu bilgiye de internet üzerinden eriştik ve şu an bu yazıyı okuyan sizler de internet üzerinden bu bilgiye sahip oluyorsunuz. Her şey ”web” adı verilen sanal bir düzlemde, web sitelerinin hem sayısı hem de tabiri caizse kapsama alanı artıyor.

Bir şey araştırılacağı zaman önce önceden kütüphaneye gitmek zorundaydık. Şimdi her türlü sanatsal, endüstriyel, teknik ve akademik bilgi için bir internet bağlantısı yetiyor. İnternet siteleri dışarıdaki dünyayı ele geçirdi diyemeyiz. Dünyayı dışarıda bırakarak yeni bir dünya kurdu. Hızlı, kullanışlı, pratik, ucuz, çok yönlü bir dünya.

Web-Sitesi Açıp Ciddi Ciddi Ayda 10.000 Dolar Kazanan Var Mı?

Web Siteleri Neden Sürekli Büyüyor? 

Web sitelerinin bu kadar hızla büyümesinin en büyük nedenlerinden biri ekonominin seyrini değiştirmesi, hatta yeni bir ekonomik çatı kurmasıdır. Web siteleri birçok yeni sektörün doğmasına vesile oldu. Aklımıza ilk gelenleri sayalım: İçerik editörü, blog yazarı, video editörü, admin, sosyal medya uzmanı, e-ticaret sorumlusu vs. vs. Sitelerin bu kadar büyümesinin sebebi sadece yeni istihdam alanları yaratması değil. Aynı zamanda yeni yaşam biçimleri ortaya çıkardı sanal alem. Web siteleri bu yaşam stillerinin hem kaynağı hem öncüsü hem de nedeni oldu.

Haberler kağıttan değil ekrandan okunuyor artık. Eğlenmek için kimsenin kart oyunlarına, televizyon kanallarına, radyo yayınlarına, arkadaş sohbetlerine ihtiyacı yok. Çünkü hepsi cepte gezdirilen bir cihazın ve o cihaza sığacak kadar küçük ve aynı zamanda sonsuz olan evrenin içinde.

İşin içine bir de bağımlılık derecesindeki oyun bağımlılığını eklersek büyük resim tamamlanır. Binlerce oyunun ücretsiz olarak oynanabildiği internet sitelerine günde milyonlarca kişi giriyor. Sadece çocuklar değil üstelik. Genci yaşlısı, kadını erkeği, hepsi.

İnternetten Oyun Satmak: Çılgın Paralar Mı Dönüyor?

Z Kuşağı Neden Sanal Dünyada Yaşıyor? 

Z kuşağının neden sanal dünyada yaşadığının iki ayrı cevabı var. Bu cevaplardan biri arabesk, diğeri punk bir içeriğe sahip. Zaten günümüzün gençleri de arabesk ve punk diye ikiye ayrılıyor. Arabesk cevap ”dışarıda yaşanacak bir dünya mı var ki orada yaşayalım” kafasındalar. Dış dünyada sadece acı var. İnternette de o acıyı çeşitli yollarla dışa vurma olanağı. Z kuşağının bir kısmı, acıdan kurtulmak için değil acıyla harmanlanmak için telefon ekranlarının başında. Bir kısmı elbette diğer punk kuşak gibi oyun bağımlısı. Oyunun o zihni uyuşturan, düşünemez hale getiren ve gün içerisinde biriken fiziksel yorgunluğu atmasını sağlayan harmonisi epey işlevsel. Bununla birlikte en güncel arabesk şarkılar ve onların video klipleri de sanal ortamda. Arabesk – rap’in son birkaç yılda bu kadar çok yayılmasının biricik nedeni de bu. Sadece çikolata değil acı da bağımlılık yapar.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Dizi Sitesi Açmak Neden Artık Akıl Karı Değil?

Z kuşağının punk tayfası ise sanal alemi eğlenmek, alışveriş yapmak, komik video izlemek, gündemi takip etmek ve gündem hakkında edindiği bilgilerle yakın çevresine caka satmak için kullanıyor. Boşuna internete sonsuzluklar diyarı denmiyor. Her imkana, her ihtiyaca yönelik. Dışarıdaki dünyada sorumluluklar, zorunluluklar, okul, iş, çevre kirliliği, trafik, hayat pahalılığı gibi somut ve sıkıcı şeyler var olduğu sürece – ki hep var olacak – internet en güvenli, en konforlu sığınaklardan biri olacak. Bu da pek tabi web-sitelerin işine yarayacak. Önceden televizyon kanalları için hayat memat meselesi olan reyting rakamları, artık yavaş yavaş da değil üstelik, tıpkı internet gibi hızlı bir şekilde yerini tıklanma rakamlarına bıraktı. Reyting rekorları değil tıklanma rekorları kırılıyor.

Trend topic’ler, hit videolar havada uçuşuyor. Bu deyimleri İngilizce olmasının nedeni, internetin coğrafyayı teke indirgemesi, dünyayı algısal bir boyuta çıkarması ya da indirgemesi oldu. Z kuşağının hayat bakış açısı da dışarıdaki çevresel koşullarla sınırlı olmayıp web- sitelerinin onlara vaat ettiği sonsuz sanal alemlerle birbirine karışıyor. Artık en büyük şirket web-siteleri. Çok değil 10 – 15 yıl içerisinde alışverişlerin %90’ı internet üzerinden yapılıyor olacak. İnsan kendi kendisini karantina altına alıp her işini elindeki küçük sihirbaz ekranla halletmeye başlayacak. Zaten günümüzde de böyle değil mi? Sadece Z kuşağı değil, neredeyse tüm kuşaklar birçok ihtiyacını web-siteleri üzerinden karşılamıyor mu? Haber alma ihtiyacı, iletişim, alışveriş, sosyalleşme (sohbet siteleri) ve niceleri.

Tabi sohbet sitelerinin de bundaki payını yabana atmamak lazım. Web – sitelerini beş ana dilime ayırabiliriz. Birinci dilim sosyal medya, ikinci dilim alışveriş siteleri, üçüncü dilim sanat, sinema sayfaları, dördüncü dilim Youtube vb. video izleme / yükleme platformları ve beşinci dilim sohbet siteleri. Tüm bunların toplamında web sitelerinin hayatımızdaki yeri çok büyük ve büyümeye de devam ediyor. Web sitesi alım satımı da bu büyümeden payını alıyor. Almaya da devam edecek.

Y Kuşağından Kaliteli İş Adamı Olur Mu?

Yurtdışında Web Site Piyasası Nasıl? 

Yurtdışında da web site piyasası Türkiye gibi. Felaket yüksek! Nüfus oranının rakamlara olumlu yansıdığı ender alanlardan biri internet. Ne kadar çok kişi, o kadar çok tıkanma, izlenme, satın alma oranı. Şirketlere potansiyel alıcılara doğrudan ulaşma imkanı sunan web siteleri milyonlarca reyonu olan devasa alışveriş marketlerini andırıyor. Seç beğen al. Sürekli güncellenen kataloglar ve sayıları dört buçuk milyarı aşan müşteri kitlesi.

Eğer herkesin internet kullanma şansı olsaydı, internet kullanma oranı %60 değil %80 olurdu. Zaten amaçlanan da bu. Ve yakında olacak olan da bu.

Web-siteler İçin Devlet Ve Vatandaş Baskısından Kurtulma Yolları

Türk Web-Sitelerinin Eksiği Ne? 

Türk web sitelerinin en büyük eksiklerinden biri, insanların hala internete yeteri kadar güvenmiyor oluşları. Bu güven problemi alt yapı ve tasarım sorunları ile birlikte aşıldığında Türkiye’deki web siteleri de belli bir kaliteyi yakalayacak ve çok daha fazla sayıda insana ulaşacak. Buna yurt dışındaki internet kullanıcıları da dahil.

Yorum yapın