Youtube’da Deli Kazandırıyor Denilen Sektörler?

Youtube’a bir ay içerisinde kaç kişinin girdiğini hiç merak ettiniz mi? Ya da bir dakika içerisinde kaç video yüklendiğini? Biz merak ettik ve sizin için araştırdık.

BU YAZIYI HAZIRLARKEN BİZE DESTEK OLAN “ORTANCA ÇOCUKLAR” YOUTUBE KANALINA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ. KENDİLERİ DE YOUTUBE PODCAST İŞİNİN GELECEKTE PARLAYACAĞINI DOĞRULAMAKTA VE HATTA BUNUN CANLI ÖRNEĞİNİ TEMSİL ETMEKTEDİLER. KANALA GÖZ ATMAK İÇİN: https://www.youtube.com/ortancacocuklar

Sosyal medya hesapları arasındaki kullanım oranları yer yer değişse de video izleme platformu olarak hala tek bir isim var: O da Youtube. Bu platform her ay yaklaşık 2 milyar kişi tarafından ziyaret ediliyor. Dünyanın nüfusunu biraz da şişirerek söyleyip 8 milyar saysa, bu gezegenimizin dörtte birinin yolu, her ay en az bir kere Youtube’dan geçiyor demek. İnanılmaz bir istatistik değil mi? Dahası günlük aktif kullanıcı sayısı takriben 31 – 32 milyon. Kullanıcı sayısı demek, Youtube’da üyeliği bulunan demek. Birçoğumuz ise burayı üye olmadan, ya müzik dinlemek ya komik video izlemek için kullanıyoruz. Hatta bazıları ”Aaa Youtube’a üye de mi olunuyor” diye şaşırmış bile olabilir.

En büyük ve şaşırtıcı istatistik ise dakika başı yüklenen videoda da. Dünyanın en popüler video izleme platformuna, bir dakikada (daha da vurgulamak adına 60 saniyede de diyebiliriz buna) 400 – 420 saatlik video yükleniyor. Her video yükleyenin izlenme – izletme umudu var. Lakin bolluk, bolluğu beraberinde getirmiyor. İnsanın, ürünün, hizmetin fazla olduğu yerde rekabet kızışsa da ”öne çıkan videolar” daha çok izlenip ”vitrindeki ürünler” hep daha çok satılıyor. Bunu bir maraton olarak görebilirsiniz. Bir maratonda atlet sayısı ne kadar fazla ise kaybetme ihtimaliniz o kadar artar. Çünkü her zaman bir tane 1., 2. ve 3. olacaktır. İster 4 kişi yarışsın, ister 40, ister 400. Bu nedenle bu istatistikler aslında biraz umut ve heves kırıcı olabilir.

Bu yazımızda en çok izlenen video türlerini sizlere aktaracağız. Bu sayede bir Youtuber olmak isteyenlerin en azından belli başlı konularda yaşadığı kafa karışıklığını gidermiş olacağız. Yapılmakta olanları bilmek yapılmak istenenlerin derlenip toparlanmasında yardımcı olacaktır.

Youtube’da komik videolar çekerek para kazanmak isteyen okurlarımıza epey yardımcı olacağını düşündüğümüz bir yazıyı da aşağıya bırakıyoruz.

Youtube’da Komik Videolar Çekip Para Kazanmak

Neden Bazı Konular Çöptür ve Kazandırmaz? 

Bazı konular özü itibariyle olmasa bile faydacılık ilkesine göre çöptür. Maalesef öyle. Halkın (çoğunluğun) ilgi göstermediği her konuya çöp demek mecburiyetindeyiz. Hele ki böylesi bir imajlar çağında. Yani Youtube’da Vladimir Nabokov ile Fyodor Dostoyevski’nin üslubunu karşılaştıran kallavi bir edebiyat programı sunsanız kaç kişi izler? Yeni çıkan bir çantanın tanıtımını yapsanız kaç kişi? Bu bağlamda ”çöp” tanımı değersiz manasında değil, ilgi görmeyen, halkın nezdinde çöpe atılan olgu ve kavramları tanımlamak için kullanılan bir ifade.

Youtube’da en alternatif konuya bile temas etseniz o konu popüler kültürün bir alternatifi olmak zorunda. Bilgiden ziyade ürün, kavramdan ziyade eylemle ilgili olmak zorunda.

Hangi Sektörlere Girmeli? 

1- Makyaj: 

Söz konusu makyaj olduğunda kadınlar için ayrı gayrı yok. Her meslekten, mimar, mühendis, ev hanımı; her yaştan 18 – 25- 40, 50, her burçtan, balık, kova, oğlak, her milletten, Türk, Fransız, İtalyan, kadın, hafif ya da ağır, minimal ya da cüretkar, gösterişki ya da usturuplu, ama illa ki makyaj yapıyor.

Şu İş İlgini Çekebilir:  Youtube'da ''Nasıl Yapılır'' Videoları Çekerek Para Kazanmak

”Ben makyaj yapmam pek, sade bir ruj o kadar” tarzında konuşan kadınlara tanıklık etmişsinizdir illa ki. Sanki ruj sürmek, makyaja dahil değilmiş gibi. Kaldı ki sadece ruj çeşitleri, ruj sürme biçimleri vs. konusunda bile binlerce video çekildi, çekilecek de. Makyaj, kadının süsü değil sadece, kamuflesi, maskesi, yeri geldiğinde duygularını gizlemek için kullandığı bir örtü. Dünya var olmaya devam ettikçe, makyaj konusunda milyonlarca video daha çekilecek. Biz şu an bu yazıyı yazar ve siz bu yazıyı okur iken, yüzlerce insan, yeni makyaj malzemeleri için hummalı bir çalışma içerisinde. Bitmeyecek bir konu ve hazır bir izleyici kitlesi istiyorsanız, size tavsiye edeceğimiz ilk alan, kesinlikle makyaj.

2- Ürün İnceleme 

Ürün inceleme videolarını, hareketli kullanım kılavuzu olarak görebiliriz. Bu yeniliğin ve pratikliğin yanı sıra ürünü henüz almadan kullanım kılavuzunu açıp okumak – izlemek için de ideal bir sunum tekniği oluyor ürün inceleme videoları. Özellikle elektronik ürünlerin kullanımı kafa karıştırıcı olabiliyor. Çektiğiniz videolar izlenmeye başladıkça sponsor bulma konusunda da hiç sıkıntı çekmezseniz. Millet ürünü incelediğinizi düşünür halbuki siz ürünü tanıtırsınız. X markasının Y ürünü hakkında 5 dakikalık bir inceleme. Hem reklam hem inceleme bir arada. Eliniz yüzünüz düzgünse – erkekseniz karizmatik, kadınsanız çekici iseniz, ya da orijinal bir üslubunuz var ise bu alanda ilerlemeniz mümkün. Diksiyon da önemli tabi. Sırf yakışıklı ya da güzel diye bazı kişilere çektirilen videolar da, diksiyon, Türkçe bilgisi, kelime tonlama o kadar fecaat ki, sesi tamamen kısıp videoyu öyle izleseniz, ürün hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Bu kişilerin yerine hem zekanız, hem üslubunuz hem de imajınız ile geçebilirsiniz. Tabi bu üç alanda da kendinize güveniyorsanız.

3- Bir Şeyleri Tamir Etme 

Eskiden evde ya da ofiste bir şey kırıldığı – bozulduğu zaman ilk yapılan şey onarmaya çalışmak, sonra da bir tamirci numarası aranmak olurdu. Şimdi ise bir şey mi kırıldı? Tamam, hemen Youtube’a bakalım. Güzel, akıcı ve net videolar çekerek insanlara birçok konuda yardımcı olabilirsiniz. Bunun için biraz analitik düşünün ve en fazla kırılan, hasara uğrayan ürünlerin listesini çıkarın. Sonra bir metin yazın. Bu metne göre ilerleyerek – mümkün olduğunca kısa videolar çekin.

4- Bir Şeyleri İnceleme 

Özellikle bilgisayar ile ilgili konularda insanların yardıma ihtiyacı oluyor.Örneğin: Geri dönüşüm kutusundan silinen dosyaları nasıl geri yükleyebilirim? Ya da Bilgisayarım bazı fotoğrafları açmıyor. ‘Ne yapmalıyım?’ Bunun gibi yüzlerce, belki binlerce sorun ile karşılaşan kişilere yardımcı olabilecek videolar çekebilirsiniz.

Bu Sektörler 1000 İzlenme Başına Ne Kadar Kazandırır? 

En önemli soruyu sona sakladık. En çok izlenen sektörlerin fiyat politikası da ayrı oluyor. Çünkü Youtube işini bildiği gibi, işini bilen Youtuber’ları da ayrı bir ücretlendirme ile ödüllendiriyor. Normalde 1000 izlenme başına 1- 3 lira ödenirken, bu sektörlerde 5 – 10 lira arası ödeme almak mümkün olmuyor. Hele ki kendinizi kanıtlar, trend videolar arasına girmeyi başarırsanız, kafadan 10 kira kazanmak imkanlar dahilinde.

Size yazının başında verdiğimiz istatistiklere olumlu yönden bakın. Zira her gün her dakika yüklenen video sayısı artış gösterse de, an be an Youtube’a giren kişi sayısı da artıyor. Bunca curcuna ve kaosta, planlı bir şekilde hareket ederseniz düzenli gelir elde etmeye başlarsınız.

Yorum yapın